X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2022, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona, Motyl już niedługo dziewczyny dołączycie do grona rozsterek związanych z noworodkami 😉

Ja powiem wam, że chyba wychodzę na hipokrytke.
    Cala ciążę jęczałam na temat kp i powiem wam, że pokarm wszystko jest, chęci tez, ale nie do końca jestem z tego zadowolona. Wyszły mi małe rozstępy, bo cycki bardzo urosly. Patrze na nie w lustrze i che mi się płakać, nie przez te rozstępy, ale przez rozmiar i to jak wyglądają. Zawsze kochałam swoje piersi, były cudne takie fajne jędrne i rozmiar extra, a teraz nie mogę na nie patrzeć 😔

Iwonaa27, Motyl12 lubią tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi, nie jestem specjalistka, ale może po skończonym KP piersi wrócą do rozmiaru i poprzedniego wyglądu? Rozstępy smaruj. Ja też miałam na piersiach (nie jakieś duże ale jednak) i zniknęły. Niestety jestem posiadaczka piersi rozmiar minimum i niestety po wykarmieniu dziecka taki też rozmiar pozostał, więc moze u ciebie też tak będzie...

Dziewczyny, pisałyście o tym kształcie główki. U mnie malutka urodzila się z bardzo kształtna główka, ale właśnie przez to leżenie na boku zrobiła się taka jajowa, tak być nie powinno? Mam się przejmować?
    Nie mam w najbliższym czasie wizyt u położnej ani lekarza, więc póki co nie zapytam przy okazji. Brakuje mi tego.
    Ile razy była u was polozna w domu?

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 03:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Provitamina gratulacje! Iwona i Ty się doczekasz 😘

Co do męża to u Mnie kochany bardzo się wszystkim przejmuje. Robi mi śniadania i kolacje, czy przynosi co trzeba. Wczoraj też poodkurzał, no i zawsze dba o zapasy jedzeniowe. Wieczorami też bierze małą i sobie leża ( jak nie ma aferki).

Martwi Mnie że Oliwka wpada często w furie - szczególnie wieczorem, mimo że My wokół niej robimy wszystko spokojnie, przykładamy pestki na brzuszek itp, dziś dostała już biogaye. Choć w dzien też Mi tak wojuje, aż boje się każdej chwili co mnie czeka😬

Już dwa dni z rządu uspokoiła się tylko w męża ramionach, jestem wdzięczna że taki kiedyś nerwowy chłop śpiewa jej cichutko i kołysze w ramionach... czy chodzi na przewijanie i ją uspokaja, na mate pokazuje misie i mówi do niej co będą robić jak troche urosnie, oj byle by tylko malutka z Nami współpracowała, bo to taki cud.. ale oboje strasznie to przeżywamy - jej płacz itp :(

Ja bym nie ogarnęła bo próbowałam wszystkiego🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2022, 03:07

Iwonaa27, Zosiek, Provitamina lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 03:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tej herbatce ruszyła mi laktacja, czuje że jest więcej mleczka, mała sprawniej je, jak oczywiście nie śpi. Strasznie mi ciężko ją wybudzać na amciu.. teraz jeszcze z tego wszystkiego, że robiła to na śpiocha i nie kontrolowała było jej niedobrze.. no i mama czuwa, usnela na ramionach, aż nie mam serca jej odłożyć. Wystraszyła Mnie 🙈

Te Nasze całe światy..
    Soleil ja też nie mogę sobie wyobrazić jak to było bez dzieciątka, ale w chwilach kryzysu jak ciężko opanowac jej spokoj czuję się bardzo zdezorientowana 😕 muszę nauczyc sie że nie można mieć kontroli

Kasjanna, Soleil, Megsi, Zosiek lubią tę wiadomość

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem z tym kształtem główki.. Polozną mówiła, że jeszcze się wyrobi, jak będzie kręcić główka prawo lewo.
    U nas polozną była raz. W ośrodku zdrowia jak pytałam to mówili, że 4 razy powinna przyjechać, ale jak wychodziła to nawet słowa nie powiedziała czy jeszcze przyjedzie. Mam ochotę zadzwonić, żeby przyjechała, żeby sprawdzić czy wszystko ok, ale to mało sympatyczna babka i trochę się jej boję 🙈
    A ile trwała u Was wizyta położnej?

Kasjanna lubi tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj do Was pisałam, ale skasował mi się post i nie dałam rady pisać drugi raz 🙈

Iwona Motyl za chwile wy tez będziecie miały dzieci po drugiej stronie brzuszka 😘 może będzie magiczny dzień mamy 😊💜

Wczoraj była u nas pierwszy raz położna. Tak jak któraś z Was pisała (chyba Kasjanna 🤔) to kazała podłożyć coś pod materacyk dziecka żeby główka była ciut wyżej od reszty ciała. Mówiła tez żeby podawać dziecku przez cały czas probiotyk. I co do kikuta to mówiła żeby psikac octanisept bezpośrednio w pępek i wycierać patyczkiem, a potem dac jeszcze przeschnąć.
    Wczoraj naprawdę się oszczędzałam, ale nie mogę położyć się na prawym boku tak mnie ta rana po cc ciągnie i dziś jak dotknęłam z tamtej str to coś mnie tam boli i sama nie wiem co :/

Moja malutka ma 8 dni, a ja widze po niej, ze urosła 🙈 tez tak macie?
    A w ogóle to ona po każdym karmieniu ma czkawkę.
    I prawie za każdym razem, gdy otwieram pampersa żeby przebrać jej pupę to akurat wtedy strzela kupa 🤦🏼‍♀️😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2022, 05:48

Iwonaa27, Motyl12, Megsi, Soleil, Zosiek lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te kupy chyba się regulują, u nas też tak było. Do tego zmiana pampersa i przed karmieniem i zaraz po karmieniu znowu brudną pieluszka. A teraz (Wojtek ma 13 dni) już lepiej, jak zmienię przed karmieniem to dopiero przed następnym karmieniem jest co zmieniać 😄 kurcze dzisiaj w nocy jak z zegarkiem w ręku co 3h się budził 😳😄

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Vende Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo kupy- ja moja wlasnie nakarmilamz ululalam, bo dosc długo nie spala teraz i jak ja ulozylam, przykrylam i zamknela oczy tak słyszę właśnie jak strzela kupa. I nie wiem cyz zla matka jestem jak ja obudze czy jak ja w tym zostawię ;) Coraz lepiej nam idzie jedzenie z piersi co prawda dojada z butelki ale juz tak na dobicie kilo 10-20ml i zasypia. Dzisiaj s nocy pięknie mi spala, zobaczymy jaki bedzie dzien bo to nasz pierwszy tylko we dwie :)
    U mnie polozna byla juz dwa razy dzis bedzie trzeci. Pierwsza wizyta najdluzsza bo godzina, druga okolo pol godziny. Zobaczymy dzis bo sciagamy szwy.

Provitamina gratulacje!!! :)

Malinka2021, Soleil, Provitamina lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie polozna była 2 razy, myślę że do pół godziny max, ale gdybym miała więcej pytań to na pewno zostałaby dłużej. Ze względu na pandemii nie przyjdzie więcej (gdzie ta pandemii??) , chyba że będzie wyraźna potrzeba, jak coś mogę dzwonić. Wyraźnej potrzeby nie ma, ale fajnie jakby była choćby zważyć. Po mojej Nisi nie widzę czy rośnie, ale tyje na potęgę. Mały owłosione pulpet ;)

Na USG bioderek umawiacie już? Prywatnie czy NFZ?

Leksa, a do kiedy ten probiotyk? Jak skończę buteleczkę to mam dawać następny?

Ja zapisałam mała do żłobka w międzyczasie, bo u nas kto pierwszy ten lepszy, nie powinno być problemu, ale od września przyszłego roku, wcześniej może, zobaczą. Ja bym tak chciała aklimatyzować mała od wakacji, a nie na jesienny okres chorobowy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2022, 06:30

Malinka2021 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2022, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa, ja po mojej widzę różnicę jak przybrała 150 g ostatnio. Położna nie ważyła Twojej córci? A może Twoja niunia marznie przy karmieniu. Mój też tak miała. Odkąd ją przykrywam do odbicia, minęło.

Kasjanna, Malinka u mnie położna była na razie dwa razy : dwa dni po powrocie że szpitala i 4 dni pozniej, teraz kolejlny raz ma być w poniedziałek. Wizyta nie trwa długo, do 10 minut może, łącznie z ważeniem na wadze lalki mojej starszej córki. Dopominajcie się o te wizyty. Przecież nasze położne mają za to płacone.

Za mną dzisiaj bardzo dobra noc, Hani ustąpił trochę katar i budziła się tylko co 3 godziny na karmienie. Mogłam się trochę wyspać.

• Vende Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna ja mam termin na usg bioderek 9 czerwca na nfz bo nialam skierowanie na pilne... Chcialam wcześniej ale nikt nie chce mi zrobić, nawet prywatnie powiedziano ze przed 3 tygodniami nie ma sensu... Po jakim czasie trzeba isc do ginekologa z soba i pediatry z dzieckiem? Wie ktos?
    Z tą pandemią to chyba zart jakis. A wiadomo, kazda wymówka jest dobra.

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginekolog po połogu, czyli 6 tygodni po. Z dzieckiem pisze mi w wypisie ze 7-10 dni. Byłam jakieś 14 dni po i nie wiem czy nie za wcześnie, tyle że właśnie to skierowanie dostałam i o szczepionkach mi trochę poopowiadala, ale i tak muszę jeszcze poczytać...

• Raszusia Koleżanka

Wysłany: 25 maja 2022, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl12 wrote:
    Mój synek to samo...juz tydzień po terminie, w czwartek jadę do szpitala na indukcję
    I ja jutro do szpitala na indukcję 🤷🏼‍♀️
    Mam nadzieje ze dołączymy do grona mamusiek i dziewczyny jako już doświadczone będą nam służyć rada 😂

Ana.Ta, Kasjanna, Iwonaa27, Malinka2021, Leksa, Klara_1985, Megsi, Soleil, Zosiek lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 1 wizyta poloznej trwala prawie 2 h ale to dlatego że chciala sprawdzic jak mala je i zaraz po karmieniu ją zważyła. Okazało się że ujadła tylko 20 ml przez 40 min. U mnie problem taki że ona przysypia i żadne szturchanie na dłuższą metę nie pokoże. A pozniej sie budzi i jest afera bo glodna i chce „już”.

U mnie noc ciężka, ja nie spalam nic, może godzinkę, mała troche dluzej ale czuwalam nad nią bo caly czas widze ze jest jej niedobrze i chwilami ją wykręca. Tak sobie mysle czy to mozliwe ze po tym probiotyku 🤔 bo zjadla wieczorem i zaczęła się „jazda” 😕 pospała od 23:30 do 1:00 a pozniej tylko stękanie.

Ogólnie miny na kupy opanowałam juz do perfekcji. Szkoda, że małą one tak stresują... 🤦‍♀️ Ale za to jak strzeli jest bloga minka. Od skrajności w skrajność...

Vende powodzenia! ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2022, 08:02

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl, Raszusia o ile wiecej wiedzy juz macie hihi
    Trzymam kciuki za Was ! ✊ oby jutro w dzień mamy urodziły się Wasze bobaski :)

Motyl12 lubi tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posiada któras z Was laktator neno pojedynczy? Kurcze zla jestem bo pościsgalam kiedys zaworki i teraz nie wiem jak je ustawic zeby bylo ok i pokarm uciekal do butelki :/ jak probowalam wszystko Mi cofa do lejka. Jestem juz chyba tak psychicznie zmeczona ze nawet tego nie potrafie...

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta,a przed probiotykiem nie miała problemów? On nie działa od razu, zanim się jelita zkolonizują to potrwa, więc na efekty musicie poczekać. Oby się szybko ustabilizowalo. Chociaż z tego co wiem to działa na trawienie, ale kolki już nie. Wg. wujka Google kolki zaczynają się w 4 tygodniu, więc zaczynam się bać ;)

Moze uda Ci się zdrzemnąć w dzień? Im mniej śpisz tym bardziej będziesz sfrustrowana i dziecko też. Ja się już nauczyłam że poświęcenie przy dziecku to nie heroizm i w efekcie do niczego dobrego nie prowadzi :/

Powodzenia dziewczyny na wywołaniu, a może jeszcze samo się dziś zacznie?

Ana.Ta, Leksa lubią tę wiadomość

• Kasik809 Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2022, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny
    Provitamina - gratulacje!

Ja już czekam pod kroplówką na cc.
    Już nie mogę się doczekać 😊

uTr6p2.png

36l
    Wszystkie wyniki w normie
    2021: 2x nieudane IUI
    23.08.2021: stymulacja 💉
    06.09.2021: punkcja, 8 komórek, 6 zarodków, brak mrozaczków
    09.09.2021: transfer 3-dniowego zarodka 8A
    4 dpt 1/8 Ovitrelle
    8 dpt beta 41 🍀🤞
    11 dpt beta 159
    13 dpt beta 319
    16 dpt beta 1139
    25 dpt USG, jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym 🍀🤞
    34 dpt 7t2d USG jest ♥️
    9t2d 2,9 cm szczęścia 🤰
    19.11 prenatalne
  • Kasik809 Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2022, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny
    Provitamina - gratulacje!

Ja już czekam pod kroplówką na cc.
    Już nie mogę się doczekać 😊

Iwonaa27, Ana.Ta, Kasjanna, Malinka2021, Leksa, Megsi, Soleil, Motyl12, Zosiek, Provitamina lubią tę wiadomość

uTr6p2.png

36l
    Wszystkie wyniki w normie
    2021: 2x nieudane IUI
    23.08.2021: stymulacja 💉
    06.09.2021: punkcja, 8 komórek, 6 zarodków, brak mrozaczków
    09.09.2021: transfer 3-dniowego zarodka 8A
    4 dpt 1/8 Ovitrelle
    8 dpt beta 41 🍀🤞
    11 dpt beta 159
    13 dpt beta 319
    16 dpt beta 1139
    25 dpt USG, jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym 🍀🤞
    34 dpt 7t2d USG jest ♥️
    9t2d 2,9 cm szczęścia 🤰
    19.11 prenatalne
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Dziewczyny 🥰🥰🥰

Motyl12 lubi tę wiadomość

12.05.22 👶Wojtuś💙
‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ