X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek trzymam kciuki aby 10 latka szybko zrozumiała nową sytuację ✊ kurcze z tą Komunią faktycznie tez bym się stresowała, ale słuchaj babcie zawsze pomogą 😂

Motyl12 nie stresuj się już. W odwecie napiszesz im długo po. :D

Provitamina, 5ylwian już niedlugo ✊✊. Trzymam kciuki.

Ps. Dzisiaj w drzemce małej pościerałam kurze.. jakie to zadziwiające że zrobiłam wszystko milion razy szybciej 🙈
    Ale jak tak patrze na nowego domownika to wcale się nie dziwię🙈

Soleil, 5ylwian, Motyl12, Zosiek, Leksa lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra mam chwilę ale teraz z chwilami będzie ciężko ☺️ jak już pisałam na fb, mój synek zawitał dzisiaj na świecie z wagą 4050 gram 🙈 i jest idealny, ładnie współpracuje, mam nadzieję że da mamie pospać. Ja już po pionizacji, czuję się trochę jakby mnie traktor przejechał, ale dzielnie wstaje i proboje chodzić zeby dojść do siebie szybko.

3mam mocno kciuki za resztę w dwupaku ❤️

Kasjanna, 5ylwian, Motyl12, Malinka2021, Klara_1985, Megsi, Iwonaa27, Zosiek, Raszusia, Ana.Ta, Asiulka87, Vende, Leksa lubią tę wiadomość

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil wrote:
    Dobra mam chwilę ale teraz z chwilami będzie ciężko ☺️ jak już pisałam na fb, mój synek zawitał dzisiaj na świecie z wagą 4050 gram 🙈 i jest idealny, ładnie współpracuje, mam nadzieję że da mamie pospać. Ja już po pionizacji, czuję się trochę jakby mnie traktor przejechał, ale dzielnie wstaje i proboje chodzić zeby dojść do siebie szybko.

3mam mocno kciuki za resztę w dwupaku ❤️
    Gratulacje🤱💐😍🎂🧸waga synusia konkret💙💞duzo zdrówka dla Was🤗

Soleil lubi tę wiadomość

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.ta ja odciagam laktatorem i podaje moje mleko z butelki.. młpdy pierś coumkał ale się denerwował i okazało się że połyka cp któreś ciumknięcie i dlatego tak soe denerwuje...odkad odciagam i podaje z butli problem sie skonczyl ;)

Ana.Ta lubi tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta ja ściągam laktatorem po karmieniu piersią i butelką, później daje to mleczko w następnym karmieniu. Zajmuje to duuużo czasu ale chcę żeby zjadła jak najwięcej mojego skoro nie umie tego dobrze wyssać.😉
    Jak ładnie ssie i masz mleko nie poddawaj się 😘 laktator też wyciągnie co dziecko nie umiało.

Klara_1985, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2022, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o 12 podłączyli mnie pod oksy, które nie działało na mnie w ogóle...skurcze były, ale ich nie czułam. Ciśnienie mi szalało, więc mimo braku bólu zdecydowali dać mi znieczulenie, ale nie pomogło na ciśnienie.
    O 21.30 przy rozwarciu 3cm podjęto decyzję o cc. Trzęsłam się strasznie na tym stole i było tyle stresu, że prawie tam wymiotowałam. Czułam te szarpania, ale o 22.38 z waga 3750 urodził się Maks, który jest cudowny i śliczny. Wyglądał na takiego małego, że waga mnie zszokowała, ale jest dlugi i chudziutki.
    Od razu po operacji był ze mną, tylko na 15 min go zabrał mąż żeby mnie pozszywali.
    Karmimy piersią, ale rozważałam podać butelkę, bo dziecko jest jak glonojad i płacze, bo coś mu nie gra z mlekiem. Co chwile musze zmieniać pierś, ale mleko jest. Od 22 mały nie przespał ani chwili tak jak się spodziewałam, ale jestem super szczęśliwa. Przytulamy się karmimy i czekamy na pionizację.

Soleil gratulacje ogromne! Resztę postów nadrobię jutro jak mąż przyjedzie i małego weźmie.
    Od czwartku 7 rano nie spalam wiec jestem trochę wrakiem 😄

Asiulka87, Malinka2021, 5ylwian, Vende, Zosiek, Leksa, Klara_1985, Motyl12, Provitamina, Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi gratuluję! Witaj w gronie matek cudownych dzieci 😃
    Wypoczywaj teraz jak tylko będziesz mogła bo cc to jakby nie patrzeć wcale nie taka prosta operacja🙂
    Dużo siły zycze !☺️

A moja mała jakas się marudna zrobila ostatnio, nie wiem czy to już brzuszek boli czy co...niby wszystko ok ale ma takie szybkie ataki placzu który w sumie zaraz przechodzi ale wygina się i czerwona się robi przy tym i w nocy nawet bardziej cos tam mruczy i stęka śpiąc🤔
    Chyba to będzie brzuszek ale znowu położna powiedziala ze Espumisan można podawać ale lepiej dopiero wtedy jak faktycznie widziałabym ze mała z 10 minut placze i tak się pręży a póki co to są takie chwile tylko🤔

oar89n73njsm8gcn.png
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi gratulacje 🥰

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje! Już jesteśmy dziewczyny ewidentnie na końcówce :)

U nas od wczoraj kryzys brzuszkowy, podobnie jak u ciebie Asiulka. Kręci się, steka, pręży, ale tak chwilowo, później dalej śpi/je, ale taka jest nieswoja.
    A już było tak dobrze...
    I teraz dumam czy to ja coś zjadłam, czy to tak samo z siebie...
    Ten espumisan to jest probiotyk też czy lek? Bo tego nie podawałam...

Ana.Ta, Soleil lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi Gratulacje jeszcze raz :) wagą solidna :) dużo odpoczynku i szybkiego dochodzenia do siebie:)

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Vende Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny! :) jeszcze chwila i wszystkie będą już tulic swoje bobasy :)

Ja dzis w nocy poczulam jak mi cycki rosną, nie moglam znaleźć sobie miejsca w lozku. Mala do piersi nie chce sie dostawiac... Próbujemy za kazdym karmieniem jak pozwoli to lecimy po 15minut jedna i druga piers. Ale zawsze po tym chce butelke... Jesli mam odciagniete to najpierw podaje odciagniete a mm tylko 'dobijam', na ten moment powiedzialabym ze wychodzi to tak pol na pol ale mam nadzieje ze moja produkcja ruszy. Jak to jest z tymi cyckami jak sa jak kamien to znaczy ze rusza czy ze juz mamy zastoj? Nie ogarniam tematu. :(

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi cudownie!🥰 Gratulacje!!! 😘😘😘 Z dwojga zlego dobrze, że nie czułaś skurczy to Cię az tak nie wymęczyło przed cc. Ważne że wszystko dobrze się skończyło 😘

Leksa lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende, jeśli są jak kamień a mała jest w stanie odciągnąć, to raczej jest ok, ja też tak mam czasem, jak młoda śpi troche dłużej niż zwykle.

Nie wiedziałam że to cc takie traumatyczne, nie słyszałam nigdy o tych szarpnięciach czy innych problemach :/ współczuję...

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil Megsi gratulacje dla Was 😘😘 teraz szybko dochodzcie do siebie 😘

My wczoraj wróciliśmy do domku 😊 jestem ogromnie szczęśliwa, ale zostawic dwóch mężczyzn samych, jeden mały, drugi duży to masakra 🤦🏼‍♀️ Tyle prania do zrobienia, nie wiem kiedy to wszystko i jak mam ogarnąć, a denerwuje mnie taki bałagan.
    Na noc nie wzięłam nic przeciwbólowego, to myślałam, ze zwariuje. I u mnie ten sam problem co u niektórych z Was. W ciąży nie byłam spuchnieta, a po tej cesarce to mam spuchnięte stopy i tam na dole tez 🤦🏼‍♀️ A syn się pytał czy mam druga dzidzie w brzuszku, ze jest nadal taki duży mimo ze Olga jest już z nami 😅 Mała póki co nawet dobrze śpi 😊 a nawał pokarmu tez daje mi się we znaki, jest aż to męczące :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2022, 11:31

Motyl12, Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2022, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende wrote:
    Gratulacje dziewczyny! :) jeszcze chwila i wszystkie będą już tulic swoje bobasy :)

Ja dzis w nocy poczulam jak mi cycki rosną, nie moglam znaleźć sobie miejsca w lozku. Mala do piersi nie chce sie dostawiac... Próbujemy za kazdym karmieniem jak pozwoli to lecimy po 15minut jedna i druga piers. Ale zawsze po tym chce butelke... Jesli mam odciagniete to najpierw podaje odciagniete a mm tylko 'dobijam', na ten moment powiedzialabym ze wychodzi to tak pol na pol ale mam nadzieje ze moja produkcja ruszy. Jak to jest z tymi cyckami jak sa jak kamien to znaczy ze rusza czy ze juz mamy zastoj? Nie ogarniam tematu. :(

Vende, ja sciągałam laktator em, aż się robiły trochę bardziej miekkie i Hania mogła uchwycić. Mi cdl poleciła pozycję spod pachy. Wtedy najlepiej ściąga pokarm, j a k są przepełnione

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2022, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha i przed karmieniem moczyłam pieluchę tetrową w gorącej
    wodzie i przykładałam na piersi. Brodawki robiły się miękkie, po karmieniu zimny okład. Pomaga

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi gratulacje🤱💙😍🌷💐dobrze że juz jesteś po wszystkim. A decyzję o cc podjęli ze wzgl na to ciśnienie? Odpoczywajcie i dużo zdrówka🤗

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende wrote:

Jak są twarde to znaczy, że jest dużo mleka i mi np w szpitalu nie chciało lecieć bo były za twarde. Położna kazała zrobić ciepły okład, później ściągnąć trochę laktatorem do poczucia ulgi i następnie przystąpić dziecko. Po karmieniu zrobić zimny okład żeby przyhamowac laktacje. Dodatkowo te zgrubienia masować w kierunku sutka w trakcie ściągania i karmienia. Mi to pomogło 🙂 w sumie 1 dzień tak się przemęczyłam, teraz jest już ok. Przy karmieniu masuje za każdym razem pierś, te zgrubienia, żeby zapalenie w zastojach się nie zrobiło.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze polozna mówiła, że można herbatke z szałwii wypić, ona hamuje laktacje, ale ja nie piłam.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi wszystkiego dobrego Wam ❤️❤️ ja na stole też tak trzęsłam się z zimna że myślałam że zlecę ze stołu takie drgawki, leżałam mega zestresowana i zastanawiałam się czemu sobie nie dałam szansy na ten obrót.. No ale jak zobaczyłam jakiego mam dorodnego syneczka to w sumie cieszę się że tak wyszło. Jestem zakochana po uszy. Sprawdzali mu cukier co 6 godzin ale na szczęście za każdym razem wychodzi dobrze:) Ładnie je ładnie śpi z dzisiaj trochę chyba udaje że głodny żeby na mnie poleżeć 😝 chciałabym żeby tak zostało jak jest ale czuję że jak wrócimy do domu to da nam popalić 😀

Leksa, Kasjanna, Malinka2021, Klara_1985 lubią tę wiadomość

‹‹ 409 410 411 412 413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ