Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Zosiek trzymam kciuki aby 10 latka szybko zrozumiała nową sytuację ✊ kurcze z tą Komunią faktycznie tez bym się stresowała, ale słuchaj babcie zawsze pomogą 😂
Motyl12 nie stresuj się już. W odwecie napiszesz im długo po.
Provitamina, 5ylwian już niedlugo ✊✊. Trzymam kciuki.
Ps. Dzisiaj w drzemce małej pościerałam kurze.. jakie to zadziwiające że zrobiłam wszystko milion razy szybciej 🙈
Ale jak tak patrze na nowego domownika to wcale się nie dziwię🙈Soleil, 5ylwian, Motyl12, Zosiek, Leksa lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Dobra mam chwilę ale teraz z chwilami będzie ciężko ☺️ jak już pisałam na fb, mój synek zawitał dzisiaj na świecie z wagą 4050 gram 🙈 i jest idealny, ładnie współpracuje, mam nadzieję że da mamie pospać. Ja już po pionizacji, czuję się trochę jakby mnie traktor przejechał, ale dzielnie wstaje i proboje chodzić zeby dojść do siebie szybko.
3mam mocno kciuki za resztę w dwupaku ❤️Kasjanna, 5ylwian, Motyl12, Malinka2021, Klara_1985, Megsi, Iwonaa27, Zosiek, Raszusia, Ana.Ta, Asiulka87, Vende, Leksa lubią tę wiadomość
-
Soleil wrote:Dobra mam chwilę ale teraz z chwilami będzie ciężko ☺️ jak już pisałam na fb, mój synek zawitał dzisiaj na świecie z wagą 4050 gram 🙈 i jest idealny, ładnie współpracuje, mam nadzieję że da mamie pospać. Ja już po pionizacji, czuję się trochę jakby mnie traktor przejechał, ale dzielnie wstaje i proboje chodzić zeby dojść do siebie szybko.
3mam mocno kciuki za resztę w dwupaku ❤️Soleil lubi tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Ana.ta ja odciagam laktatorem i podaje moje mleko z butelki.. młpdy pierś coumkał ale się denerwował i okazało się że połyka cp któreś ciumknięcie i dlatego tak soe denerwuje...odkad odciagam i podaje z butli problem sie skonczyl
Ana.Ta lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Ana.Ta ja ściągam laktatorem po karmieniu piersią i butelką, później daje to mleczko w następnym karmieniu. Zajmuje to duuużo czasu ale chcę żeby zjadła jak najwięcej mojego skoro nie umie tego dobrze wyssać.😉
Jak ładnie ssie i masz mleko nie poddawaj się 😘 laktator też wyciągnie co dziecko nie umiało.Klara_1985, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
nick nieaktualnyDziewczyny o 12 podłączyli mnie pod oksy, które nie działało na mnie w ogóle...skurcze były, ale ich nie czułam. Ciśnienie mi szalało, więc mimo braku bólu zdecydowali dać mi znieczulenie, ale nie pomogło na ciśnienie.
O 21.30 przy rozwarciu 3cm podjęto decyzję o cc. Trzęsłam się strasznie na tym stole i było tyle stresu, że prawie tam wymiotowałam. Czułam te szarpania, ale o 22.38 z waga 3750 urodził się Maks, który jest cudowny i śliczny. Wyglądał na takiego małego, że waga mnie zszokowała, ale jest dlugi i chudziutki.
Od razu po operacji był ze mną, tylko na 15 min go zabrał mąż żeby mnie pozszywali.
Karmimy piersią, ale rozważałam podać butelkę, bo dziecko jest jak glonojad i płacze, bo coś mu nie gra z mlekiem. Co chwile musze zmieniać pierś, ale mleko jest. Od 22 mały nie przespał ani chwili tak jak się spodziewałam, ale jestem super szczęśliwa. Przytulamy się karmimy i czekamy na pionizację.
Soleil gratulacje ogromne! Resztę postów nadrobię jutro jak mąż przyjedzie i małego weźmie.
Od czwartku 7 rano nie spalam wiec jestem trochę wrakiem 😄
Asiulka87, Malinka2021, 5ylwian, Vende, Zosiek, Leksa, Klara_1985, Motyl12, Provitamina, Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Megsi gratuluję! Witaj w gronie matek cudownych dzieci 😃
Wypoczywaj teraz jak tylko będziesz mogła bo cc to jakby nie patrzeć wcale nie taka prosta operacja🙂
Dużo siły zycze !☺️
A moja mała jakas się marudna zrobila ostatnio, nie wiem czy to już brzuszek boli czy co...niby wszystko ok ale ma takie szybkie ataki placzu który w sumie zaraz przechodzi ale wygina się i czerwona się robi przy tym i w nocy nawet bardziej cos tam mruczy i stęka śpiąc🤔
Chyba to będzie brzuszek ale znowu położna powiedziala ze Espumisan można podawać ale lepiej dopiero wtedy jak faktycznie widziałabym ze mała z 10 minut placze i tak się pręży a póki co to są takie chwile tylko🤔 -
Gratulacje! Już jesteśmy dziewczyny ewidentnie na końcówce
U nas od wczoraj kryzys brzuszkowy, podobnie jak u ciebie Asiulka. Kręci się, steka, pręży, ale tak chwilowo, później dalej śpi/je, ale taka jest nieswoja.
A już było tak dobrze...
I teraz dumam czy to ja coś zjadłam, czy to tak samo z siebie...
Ten espumisan to jest probiotyk też czy lek? Bo tego nie podawałam...Ana.Ta, Soleil lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Gratulacje dziewczyny!
jeszcze chwila i wszystkie będą już tulic swoje bobasy
Ja dzis w nocy poczulam jak mi cycki rosną, nie moglam znaleźć sobie miejsca w lozku. Mala do piersi nie chce sie dostawiac... Próbujemy za kazdym karmieniem jak pozwoli to lecimy po 15minut jedna i druga piers. Ale zawsze po tym chce butelke... Jesli mam odciagniete to najpierw podaje odciagniete a mm tylko 'dobijam', na ten moment powiedzialabym ze wychodzi to tak pol na pol ale mam nadzieje ze moja produkcja ruszy. Jak to jest z tymi cyckami jak sa jak kamien to znaczy ze rusza czy ze juz mamy zastoj? Nie ogarniam tematu.17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Vende, jeśli są jak kamień a mała jest w stanie odciągnąć, to raczej jest ok, ja też tak mam czasem, jak młoda śpi troche dłużej niż zwykle.
Nie wiedziałam że to cc takie traumatyczne, nie słyszałam nigdy o tych szarpnięciach czy innych problemachwspółczuję...
29.04 - moja kochana córeczka -
Soleil Megsi gratulacje dla Was 😘😘 teraz szybko dochodzcie do siebie 😘
My wczoraj wróciliśmy do domku 😊 jestem ogromnie szczęśliwa, ale zostawic dwóch mężczyzn samych, jeden mały, drugi duży to masakra 🤦🏼♀️ Tyle prania do zrobienia, nie wiem kiedy to wszystko i jak mam ogarnąć, a denerwuje mnie taki bałagan.
Na noc nie wzięłam nic przeciwbólowego, to myślałam, ze zwariuje. I u mnie ten sam problem co u niektórych z Was. W ciąży nie byłam spuchnieta, a po tej cesarce to mam spuchnięte stopy i tam na dole tez 🤦🏼♀️ A syn się pytał czy mam druga dzidzie w brzuszku, ze jest nadal taki duży mimo ze Olga jest już z nami 😅 Mała póki co nawet dobrze śpi 😊 a nawał pokarmu tez daje mi się we znaki, jest aż to męczące
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2022, 11:31
Motyl12, Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
nick nieaktualnyVende wrote:Gratulacje dziewczyny!
Ja dzis w nocy poczulam jak mi cycki rosną, nie moglam znaleźć sobie miejsca w lozku. Mala do piersi nie chce sie dostawiac... Próbujemy za kazdym karmieniem jak pozwoli to lecimy po 15minut jedna i druga piers. Ale zawsze po tym chce butelke... Jesli mam odciagniete to najpierw podaje odciagniete a mm tylko 'dobijam', na ten moment powiedzialabym ze wychodzi to tak pol na pol ale mam nadzieje ze moja produkcja ruszy. Jak to jest z tymi cyckami jak sa jak kamien to znaczy ze rusza czy ze juz mamy zastoj? Nie ogarniam tematu.
Vende, ja sciągałam laktator em, aż się robiły trochę bardziej miekkie i Hania mogła uchwycić. Mi cdl poleciła pozycję spod pachy. Wtedy najlepiej ściąga pokarm, j a k są przepełnione
Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Vende wrote:Gratulacje dziewczyny!
Ja dzis w nocy poczulam jak mi cycki rosną, nie moglam znaleźć sobie miejsca w lozku. Mala do piersi nie chce sie dostawiac... Próbujemy za kazdym karmieniem jak pozwoli to lecimy po 15minut jedna i druga piers. Ale zawsze po tym chce butelke... Jesli mam odciagniete to najpierw podaje odciagniete a mm tylko 'dobijam', na ten moment powiedzialabym ze wychodzi to tak pol na pol ale mam nadzieje ze moja produkcja ruszy. Jak to jest z tymi cyckami jak sa jak kamien to znaczy ze rusza czy ze juz mamy zastoj? Nie ogarniam tematu.
Jak są twarde to znaczy, że jest dużo mleka i mi np w szpitalu nie chciało lecieć bo były za twarde. Położna kazała zrobić ciepły okład, później ściągnąć trochę laktatorem do poczucia ulgi i następnie przystąpić dziecko. Po karmieniu zrobić zimny okład żeby przyhamowac laktacje. Dodatkowo te zgrubienia masować w kierunku sutka w trakcie ściągania i karmienia. Mi to pomogło 🙂 w sumie 1 dzień tak się przemęczyłam, teraz jest już ok. Przy karmieniu masuje za każdym razem pierś, te zgrubienia, żeby zapalenie w zastojach się nie zrobiło.Ana.Ta lubi tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Megsi wszystkiego dobrego Wam ❤️❤️ ja na stole też tak trzęsłam się z zimna że myślałam że zlecę ze stołu takie drgawki, leżałam mega zestresowana i zastanawiałam się czemu sobie nie dałam szansy na ten obrót.. No ale jak zobaczyłam jakiego mam dorodnego syneczka to w sumie cieszę się że tak wyszło. Jestem zakochana po uszy. Sprawdzali mu cukier co 6 godzin ale na szczęście za każdym razem wychodzi dobrze:) Ładnie je ładnie śpi z dzisiaj trochę chyba udaje że głodny żeby na mnie poleżeć 😝 chciałabym żeby tak zostało jak jest ale czuję że jak wrócimy do domu to da nam popalić 😀
Leksa, Kasjanna, Malinka2021, Klara_1985 lubią tę wiadomość