X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2022, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Statystycznie dużo więcej porodów zaczyna się od skurczy niż odejścia wód, a ze skurczami przy pierwszym porodzie raczej jest dużo czasu. Ale jeśli ma być cc to tak jak pisze Vende, lepiej od razu. Leżałam na sali z dziewczyną która miała planowane cc, ale nie zdążyła dojechać i urodzila sn.
    Z kolei jak ma być sn, to zdecydowanie lepiej pobyc dłużej w domu, człowiek się mniej denerwuje.
    Nie nastawiajcie się dziewczyny że sn to taka masakra, nie wszystkie porody są takie straszne i może akurat wasz będzie w porządku.

Malinka2021, Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2022, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil, zapisałam się na ten webinar dziś, ale sobie myślę że strasznie głupia godzina, wiesz może czy to później można odsłuchać czy tylko jest live?

• Soleil Autorytet

Wysłany: 10 maja 2022, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałabym nic przeciwko SN, ale boję się, że jak się okaże że jest rozwarcie i nadejdą parte jak będę poza szpitalem to moje ułożenie dziecka miednicowe może narobić jakiejś szkody.

Tak, po spotkaniu będzie wysłany na e-mail link do odtworzenia na YouTube (przynajmniej tak było ostatnio)

Kasjanna lubi tę wiadomość

• 5ylwian Autorytet

Wysłany: 10 maja 2022, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek wrote:
    Vende możliwe, że na pół można, z tymi weekendami jedynie nie można pokombinować 😁

5ylwian rozmawiałam wczoraj z jedna dziewczyną w szpitalu, ona ma skierowanie ze względu na tokofobie i mówiła, że jak ma się jakiekolwiek zaświadczenie że nadajesz się do cc możesz powiedzieć w prost, że nie urodzisz naturalnie i chcesz cesarkę. Nie wiem ile w tym prawdy, ale jak nie czujesz się na siłach nie wiem czy mają prawo podważyć decyzję innego lekarza.

Soleil hihi też miałam rozkminy z tymi wodami bo u nas jakby były korki to i godzinę dojazdu. Podobno można się na spokojnie umyć i dopakować i wtedy jechać, tak jak Malinka pisze. 😁

Leksa może wyjdziecie akurat 26, różnie puszczają po cesarkach. Zawsze właśnie możecie się zobaczyc nawet na korytarzu różnie kombinują mimo że dzieci nie można 😘 za to będziesz mieć dzień mamy podwójny 🥰
    No właśnie od różnych osób rozne rzeczy słyszę.moja położna zawsze mówi,że coś się martwię jak mam zaświadczenie i czemu mają nie uznać, lekarka prowadząca,która pracuje w tym szpitalu z kolei mówi,że lekarz może podważyć i tak na zmianę. Gdyby chociaż powiedziała,że jest jakieś małe ryzyko,że nie uznadzą, ale ze mam się nie martwić na zapas itd to też co innego. A ja nawet na wizycie mówiłam jej ostatnio,że mam koszmary co do porodu. Śniło mi się ostatnio,że pojechałam po takich bólach weekendowych na IP i tam 2 facetów mnie wzięło na salę, rozcięli mnie do cc Ale stwierdzili,że dziecko jeszcze nie chce wyjść i zszyli mnie i odeslali mnie do domu. Innym razem snilo mi się,że robili mi usg przed porodem i wyszło,że zamiast dziecka mam pisklę w brzuchu. Wczoraj mi się śniło,że kazali rodzić sn Ale się zaklinowal, użyli vaccum Ale oderwali mu głowę 😱 no masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2022, 18:15

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2022, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, Sylwian, jakie ty masz masakryczne sny!!!

5ylwian, Leksa, Soleil lubią tę wiadomość

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2022, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie 😊 waga około 3300g. Szyjka zmiękczona 😄😄😄 wzięłam skierowanie na ktg, zapisałam się na jutro, zobaczymy co tam wyjdzie 🙂
    Pytałam też czy szyjka przed porodem się obniży. To powiedziała, że nie to jest zadaniem szyjki, tylko żeby się rozwierala. Więc chyba może zostać tak wysoko.. Nie wiem jak ona ją sięgnęła 😆

5ylwian współczuję takich snów. Wiem, że bardzo się przejmujesz, ale może spróbuj się zrelaksować? Np masaż świecą? Mi mąż robił i mega odpręża i jeszcze przepływ limfy poprawia 🙂 będzie dobrze 😘😘

Kasjanna, Soleil, 5ylwian, Leksa, Zosiek, Ana.Ta, Megsi lubią tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 10 maja 2022, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna wrote:
    Matko, Sylwian, jakie ty masz masakryczne sny!!!
    No są masakryczne, naprawdę strach zasypiać

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2022, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian współczuje Ci takich snów ! Biedna się nameczysz w nocy przy takich snach :(

Malinka ale super waga maluszka 🥰 daj znać jutro po ktg :)

Vende i Klara jak samopoczucie ?

Malinka2021, 5ylwian lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 10 maja 2022, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka z Wojtusia już kawał chłopca🥰 kurcze już tydzień do Twojego terminu, może się coś zadziać już w każdej chwili 😁

5ylwian staraj się nie myśleć przed spaniem o tym za dużo, bo masakra z takimi koszmarami 🤦 ja tak ostatnio myślałam i śniło mi się, że mojej koleżanki chłopczyk już siedział i się śmiał (miała termin taki jak ja ale urodziła w tamtym tygodniu), a ja jeszcze chodziłam z brzuchem. 🤣🤣🤣 Powiedziałam koniec myślenia...

U mnie skurcze ciągle byle jakie, nieregularne. Staram się nie myśleć, zajadam się lodami, kupiłam dzisiaj kwiatki i jakieś sadzonki jarzynek dodatkowo, z córką coś tam działamy w ogrodzie powolutku.🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2022, 19:29

Soleil, Malinka2021, 5ylwian lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Vende Autorytet

Wysłany: 10 maja 2022, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian, współczuję tych snów :( A jakbys spróbowała isc do innego lekarza zeby dostać skierowanie juz na cc? Sama nie wiem, ale widac, ze Cie to stresuje...

Malinka, super waga, ciesze się :)

Leksa u mnie okej, przeczyściło mnie dzisiaj, w ogole mialam mdłości, ale brzuch poki co spoko, nic sie nie dzieje. Troche sie stawiał ale wypiłam magnez i jest spoko. Zobaczymy jak dalej :)

Leksa, Soleil, Malinka2021, 5ylwian lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2022, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian-co za sny, to chyba też wpływ hormonów...mi ostatnio śniło się że byłam na wojnie i że ludzi zabijałam😬masakra
    Coś tym naszym maluszkom nie spieszno na świat, chyba druga połowa maja będzie obfita w narodziny🤱
    Malinka-super waga, db ze wszystko ok. Ja dziś na ktg byłam i skurcze nawet słabsze niż 2tyg temu więc i mi się coś wyciszylo🙈czyżby cisza przed burzą?🤭

Soleil, Malinka2021, Ana.Ta, Zosiek, 5ylwian, Megsi lubią tę wiadomość

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 10 maja 2022, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. I ja po wizycie. Ilość wód ok. Usłyszałam że mała ma zgrabną wagę tj. 2900g. Na moje obAwy przez te ruchy, że się gniecie uspokoila mnie że ma dużo miejsca🤷‍♀️ I u mnie w szyjce „plaża” (cokolwiek to oznacza) - na razie mała wysoko i nie zanosi się na poród przed terminem. Także jak nic się nie wydarzy 23go dzwonię do Niej i ustalamy wizytę... a 29go na oddział.

Nie wiem czy się cieszyć czy nie. Także łączę się z Wami w życiu w niepewności i oczekiwaniu 😇🤷‍♀️

Leksa, Soleil, Malinka2021, Zosiek, Motyl12, Megsi, 5ylwian lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 10 maja 2022, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam poprzednie posty- sny naprawdę potrafią być zadziwiające 🙈 ja w ostatnim czasie wspominam jednak bardziej przyjemny- seks z moim mężem😍 którego nie ma bo oboje jakoś tak tego teraz nie czujemy, a wiadomo że się tęskni 🥰 to miałam chciaż ten sen hihi

A teraz się tak objadłam na cześć tego że nic nie przytyłam od ostatniej wizyty, że dziś pewnie też będzie ciekawie. Ale u Mnie sny są codziennie i niestety nie często przyjemne:/

Muszę jutro właśnie zorientować się, gdzie ja w razie „w” zrobię Ktg jak trzeba będzie 🤔 mi dzisiaj powiedziala ze bedzie trzeba zrobić 2 razy od terminu do terminu wstawienia się w szpitalu...

Ps. Też bym chciała w dzień mamy być już mamą 🙏💛
    Mam nadzieje, że jutro już wkońcu któraś się wypakuje😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2022, 20:40

Zosiek, Leksa lubią tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 10 maja 2022, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta mi się wydaje, że już powinnaś się umawiać do szpitala na ktg. Ja pierwsze miałam własnie po 38 tygodniu w szpitalu, drugie po 39 i teraz po 40. Wczoraj była na ktg dziewczyna kilka dni przed terminem i podobno już nie chcieli jej zarejestrować, bo za późno.🤦 Wiadomo co szpital to inaczej 😉

Może wszystkie będziemy rozpakowane na dzień mamy, o taki prezent. 🤣

Ana.Ta lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2022, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam o ktg jak piszecie i moja ginekolog nawet nie wspomniała o tym. Pamietam, ze z synem bardzo bardzo często miałam robione, a teraz nic cisza. Muszę na kolejnej wizycie jej dopytac, a to może dlatego, ze mam zaplanowane cc 🤔

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 10 maja 2022, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa, a w którym tyg masz zaplanowane cc? Całkiem możliwe, że dlatego nic nie mówią 🤔
    U Mnie jak nic nie ruszy do terminu lekarka chce zrobić jeszcze 1 wizytę żeby ocenić, czy możemy czekać... a z tym ktg to faktycznie muszę zorientować się jutro jak z terminami itd. bo nie mam skierowania także może być różnie 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2022, 23:09

Zosiek lubi tę wiadomość

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 👋 Wczoraj przeżyłam traume po wizycie więc już nie pisałam nawet🤦‍♀️ ale na szczescie Laura jest zdrowa jak rybka ☺👌 Jest dużo wód - nie sącza się, przepływy też są dobre ☺ Waga 3900 🤭 Chyba po Tatusiu 😄

Szyjka rozpulchniona, może mieć około 2 cm ale brak rozwarcia. Podobno mam się tym nie przejmować bo poród i tak może sam się zacząć ☺ KTG ok serce prawidłowo bije a jak zapytalam o skurcze to powiedział że on ich nie bada tylko szpital i tam mi sprawdza więc nie wiem o co chodzi (chyba nie ma takiego sprzętu) 🤔🤷‍♀️

Niestety po badaniu szyjki zalałam się krwią. Gin chyba uszkodził jakieś naczynko lub jak twierdzi polipa ale nie wiadomo. Poinformowal po badaniu że moge lekko plamic krwią i mam się nie przejmowac. Wstałam do łazienki żeby umyć się, trochę się podmylam ale patrzę na podłogę a tam wszędzie krople krwi, patrzę na nogi a tam ciurkiem od ud do kostek leci krew 😲 Gdyby był to początek ciąży to bym pomyślała że poronilam. Oczywiście Pan zahamował krew i myślę że zachował się w porządku bo mógłby mnie olać a trzymał mnie w gabinecie prawie 1h. Natomiast wizyta która miała mnie jakoś tam pocieszyć to tylko mnie zdolowala. Dobrze że już tylko brązowe plamki mi lecą jak po konczacym się okresie. Ale jakby coś się działo to mam na SOR jechać 😞

Dostałam już skierowanie do szpitala na 14.05 (sobota) i lekarz powiedział że to nie oznacza że będę rodzic tego dnia tylko mogą jeszcze przez 3-4 dni obserwowac mnie i czekać aż poród sam się zacznie a jak nie to indukcja 🙃 I oczywiście mówił że jeszcze przed sobota mogę zacząć rodzic i mam takie same szanse jak inne Panie w ciąży więc czekamy... 😉

Na pozytywne zakończenie dodam że chyba i tak lepiej urodzić trochę po terminie niż dużo przed i trzeba być wdzięcznym za to że wszystko jest ok. Bo zdrowie jest najważniejsze a reszta się jakoś ulozy ☺

Zosiek, Provitamina, Leksa, Klara_1985, 5ylwian, Motyl12, Soleil lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie odszedł mi czop śluzowy 😄😄 Chyba cały, w sumie nie wiem jak to poznać. Dużo tego powinno być?

Merci92, Ana.Ta, Leksa, 5ylwian, Motyl12, Soleil lubią tę wiadomość

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci! Boże 😟 co za przeżycie. Współczuję. Jak się teraz czujesz?

Merci92 lubi tę wiadomość

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci czekałam na Twoje wieści 😘 to niezłego miałaś stracha 🤦 ważne, że wszystko jest ok! 😘😘😘 Laura duża dziewczynka 🥰 racja niektóre dzieci potrzebują też dłużej pobyć że względu na układ nerwowy nawet więc musimy być cierpliwe😘 a skurcze jakieś czujesz?
    Co do rozwarcia może się w każdej chwili pojawić u mnie zawisło na 2cm ale ciągle mam nadzieje, że do weekendu urodzimy 🙏

Malinka a jaki ma kolor? Mi w weekend odszedł jasny myślałam, że cały bo był duży, a wczoraj jakby odeszła jego druga część tylko ciemniejsza dużo.

Leksa może warto do szpitala gdzie będziesz mieć CC przedzwonić czy robią ktg przy cc normalnie? Moja koleżanka normalnie chodziła na ktg mimo planowanej CC, ale ona była po stratach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2022, 07:46

Merci92 lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
‹‹ 383 384 385 386 387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ