Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Merci, super wieści, gratulacje!
Vende, mi też wagę totalnie odjechana podawali, nie ma się co tym przejmować...
Asiulka, mi polozna powiedziała żeby kłaść jak najczęściej na brzuszku. Warunek żeby pępek odpadł. U mnie z tą główka tak bez szału, ale trochę podnosi. Natomiast spać w żadnym wypadku nie chce. Polozna mówiła że na noc na brzuszku nie wolno, ale w dzień jak jest na oku to jak najbardziej.Merci92 lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Kasjanna spóźnione najlepsze życzenia! ☺
Ana.Ta gratulacje ☺😍 tak, też miałam nacięte. Goi się 🙂 koleżanka rok po porodzie z nacięciem, mówi że wszystko super się zagoiło i nie ma co się przejmować 🙂
Klara, pierwsza noc minęła w miarę ok. Dzisiaj już lepiej sie przystawiał do piersi, więc ulżyło mi i psychicznie i fizycznie 🙂
Praktycznie po każdym karmieniu mamy od razu kupę. U Was też tak jest?
Merci gratulacje 😊
Mam nadzieję, że żadnej rodzącej nie pominęłam, ale nadrabialam kilka stron i już nie pamiętam wszystkiego.
Dziewczyny może lepiej byłoby na fb? Łatwiej byłoby czytać i ewentualnie wracać do danych wątków, a super z Wami się pisze i zawsze bardzo miło czyta 😊 grupę już mamy, tylko korzystać 😊Kasjanna, Soleil, Merci92 lubią tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Leksa, trzymam kciuki zeby zrobili Ci wcześniej bo faktycznie, to czekanie to masakra. Ja jestem tu jeden dzien i mam dosyć
w ogole nienawidzę szpitali, naprawdę liczyłam ze szybko wroce do domu a tu juz wiadomo, ze sie to przeciągnie...
W ogole jestem jakas oszołomiona mam wrażenie, ze nie dociera do mnie co oni tu mówią, wydawalo mi sie ze miałam miec jeszcze ktg dzisiaj, a tu ani widu ani słychu, nie wiem czy moge juz isc sie wykąpac czy raczej poczekać... No nie dociera do mnie co oni tu gadaja.
Wgl super nowy oddzial, remontowany caly w zeszłym roku, a juz kosze pourywane, deski i w ogole...17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Leksa, no to sie rozumiemy. Do mnie juz nikt nie przyszedl, więc mysle ze juz nie przyjdzie. Mala sie szarpie w brzuchu bardzo, jak ona sie w nocy odwróci i nie bedzie tego cc tylko wysla mnie do domu to chyba zwariuje... Trzymaj sie Leksa, na pewno tesknisz za synkiem, ale musimy jakos dac rade.
Leksa lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Dziewczyny przebywające w szpitalu trzymajcie się. To raptem kilka dni, zleci, choć tym oczekującym na poród pewnie się dłuży każda godzina. Nikt nie lubi szpitali, w końcu to obce miejsce. Vende i Leksa macie tam kogoś z kim można pogadać?Starania od kwietnia 2020 roku
👫 OBOJE 35+
Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
DHEA-SO4: 281,60 ✅
FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
Drożność jajowodów ✅
Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK
3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży
Sierpień 2021r. IN VITRO
06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
-
Asiulka, a ile Twoja Dzidzia ma dni? U nas 4 doba i właśnie i przed karmieniem i po 🙈 pocieszajace, że zaraz to się może zmienić ☺
Odnośnie 'złotych rad'. Byliśmy dzisiaj u babci meża, pokazać prawnusia, ona do nas niestety nie bardzo może przyjechać, bo ledwie się przemieszcza. Mieszka z moją tesciową. Teraz teściowa wróciła z pracy, dzwoni do męża ze za cienko dziecko ubieramy, ze babcia mówiła że miał zimne rączki, że same body z długim i półśpiochy to za malo, że jeszcze jakiś kaftanik na to żeby nakładać. I już nie wiem co jeszcze 'źle' zrobiliśmy 😣😣😣PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Malinka moja kruszynka ma 11 dni☺️
A co do "dobrych" rad to nie sluchaj ich!
Jeżeli sama będziesz potrzebować pomocy i rady to zapytaj ale reszte olej☺️
Moja malutka bardzo często ma zimne rączki ale to wcale nie znaczy że jej zimno, sprawdzam tylko kark i jeżeli tam jest ciepło to znaczy że jest ok🙂
Wiele z rad naszych mam czy babć jest już nieaktualna także najlepiej wysłuchać ale zrobic swoje ale zapytac moze osób które teraz mają małe dzieci lub miały niedawno☺️ -
Merci92!gratulacje ! Miałaś naprawdę szybko poród, ponoć tak jest jak się nie zacznie rodzić od tyłu 😂
Myślałam że się dziś wyśpie bo mała jest taka spokojna tego pierwszego dnia, ale się boje, bo napiła się wód płodowych i jej się ulewałoleży na boku a ja czuwam, bo mi powiedzieli, że jeszcze może jej się ulewać😕 i biedna faktycznie non stop ma takie zrywy jakby miala zygac rusza buźką 😖 boje sie o nią 😫
Wgl tu caly czas płaczą dzieci 😫 jest ze mną jedna dziewczyna ze swoją córeczką, która też się dzisiaj urodziła i ciągle płacze. To cd że moja jeszcze przy niej śpi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2022, 23:03
Merci92 lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
nick nieaktualnyMerci gratulacje! Ale się gorąco tu zrobiło 😁
Leksa dobrze, że cie przyjęli. Dawaj znać jak tam sytuacja.
Ja dzisiaj prałam kocyk do fotelika.
Ogarnęłam łóżeczko jutro mąż naklejki zrobi i w środę jedziemy 😁Soleil, Merci92, Leksa, Malinka2021 lubią tę wiadomość
-
Babcia może by miała rację ale jakieś 50 lat temu. Nie ma co się przejmować takimi radami. Babcia nie wie że teraz trendy związane z opieka nad niemowlakiem mocno się zmieniły. Może warto wyrazić swoje zdanie w tym temacie , by jeszcze coś mogło w życiu babcie zaskoczyć 😁🙂😉
Vende spróbuj odpocząć, zasnąć. Będziesz padnięta choć pewnie stres i adrenalina robią swoje. Jak wróci koleżanka z sali to też może być różnie.
Leksa też nie lubię jak jest gorąco. Szczególnie w nocy. To masz osoby które dłużej z tobą będą. Można się razem wspierać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2022, 23:45
Starania od kwietnia 2020 roku
👫 OBOJE 35+
Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
DHEA-SO4: 281,60 ✅
FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
Drożność jajowodów ✅
Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK
3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży
Sierpień 2021r. IN VITRO
06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
-
Słuchajcie ja to Już nie dałam rady z tymi moimi dolegliwościami w dodatku cały dzień boli mnie masakryczne brzuch, pojechałam do szpitala juz z myślą że jednak mnie położą te 3 dni wcześniej ale po ktg, na którym pisały sie regularne skurcze i tak kazali mi teraz godzinkę pochodzić. Beda sprawdzać rozwarcie czy nie idzie dalej, jest na 1.5 palca. Jestem pewna ze nie pójdzie i tylko mąż będzie nieprzytomny jutro w pracy a ja sie zamęczę 😕 jak wrócę dziś do domu to chyba do czwartku nie wstanę z łóżka. A póki co chodzę sobie po terenie szpitala, w kolarkach, dobrze że noc ciepła bo 18 stopni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 00:33
Kasjanna, Klara_1985, Leksa lubią tę wiadomość
-
Malinka2021 wrote:Asiulka, a ile Twoja Dzidzia ma dni? U nas 4 doba i właśnie i przed karmieniem i po 🙈 pocieszajace, że zaraz to się może zmienić ☺
Odnośnie 'złotych rad'. Byliśmy dzisiaj u babci meża, pokazać prawnusia, ona do nas niestety nie bardzo może przyjechać, bo ledwie się przemieszcza. Mieszka z moją tesciową. Teraz teściowa wróciła z pracy, dzwoni do męża ze za cienko dziecko ubieramy, ze babcia mówiła że miał zimne rączki, że same body z długim i półśpiochy to za malo, że jeszcze jakiś kaftanik na to żeby nakładać. I już nie wiem co jeszcze 'źle' zrobiliśmy 😣😣😣
Omg.. 🤣 Przepraszam że się śmieje, Tobie pewnie nie do śmiechu mi wn sumie też zaraz nie będzie. Jeszcze nie urodziłam a już znajoma mi mówi 'tylko nie rób...' itp itd, masakra 🙈 muszę przygotować kilka ripostWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 01:18
Leksa, Malinka2021 lubią tę wiadomość