Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Merci92 też bym była wystraszona na Twoim miejscu. Podczas badań różne sytuacje mogą się wydarzyć. Jesteśmy tam w środku bardzo ukrwione, więc różnie bywa. Najważniejsze że z dzieckiem wszystko ok i nic niepokojącego się dalej nie dzieje 😉
Merci92 lubi tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020 roku
👫 OBOJE 35+
Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
DHEA-SO4: 281,60 ✅
FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
Drożność jajowodów ✅
Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK
3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży
Sierpień 2021r. IN VITRO
06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
-
Merci, dobrze że byłaś pod opieką lekarza. Nie wiem jka oni ta szyjkę badają ze tak się może dziać.
Co do ktg przed cc to w moim szpitalu robią normalnie, wydaje mi się że tetno i stan dziecka trzeba weryfikować w każdym przypadku, i nawet skurcze też żeby się SN nie zaczął przed planowanym cc.Merci92, Zosiek, Leksa lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Malinka A dobrze się czuję bo to nie bolało ale tak wczoraj psychicznie gorzej ☺To z pewnością był czop - tak mi się wydaje ☺ Poród juz tuż tuż! 😀 Jak to się mówi pakujemy torby i niedługo jedziemy !😃
Zosiek Wiesz tak sporadycznie zaczęły mi się pojawiać 😎 Może jeszcze mnie Laura zaskoczy ale jak narazie tak mi w boku brzucha siedzi jakby chciała wyjść nie ta strona 😄 Biedaczka 😃
Ten lekarz mówił coś o polipie ale ja nigdy nie miałam go. Pozatym już wcześniej by coś zauważył. E tam pewnie zaczal grzebać tak jak nie trzeba, za mocno i mi naruszył ta moja szyjke 🤦♀️ A ja mu chciałam bombonierkę kupić na zakończenie przebiegu ciąży. Na pewno teraz nie dostanie 🙅♀️😃
A KTG to rzeczywiście ja miałam w 38,39 i 40 tygodniu więc chyba trzeba robić ☺Ana.Ta, Leksa, Zosiek, Malinka2021 lubią tę wiadomość
-
Merci dobrze że byłaś tam jeszcze na miejscu i od opieką lakarza🙈 ale to człowiek na tej końcówce ma dużo skrajnych emocji🙈
Malinka 🙈 coś się dzieje - supermoże będzie terminowa dziewczynka - po suwaczku widzę że to już niedlugo
Macie racje z tym terminem- nasze bobasy może potrzebują jeszcze troszkę czasu w brzuszku. Musimy być cierpliwe i wierzyć, że jest tak jak być powinno. Wszystko przyjdzie w swoim czasie. Odpowiednim i dla Nas i dla bobasów 😘
Piękna pogoda w tym maju. Idę się „rozkręcić” i trzeba dziś troszkę wystawić nogi na słońce 😇Merci92, Zosiek, Malinka2021 lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
O kurcze Merci ! Najważniejsze, ze z Laura wszystko jest dobrze. Tez bym się bardzo wystraszyła na Twoim miejscu
ale tak jak dziewczyny piszą najważniejsze, ze stało się to pod opieka lekarza.
Malinka może u Ciebie coś się mi rozkręca 😊😊
Merci92, Malinka2021, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Merci, jeju, najadłaś sie strachu. Dobrze ze to sie zadziało tak bezposrednio u lekarza, a nie dopiero jak wróciłaś do domu... Mam nadzieję, ze wszystko bedzie w porządku
Malinka, ja to juz nie ogarniam z tym czopem, mi chyba odchodzi kawalkami bo juz trzy razy mialam takie kawalki, ostatni dwa dni temu. Ale u mnie cale były jednolite, mleczne bez jakis kolorów. Moze u Ciebie sie rozkreci, trzymam kciuki, termin lada moment to dlaczego nie
Dajcie znac po tych ktgJa tak jak Leksa, nie mam zadnego. Nie pytalam lekarki, ale w mojej ksiazeczce ciazy jest napisane, ze ktg obowiązkowo wykonujemy dopiero w teminie porodu i później dopóki dziecko sie nie urodzi. Ja mam cesarke w 39 tygodniu, wiec moze dlatego nie mialam skierowania na to badanie.
Malinka2021, Merci92, Ana.Ta lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Vende, u mnie w karcie też pisze ze od 40stego tygodnia, ale moja lekarka mówiła że w 39 pasuje już zrobić. W poprzedniej ciąży tak jak dziewczyny miałam od 38, więc widocznie trochę się zmieniło. Ale to się robi w szpitalu tam gdzie rodzisz, skierowania nie potrzeba, więc jeśli chcesz to możesz się po prostu umówić niezależnie czy lekarz cie kieruję czy nie (chyba że przyjmuje w tym samym szpitalu?)
Malinka, to coś jest na rzeczy, trzymam kciukiMalinka2021, Ana.Ta lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Cześć Dziewczyny 🙂 Muszę Was nadrobić 😉
Ale widzę, że dziś dużo się dzieje....
Sylwian współczuję Ci tych snów, to musi być naprawdę męczące.
Merci92 ale miałaś przygodę ja chyba bym zawału dostała, ale Ty jesteś dzielna, podziwiam ☺
Malinka2021 super wieści, czekamy żeby się zadziało więcej, być może będziesz kolejną majową mamusią już niebawem 😉 dawaj znać 🙂 Trzymam kciuki ✊Malinka2021, Merci92, Ana.Ta, Zosiek, 5ylwian lubią tę wiadomość
-
O matko w końcu Was nadrobilam z grubsza🙈 widze ze żadnemu dzieciątku się jeszcze nie spieszy na ten świat ☺️ale spokojnie lada dzień pewnie po kolei będziecie się rozpakowywać 🙂
Dziewczyny które stresują się narodzinami pierwszego dziecka, że sobie nie dadzą rady itp - dacie rade😀ja też się tak o to balam a faktycznie to tak jakoś przychodzi samoistnie☺️ a miłość do dzieciątka to z dnia na dzień tylko wzrasta!❤dziecko to naprawdę cud!🤗 my z mężem jesteśmy totalnie w malutkiej Alicji zakochani☺️ nie wiedzialam czy mąż też poczuje takie uczucia ojcowskie ale jednak! W ogóle dziewczyny mam cudownego męża 😃 wrocilysmy w niedziele do domu ze szpitala, wchodzimy do domu z mężem a tam caly salon i pokój malutkiej pełen balonów takich na suficie, jakieś karki wiszące z napisem witamy w domu, na stole bukiet moich ulubionych tulipanów a teraz najlepsze...na stole 3 pieknie zapakowane prezenty i napisane że to na dzień mamy już dla najwspanialszej mamy❤ a w środku ten ekspres co polecała któraś z was😄mowilam mężowi ze chce go kupić ale powiedzial mi ze na spokojnie i ze po porodzie kupimy jak wrócę do domu a między czasie umyslal sobie ze sam nam kupi na prezent🥰 i do tego z 5 kaw różnych kupil i szklanki takie specjalne mniejsze i większe- cos pieknego❤ ale dopiero dziś była pierwsza kawa hehe bo do tej pory nie było czasu ogarnąć co i jak z tym ekspresem🙈Leksa, Motyl12, Kasjanna, Vende, Zosiek, Megsi, Malinka2021, Merci92, Hortka, Klara_1985, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Kasjanna-super że skarbuś dobrze przybiera i że karmisz piersią-oby tak dalej💪
Merci-jeny jakbym zobaczyla krew to bym chyba zawału dostała. Najważniejsze ze wszystko z Laurą ok🤗
Malinka-kciuki, niech się rozkręca🍀
A my idziemy dziś z mężem do kina-nasze ostatnie chwile tylko we 2💞😍Leksa, Kasjanna, Megsi, Malinka2021, Merci92 lubią tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
U nas też już była położna przedwczoraj. Poogladala malutka z każdej strony, posprawdzała jej odruchy, pępuszek i chyba wszystko co mogla☺️ mnie ochrzaniła ze jak chce karmić piersią to mam karmić tylko piersią bo hmm między czasie zdarzyły mi się zablokować już kanaliki w jednej piersi i bolała jak diabli wiec wymyśliłam sobie ze będę Mleko odciągać jakoś laktatorem i jej dawać ( stresowałam się ze jak przyjdzie karmienie a mi Mleko nie poleci to będę musiala dac małej modyfikowane ) spanikowałam troche po prostu a położna powiedziala ze nieee. Pomasowala ta pierś, powyciskala, bolało jak diabli ale coś się naprawiło hehe. Położna powiedziala ze mam mleka bardzo dużo i ze mam wytrzymać cala dobę karmiac tylko piersią a potem będzie już dobrze - i wytrzymałam hehe także od poniedziałku w ruchu są tylko piersi😛
Kasjanna, Zosiek, Malinka2021, Merci92, Motyl12, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Asiulka to mąż zrobił Wam piękny prezent 🥰 bardzo się postarał 😊
To prawda co pisałaś o miłości do dziecka 😊 tak ładnie ubralas to w słowa 😊 karmisz piersią mała Alicję ? I jak się czujesz po cc?
Kasjanna super, ze mała przybiera na wadzelaktacja się rozkręca ?
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Ja dochodzę pomału do siebie, w piątek mam ściągnięcie szwów🙂rana boli jeszcze i ciągnie ale codzień jest dużo lepiej, przeciwbólowe biore tylko na noc w razie w🙂jedyne co to nogi w niedziele tak mi spuchły ze masakra i trzymają do dziś...nigdy w życiu nie mialam takich spuchniętych nog😳ale położna powiedziala ze to normalne i z czasem samo zejdzie🙂 wczoraj już malutka była na spacerze z tatą, Babcią I ciocia hehe - ja zostałam jeszcze w domu bo i butów nie mam pasujących na te spuchniete nogi i w ogóle jeszcze nie czuje się na siłach przez tą ranę zeby chodzic jakos duzo🙂
Co do probiotykow jeszcze. Nam przepisali w szpitalu przy wypisie i położna tez potwierdziła zeby brac ale to dlatego że dziecko urodzone przez ccSoleil, Leksa, Merci92 lubią tę wiadomość