X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2022, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende pisałaś coś o tym, ze nie ma czasu się oszczędzać. Ja tez nie bardzo to robiłam i dzis odczułam tego skutki. Zasłabłam i od tej pory dziwnie sie czuje. Dlatego dziewczyny zwłaszcza po cc odpoczywajcie, bo wiele warstw było rozciętych zanim maluszki nam wyciągnęli z brzuszków. Mam nadzieje, ze w środku wszystko jest ok i jutro już lepiej będę się czuła.

Kasjanna, Klara_1985 lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2022, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz w domu, ale w aucie płakałam jak bóbr, cały szpitalny stres ze mnie schodził i dalej schodzi. Indukcja operacja itd. W szpitalu nie było czasu o tym myśleć. No i mam problem z sutkami, mały się strasznie przysysa i mnie bola, nie wiem jak sobie ulżyć, zaraz będę czytać. Mąż jedzie po lody właśnie. Piersi tez mam mega gorące

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 23 maja 2022, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa, trzymaj się. To prawda, trzeba się oszczędzać, zasługujemy na to :)

Megsi, to też hormony szaleją, mam nadzieję że ci ulży w domu. Co do sutków to mnie pomógł Maltan, w zasadzie po jednym dniu była kolosalna różnica. Ale któraś z dziewczyn pisla że nie ma najlepszego składu, więc może są jakieś lepsze sposoby. A piersi mam znacznie cieplejsze niż reszta ciała do tej pory. Nie wiem czemu.

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 23 maja 2022, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej sie nie zdarza ulewac a jak dzis testowo probuje odbija mała sie budzi i po spaniu. Później tylko placz i uspokajanie.., mam nadzieje ze ten probiotyk pomoze i bedzie lepiej

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 24 maja 2022, 02:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi super że jesteście już w domu! Daj sobie kilka dni 💛 jA jeszcze nie mam problemow z takim bolem ale mojej siostrze na to polozna polecila masaze ciepla woda, aby polewac piersi sluchawką od prysznica- mowi że jej pomagało. 🙂

Leksa duzo sil zyczę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2022, 02:53

• Vende Autorytet

Wysłany: 24 maja 2022, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa, jeju, masakra, a jak sie teraz czujesz? Wlasnie to jest to czego ja sie tak bardzo boje... Zwlaszcza ze od jutra zostaje juz z Mala sama i nie wyobrazam sobie żeby cos mialo sie stac...
    Ja do sutkow zanim troche zahartowalam uzywalam lanoskin - to jest czysta lanolona. Teraz smaruje sobie raz dziennie żeby mnie przy wkladkach nie swędziały sutki :P Jest bezpieczna dla dziecka i nie trzeba zmywac przed karmieniem. Ewentualnie polecam kapturki - dziecko na pewno mniej orzsz nie gryzie.
    Ja wlasnie obserwuję czy uda mi sie pierwszy raz uśpić dziecko na samej piersi, bez butelki. Męczyłyśmy sie z godzinę z samym karmieniem, w międzyczasie kupa... Ale teraz zdaje sie przysypiac, ciekawe ile mi tak pospi. :) zdecydowanie te kapturki chicco lepiej mi zlapala i nie bylo przy tym tyle nerwow.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2022, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa masakra z tym omdleniem , niestety nie jesteśmy niezniszczalne i musimy dać sobie czas.
    Ja jestem nieprzytomna nie mam za bardzo jak spać, od czwartku lecę non stop. Czy waszej dzidzie zasypiają w łóżeczku albo wózku czy gdzieś? Mój jest nieodkladalny i nie dajemy już z mężem rady

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 24 maja 2022, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi wspolczuje :/ to malutka tylko na rączkach /ciele ?

u mnie mała śpi większość czasu w kokonie i rożku na kanapie. W nocy też, ale ona usupia przy piersi i ją przekładam zazwycZaj na bok bo odbijanie ją wkurza i rozbudza 🤷‍♀️ .. spi w lozku ale w kokonie obok dzięki temu mi faktycznie lepiej spać.
    choć dziś pierwszy raz pozwolilam jej spać na sobie bo ewidentnie jej coś nie pasowało a tak to przynajmniej pospalysmy coś obie. Tak myśle że nieraz może te afery bo ona chce sie tulić a my ją tylko odkładaliśmy żeby robić swoje...

Nasza mała dziś pierwszy raz zostanie włożona do wózka - jestem ciekawa czy wożenie w kryzysach jej pomoże 🤔

A od kiedy można dzieci sadzać w bujaczkach ?

I właśnie polozna zapisala mi zeby kupić femaltiker na laktacje, jakies herbatki i kawke bocianek. Hmm co sadzicie - stosujecie/stosowalyscie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2022, 08:13

Megsi lubi tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2022, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende przestraszyłam się bardzo tym incydentem. Szybko się wczoraj wykapalam i poszłam spać. Dziś wszystko odpuszczam i będę bardzo dużo odpoczywać. Pozwól sobie tez na odpoczynek jak tylko mała będzie spała tym bardziej, ze zostajesz z nią sama.

Megsi bardzo Ci współczuje. Mój syn taki trudny był i gdy tylko się go odłożyło to był wielki krzyk i afera. Nie znalazalam na to złotego środka. Życzę Ci żeby to się szybko u Was zmieniło.

Ana.Ta ja wczoraj pierwszy raz wsadzilam mała w leżaczek bujaczek i nawet jej się podobało :)

Kasjanna, Ana.Ta, Megsi, Zosiek lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 24 maja 2022, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende, i jak tam, pospała dłużej?

Megsi, u nas najczęściej zasypia przy cycu, ale zdarzyło mi się ją uśpić po prostu przytulając. Bardzo się uspokaja jak jej śpiewam, moje muzyczne beztalencie jej nie przeszkadza ;)
    Ale rozumiem ból, bo mój syn był nieodkladalny, bardzo źle to wspominam... Widocznie twój synek potrzebuje bliskości, ale spróbuj przynajmniej na siedząco usypiać, żeby nie nosić bo będzie coraz ciężej. U nas działał najlepiej patent męża, który siadał po turecku i kładł sobie dziecko na nogach.
    Wózek póki co działa u nas tylko na spacerach, a w łóżeczku zaśnie jak jest bardzo rozespana (np przebudzi się lekko przy odkładaniu), tutaj szumis robi robotę.
    Ale potrafi z pół godziny leżeć w łóżeczku i patrzeć, z tym że nie kończy się to zaśnięciem.

Ana.Ta, to chyba zależy jak wyprofilowany jest bujaczek, jak mocno leżący to pewnie od razu można.
    Ten femaltiker już tu dziewczyny wcześniej polecały. Nie wiem co działa, polecają też kompot z jabłek, ale moja teoria jest taka że trzeba duuuzo pić, a jak się powie ze to ma być herbatka/soczek itd to jest większa szansa że mama przyjmie więcej płynów niż jak będzie piła sama wodę...

A my dziś w nocy 2 razy się musiałyśmy przebierac bo corcia znowu sika poza pieluchę. Zwariuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2022, 08:36

Ana.Ta, Megsi, Zosiek lubią tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 24 maja 2022, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, pochwalę się :) właśnie się zważyłam i z dumą informuje, że wróciłam do wagi sprzed ciąży 😁😁😁

Ana.Ta, Leksa, Malinka2021, Megsi, Klara_1985, Asiulka87, Soleil, Zosiek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2022, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc ciężka, właściwie 0 snu, ja karmiłam małego cały czas i zasypiałam w trakcie, męża to bardzo stresowało. W końcu się wkurzylamni wzielam małego na dol, bo faktycznie w łóżku nie kontaktowałam. Mąż się przespał 2h, ale wcale nie szło mu lekko, później po karmieniu ja godzinę drzemki na kanapie miałam, ale to przecież nic. W końcu o 7 rano się złamaliśmy i mały spał na mnie do 10. Także na bogato 3h przerywanego snu.

Problem jest taki, że jego uspokaja tylko cycek. Noszenie, bujanie, śpiewanie nic nie daje. Także po karmieniu przenoszę jego głowę na pierś i tak zasypiamy, ale boję się bardzo tej pozycji.

Kasjanna gratulacje wagi! U nas właśnie noszenie śpiewanie nic nie daje, tylko zasypianie na mojej klatce i uwielbiam to tylko męża stresuje, ja ja zasypiam z małym w tej pozycji wolałby, żeby mały spał sam, wybujany wykochanybwynoszony, ale jak się go odlozy to żeby polezal chociZ chwile

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 24 maja 2022, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi to faktycznie pieszczoch ten Wasz bobasek. 😘 ciężkie te początki, ale powiem Wam, że z każdym dniem się siebie uczymy nawzajem. Ja staram się do małej duzo môwić i śpiewać wtedy podczas płaczu choć chwile cichnie... i chodzenie po domu też pomaga, ale to odpada w nocy, dziś udalo sie z tuleniem 🙈

Mój mąż musi byc rano kontaktowy więc zdecydowaliśmy że prZenjesie sie z sypialni do innego pokoju i tam sobie śpi 🙈
    Mnie to tez mniej stresuje. On mi ją bierze wieczorami żebym miała chwile dla siebie, choć w ciągu dnia malutka duzo spi i porobię sobie duzo rzeczy, ale rano nie ma sZans zanim mała troche sie zmeczy jestem ogarnieta dopiero przed poludniem 🙈

Wgl uruchomilam gondolke, aaa jaka radość! DZiś 1 spacer- ciekawe jak malutka zareaguje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2022, 12:18

Leksa lubi tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 24 maja 2022, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie od dzis pilnuje sie z piciem bo czlowiek w pierwsze dni zapominal o sobie 😐

Kasjanna wow super! Na pewno czujesz się super lekko! Ja z +6 czuje sie jakbym fruwała 😂

• Vende Autorytet

Wysłany: 24 maja 2022, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa, mam nadzieję ze troche uda Ci sie odpocząć i wszystko będzie dobrze :)
    Kasjanna, Łał! Gratulacje wagi. U mnie ciaza skonczyla sie +20kg, a dzis mam +10kg. Ciekawe ile jeszcze spadnie tak samo z siebie. Ogolnie w nic sie nie mieszcze i poki co troche dramat.
    Megsi wspolczuje totalnie. U mnie Mala naprawdę jest kochana, czesto zasypia w lozeczku, ale u nas raczej to kwestia tego ze karmie głównie butelka. Bo jak probuje piersia to tez przysypia przy mnie.
    Ana.ta felmatiker mam, spoko. Ale tak samo dziala piwo karmi classic wiec a dla mnie wieksza przyjemność z picia wiec oije takie jedno dziennie :P
    Mala po cycku pospala doslownie godzinę a potem juz chciala tylko butle... No zobaczymy jak to będzie dalej.

Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 24 maja 2022, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende, pewnie stopniowo musi się do cyca przyzwyczaić, godzina to i tak nieźle. Minus jest taki że to normalne że dzieci po cycu śpią krócej niż po butli.

U mnie noce są spoko, ale w ciągu dnia ewidentnie przestałyśmy się rozumieć. Dalej utrzymuje ze to skok i liczę że przejdzie. Nas właśnie spacery ratują, bo tylko wyjadę przed blok i już śpi. Niestety balkon tak nie działa. Właśnie przed chwilą nie wiedziałam co ona właściwie chce, więc wpakowałam do wózka, przeszłam się chwilę i teraz śpi w wózku w domu, także mam czas zrobić obiad. Niestety wieczorem już się wyjść nie da i wtedy kombinujemy...

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 24 maja 2022, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna, skoro tak mówisz. Dla mnie to byl szok ze tak krótko, bo naprawdę Mala fajnie nam śpi, teraz np spi juz ponad 2h ciągiem i to na brzuszku. Przed tym wyduldała 90ml mojego odciagnietego mleka, jak wyjelam piers byl ryk, wiec dobrze ze mialam. Poczekalam az zasnie na boku i po okolo pol godziny od karmienia przerzucilam ja na brzuszek. Teraz liczę ze do godziny mi sie obudzi. Mam odciągnięte triche ponad 60ml bo zrobilam tak do uczucia ulgi, ale juz powoli czuje ze znowu mleko napływa, a nie chce sciagac bo nie oganiam jeszcze tych mlecznych zasad co i ile moge trzymac i jak mieszać (bo czasem jest za malo na jeden taki posilek). Polozna mi powiedziała tylko ze w takie dni jak sa teraz to nawet do 6h bez lodówki, wiec staram sie zawsze cos tak miec. Ale dzisiaj chyba zainwestuje w podgrzewacz bo jak mi przyjdzie wylac to mleko bo Mala naje sie z piersi to będzie mi przykro ;)
    Oby to byl skok Kasjanna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2022, 13:15

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 24 maja 2022, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wgl- moje dziecko ma dzis tydzień, w sumie juz wcześniej ja o to podejrzewałam ale teraz mam pewność - dzwiga juz swoj jajowaty łeb (ma taka smieszna glowke ze względu na to ulozenie pośladkowe, taka wyciagnieta do tylu). Jak tak na nia patrze to wydaje mi sie to niemożliwe, ale serio. Normalnie odbija sie na rączkach i zmienia stronę na ktorej leży glowa. A w szpitalu wpisali mi niskie napięcie mięśniowe, ciekawe gdzie...

Kasjanna, Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2022, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna szybko udało Ci się wrócić do wagi, gratulacje 😘 Ana.Ta mi też zostało 6kg, czyli 11 kg spadło mi samo, bo miałam 17 na plusie - więc 6kg to te pochłaniane ciasteczka w ciąży 😅
    Kilka dni po porodzie myślałam sobie, że więcej dzieci to już nie urodze. Jednak amnezja poporodowa przyszła po kilku dniach i w sumie już marzy mi się siostrzyczka dla Wojtusia 🙈

Kasjanna, Leksa, Ana.Ta, Klara_1985, Zosiek lubią tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2022, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende u nas Wojtek też już kręci głowa na prawo i lewo. I w sumie od początku ma silną główkę, ale teraz już prawie problemu nie ma z przekręcaniem. I też ma jajowatą głowę 🙈 praktycznie zawsze leży z główka na boku, ale polozną powiedziała że jak będzie ją przekrecal to z czasem zmieni się forma główki. Mam nadzieję 🙂

Ana.Ta lubi tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
‹‹ 414 415 416 417 418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ