Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMalinka2021 wrote:Martuśka to obie mamy dzieci z 12 maja 😊
Wyszliśmy wczoraj ze szpitala. Musimy się odnaleźć w nowej rzeczywistości, trochę mnie to przeraża 🙂
Wszystkim życzę dużo siły, damy radę, kobiety mogą WSZYSTKO 🙂
Malinka i jak pierwsza noc w domu?
My z Hanią jeszcze w szpitalu, może jutro wyjdziemy. Noc była dzisiaj słabiutka, spałam może z godzinę. Niunia zasypiała tylko na rękach. Całe szczęście produkcja mleka mi ruszyła w nocy. Piersi pełne, jeszcze czasami nie może złapać dobrze.
Dziewczyny z dzieciaczkami w domu, kiedy się ten nawał u Was unormował? -
Klara z tym karmieniem na początku to nie taka prosta sprawa☺️mi pomogła położna ktora była u nas dzien po naszym powrocie czyli w czwartej dobie. Mi się wydawało ze nie mam pokarmu i zaczelam się bawić w odciaganie zeby tylko uzbierać np te 30 ml mleka, żeby mała głodna nie była a między czasie prawa pierś już mnie tak bolała ze szok i ewidentnie mialam zatkane kanaliki już...polozna złapała mnie za tą pierś i zaczęła ściskać w różnych miejscach i się poprawiło i opieprzyla mnie za odciaganie. Powiedziala ze mam Mleko i ze mam przetrwać dobę nie dokarmiając jej mm ani nie odciągając a potem będzie już ok. I tak też się stalo☺️
Teraz mleka faktycznie czasem bywa dużo i az kapie mi z piersi jak ją wyciągam do karmienia -
Super Leksa, przynajmniej wiesz na czym stoisz.
Klara, ja nawału jako takiego nie miałam. W szpitalu dokarmiałam, bo pokarmu miałam albo wydawało mi się że miałam za mało, od 3 doby, czyli powrotu do domu mleko jest i po 2 godzinach, bo co tyle karmie, czuję że to już pora. Czasem kapie , ale głównie wtedy jak karmie z jednej piersi, to z drugiej też leci.
Przy okazji polecajka wkładek laktacyjnych wielorazowych. Miałam jednorazowe z babyono i przy wrażliwych piersiach strasznie dokuczały, drapały. Wielorazowe są dużo miększe w dotyku. Ale i tak w tych i tych jest mi mega gorąco i najchętniej chodziłabym topless.5ylwian lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
nick nieaktualnyLeksa, czyli pewnie też zobaczysz dzidziusia szybciej niż się spodziewałaś. Daj znać jaki wynik wizyty🍀
Kasjanna spróbuję tych wkładek wielorazowych, bo tych zwykłych też nie wspominam dobrze. Można je kupić w aptece?
A nie miałyście problemów z tym, że dzidziuś płytko łapał brodawkę? U mnie jak bym jej nie przystawiła, to z jednej strony sutka zawsze jest to bolesne.
-
Klara, ja kupiłam na allegro, nie wiem czy są w aptekach.
Nie wiem czy u mnie źle lapala, ale też było to bolesne, nawet bardzo, szczególnie jedna brodawka po jednej stronie. Położne mówiły że łapie dobrze, ale może ma mała buzke i jak trochę urośnie to będzie lepiej. I faktycznie, już teraz jest ok.
Z tym że ja czułam taki przeszywający ból tylko przy pierwszych pociągnięciach. Jak czujesz przez cały czas karmienia to podobno wtedy może być problem wędzidełka.Klara_1985 lubi tę wiadomość
Leksa wrote:Dziewczyny ja mam dziś się stawic do szpitala. Tam mnie zbadają, zrobią ktg i jeżeli moje skurcze się potwierdza to jutro cc.
Daj znać! Fajnie jak się potwierdza, nie bedziesz się męczyć. U mnie co prawda potwierdziły się tydzień temu ale bardziej zwracali uwagę na szyjkę.
Ja się czuje tak napompowana i tak zmęczona że marzę juz o czwartku 😪 miałam wrócić gdyby było gorzej, w sumie cały czas jest źle i pewnie gdybym pojechała to by mnie zostawili już ale staram się trzymać jakoś, zobaczymy co będzie wieczorem, na sama myśl o spaniu robi mi się słabo -
Soleil współczuje Ci bardzo
u mnie dziś cały czas brzuch się napina i jakies mini skurcze mi lecą, podbrzusze boli. Czekam na męża, aż wróci z pracy i pojedziemy. Póki co tule się z synem, a on płacze, ze będzie tęsknił.
Hortka, Hortka, Soleil lubią tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Dziewczyny tule Oliwke. Urodzilam dopiero przed 13.00
Pozniej opisze, Vende kciuki✊5ylwian, Kasjanna, Leksa, Hortka, Soleil, Iwonaa27, Asiulka87, Klara_1985, Motyl12, Malinka2021, Misiaa, Zosiek lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Ana.Ta cudowna informacja 🙂 często tutaj zaglądałam, bo już się niecierpliwiłam tą cisza. Gratulacje ❤️Starania od kwietnia 2020 roku
👫 OBOJE 35+
Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
DHEA-SO4: 281,60 ✅
FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
Drożność jajowodów ✅
Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK
3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży
Sierpień 2021r. IN VITRO
06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
-
Ana.Ta Gratuluję 😘 super że już się tulicie i już wszystko za Tobą. Teraz będzie już tylko lepiej ☺ Odpocznijcie i nabierajcie siły 💪 Dużo zdrówka dla mamusi i Oliwki 😘
Leksa ja też się właśnie najbardziej obawiam rozstania ze starszym synkiem 🙁 Współczuję bo wiem że musi być Ci ciężko, ale co zrobić musimy być silne 💪Leksa lubi tę wiadomość
-
Vende a z jakich przyczyn cię przesunęli? Dziś mają za dużo CC?Starania od kwietnia 2020 roku
👫 OBOJE 35+
Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
DHEA-SO4: 281,60 ✅
FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
Drożność jajowodów ✅
Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK
3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży
Sierpień 2021r. IN VITRO
06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
-
Dziewczyny nie potrafię odpocząć po porodzie mimo tego że nie spałam, to było najgorsze, nie potrzebowałam nic tylko wodę, ale oczy tak mi leciały, że skacząc na piłce nawet mną rzucało i między zapisami ktg. Mam dosłowy „ból tyłka” i nie mogę wyleżeć, a nie mogę się jeszcze pionizować... czy zawsze tak jest po naturalnym ? 🙈 czy to przez krocze i niestety łyżeczkowanie... 🤔
Jak to powiedzieli „zaczęłam od tyłu” z tymi wodami. Co chwila mi odchodziły. Dobrze że obudziłam męża, bo on nie wierzył że to już i kazał iść spać😂
Na początku przydały się już niezmiernie majtki siateczkowe.
Ale... mialam szyte krocze- tak jak Ty Malinka nie?
Nie wiem, czy dobrze zrobiłam godząc się, ale po 12.00 godzinach nie nie miałam już siły. Tymbardziej że 2 faza zaczęła się po oksytocynie, którą podali już o 7:00 ok 10.30 i trwała do prawie 13.00. Bałam się, że mój ból pójdzie na marne i wezmą Mnie na cc. A mała miała gdzieś podgiętą rączkę. Przykro Mi tylko bo byłam usypiana i straciłam pierwszą godzinę z malutką 😕
Ps. Opowiem Wam niedlugo więcej 😘 od siebie dodam tylko, że to małe dziecie później wszystko wynagradza. Nie mogę się napatrzeć. Czekam tylko kiedy mi ją przywiozą po „spa”.
A i mierzy 57 cm i ma jednak 3400g
Vende, 5ylwian, Leksa, Asiulka87, Soleil, Klara_1985, Motyl12, Provitamina, Malinka2021, Zosiek, Megsi lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Ana.Ta, ważne że jesteście razem, ale przykre że tak się nacierpialas. Na pewno już teraz będzie tylko lepiej.
Duża ta Twoja dziewczyna! Moja tyle dziś ważyła na wizycie lekarskiej, już ponad 2 tygodnie od poroduAna.Ta lubi tę wiadomość
Provitamina, byly 3 planowane zabiegi, ale wyskoczyła im jakas nagła operacja. Pozostałe dziewczyny zrobili bo pisaly im się skurcze. U mnie ktg dosłownie żadne. Dlatego ja moge czekać...
Provitamina lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja