Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Klara gratuluję 🥰
U nas to było tak: we wtorek USG waga 3300,ostatecznie wyszło 3700, a liczyłam że mniejszy będzie niż z USG wychodzi xD w środę ktg, nic się nie pisało. W czwartek wstałam rano nic. W toalecie zauważyłam lekkie plamienie. Za chwilę tak jakby ciut wody poleciały, ale to troszeczkę, tyle co majtki zmoczone. I zaczął się ból podbrzusza. Jak na okres. Skurcze nieregularne, ale nie miałam wątpliwości że to skurcze. Jeszcze koło 15 obcięłam mężowi włosy 😅 więc nie były straszne 😊 od 16 miałam już skurcze co 2 min regularnie i to było zaskoczenie bo chwilę wcześnie jeszcze były co 6/8/10 min. Wystraszyłam się bo na szkole rodzenia kazali jechać jak będą co 4 min 😅 17.20 byliśmy w szpitalu, rozwarcie na 1 palec. Ale szło cały czas do przodu. Bardzo mnie chwalili za dobre oddychanie, dzięki czemu nie było też kryzysu 7cm. Dostawałam gaz, trochę korzystałam. Troszkę pomagał. Dużo siedziałam na piłce przy łóżku i na piłce pod prysznicem. Prysznic też pomagał, ciepła woda. Od przyjazdu do szpitala minęło 5.5h i było po wszystkim 🙂 pamiętajcie o dobrym oddychaniu przeponowym 🙂 Wojtek urodził się duży i mnie porozrywal + miałam nacięcie, ale to w sumie nieważne. Mam szwy rozpuszczalne więc chociaż zdjęciem nie muszę się martwić 🙂 niestety w czasie parcia wyszły mi hemoroidy i to moja zmora, boli 😔 gdyby nie nine, to smigalabym i nie wiedziała ze poród miałam 😄 oby Was ominęło 🙂
Póki co mam siarę, przystawiam Wojtka, ładnie chwyta 🙂 niestety się zagazowuje i jest marudny, ale pomagają mi tutaj panie od noworodków. Mówią, że jak cała smółka zejdzie to będzie mu lżej 🙂 a już był 5 razy zmieniany pampers 😄
Trzymajcie sie, na pewno sobie poradzicie. Skupcie się na celu i prawidłowo oddychajcie 🙂Merci92, 5ylwian, Asiulka87, Soleil, Kasjanna, Leksa, Motyl12, Provitamina, Hortka, Megsi, Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Malinka gratulacje!! ❤️ Fajnie że tak opisałaś 😀 człowiek mysli ze się nastawi i przygotuje bo wie co może go czekać a prawda taka, że im więcej czytam tym bardziej zdaje sobie sprawę, że niewiadomo czego się spodziewać bo u każdej jest inaczej 😀 z hemoroidami zaraz się uporasz, wiem że boli bo mi w ciąży trochę wyszło. Ale super ze już możecie się tulić i wąchać. 😀
Prawda to że noworodek pachnie uzależniająco? 😉Malinka2021, Leksa, Merci92, Provitamina, Megsi, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Soleil zdecydowanie 🙂 główkę można wąchać i wąchać 😊 i słodko łapią całą rączką za palec 😊
Bałam się go podnosić, ale jak patrzę jak położne to robią to mnie aż przeszywa i już się nie boję, ja to robię delikatniej 😊
Właśnie się zapytalam o te swoje hemoroidy, pocieszyli mnie że nie są jakieś wielkie, dodało mi to otuchy 😊Soleil, Merci92, Motyl12, Provitamina, Hortka, Asiulka87, Megsi, Ana.Ta lubią tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Malinka super, ze się tulicie, karmicie i wąchacie 😍 ten zapach noworodka jest cudowny ❤️ Życzę Ci, aby krocze szybko Ci się zagoiło ✊🏻 I szybkiego powrotu do domku 🥰
U mnie wybiło dziś 38+0, do cc zostało 10 dni. Tak bardzo chciałam tego maluszka, tak długo sie staraliśmy. Jeszcze to poronienie z 2019, które bardzo odbiło sie na mojej psychice, ze teraz, aż czasem ciężko mi uwierzyć, ze za chwile mala będzie z nami, tak jakby to sie działo poza mną. Chyba dopiero uwierzę jak usłyszę, ze jest cala i zdrowa i gdy ja zobacze.Merci92, Kasjanna, Motyl12, Soleil, Provitamina, Hortka, Asiulka87, Megsi, Ana.Ta, Malinka2021, Zosiek lubią tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Gratuluję wszystkim mamusiom, rośnijcie zdrowo ❤
Ja również dzielę się dobrą nowiną. 12 maja o 15.35 przyszedł na świat nasz największy cud, ukochany synek Kacperek z wagą 2880g 55cm 10pkt ❤❤❤Merci92, Leksa, Klara_1985, Kasjanna, 5ylwian, Vende, Soleil, Provitamina, Hortka, Asiulka87, Megsi, Motyl12, Ana.Ta, Misiaa, Malinka2021, Zosiek lubią tę wiadomość
27.09.21 3mm ❤
18.10.21 2,33cm
26.10.21 3,54cm
10.11.21 6,40cm
03.12.21 188g ( 100% chłopiec ❤)
12.01.22 434g
11.02.22 919g
16.03.22 1540g
06.04.22 2200g
27.04.22 2600g
11.04.22 2900g
12.05.22 Kacperek 2880g 55cm 10pkt ❤ -
Martuska1 wrote:Gratuluję wszystkim mamusiom, rośnijcie zdrowo ❤
Ja również dzielę się dobrą nowiną. 12 maja o 15.35 przyszedł na świat nasz największy cud, ukochany synek Kacperek z wagą 2880g 55cm 10pkt ❤❤❤
Gratulacje 😊😊Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
nick nieaktualnyDziękuję dziewczyny za gratulacje i wszystkie ciepłe słowa.
Czuje się bardzo dobrze, nawet lepiej niż po pierwszym cc. Wstałam bez problemu, koło północy mnie pionizowali.jedyne co, to rzygałam jak kot po wstaniu. Dlatego Hanię przywieźli mi rano. Od tej pory na zmianę śpi i karmimy się.
Powodzenia dla wszystkich nierozpakowanych!Soleil, Leksa, Hortka, Asiulka87, Megsi, Motyl12, Ana.Ta, Malinka2021, Zosiek lubią tę wiadomość
-
Ja również dzielę się dobrą nowiną. 12 maja o 15.35 przyszedł na świat nasz największy cud, ukochany synek Kacperek z wagą 2880g 55cm 10pkt ❤❤❤
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Malinka, hemoroidy na pewno są straszne, ale mam nadzieję, ze szybko to minie i nie będzie Ci dokuczac
Tulcie sie!
Martuska gratulacje
Ja dzisiaj mam w planie grilla i piwo bezalkoholoweBo jutro juz planuje delikatne jedzenie zeby nie miec przygód po cc
Dziewczyny nie moge uwierzyc ze za dwa dni poznam moją księżniczkę
Dzisiaj znowu przestawiałam lozeczko, mąż sie smieje ze zaraz je postawie jak dostawkę (teraz mam je jakis metr od lozka i jak bede otwierac oczy od razu będę widziec Malutką
Zamontowaliśmy tez karuzele, ktora dostaliśmy od moich rodziców
Asiulka, czy cos szczególnego polecasz zabrac ze soba do szpitala jak będzie cc? Musze otworzyc walizke sprawdzić czy mieszcze sie w klapki xD Nogi mam jak balony. Jak juz otworze to ostatni moment zeby cos dorzucićWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2022, 14:01
Ana.Ta, Malinka2021 lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Vende raczej nic więcej niż to o czym mówiłyście już wcześniej hmm majtki poporodowe, mega podpaski, koszule, sztućce gdzies na wierzchu, woda z dziubkiem🙂
Mi np w szpitalu nogi nie spuchły, bylam w szoku właśnie jakie mialam zgrabniutkie stópki ale zaczęły jednak puchnąć w trzeciej dobie jak już wychodziłyśmy do domu i do dzisiaj były masakrycznie spuchniete ale dzis juz są tylko delikatnie spuchniete wiec wszystko wraca do normy🙂
Na ranę wczoraj już nakleiłam plaster o którym w sumie cxytalam wczesniej i polecił mi go też ginekolog hmm zapomnialam nazwy a akurst karmie i nie mam jak sprawdzic🙈 dopisze jak już będę mogła ☺️Ana.Ta, Vende lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartuska gratulacje!
Synuś drobniutki😍
Malinka ja się właśnie boję tez hemoroidów, nigdy problemów nie miałam, ale bobas mi się też zapowiada wiekszy i może mi coś wyskoczyć, ale ważne, że masz już wszystko za sobą, zaraz się zagoi dojedziesz szybko do siebie 😁
Leksa już niedługo, ja też się nie mogę doczekać mojego małego po latach starań, ale ostatnio mnie dopada stresik.
Vende baw się dobrze na grillu i rob zdjęcia! To jedne z ostatnich z brzuszkiem.
My z mężem dużo czasu razem teraz spędzamy, nasze ostatnie dni tylko we dwoje. Szkoda trochę, że teraz mąż idzie na 3 nocki do pracy. Dopiero wtorek noc bierze wolne, żeby na szpital być świeży. Szkoda nam jednak, żeby zostawał w domu teraz, bo urlop się przyda już na małego. Na pewno powiedział, że ewidentnie on wygra zakład o datę porodu, bo indukcja jest bliżej tego co on obstawił niż tego co ja.
Powiedziałam mu, żeby nie zapominał, że jutro pełnia i jak będzie w pracy to się rozłożę na łóżku przed księżycem xD
Leksa, Kasjanna, Ana.Ta, Soleil, Malinka2021 lubią tę wiadomość
-
Malinka2021 dziękujemy za opis 😘 w takim razie od dziś będę ćwiczyć oddychanie 😇
Martuska gratulacje !! Już nas więcej szczęśliwie rozpakowanych- super 💛
Nowe mamusie trzymajcie się dzielnie i chłońcie każdy dzień z maluszkami 😊
Vende faktycznie Wasze spotkanie już takie realne, tuż, tuż ach ! 🤭😍
Ja z mężem też spędzam teraz dużo czasu - dzisiaj sialiśmy trawę 😆 muszę już zakonczyc tego typu prace, bo jakby mnie dziś wzięło to serio nie mam sił 😬😬😬
Ps. Gdyby miało się spełnić życzenie z kiedyś to będzie to w pełnię 16go- jutro w takim razie już akcja regenracja ⛱
Miłego sobotniego wieczoru dziewczyny ! 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2022, 20:18
Soleil, Leksa, Malinka2021 lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Asiulka, jak będziesz mogla sprawdz ten plaster, moze sie zaopatrze
chodziło mi po prostu czy cos innego jest potrzebne niz przy naturalnym porodzie
Megsi, moj mąż dzisiaj w domu ale jutro caly dzien od rana do wieczora w pracy niestetyale dla nas najważniejszy poniedzielek
Mam nadzieję, ze przez ta pelnie nie będzie kolejek na porodowce i nas przyjmą
Soleil, Megsi, Ana.Ta lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Współczuję hemoroida. Ja w ciąży mam już po raz drugi takiego "koleżkę" nie wierzchu. Po raz pierwszy wyszedł po suplementacji żelazem a teraz z uwagi że maluch mi napiera na jelita. Jest wesoło ☺️
Korzystajcie dziewczyny z ostatnich dni, pogoda nam dopisuje. Rozpakowany mamusiom gratuluję i życzę wszystkiego dobrego 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2022, 21:18
Ana.Ta, Malinka2021 lubią tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020 roku
👫 OBOJE 35+
Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
DHEA-SO4: 281,60 ✅
FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
Drożność jajowodów ✅
Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK
3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży
Sierpień 2021r. IN VITRO
06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
-
Ja również dzielę się dobrą nowiną. 12 maja o 15.35 przyszedł na świat nasz największy cud, ukochany synek Kacperek z wagą 2880g 55cm 10pkt ❤❤❤Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie dziwnie jakoś niby lekki spadek formy, ale naładowany energia. Siedziałam do 4 rano i musiałam się zmuszać, żeby iść spać. Jednocześnie ostatnio piecze mnie ta kreska nad pepkiem i bola palce u rąk.
Znajduje sobie jakieś zajęcia ciągle, bo nie mogę się doczekać małego już, ale mam stres porodowy, przed nieznanym. Perspektywa bólu mnie przeraża i innych dolegliwości 😁Ana.Ta, 5ylwian, Klara_1985 lubią tę wiadomość