X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta,dzieki ze przypomnialas o tych pestkach, zamówiłam jakiś czas temu, schowalam i zapomnialam. Na ile się daje do tej mikrofali? To może być przez ubranko?

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisujecie sobie jakoś czas karmienia? Zmiany pieluszek? Mi to pomaga się zorganizować i mąż znalazł taką super apke Baby Tracker, mi dużo ona pomaga 😊
    Muszę właśnie zamówić ten termofor z pestek wiśni. Raz ratowalismy się rureczką Windi, natychmiastowa poprawa 🙂

Ana.Ta lubi tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS w aptece Gemini jest właśnie weekend darmowej dostawy od 39 zł 😊

Kasjanna, Ana.Ta lubią tę wiadomość

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2022, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka dobry pomysł z tym zapisywaniem, mi co chwile zmieniają się położne i mówią co innego. Ta z dzisiaj powiedziała l, że dziecko ma jesc conajmniej 8x w ciągu dobry, ale nie musi to być co 3h. U mnie dalej Smolka z malego idzie u was tez tak długo wychodziła?
    Termofor w domu mam pewnie będę używać, ale narazie nie wiem czy nalynmanproblemy z brzuchem

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2022, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapisuję karmienia, mokre pieluszki i kupki w aplikacji Dziecko+. Jutro ma przyjść położna, to zobaczę czy Hanis prawidłowo przyrasta, bo karmię tylko piersią. Jeśli będzie słabo, to może pójdę ns jakąś poradę laktacyjną i wtedy te informacje się przydadzą.
    Megsi, u nas po skończonej drugiej dobie były kupy zielono żółte i żółte.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nadal w dwupaku:/
    Raszusia chyba musimy czekać do tego 26.5 na indukcję-u mnie nic sie nie dzieje, nawet piłkę do ćwiczeń kupiłam tą dużą, spacery, seksy i nic...

Raszusia lubi tę wiadomość

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl, Raszusia, jeszcze jest chwilą, może się zacznie, tego się nie da przewidzieć.

Klara, jak tam, dzialalyscie coś z chusta?

Ana.Ta, Motyl12, Raszusia lubią tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi u nas bardzo długo szła smolka. Dopiero w dniu wypisu zaczela zmieniać kolor na żółty i wtedy zaczela tez więcej robić siusiu.
    Z karmieniem jakoś robie radzimy. W ciągu dnia muszę ja budzić, bo księżniczka nie zamierzać sama się obudzić na karmienie. Za to wieczorem nie może się odkleić i jest to, aż męczące. Dwa razy ściągnęłam pokarm, bo nie mogłam już wytrzymac, miałam wrażenie, ze piersi mi pękną, a po odciągnięciu poczułam taka ulgę 😅 i z tego mamy zamrożone 200 ml mleczka.
    Synuś póki co jakoś stara się odnaleźć w nowej sytuacji. Pyta co jakis czas czy może potrzymać Olgę na raczkach, wiec jak jest tylko możliwość to mu ja daje żeby się bardziej z nią oswoił, tym bardziej, ze sam tego chce.

Ana.Ta, Megsi, Asiulka87 lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna wrote:
    Ana.Ta,dzieki ze przypomnialas o tych pestkach, zamówiłam jakiś czas temu, schowalam i zapomnialam. Na ile się daje do tej mikrofali? To może być przez ubranko?

Ja daje na 20 -30 s, jest takie w sam raz i albo masuje albo klade malej i ją to uspokaja :)
    Na ubranko raczej ale wieczorem dawalam juz taki chlodniejszy prosto na brzuszek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 15:11

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka ja zapisuje ile kupek, ile siku, jaki czas karmienia i o ktorej- jak świr🙈
    Wkońcu przyda sie kalendarz na 2022😂

Ooo - będą zakupy w aptece - chyba trzeba zakupic probiotyk na kolki. Mi kolezanka doradza kropelki Bio Gaya/ a wy macie jakies? 🤔

U mojej malej dzis przelom... je co godzine ale krotko. Dziwne to...
    wgl pierwszy raz uspkoila sie ze smoczkiem i szumisiem...
    w jednej aferce jak chciala jesc a nie chciala ciągnąć pomógl kapturek na sutek. Uniknelam jednej porcji MM 💪
    jaki każdy dzień jest inny... jesteśmy na wylaczność tych istotek hehe

Megsi u mnie smółka skończyla sie w 3 dobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 15:24

Asiulka87 lubi tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta ja od samego początku karmie w kapturkach :) bez tego by nie ruszyło.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2022, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna wrote:
    Motyl, Raszusia, jeszcze jest chwilą, może się zacznie, tego się nie da przewidzieć.

Klara, jak tam, dzialalyscie coś z chusta?

Działamy:) jak Hania skończyła tydzień, to pierwszy raz użyłam. Ja mam kółkową, więc szybko i bez problemu można zawiązać. Używam, jak chce ją uśpić i przy okazji coś zrobić. Po karmieniu zasypia w chuście bardzo szybko i mocno i bez problemu odkładam ją do łóżeczka. A u Ciebie jak idzie?

Muszę kupić ten termofor na wszelki wypadek.
    Moja niunia miała w szpitalu bardzo zatkany nosek wodami płodowymi i teraz męczy ją też w domu. Nie wiem, czy to te wody dalej czy katar, bo starsza chora. W każdym razie Katarek już poszedł w ruch i odciągamy.

Co Wam mogę bardzo polecić do usypiania, jeśli macie Spotify, to Kołysanki dla niemowląt. Hania zasypia jak zaczarowana, ja tak samo.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2022, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta wrote:
    Malinka ja zapisuje ile kupek, ile siku, jaki czas karmienia i o ktorej- jak świr🙈
    Wkońcu przyda sie kalendarz na 2022😂

Ooo - będą zakupy w aptece - chyba trzeba zakupic probiotyk na kolki. Mi kolezanka doradza kropelki Bio Gaya/ a wy macie jakies?
    w jednej aferce jak chciala jesc a nie chciala ciągnąć pomógl kapturek na sutek. Uniknelam jednej porcji MM 💪
    jaki każdy dzień jest inny... jesteśmy na wylaczność tych istotek hehe

Ana.Ta, a próbowałaś karmić spod pachy? U mnie miała problem czasami z uchwyceniem prawego sutka. Od kiedy przystawiam ją spod pachy, super łapie.

Soleil lubi tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara właśnie nie probowalam ja małą karmie na brzuchu na leząco. Wypróbuje 💛

Ja muszę poćwiczyć z tym usypianiem, bo głównie mała zasypia przy piersi tak sie boje jej „napadów”. 🙈

Mam nadzieje, że początkiem tyg. przyjdzie położna- zależy mi żeby zważyła małą i okaże się czy się nie najada czy taki z niej głodomorek.

Kurcze nie mogę odszukać nazw tych probiotyków na kolki co plecałyście 🤔

Ps. Właśnie się zważyłam - po ciąży zostało + 6kg / nie jest źle, w sumie nie wiem jak Wy - ja czuje się niezwykle lekko 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 16:23

Malinka2021 lubi tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta dziewczyny pisały o probiotyku BioGaia z tego co pamietam :)
    A na kolki osobiście dla syna używałam espumisan, który nie pomogl, potem coś na receptę od lekarza i tez nie pomogło i na końcu bobotic forte, który pomogl.

Ana.Ta, Soleil lubią tę wiadomość

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak probiotyk BioGaia 🙂

Ana.Ta lubi tę wiadomość

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też biogaia.

Klara, ja mam taką zwykla chuste. Mała nawet nie protestuje, ale mam kłopot z dociągnięciem jej, nie do końca wiem co zrobić z główka, bo ona się cały czas rusza i odchyla. Syna nosiłam jak już był sporo starszy.
    No nic, będę próbować dalej, może w końcu mi się uda. Pewnie najłatwiej byłoby na śpiocha, ale wtedy wolę jej nie ruszać i nie budzić.

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak patrzę na ten probiotyk i malutko ma ml. Ale może na trochę starczy. :)
    Dzięki dziewczyny :)

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta,jego chyba nie trzeba długo dawać, jak się już te bakterie stworzą w przewodzie pokarmowym to maluszek sam sobie poradzi. U nas jest już dużo lepiej.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2022, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nawet nie patrza w sumie na wagę dziecka ile spada, mojemu mierzą tylko cukier, przez to, że słabo ssie, dużo śpi i zasypia od razu przy cycku, ale ma super wyniki.
    U mnie dalej siara, podajemy trochę z cyca i trochę ze strzykawki i pracujemy nad przystawianiem, bo mały chwyta, ale po chwili zasypia, albo traci ten ścisk dobry.

Leksa to faktycznie pokarmu masz sporo jak już takie porcje pomrozone.

Dziewczyny może U was się coś ruszy przed indukcja.
    Ja jutro wychodzę ze szpitala. Rano obchód będzie i kolo 12 wypis

Leksa, Soleil, Motyl12, Ana.Ta, Raszusia lubią tę wiadomość

‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ