Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek trzymam kciuki aby 10 latka szybko zrozumiała nową sytuację ✊ kurcze z tą Komunią faktycznie tez bym się stresowała, ale słuchaj babcie zawsze pomogą 😂

Motyl12 nie stresuj się już. W odwecie napiszesz im długo po. :D

Provitamina, 5ylwian już niedlugo ✊✊. Trzymam kciuki.

Ps. Dzisiaj w drzemce małej pościerałam kurze.. jakie to zadziwiające że zrobiłam wszystko milion razy szybciej 🙈
    Ale jak tak patrze na nowego domownika to wcale się nie dziwię🙈

Soleil, 5ylwian, Motyl12, Zosiek, Leksa lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra mam chwilę ale teraz z chwilami będzie ciężko ☺️ jak już pisałam na fb, mój synek zawitał dzisiaj na świecie z wagą 4050 gram 🙈 i jest idealny, ładnie współpracuje, mam nadzieję że da mamie pospać. Ja już po pionizacji, czuję się trochę jakby mnie traktor przejechał, ale dzielnie wstaje i proboje chodzić zeby dojść do siebie szybko.

3mam mocno kciuki za resztę w dwupaku ❤️

Kasjanna, 5ylwian, Motyl12, Malinka2021, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Iwonaa27, Zosiek, Raszusia, Ana.Ta, Asiulka87, Vende, Leksa lubią tę wiadomość

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil wrote:
    Dobra mam chwilę ale teraz z chwilami będzie ciężko ☺️ jak już pisałam na fb, mój synek zawitał dzisiaj na świecie z wagą 4050 gram 🙈 i jest idealny, ładnie współpracuje, mam nadzieję że da mamie pospać. Ja już po pionizacji, czuję się trochę jakby mnie traktor przejechał, ale dzielnie wstaje i proboje chodzić zeby dojść do siebie szybko.

3mam mocno kciuki za resztę w dwupaku ❤️
    Gratulacje🤱💐😍🎂🧸waga synusia konkret💙💞duzo zdrówka dla Was🤗

Soleil lubi tę wiadomość

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.ta ja odciagam laktatorem i podaje moje mleko z butelki.. młpdy pierś coumkał ale się denerwował i okazało się że połyka cp któreś ciumknięcie i dlatego tak soe denerwuje...odkad odciagam i podaje z butli problem sie skonczyl ;)

Ana.Ta lubi tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta ja ściągam laktatorem po karmieniu piersią i butelką, później daje to mleczko w następnym karmieniu. Zajmuje to duuużo czasu ale chcę żeby zjadła jak najwięcej mojego skoro nie umie tego dobrze wyssać.😉
    Jak ładnie ssie i masz mleko nie poddawaj się 😘 laktator też wyciągnie co dziecko nie umiało.

nick nieaktualny, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2022, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o 12 podłączyli mnie pod oksy, które nie działało na mnie w ogóle...skurcze były, ale ich nie czułam. Ciśnienie mi szalało, więc mimo braku bólu zdecydowali dać mi znieczulenie, ale nie pomogło na ciśnienie.
    O 21.30 przy rozwarciu 3cm podjęto decyzję o cc. Trzęsłam się strasznie na tym stole i było tyle stresu, że prawie tam wymiotowałam. Czułam te szarpania, ale o 22.38 z waga 3750 urodził się Maks, który jest cudowny i śliczny. Wyglądał na takiego małego, że waga mnie zszokowała, ale jest dlugi i chudziutki.
    Od razu po operacji był ze mną, tylko na 15 min go zabrał mąż żeby mnie pozszywali.
    Karmimy piersią, ale rozważałam podać butelkę, bo dziecko jest jak glonojad i płacze, bo coś mu nie gra z mlekiem. Co chwile musze zmieniać pierś, ale mleko jest. Od 22 mały nie przespał ani chwili tak jak się spodziewałam, ale jestem super szczęśliwa. Przytulamy się karmimy i czekamy na pionizację.

Soleil gratulacje ogromne! Resztę postów nadrobię jutro jak mąż przyjedzie i małego weźmie.
    Od czwartku 7 rano nie spalam wiec jestem trochę wrakiem 😄

Asiulka87, Malinka2021, 5ylwian, Vende, Zosiek, Leksa, nick nieaktualny, Motyl12, Provitamina, Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi gratuluję! Witaj w gronie matek cudownych dzieci 😃
    Wypoczywaj teraz jak tylko będziesz mogła bo cc to jakby nie patrzeć wcale nie taka prosta operacja🙂
    Dużo siły zycze !☺️

A moja mała jakas się marudna zrobila ostatnio, nie wiem czy to już brzuszek boli czy co...niby wszystko ok ale ma takie szybkie ataki placzu który w sumie zaraz przechodzi ale wygina się i czerwona się robi przy tym i w nocy nawet bardziej cos tam mruczy i stęka śpiąc🤔
    Chyba to będzie brzuszek ale znowu położna powiedziala ze Espumisan można podawać ale lepiej dopiero wtedy jak faktycznie widziałabym ze mała z 10 minut placze i tak się pręży a póki co to są takie chwile tylko🤔

oar89n73njsm8gcn.png
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi gratulacje 🥰

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje! Już jesteśmy dziewczyny ewidentnie na końcówce :)

U nas od wczoraj kryzys brzuszkowy, podobnie jak u ciebie Asiulka. Kręci się, steka, pręży, ale tak chwilowo, później dalej śpi/je, ale taka jest nieswoja.
    A już było tak dobrze...
    I teraz dumam czy to ja coś zjadłam, czy to tak samo z siebie...
    Ten espumisan to jest probiotyk też czy lek? Bo tego nie podawałam...

Ana.Ta, Soleil lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi Gratulacje jeszcze raz :) wagą solidna :) dużo odpoczynku i szybkiego dochodzenia do siebie:)

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Vende Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny! :) jeszcze chwila i wszystkie będą już tulic swoje bobasy :)

Ja dzis w nocy poczulam jak mi cycki rosną, nie moglam znaleźć sobie miejsca w lozku. Mala do piersi nie chce sie dostawiac... Próbujemy za kazdym karmieniem jak pozwoli to lecimy po 15minut jedna i druga piers. Ale zawsze po tym chce butelke... Jesli mam odciagniete to najpierw podaje odciagniete a mm tylko 'dobijam', na ten moment powiedzialabym ze wychodzi to tak pol na pol ale mam nadzieje ze moja produkcja ruszy. Jak to jest z tymi cyckami jak sa jak kamien to znaczy ze rusza czy ze juz mamy zastoj? Nie ogarniam tematu. :(

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi cudownie!🥰 Gratulacje!!! 😘😘😘 Z dwojga zlego dobrze, że nie czułaś skurczy to Cię az tak nie wymęczyło przed cc. Ważne że wszystko dobrze się skończyło 😘

Leksa lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende, jeśli są jak kamień a mała jest w stanie odciągnąć, to raczej jest ok, ja też tak mam czasem, jak młoda śpi troche dłużej niż zwykle.

Nie wiedziałam że to cc takie traumatyczne, nie słyszałam nigdy o tych szarpnięciach czy innych problemach :/ współczuję...

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil Megsi gratulacje dla Was 😘😘 teraz szybko dochodzcie do siebie 😘

My wczoraj wróciliśmy do domku 😊 jestem ogromnie szczęśliwa, ale zostawic dwóch mężczyzn samych, jeden mały, drugi duży to masakra 🤦🏼‍♀️ Tyle prania do zrobienia, nie wiem kiedy to wszystko i jak mam ogarnąć, a denerwuje mnie taki bałagan.
    Na noc nie wzięłam nic przeciwbólowego, to myślałam, ze zwariuje. I u mnie ten sam problem co u niektórych z Was. W ciąży nie byłam spuchnieta, a po tej cesarce to mam spuchnięte stopy i tam na dole tez 🤦🏼‍♀️ A syn się pytał czy mam druga dzidzie w brzuszku, ze jest nadal taki duży mimo ze Olga jest już z nami 😅 Mała póki co nawet dobrze śpi 😊 a nawał pokarmu tez daje mi się we znaki, jest aż to męczące :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2022, 11:31

Motyl12, Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2022, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende wrote:
    Gratulacje dziewczyny! :) jeszcze chwila i wszystkie będą już tulic swoje bobasy :)

Ja dzis w nocy poczulam jak mi cycki rosną, nie moglam znaleźć sobie miejsca w lozku. Mala do piersi nie chce sie dostawiac... Próbujemy za kazdym karmieniem jak pozwoli to lecimy po 15minut jedna i druga piers. Ale zawsze po tym chce butelke... Jesli mam odciagniete to najpierw podaje odciagniete a mm tylko 'dobijam', na ten moment powiedzialabym ze wychodzi to tak pol na pol ale mam nadzieje ze moja produkcja ruszy. Jak to jest z tymi cyckami jak sa jak kamien to znaczy ze rusza czy ze juz mamy zastoj? Nie ogarniam tematu. :(

Vende, ja sciągałam laktator em, aż się robiły trochę bardziej miekkie i Hania mogła uchwycić. Mi cdl poleciła pozycję spod pachy. Wtedy najlepiej ściąga pokarm, j a k są przepełnione

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2022, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha i przed karmieniem moczyłam pieluchę tetrową w gorącej
    wodzie i przykładałam na piersi. Brodawki robiły się miękkie, po karmieniu zimny okład. Pomaga

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi gratulacje🤱💙😍🌷💐dobrze że juz jesteś po wszystkim. A decyzję o cc podjęli ze wzgl na to ciśnienie? Odpoczywajcie i dużo zdrówka🤗

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende wrote:

Jak są twarde to znaczy, że jest dużo mleka i mi np w szpitalu nie chciało lecieć bo były za twarde. Położna kazała zrobić ciepły okład, później ściągnąć trochę laktatorem do poczucia ulgi i następnie przystąpić dziecko. Po karmieniu zrobić zimny okład żeby przyhamowac laktacje. Dodatkowo te zgrubienia masować w kierunku sutka w trakcie ściągania i karmienia. Mi to pomogło 🙂 w sumie 1 dzień tak się przemęczyłam, teraz jest już ok. Przy karmieniu masuje za każdym razem pierś, te zgrubienia, żeby zapalenie w zastojach się nie zrobiło.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze polozna mówiła, że można herbatke z szałwii wypić, ona hamuje laktacje, ale ja nie piłam.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi wszystkiego dobrego Wam ❤️❤️ ja na stole też tak trzęsłam się z zimna że myślałam że zlecę ze stołu takie drgawki, leżałam mega zestresowana i zastanawiałam się czemu sobie nie dałam szansy na ten obrót.. No ale jak zobaczyłam jakiego mam dorodnego syneczka to w sumie cieszę się że tak wyszło. Jestem zakochana po uszy. Sprawdzali mu cukier co 6 godzin ale na szczęście za każdym razem wychodzi dobrze:) Ładnie je ładnie śpi z dzisiaj trochę chyba udaje że głodny żeby na mnie poleżeć 😝 chciałabym żeby tak zostało jak jest ale czuję że jak wrócimy do domu to da nam popalić 😀

Leksa, Kasjanna, Malinka2021, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

‹‹ 409 410 411 412 413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ