Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Haha strzelające kupy mówicie.. Wyślę zdjęcie na fb jak u mnie wystrzelila wczoraj 😀 ciekawe czy któraś to przebije😁
U mnie położna była już dwa razy, za 6 dni będzie kolejny raz.
Ja dalej walczę z moim maluszkiem, tylko by spał, może moje mleko tak zamula 😀
Leksa, Malinka2021, Megsi, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Soleil, jeszcze 2-3 tygodnie i będziesz narzekać czemu tak mało śpi
Leksa, rozwaliłaś mnie z tym 2 lata, spodziewałam się do miesiąca, może dwóch... Młoda okropnie tego nie lubi.
U nas jawna niesprawiedliwość. Ja i synu spędzamy z młoda najwięcej czasu i nie doczekaliśmy się żadnego uśmiechu (tych błogich przy cycu albo po kupie nie liczę), a mąż co podejdzie to zostaje uraczony pięknym uśmiechem. Będzie córeczka tatusia jak nicSoleil, Malinka2021, Megsi, Leksa, Asiulka87, Ana.Ta lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Kasik-powodzenia, akurat na dzień mamy będziesz już tulić maleństwo💞
Jakby u nas Raszusia jutro wykluły się nasze pociechy to ale by było😍ale watpie żeby balonik tak szybko na mnie zadziałałMalinka2021 lubi tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Motyl12 wrote:Kasik-powodzenia, akurat na dzień mamy będziesz już tulić maleństwo💞
Jakby u nas Raszusia jutro wykluły się nasze pociechy to ale by było😍ale watpie żeby balonik tak szybko na mnie zadziałał
Jakby się zadziało to fajnie, ale coz…
U mnie pewnie dopiero piątek/sobota coś się wykluje. Z tego co wiem to pierwszego dnia jest organizacyjnie w szpitalu jak Cię przyjmują i dopiero kolejnego dnia działają. Ale co mi powsadzaja i czym mnie naszprycuja to nie wiem.Motyl12 lubi tę wiadomość
-
Raszusia wrote:Jakby się zadziało to fajnie, ale coz…
U mnie pewnie dopiero piątek/sobota coś się wykluje. Z tego co wiem to pierwszego dnia jest organizacyjnie w szpitalu jak Cię przyjmują i dopiero kolejnego dnia działają. Ale co mi powsadzaja i czym mnie naszprycuja to nie wiem.
A bierzesz jakieś ciuchy na przebranie czy będziesz w tym co pójdziesz?chyba że w koszulę każą już się ubeać do badań ginekologicznych🤔Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Ja mam butelke ze smoczkiem antykolkową z lovi i jest spoko. Druga z laktaktora neno jest za to tragiczna. Musze przelewać. Dziewczyny u mnie przy kazdym karmieniu czkawka. Jak u Was?
Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
U nas też czkawka się zdarza. Pomaga położenie na brzuszku, ewentualnie noszenie w pozycji pionowej. Jak odbije mu się po karmieniu to raczej czkawki później nie ma.
U mnie przyplątała się jakaś infekcja układu moczowego 😐 dzwoniłam do położnej, mogę brać urosept i wyczytałam że żuravit tez, niestety furagina nie wchodzi w grę 😣 i skąd to się wzięło, higiena na 200% zachowana i takie rzeczy. Każda przeszkoda od porodu wywołuje u mnie załamanie. Jeszcze dzisiaj zajrzałam w lusterku na szwy po nacieciu, nie wiem po jakiego grzyba, bo tylko mnie to zdołowało. I jeszcze te hemoroidy.. Co prawda dużo się już zmniejszyły, ale dalej są 😣 och fatalny mam nastrój 🥺🥺PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
We wrześniu chciałabym zrobić chrzciny. Już muszę rezerwować jakąś miejscówkę, bo zadzwoniłam wstępnie w jedno miejsce i na wrzesień mają dopiero pierwsze wolne terminy, więc pewnie zaraz będą zajęte.
W ogóle ceny jak na wesele.PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Ja mam butelkę lovi i neno- lovi lepsza.
Dziewczyny, a jak dajecie odciągane czy modyfikowane mleko to ile ml i co ile?
Moja mała niestety mało przybrała - tylko 30 g, dAlej nie odzyskała wagi urodzeniowej - muszę działać z butelkami bo najprawdopodobniej przez to przysypianie mało je z piersii pewnie przez to jest taka rozdrażniona.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2022, 16:40
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
nick nieaktualnyU mnie położna była, mały przybrał 10g, więc mówiła, że dobrze robotę wykonujemy, ale jak ona go dostawiła do piersi mojej to ssał 40 min, ja jak dostawiam to może 5-10, robie coś źle. Poza tym wyszły mi małe rozstępy na lewej piersi i mnie to demotywuje. Cycki Wielkie i ciężkie, nie chce za bardzo odciągać, żeby nie rozkręcić bardziej tej laktacji i tak jest już mocna... znając życie jakbym nie miała mleka tez bym jęczała.
Za 2 dni ostatni raz przychodzi położna, żeby zobaczyć żółtaczkę. Dzisiaj w ogóle była inna niż wczoraj i trafiłam na Polkę 😁 fajna babeczka dala kilka porad, ale No dalej z tą piersią nie idzie tak dobrze. Kiepsko dostawiam chybaAna.Ta lubi tę wiadomość
-
Megsi wrote:U mnie położna była, mały przybrał 10g, więc mówiła, że dobrze robotę wykonujemy, ale jak ona go dostawiła do piersi mojej to ssał 40 min, ja jak dostawiam to może 5-10, robie coś źle. Poza tym wyszły mi małe rozstępy na lewej piersi i mnie to demotywuje. Cycki Wielkie i ciężkie, nie chce za bardzo odciągać, żeby nie rozkręcić bardziej tej laktacji i tak jest już mocna... znając życie jakbym nie miała mleka tez bym jęczała.
Za 2 dni ostatni raz przychodzi położna, żeby zobaczyć żółtaczkę. Dzisiaj w ogóle była inna niż wczoraj i trafiłam na Polkę 😁 fajna babeczka dala kilka porad, ale No dalej z tą piersią nie idzie tak dobrze. Kiepsko dostawiam chyba
U mnie dziś też była położna i też +10gram i ten sam problem z przystawieniem. Ale Kurcze serio tak długo ssal po jej przystawieniu? W poniedziałek mam wizytę w szpitalu u innej położnej która też specjalizuje się w piersiach, nie wiem czy to po prostu nie doradca laktacyjny.. Zobaczę co powie. Dołuje mnie to że musze pilnować tego czasu żeby tylko udało się żeby mały wystarczająco jadl. Ale będąc w szpitalu polozne widzialy jak go klade jak się wsysał, to chwaliłyz tym Odciąganiem mam dokładnie to samo, cycki aż bolą, ale polecono mi : rozgrzać - > nakarmić lub odciągnąć do uczucia ulgi - > zrobić zimny okład. I tak zrobiłam faktycznie było lepiej. Ale myślę czy nie odciągnąć jednorazowo jakoś więcej i zobaczyć ile mały zjada
Vende u nas z czkawka podobnie, praktycznie za każdym razemWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2022, 18:03
Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
U mnie Mala tak wlasnie je okolo pol godziny, czasem jakbym jej nie zabrala to chce dluzej. Moja nic nie przybrała przez dwa dni moze dlatego ze przeskoczylysmy na ta pierś... Mam czas do poniedziałku aby ja przykoksić. Dzisiaj tylko raz dalam jej butelke i to na dobitke, mojego odciagnietego mleka. Zjadla doslonie 20ml, takze cos z tej piersi chyba leci. W ogole zauwazylam wtedy ze jak wyjelam ta butelke to ona wykręcała głowę w strone cycka... My tez nie mamy jeszcze wagi urodzeniowej, ale mam nadzieję ze do poniedziałku juz bedzie... Ile Wam dzieciaki nie śpią w nocy jak juz sie obudzą?
Drugie pytanie, ktos ma jakies sprawdzone biustonosze do karmienia? Mam z hm fajne po domu, ale strasznie spłaszczają, a ten z rossmana teraz mi jakos nie podchodzi przy tych tkliwych piersiach...
Ana.ta jak byłyśmy na samej butli Mala zjadala na raz 80-90ml. Ostatni taki posilek wciagnela wczoraj.
Wgl teraz mi juz spi 2.5h po piersi i to na brzuszku. Jestem z niej dumna. Mam nadzieję, ze w nocy będzie podobnie
Leksa no właśnie myslalam ze ktos o tym pisałno to mnie uspokoilyscie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2022, 18:10
Ana.Ta lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
nick nieaktualnySoleil no bardzo długo ssał jak przestawał to kazała go szturchać i wracał do ssania. Ja przed chwilą karmiłam i woja była straszna odciągnęłam najpierw mleko, bo kamien zamiast piersi, w kilka minut 30ml zleciało. Z przystawieniem była wojna i tragedia . Rzucał się, wyginał i nie mógł złapać dobrze.
Pozniej tez co chwile tracił tego sutka i znowu lapanie.
Z piersi ogólnie jest bardzo dużo mleka, jest też kaloryczne. Wiadomo, że nigdy nie wiemy ile dziecko zje, ale położna mówiła, że jak waga odzie do góry to jest dobrze i tyle.
W nocy malo mój spał 5h, ale to na mnie. Musze bardziej pilnować tego karmienia. Poszłam na drzemke i słyszę właśnie z dołu koncert ech...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2022, 18:27
Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Megsi wrote:Soleil no bardzo długo ssał jak przestawał to kazała go szturchać i wracał do ssania. Ja przed chwilą karmiłam i woja była straszna odciągnęłam najpierw mleko, bo kamien zamiast piersi, w kilka minut 30ml zleciało. Z przystawieniem była wojna i tragedia . Rzucał się, wyginał i nie mógł złapać dobrze.
Pozniej tez co chwile tracił tego sutka i znowu lapanie.
Z piersi ogólnie jest bardzo dużo mleka, jest też kaloryczne. Wiadomo, że nigdy nie wiemy ile dziecko zje, ale położna mówiła, że jak waga odzie do góry to jest dobrze i tyle.
W nocy malo mój spał 5h, ale to na mnie. Musze bardziej pilnować tego karmienia. Poszłam na drzemke i słyszę właśnie z dołu koncert ech...
To u mnie czasami jest super ale raz dziennie jest taka sytuacja jak Opisujesz właśnie, ssie, puszcza denerwuje się, szuka jak maly piesek, w końcu zmieniam mu pozycje to znowu ssie, to się zamyśli, ja go laskocze za brodę, policzek, stopkę oczywiście wszystko działa na chwilę i taka zabawa.. Czuję się po takim karmieniu mega zmeczona. Na szczęście 2 razy trafiło się w dzień nie w nocy więc jak śpię 3 godziny to czuje się wyspana. Sproboje dziś odciągnąć tez ale chyba po karmieniu -
Vende ja mam dwa z Allegro kiedyś link dałam i powiem Ci, ze nie podeszły mi. Maja druty i prosiłam mamę żeby je wyciągnęła, bo strasznie gniotły
i bez tych drutów jest trochę lepiej. Za to kupiłam jeszcze dwa z rossmann i jakoś lepiej mi podeszły niż te co miałam.
A co kp to moja od wczoraj jaja sobie robi 🙈 karmiłam ja w kapturkach to ciagle je puszczała i szukała. Z lewej piersi ładnie ssie bez kapturka za to z prawej jest tak jak piszczcie. Złapie, za chwile puści, po chwili szuka 🤦🏼♀️ Tez przysypia przy piersi i tez ja muszę budzić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2022, 19:19
Ana.Ta lubi tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
U mnie nawet nie ma dramy zwykle przy tej piersi tylko bardzo dlugo je i dopoki nie przysnie ciężko ja odlozyc do lozeczka...
Leksa, zronie jutro drugie podejście do tego z rossmana moze akurat. Wtedy mialam cycko jak kamienie teraz jest lepiej...17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja