Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ana.ta gratulacje! Matko widze ze Twój poród nie należał do lekkich ehhh ale najważniejsze że już po i masz przy sobie swoją kruszynkę (która okazała się nie być taka kruszynka☺️❤)
Vende czyli jeszcze jeden dzień nerwów, no cóż siła wyższa alenjuz niedługo i Ty będziesz mieć swoją córeczkę obok☺️Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAna.ta gratulacje. Ważne, że masz to już za sobą, teraz na spokojnie możecie się już sobą cieszyć.
Vende przykro mi, że Ci przełożyli, ale jutro 8.15 cie wezmą i będzie po wszystkim.
Trzymam kciuki, żeby znowu czegoś nie wymyślili 🥰Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moja śpi w body z długim i polspiochach. Okrywam pieluch flanelowa albo kocykiem. W domu mamy dość ciepło, chociaż na noc staram się przewietrzyć po tych upałach w ciągu dnia.
Mysle ze zależy jaki ten rozek masz, czy gruby. Generalnie mówi się że 1 warstwa więcej niz dorosły człowiek.Ana.Ta lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Ana.ta-ogromne gratulacje💞🤱💐🌻super że jesteś juz po tym cierpieniu i tulisz już kruszynkę🤱
Vende-dobrze że biorą Cię z rana i nie będziesz czekać do popołudnia-dasz radę😊
U mnie nadal cisza, czuję że maluszek nie ma już miejsca i bardzo się rozpycha, też już chcę być po...Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
A, w sumie dobrze tylko zeby mnie rano zabrali faktycznie i zebym nie musiala czekac. Koleżankę z sali mi zabrali wlasnie na porodówkę bo juz miala od godziny skurcze i rozwarcie na 3cm. Takze podobno do północy urodzi
I co ciekawe ma tu wrocic z maluszkiem, takze chyba bede miala pospane
Dziewczyny czy u Was w szpitalach tez tak bolesnie badali? Jeju, moja lekarka w gabinecie to anioł. Tu jednemu z lekarzy mialam ochotę dać po łapach... Co za typ... Mam nadzieję, ze nie będą sprawdzać co chwile tego krocza bo chyba oszaleje albo sami mi cos wywołają...
Ana.ta doczytalam ten opis, łatwo nie byłoAle mam nadzieję ze szybko dojdziesz do siebie i pewnie tak jak mówisz, widok malucha wynagrodzi wszystko
Ana.Ta lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Kasjanna wrote:Moja śpi w body z długim i polspiochach. Okrywam pieluch flanelowa albo kocykiem. W domu mamy dość ciepło, chociaż na noc staram się przewietrzyć po tych upałach w ciągu dnia.
Mysle ze zależy jaki ten rozek masz, czy gruby. Generalnie mówi się że 1 warstwa więcej niz dorosły człowiek.
Kasjanna no właśnie slyszalam że maluszki powinny mieć jedna warstwę więcej niż dorośli hmm ale ja w sumie też jeszcze spie pod kołderką to ta kołderką moze odgrywać rolę rożka🙃kurcze mała dosyc mocno ulewa więc na noc kładę ją na boku zeby się nie zakrztusiła i ten rożek przynaniej fajnie ją na tym boku trzyma a z kocyka to się pewnie zaraz przekręci na plecy🤔chociaz docelowo niedlugo będzie tak ciepło ze rożek na pewno pojdzie w odstawke -
Asiulka, ja też kładę na boku albo po prostu z boku łóżeczka albo podkładam coś za jej plecami, żeby się nie odwróciła, chociaż jak nie położę to też jeszcze rzadko się odwraca, więc to bardziej profilaktycznie.
A czy wasze dzieciątka śpią też na brzuchu? Np w czasie dnia? Moja nie przepada i martwie się że będzie jak z synem, bo przez swoją awersję do leżenia na brzuchu później nie chciał się obracać.
Ja mam większe problem z ubieraniem na zewnątrz, bo jest upalnie, ale w cieniu jak zawieje to tak średnio, więc tak jadę z wozkiem i raz przykrywam, raz odkrywam...
Vende, dzieci po porodzie mocno śpią, także jest szansa że się wyśpisza jutro już Twoje własne dzieciątko da ci się we znaki
U mnie badania były chyba delikatne, albo na tyle byłam skupiona na skurczach, że w zasadzie było mi to bez różnicy, bo zawsze polozna na skurczu sprawdzała rozwarcie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2022, 18:57
Asiulka87, Ana.Ta lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Vende wrote:Leksa, łączę się w bólu. Tacy lekarze nie powinni juz pracowac w takim zawodzie...
Trzymam za Ciebie kciuki, jakiej mocy mialas skurcze?
Właściwie to lekarz nie mówił jakiej mocy skurcze są, tylko ze się piszą i dali mi zastrzyk rozkurczowy. Badanie było bolesne, a mała z usg wazy 2950g. Dziwne, bo w ciągu dwóch tyg przybrała tylko 50g i jak mu o tym powiedziałam to zmierzył jeszcze raz i powiedział, ze dobrze 2950g. Dziś dostanę znowu jeszcze heparynę, a już jej nie brałam od 34+0Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Leksa, u mnie z tą wagą też hit dzisiaj, bo niby 2 tygodnie temu bylo 2800g a dzisiaj uslyszalam ze jest 2400g, no jakos nie wierzę w ten pomiar bo tyle u mojej lekarki wychodziło jakies 5 tygodni temu. Ale dzisiaj ta rezydentka nie potrafila dobrze uchwycić brzuszka wiec moze dlatego jej tak wychodziło dziwnie. U mnie juz po obchodzie, trwal chyba z minute, bo w sumie co będą ze mna gadac, dobrze ze juz nie badali bo bym chyba oszalala. Mozliwe ze jeszcze mi zrobią ktg dzisiaj ale wydaje mi sie ze nie ma po co bo nie czuje zadnych zmian, Mala sie rusza normalnie wiec w sumie co za roznica. Maja mnie obudzic jutro o 5 rano bo jeszcze jakieś plyny do mycia, dodatkowe badania i mam dostać czopek na wypróżnienie. Zobaczymy co z tego będzie.
Kasjanna, no zobaczymy jak to będzie dzisiajA jutro jak mówisz, bede miala swoje maleństwo
W sumie fajnie ze mam na sali dziewczyne z doświadczeniem, bo to jej trzecie dziecko, a jest bardzo sympatyczna to moze cos podpowie
Leksa lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Dziewczyny powodzenia! Bądźcie dzielne☺️
Kasjanna ja małej jeszcze nie kładę do spania na brzuszku. Narazie tylko co jakiś czas daje ją na chwile na brzuszek ale się denerwuje i o dziwo głowę mi podnosi a hmm wydaje mi się ze to jeszcze za wcześnie wiec szybko ją odkładam na plecy🤭muszę poczytać jeszcze o tym jak to ogarnąć zeby jej krzywdy nie zrobic a jednak kłaść ją na ten brzuszek bo wiem że to wazne🙂 -
Dzisiaj 16.05.2022 o godzinie 5:30 przyszła na świat moja kochana córeczką Laurka z waga 3510 i 47cm, która uratowała nas od indukcji na dzień przed wyborem metody 🥰 Sama zdecydowała przyjść na świat bez wspomagaczy 😄 W bardzo niespodziewany i szybki sposób 😊 Rodzilam przez 5,5 h. Według położnych jak na pierwsze dziecko w ekspresowym tempie ☺ Od rozwarcia szyjki macicy 1,5 do 7cm minęło może z 4 h lub mnie dlatego nie zdarzyli podać mi przeciwbolowego środka i mam nacięte krocze ale to było zrobione dla dobra Laury ☺ Ból nie do opisania ale szczęście z dzieciątka jeszcze większe 🥰 Kochamy ją od pierwszego wejrzenia 😍 To jest jakiś cud 🥰 Mówię wam 🥰😍 Pozdrawiamy jeszcze ze szpitala ☺ Położne i cały zespół trafił mi się mega super! ☺ Trzymam kciuki za resztę Mamus ✊
Soleil, Vende, Iwonaa27, Leksa, Provitamina, Kasjanna, Malinka2021, Klara_1985, Asiulka87, 5ylwian, Motyl12, Ana.Ta, Misiaa, Zosiek lubią tę wiadomość
-
Merci gratuluje 😘🥰
Vende, a z ta waga to niezły cyrk u Ciebieu mnie tez już po obchodzie i w sumie zapytali tyko jak sie czuje. Mowie, ze dostałam ten zastrzyk rozkurczowy, ale te skurcze są nieregularne i tyle. Jutro ma być moja lekarka liczę na nią, nie chce tu leżeć do 24 maja
Merci92 lubi tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Merci92 wow, gratulacje 😁 szybko poszło, ból musi być bo rodzi się nowe życie, ale nie musiałaś się długo męczyć. Nie ma reguły 🙂 teraz cieszcie się sobą 🤗
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2022, 20:14
Hortka, Merci92, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020 roku
👫 OBOJE 35+
Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
DHEA-SO4: 281,60 ✅
FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
Drożność jajowodów ✅
Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK
3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży
Sierpień 2021r. IN VITRO
06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.