Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta,dzieki ze przypomnialas o tych pestkach, zamówiłam jakiś czas temu, schowalam i zapomnialam. Na ile się daje do tej mikrofali? To może być przez ubranko?

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisujecie sobie jakoś czas karmienia? Zmiany pieluszek? Mi to pomaga się zorganizować i mąż znalazł taką super apke Baby Tracker, mi dużo ona pomaga 😊
    Muszę właśnie zamówić ten termofor z pestek wiśni. Raz ratowalismy się rureczką Windi, natychmiastowa poprawa 🙂

Ana.Ta lubi tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS w aptece Gemini jest właśnie weekend darmowej dostawy od 39 zł 😊

Kasjanna, Ana.Ta lubią tę wiadomość

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2022, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka dobry pomysł z tym zapisywaniem, mi co chwile zmieniają się położne i mówią co innego. Ta z dzisiaj powiedziała l, że dziecko ma jesc conajmniej 8x w ciągu dobry, ale nie musi to być co 3h. U mnie dalej Smolka z malego idzie u was tez tak długo wychodziła?
    Termofor w domu mam pewnie będę używać, ale narazie nie wiem czy nalynmanproblemy z brzuchem

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2022, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapisuję karmienia, mokre pieluszki i kupki w aplikacji Dziecko+. Jutro ma przyjść położna, to zobaczę czy Hanis prawidłowo przyrasta, bo karmię tylko piersią. Jeśli będzie słabo, to może pójdę ns jakąś poradę laktacyjną i wtedy te informacje się przydadzą.
    Megsi, u nas po skończonej drugiej dobie były kupy zielono żółte i żółte.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nadal w dwupaku:/
    Raszusia chyba musimy czekać do tego 26.5 na indukcję-u mnie nic sie nie dzieje, nawet piłkę do ćwiczeń kupiłam tą dużą, spacery, seksy i nic...

Raszusia lubi tę wiadomość

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl, Raszusia, jeszcze jest chwilą, może się zacznie, tego się nie da przewidzieć.

Klara, jak tam, dzialalyscie coś z chusta?

Ana.Ta, Motyl12, Raszusia lubią tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi u nas bardzo długo szła smolka. Dopiero w dniu wypisu zaczela zmieniać kolor na żółty i wtedy zaczela tez więcej robić siusiu.
    Z karmieniem jakoś robie radzimy. W ciągu dnia muszę ja budzić, bo księżniczka nie zamierzać sama się obudzić na karmienie. Za to wieczorem nie może się odkleić i jest to, aż męczące. Dwa razy ściągnęłam pokarm, bo nie mogłam już wytrzymac, miałam wrażenie, ze piersi mi pękną, a po odciągnięciu poczułam taka ulgę 😅 i z tego mamy zamrożone 200 ml mleczka.
    Synuś póki co jakoś stara się odnaleźć w nowej sytuacji. Pyta co jakis czas czy może potrzymać Olgę na raczkach, wiec jak jest tylko możliwość to mu ja daje żeby się bardziej z nią oswoił, tym bardziej, ze sam tego chce.

Ana.Ta, nick nieaktualny, Asiulka87 lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna wrote:
    Ana.Ta,dzieki ze przypomnialas o tych pestkach, zamówiłam jakiś czas temu, schowalam i zapomnialam. Na ile się daje do tej mikrofali? To może być przez ubranko?

Ja daje na 20 -30 s, jest takie w sam raz i albo masuje albo klade malej i ją to uspokaja :)
    Na ubranko raczej ale wieczorem dawalam juz taki chlodniejszy prosto na brzuszek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 15:11

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka ja zapisuje ile kupek, ile siku, jaki czas karmienia i o ktorej- jak świr🙈
    Wkońcu przyda sie kalendarz na 2022😂

Ooo - będą zakupy w aptece - chyba trzeba zakupic probiotyk na kolki. Mi kolezanka doradza kropelki Bio Gaya/ a wy macie jakies? 🤔

U mojej malej dzis przelom... je co godzine ale krotko. Dziwne to...
    wgl pierwszy raz uspkoila sie ze smoczkiem i szumisiem...
    w jednej aferce jak chciala jesc a nie chciala ciągnąć pomógl kapturek na sutek. Uniknelam jednej porcji MM 💪
    jaki każdy dzień jest inny... jesteśmy na wylaczność tych istotek hehe

Megsi u mnie smółka skończyla sie w 3 dobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 15:24

Asiulka87 lubi tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta ja od samego początku karmie w kapturkach :) bez tego by nie ruszyło.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2022, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna wrote:
    Motyl, Raszusia, jeszcze jest chwilą, może się zacznie, tego się nie da przewidzieć.

Klara, jak tam, dzialalyscie coś z chusta?

Działamy:) jak Hania skończyła tydzień, to pierwszy raz użyłam. Ja mam kółkową, więc szybko i bez problemu można zawiązać. Używam, jak chce ją uśpić i przy okazji coś zrobić. Po karmieniu zasypia w chuście bardzo szybko i mocno i bez problemu odkładam ją do łóżeczka. A u Ciebie jak idzie?

Muszę kupić ten termofor na wszelki wypadek.
    Moja niunia miała w szpitalu bardzo zatkany nosek wodami płodowymi i teraz męczy ją też w domu. Nie wiem, czy to te wody dalej czy katar, bo starsza chora. W każdym razie Katarek już poszedł w ruch i odciągamy.

Co Wam mogę bardzo polecić do usypiania, jeśli macie Spotify, to Kołysanki dla niemowląt. Hania zasypia jak zaczarowana, ja tak samo.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2022, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta wrote:
    Malinka ja zapisuje ile kupek, ile siku, jaki czas karmienia i o ktorej- jak świr🙈
    Wkońcu przyda sie kalendarz na 2022😂

Ooo - będą zakupy w aptece - chyba trzeba zakupic probiotyk na kolki. Mi kolezanka doradza kropelki Bio Gaya/ a wy macie jakies?
    w jednej aferce jak chciala jesc a nie chciala ciągnąć pomógl kapturek na sutek. Uniknelam jednej porcji MM 💪
    jaki każdy dzień jest inny... jesteśmy na wylaczność tych istotek hehe

Ana.Ta, a próbowałaś karmić spod pachy? U mnie miała problem czasami z uchwyceniem prawego sutka. Od kiedy przystawiam ją spod pachy, super łapie.

Soleil lubi tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara właśnie nie probowalam ja małą karmie na brzuchu na leząco. Wypróbuje 💛

Ja muszę poćwiczyć z tym usypianiem, bo głównie mała zasypia przy piersi tak sie boje jej „napadów”. 🙈

Mam nadzieje, że początkiem tyg. przyjdzie położna- zależy mi żeby zważyła małą i okaże się czy się nie najada czy taki z niej głodomorek.

Kurcze nie mogę odszukać nazw tych probiotyków na kolki co plecałyście 🤔

Ps. Właśnie się zważyłam - po ciąży zostało + 6kg / nie jest źle, w sumie nie wiem jak Wy - ja czuje się niezwykle lekko 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 16:23

Malinka2021 lubi tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta dziewczyny pisały o probiotyku BioGaia z tego co pamietam :)
    A na kolki osobiście dla syna używałam espumisan, który nie pomogl, potem coś na receptę od lekarza i tez nie pomogło i na końcu bobotic forte, który pomogl.

Ana.Ta, Soleil lubią tę wiadomość

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak probiotyk BioGaia 🙂

Ana.Ta lubi tę wiadomość

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też biogaia.

Klara, ja mam taką zwykla chuste. Mała nawet nie protestuje, ale mam kłopot z dociągnięciem jej, nie do końca wiem co zrobić z główka, bo ona się cały czas rusza i odchyla. Syna nosiłam jak już był sporo starszy.
    No nic, będę próbować dalej, może w końcu mi się uda. Pewnie najłatwiej byłoby na śpiocha, ale wtedy wolę jej nie ruszać i nie budzić.

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak patrzę na ten probiotyk i malutko ma ml. Ale może na trochę starczy. :)
    Dzięki dziewczyny :)

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta,jego chyba nie trzeba długo dawać, jak się już te bakterie stworzą w przewodzie pokarmowym to maluszek sam sobie poradzi. U nas jest już dużo lepiej.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2022, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nawet nie patrza w sumie na wagę dziecka ile spada, mojemu mierzą tylko cukier, przez to, że słabo ssie, dużo śpi i zasypia od razu przy cycku, ale ma super wyniki.
    U mnie dalej siara, podajemy trochę z cyca i trochę ze strzykawki i pracujemy nad przystawianiem, bo mały chwyta, ale po chwili zasypia, albo traci ten ścisk dobry.

Leksa to faktycznie pokarmu masz sporo jak już takie porcje pomrozone.

Dziewczyny może U was się coś ruszy przed indukcja.
    Ja jutro wychodzę ze szpitala. Rano obchód będzie i kolo 12 wypis

Leksa, Soleil, Motyl12, Ana.Ta, Raszusia lubią tę wiadomość

‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ