Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja was czytam, ale z tego zakochania to nie odpisuje bo nie ma kiedy 😄 ja prawdopodobnie też jutro już wychodzę. U mnie maluch tez zasypia od razu jak łapie cyca ale dlatego, ze w większości czasu go wybudzamy. Ale trzyma ładnie, trzeba go tylko stymulować żeby jadł. Za to w nocy nie chce spać 😆😅 rano i tak zapominam jaka jestem zmęczona. Jak zobaczyłam go 1 raz to cieszyłam się ze juz po i ze jest cały, zero łez, a teraz jak patrze na niego i myślę jakim jest cudem moglabym ryczeć ze szczęścia bez przerwy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 18:13
Kasjanna, Motyl12, Malinka2021, Leksa, Zosiek, Ana.Ta, Asiulka87 lubią tę wiadomość
-
Pytanie do mam chłopców. Jakie macie zalecenia i jak robicie w przypadku pielęgnacji intymnej? Odciągacie napletek?
Espumisan - jest wersja 40mg/ml i 100mg/ml symetykonu, ktora macie?PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySoleil ja też umieram z miłości do małego Mogę na niego patrzeć cały czas i go przytulać. W nocy spał na mnie i czułam się xudownie będąc jego oaza spokoju.
Mój mąż tez cudowny jest przyjezdza codziennie od 8 do 8 i małego tuli, żebym mogła spać, przebiera go i chodzi do sklepu po przekąski.
Trochę za bardzo się stresuje jego płaczem, ale jest dla mnie ogromnym wsparciem 🥰Malinka2021, Leksa, Soleil, Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Megsi pierw podsypywalam tylko pudrem, ale jak była położna to powiedziała, żeby pudru nie używać, tylko delikatny kremik. To smaruje linomagiem, tylko tym bez cynku. Dokładnie to Linomag Bobo A+E.
Megsi lubi tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Megsi, ja mam dziewczynkę, ale przy synu kazali nie odciągać, bo można zrobić dziecku krzywdę jak się nie zrobi tego profesjonalnie. Więc wolałam nie ruszać, ale czy się wytyczne nie zmieniły to nie wiem.
My walczymy z tym przesikiwaniem pieluchy. A dziś doszło straszne ulewanie. Do tej pory się to nie zdarzało i nawet małej nie odbijałam za bardzo, ale dzis coś się przestawiło i ulewa równo...Soleil lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Megsi nam pediatra powiedziala zeby napletka nie sciagac,przemywac siusiaka woda i tyle... pachwinki smaruje mu linomagiem..od kilku dni mega mu skora zaczela schodzic wlasnie w pachwinkach i z jajek...ale to taka pierwsza skorka wiec sie nie stresuje...bardziej mnie marwi moja laktacja bo probuje ja rozbujav ale srednio mi wychodzi...24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
nick nieaktualnyA to siusiaka zostawiam, zacznę smarować kremem pachwiny i kolo jajek bo się przyklejają.
Ważyli mi małego to w 2 dni spadł 8%, ale wiemy, że ciągle spał i nie jadł. Położna powiedziała, że spoko sporo, ale dzieci z cyca mogą spaść do 11% chociaż woleliby żeby aż tyle nie leciały.
W każdym razie mały wrócil do trybu glonojada, nadrabia teraz 3 dni strzykawy, ciągnie chce non stop od 20 z małymi przerwami na drzemke.
Kupiliśmy też pieluchy 0, są na styk. Zużyje w szpitalu a w domu już 1. Ciuszki 56 są na styk, a w 62 pływa. Jutro mąż ma kupić jeszcze 1 paczkę pajaców 56.
Dziewczyna z sali niestety nie ma takiej wygodnej sytuacji jak ja z siara ma malutko przez co nie może wyciskać i zabierają jej dziecko, bo ma jakieś kiepskie wyniki. Dokarmia właśnie butla, mimo że bardzo nie chciała, nikt jej nie zmusza, ale większe szanse, że odwodnienie nie będzie postępować u dziecka.Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Megsi aaaa jutro, a raczej dziś wielki dzień- super że wypis 🙃
Soliei masz racje to takie Nasze cudy💛 a gorsze chwile trzeba znieść...
Malinka ja narazie nie mam espumisanu, ale właśnie też kupie jak ten probiotyk nie zadziała i malutka będzie cierpieć dalej. Ale póki co ptofilaktycznie bede klasc ją na brzuszek (pozycia żaby) - kazali max 5 min i kilka razy dziennie masaż z pestek- może załagodzi...
Megsi mąż skarb! U mnie wszystko mi podaje, przynosi jak trzeba, ale jeszcze boi sie sam zajmować malutką, dobrze że choc chce być obecny przy różnych czynnościach.
U mnie ciuszki 56 są „plywajace”. Ale na szczescie nie wszystkie. Dobrze że rozmiarowki są różne. Pampersy 0 też juz na styk, ale bardziej mi pasuja bo są dalej od kikuta, góre jeszcze i tak zawijam.
Właśnie a kikut po jakim czasie powinien odpasc🤔
Dziewczyny a wgl co ile wymieniacie ciuszki? Moja mała kilka 1 dni była tylko w pajacach więc byl jeden na noc/ dzień. Wczoraj na dzień ubralam ja juz „odświętnie” 🙈i chce od jutra wlasnie przejsc w dzien na body plys getry/ jakis sweter itp. To chyba taki pajac jak nie zabrudzi moze byc do spania kilka razy? 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2022, 03:58
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Moja Mala to plywa we wszystkich 56 jakie mam
na rozmiar 50 mam dosłownie dwa komplety i najbardzie je lubie, ale co mam zrobić. Szkoda mi kupować bo mam nadzieje ze szybko urosnie.
Ja poki co nie zwracam uwagi czy jest dzien czy noc jesli chodzi o ciuszki. Ubieram co mi wygodnie i tylea przebierma jak ubrudzi, zwykle mi gdzies kapnie z butelki albo mala uleje i mamy te dwie zmiany dziennie na pewno.
Ja poki co lece na laktatorze, wczoraj mala dostala chyba tylko dwa razy mm i to na dobicie. Laktacja ruszyla ale zeby ona chcialq jesc z cycka to nie... Po cycku ja juz szanowna pani pozowli i tak wjezdza butla, na szczęście zwykle juz moja.
Czekamy dzisiaj na położna i ciekawa jestem ile mala przybrała
Dziewczyny przewijacie przed czy po karmieniu? Moja sie zawsze kreci i i tak podwojna robota jak robie to przed ale z drugiej strony jakos glupio mi tego nie robić.17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
nick nieaktualnyAna.ta ja jestem w szko, że mój się nie boi. Stresuje go bardzo jak mały płacze, ale wtedy mu mowie co ma robić, ogólnie dużo mu pomagam i daje porad, żeby czuł się pewniej, ale jestem z niego cholernie dumna. To jak w szpitalu cały dzień wczoraj małego nosił, albo mały na nim spał tak słodko, żebym ja mogła zebrać siły na noc.
Vende ja przyznam szczerze, że trochę zapominam o pieluszkach. Zapominam sprawdzić czasem przed karmieniem, po tez. Zazwyczaj patrze jak mały ma problem ze złapaniem piersi. Szybko się denerwuje, więc wtedy sprawdzam każda możliwa przyczynę, ale ogólnie jak widzę, że mokra to przebieram od razu.
U nas te ciuszki 56 są dobre, niektóre bardziej na styk niż inne, 62 ewidentnie za duże. W 50 nie wejdzie, ale nawet nie miałam.
U nas kikut wygląda jakby miał zaraz odpaść.
W nocy miałam kryzys 2 razy, bo mały jak złapie cycka to je super, ale rzuca glowa strasznie przed złapaniem i zaczął się bardzo frustrować. Zadzwoniłam po położna, żeby go uspokoiła. Zajmowało jej to dosłownie minute i był gotowy do dostawienia. Teraz znowu wpadł w histerie, ale bacznie obserwowałam położna I szybciutko sama go uspokoiłam i teraz sobie ciamka do snu bardziej niż jedzenia.
-
Vende pieluszke speawdzam zawsze przed karmieniem, tak kazali w szpitalu i faktycznie to dobra opcja poruszac dziecko wczesniej, czy polozyc chwile na brzuszku wtedy zauwazylam lepiej lapie cyca🙈 no i po karmieniu mozna polozyc do spanka
Megsi te rzuty jak u Mnie. Moge spytać jaki sposob uspokojenia zadzialal? 🤔
Ja wlasnie musze czesciej Mojemu dawac do tulenia małą, ale ona duzo po poludniu spi w kokonie i nie chcemy jej ruszać żeby coś tam nadrobić. A jak ma płaczki to głównie wjezdza cyc 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2022, 08:05
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Malinka przy synu nie odciagalam napletka, po prostu jak go kapalam to przemywałam siusiaka woda. Używałam do podsypki puder, chyba ze były odparzenia to wtedy wjeżdżał alantan krem 😊
Teraz u malej tez nieraz puder.
Megsi Soleil ale cudownie, ze już do domu 😘
U nas jakiś kryzys mojej laktacji w nocy nastąpił
przed kąpielą mała pięknie się najadła, odczekalam jakiś czas była kapiel, zabieg pielęgnacyjny i znowu jedzonko. Mało zjadła i poszła spać, a ja czułam, ze moje piersi nadal są pełne, wiec odciagnelam pokarm i to było ok godz. 20. „Pokręciłam się” wzięłam kapiel (po kąpieli mleko aż kapało), a po 23 jak się obudzila na jedzenie to był dramat. Walczyłyśmy do 2 nocy i potem się poddałam i wjechało mm. Wiem, ze to nic złego, ale tak jakoś mi zle z tym
Malinka2021 lubi tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Vende, w szpitalu też zmieniałam pieluszkę przed karmieniem, ale teraz po prostu sprawdzam co jakiś czas czy jest mokra, a najczęściej zmieniam na kupę, bo jest u nas kilka razy dziennie, na raty. I czuć z daleka
Właśnie przewinelam i karmie i słyszę tę wystrzały armatnie w pieluszce. Najbardziej nie lubię jak mi usnie przy cycu jak teraz a ja jeszcze muszę przewinąć raz
My powoli wchodzimy w rozmiar 62,zalezy od ubranka. Ja nie przebieram małej na noc, chodzi póki się nie ubrudzi albo przy kąpaniu najczęściej daje już nowe ubranko (kąpiemy co drugi dzień). Odkąd zaczęła przesikiwac to z 2 razy dziennie zdarza mi się zmienić.
Już dawno gdzieś słyszałam że małym dzieciom nie powinno się często zmieniać ubranek, bo te "stare" kolonizują swoimi bakteriami, i to dobrze dla skóry. Pranę znowu są jalowe. Ale nie wiem na ile to sprawdzone info.
Leksa, nie przejmuj się, ważne że mała zadowolona, trzeba sobie ułatwiaćLeksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Leksa może zbyt gorący prysznic? Gorąca woda rozszerzyła naczynka i stąd wyciek 🙂
Przewijanie - tez zastanawiam się jak robić najlepiej, przed czy po. Kilka minut po karmieniu jest zazwyczaj 1 i 2. Ale jak przewijam po to się rozbudza. I w sumie wychodzi ze jest karmienie, pielucha i znowu karmienie 😄Ana.Ta lubi tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Wlasnie ja do tej pory tak robiłam ze zmienialam jak się wybudzała, natomiast coraz częściej musze przebierać dwa razy bo niestety ale od kiedy weszlismy głównie na moje mleko to mala ciągle ma gazy po jedzonku i często koncza sie one kupą, a ja nie chce zeby w tym leżała... Ale trochę bez sensu to podwojne męczenie jej i w sumie nie wiem jak to ogarnac
.
Powiem szczerze ze w domu jest duzo lepiej. Głowa dziala zupelnie inaczej. Chociaz troche brakuje mi wypoczynku, jednak brzuch po cc troche ciagnie a ja caly dzien na nogach, w nocy niewiele śpię a biegam jakbym nie była po zadnej operacji - czy to schody czy cos, a potem cierpie. Chociaz szczerze najbardziej denerwują mnie plecy. No normalnie bol jest nie do zniesienia w porownaniu z reszta.
Leksa ja tez walcze zeby mala byla tylko na moim i kazde rozrobione mm widze ze zaczyna mnie frustrować... Ale tlumacze sobie ze nie o to przecież w tym chodzi. Tyle dzieci sie wychowalo na tym mleku i nic im nie bylo z tego powodu. Przecież staramy sie robić wszystko jak najlepiej.Malinka2021, Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Ja mam espumisan 100
Kurcze wszystkie polecacie ta biogaile czy jakoś tak hehe tylko hmm pytanko mam do dziewczyn które rodzily przez cc. Dostałyście jakiś probiotyk właśnie ze względu na cc? Bo mi na wypisie ze szpitala napisali właśnie I jeszcze położna jak przyszla to to samo powiedziala...I teraz daje jej ten Coloflor cesario który mi przepisali wirc nie bardzo mogę dać jeszcze to co Wy polecacie...a może akurat na ten brzuszek bylby lepszy🤔
Ja przebieram zawsze przed karmieniem. A przez pierwsze jakies 10 dni to najczęściej było tak ze przebierałam przed bo była kupa a w trakcie karmienia znowu robila kupę wiec było drugie przebieranie😋
Teraz od kilku dni rzadziej ta kupka idzie wiec jak nie słyszę bombardowania w trakcie karmienia to już po jej nie przebieram🙂
A wasze maleństwa zaakceptowały smoczek? Jak widzę że moja malutka placze albo po prostu czasem wpada w szał to próbuje z tym smoczkiem ale ona go najczęściej wypluwa od razu🤔
Teraz udało mi się jakim cudem jej dać jak robilam sobie sniadanie i o dziwo usnęła sobie z tym smoczkiem🙂
Ale nie wiem czy akurst ten z Lovi który mam to jej nie odpowiada czy może ogolnie będzie raczej niesmoczkowa🤔
Nam kikut dopiero w sobotę odpadł czyli w sumie w 14 dobie dopiero -
U nas kikut odpadł w 5 dobie.
Smoczek był wybawieniem w szpitalu i młoda chętnie go ssała, ale w domu popadł w niełaski, chyba zauważyła ze nic z niego nie poleci. Także pluje nim na odległość, sporadycznie w wózku uda mi się jej dać na chwilę.
Ale wczoraj sukces z chusta, udało mi się mała zamotać i wyjść na chwilę. Minus jest taki, że ona mnie non stop usiłuje zjeść. Generalnie nie ważne czy jest po jedzeniu czy przed, jak tylko jest w pobliżu moich piersi to buzia jej się automatycznie otwiera. Chyba ten smoczek przydałby się w parze z chusta...
Leksa, rozumiem cie z tym mlekiem, niby nic ale jak się człowiek nastawi że ma być KP... U nas tym razem się udało, ale z synem przez miesiąc dokarmiałam i to sporo, i z jednej strony ulga, bo wiem że zjadł, a z drugiej zawód że to nie moje. Co by nie było, będzie dobrze, ważniejsza jest zadowolona mama i pełny brzuszek, niż sposób karmienia.Klara_1985, Zosiek, Malinka2021, Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyJa w dzień przebieram jak się obudzi, bo najczęściej się już bokiem przelewa. W nocy przebieram między karmieniem jednym cyckiem a drugim.
Moja kruszynka to pływa w niektórych oajacach 56. Własnie wczoraj domówilam na vinted pajace 50 z nexta. Mam nadzieję, że będą małe, bo różnica w rozmiarze różnych firm to jakieś szaleństwo.
Mi dzisiaj kamień spadł z serca. Hania przybrała w 4 dni na cycku 150 g. Bardzo się bałam tego ważenia, że z tego mojego KP nic nie będzie.
Kasjanna szybko ten kikut u Was odpadł.
Moja smoczkom z Bibs mówi nie, sporadycznie korzysta z Lovi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2022, 11:41
Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość