X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć w dwupaku oczywiście- dziś mam tydzień do terminu. I oficjalnie odpuszczam wszelkie dłuższe przeciążenia fizyczne bo po wczorajszym ogrodnictwie razem z mężem mamy same zakwasy. W takim stanie to ciężko byłoby skakać na piłce do porodu hihi

Ja dziś niewyspana, ale jak odhaczę kawę u mamy będzie czas na regenerację 😘

Byliśmy z mężem w kościele, jeszcze jedna fotka z brzuszkiem pstryknięta. Teraz czekam na rybę z frytkami, jedzenie to jest to co zawsze Mnie wspiera! 😂

Też targają Mną emocje- jak to będzie. Coraz więcej osób pisze, czy to już🙈 ja się umówiłam wczoraj z brzuszkiem że ma jeszcze tydzień. Niech się dzieje 😘 ale wyjdzie na czas- chce już tulić tego swojego bobaska 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2022, 13:15

Leksa lubi tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Vende Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka, dziękuję za polecenie zapisalam :)

Ja dzisiaj ostatni dzien w dwupaku. I łapie stresika, serio. Zaraz sie biore za ostatnie sprawdzenie walizki, dołożenie ladowarki i jakis pojedynczych rzeczy... Dzisiaj juz kiepsko spałam, az sie obawiam czy dzisiaj uda mi sie zasnac :)

Provitamina, Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w dwupaku, dzisiaj starszy syn ma urodziny,o 15 goście. Po imprezie niech się dzieje co chce, odhacze wtedy wszystko co chciałam mieć zrobione,w czym chciałam wziąć udział,potem może się rodzić. Ból krocza to już jest Level hard, chodzę jakby mi pies z budą przeleciał między nogami. Coraz większy ucisk czuję. Dzisiaj żeby jakoś funkcjonować z gośćmi to wjechał podwójny magnez i apap,A i tak jeszcze nie jest komfortowo. Ciężko też od paru dni u mnie z drzemkami w dzień, jestem śpiąca i zmęczona ale co się kładę to nie mogę przysnąć..

Ana.Ta, Soleil lubią tę wiadomość

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od godz 10 skurcze i stawianie brzucha, do tego doszedł ból kręgosłupa. Leżałam to niby ciut lepiej było, wzięłam kapiel to nic się nie zmieniło. Od czwartku mam mega stres, a wczoraj to już był poziom hard. Od płaczu byłam cała napuchnięta na twarzy. Nie mam pojęcia czy coś się rozkręca czy to bóle ze stresu. Póki co robimy z mężem obiad i się obserwuje. Dziś tylko przygotowałam ubranko dla małej na wyjście ze szpitala i mąż ma wszystko gotowe już.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też miałam ciężka noc, może nie tak ciężko jak jest u Was, ale spać nie mogłam skurcze i bóle brzucha z krzyżem, myślałam że to bedzie ten dzień, ale ciepły prysznic pomógł na bóle. Drzemać też nie dam rady mimo ze od 5 jestem na nogach
    A skurcze są tyle, że rzadziej.
    5ylwian też mnie boli krocze i to coraz bardziej, aż nie chce mi sie ruszać. A dziś mamy 28stopni i ostatni weekend we dwoje mąż wyciąga mnie z domu.. Może jakoś dojdę do parku, myślę czy nie iść w Japonkach.
    To już końcówka musimy dać radę
    Zszdroszcze tym co jutro się rozpakowują i mocno 3mam kciuki 💕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2022, 14:40

Ana.Ta, 5ylwian lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki damy radę - grunt to pozytywne myślenie 💪💛 trzymajcie się ✊

Edit. A mam pytanie. Czy po porodzie warto jeszcze jakiś czas przyjmować suplementy? Ja zażywam Pregnę Plus i Dha i tak się zastanawiam bo pisze że też dla kobiet karmiących, czy warto dalej suplementować. Teraz bardziej jestem na tak bo zawsze walczyłam z anemią a jakby nie było to zawsze jakaś dAwka witamin ... 🤔🤔🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2022, 15:14

Leksa, Soleil lubią tę wiadomość

• Soleil Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta wrote:
    Dziewczynki damy radę - grunt to pozytywne myślenie 💪💛 trzymajcie się ✊

Edit. A mam pytanie. Czy po porodzie warto jeszcze jakiś czas przyjmować suplementy? Ja zażywam Pregnę Plus i Dha i tak się zastanawiam bo pisze że też dla kobiet karmiących, czy warto dalej suplementować. Teraz bardziej jestem na tak bo zawsze walczyłam z anemią a jakby nie było to zawsze jakaś dAwka witamin ... 🤔🤔🤔

Weszłam tutaj właśnie, żeby zapytać o to samo 😀 bo zastanawiam się jakie suplementy warto brać po ciąży 🙂 ja biore laktoferyne (bardzo ładnie trzyma mi hémoglobine) i na pewno będę kontynuować ale też myślałam czy dalej nie brać pregny czy też innych witamin, a musiałabym się zaopatrzyć. Chociaz mam complex witamin B z aliness plus ta laktoferyna, może by wystarczyło. A codziennie piję tran na zmianę z olejem lnianym, więc daruje sobie omege w tabletlach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2022, 15:20

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w zaleceniach lekarskich przy wypisie dostałam że powinnam do momentu skończenia karmienia brać dha 600. Jeśli chodzi o żelazo to w szpitalu robią badania i jeśli jest potrzeba to przepisują, ale myślę że warto brać coś na wsparcie przynajmniej przez czas połogu.

Megsi, Ana.Ta lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2022, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam Doppelherz active mama premium. One są dla kobiet w ciąży i karmiących. Mam jeszcze prawie całe opakowanie, więc je skończę.

Wzięłam też po pionizacji po cesarce i przez to chyba tak wymiotowałam, bo czułam jak mi się odbija kwasami Dha.

Teraz kupię Kerabione Mama, bo ma duzo dobrych opinii, że włosy t a k nie wypadają po ciąży.

Dziewczyny polecam Wam zabrać dużo majtek wielorazowych, ja miałam 6 szt i dla mnie to jest mało, jeśli nie zamierzacie ich prac w szpitalu. Poduszka rogal do karmienia też mi się przydaje i do karmienia i pod głowę.

A dla dziewczyn z planowaną cesarką weźcie sobie płynne przekąski. U mnie dieta po cesarce slabiutka, na śniadanie herbata, a na obiad kleik. Byłam bardzo głodna. Mąż mi dowoził jogurty.

Megsi, Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej biore Mama dha premium i właśnie też zastanawiam się czy brać ale raczej będę bo zaszkodzic na pewno nie zaszkodzi a faktycznie jest napisane na opakowaniu ze jest zalecany dla mam karmiących. Ja w szpitalu dostawałam jeszcze żelazo i na wyjściu tez dostałam receptę na żelazo wiec zazywam i biorę jeszcze magnez🙂

Ana.Ta lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka, a magnez na co w zasadzie się bierze? Bo zostało mi sporo magnezu i się zastanawiam czy jest sens go brac...

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna ja np brałam magnez i przed ciążą wieczorem, na stres, lepsze spanie, często jak piłam kawe to odczuwałam jego braki, skurcze w stopach itd i zawsze miałam w domu.. Ale nigdy w takich ilościach jak w ciąży :)

Później brałam też przy staraniach z innymi witaminami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2022, 18:57

Kasjanna, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil Ja tez tak brałam magnez przed ciaza jak piszesz, nie ze zawsze i w takich dużych dawkach.
    W ciazy bralam 3 x 2 a terwz biore 2 x 1 , na pewno nie zaszkodzi a karmiąc organizm jest osłabiony wiec jeszcze przez jakiś czas będę pewnie brac (dopóki mi się tabletki nie skończą a nie mam ich juz duzo🙂)

Soleil, Kasjanna lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane gratuluje tym ktore sie juz rozpakowaly :* vende kciuki za jutro :)

Hortka, Vende, Malinka2021 lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę prenatal duo i te wit tez bierze się podczas kp.
    Vende-powodzenia jutro🍀✊😊💞

Soleil, Vende, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za kolejne dziewczyny, które zbliżają się do spotkania ze swoim maluszkiem☺️

Leksa, Vende lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Vende Autorytet

Wysłany: 16 maja 2022, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny <3 Z emocji już spać nie mogę ;) Dam znac jak tylko będę w stanie. :)

Asiulka87, Kasjanna, Klara_1985, Soleil, 5ylwian, Leksa, Malinka2021, Motyl12, Hortka, Megsi lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 16 maja 2022, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja od 23.30 na porodówce. Wody mi odeszły w księżycową noc. Teraz mam rozwarcie 4 cm, jest cieżko. Trzymajcie kciuki 😬✊

Soleil, 5ylwian, Leksa, Malinka2021, Asiulka87, Motyl12, Hortka, Megsi, Zosiek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2022, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende wrote:
    Dziewczyny <3 Z emocji już spać nie mogę ;) Dam znac jak tylko będę w stanie. :)

Vende, trzymam mocno kciuki!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2022, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta wrote:
    Dziewczyny ja od 23.30 na porodówce. Wody mi odeszły w księżycową noc. Teraz mam rozwarcie 4 cm, jest cieżko. Trzymajcie kciuki 😬✊

Ana.Ta, powodzenia. Może już tulisz bobaska :)

‹‹ 394 395 396 397 398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ