X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2022, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa wrote:

Dziewczyny czy wasze dzieci dużo robiły siku jak byłyście w szpitalu czy raczej szła kupa?
    U mnie tak było, 5 kup jednego dnia, a siku może z dwa razy.

Leksa lubi tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 19 maja 2022, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo pytań 🙈Martwię się że Moja mała za dużo śpi i przez to schudnie bo co 3 h to ona nie je🤷‍♀️ Budzenie nic nie daje bierze „cyca” i przy nim dalej slodko śpi i się tuli. Mam nadzieje że nie mam się czym martwić 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2022, 18:36

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2022, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta tak też słyszałam o korze dębu, dziękuję 😘 wczoraj mąż mi kupił i dzisiaj rano zrobiłam napar 🙂 dodatkowo na hemoroidy jest dobra, więc 2w1 😊 tantum rosa też stosuję i jeszcze Octanisept 🙂

Oczka - położna mówiła, żebym przemywała jak sie ropka zbierze.

U nas Wojtek tylko śpi, jak się przebudza to płacz, dostaje cyca, odbijamy i dalej śpi. Wczoraj brzuszek go bolał i płakał, brzuszek był twardy. Podejrzewam, że to od witaminy D3, bo wczoraj mu inna podałam niż w poprzednich dniach (kupiłam z lepszym aplikatorem) i się trochę zagazował.
    Ana.Ta może Oliwka ma twardy brzuszek dlatego płacze? W każdym razie na odgazowanie polecam rureczki Windi 🙂 zastosowaliśmy i od razu efekt i po twardym brzuszku 😗
    Dzisiaj podałam poprzednia witamine D3 i nie było ekscesów. Za jakiś czas znowu podam tą nową i sprawdzimy czy to po niej.

Kasjanna a jaki probiotyk podajesz? Niestety sama też nie mam sposobu jak podawać witamine 😔

Ana.Ta lubi tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 19 maja 2022, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, ja podaje biogaia. Polecam, bo widać poprawę u nas. Kupy idą na okrągło, na raty, ale mała się nie męczy. W szpitalu kupa była raz dziennie (Smolka), a siku tak co drugie karmienie.

Ja też daje witaminy na lyzeczce, ale mam wrażenie że więcej wypluwa niż połyka. To dobicie cycem brzmi dobrze, ale chyba nie dam rady tak szybko tego zrobić żeby nie zdążyła wypluć...

Ana.Ta,sprobuj ja rozbierać jak zasypia, to chyba najbardziej pobudza. Z czasem jej się wyreguluje i sama będzie się budzić, ale jak ciągle przesypia porę karmienia to chyba jednak trzeba budzić... Pamiętam ten problem z synem, można było dzieckiem o ścianę rzucać, a i tak spał dalej :/

Malinka2021, Ana.Ta lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 19 maja 2022, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dzięki za porady o oczkach. U nas też się nic nie dzieje, po prostu przemywam bo tak robiłam przy synu, teraz nawet chyba nikt nic nie mówił że trzeba. To też będę robiła przegotowana woda, a sól poczeka na wszelki wypadek.

Przy okazji - kupiłam sobie tą szczotkę do szczotkowania na sucho, dzis mnie czeka pierwsza sesja, ale wydaje się to bardzo fajne :) dzięki za polecajke :)

Malinka2021, Soleil, Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2022, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta u mnie też Hania cały czas śpi,Właśnie mnie to zaczęło dzisiaj martwić, a tu czytam, że u Was podobnie. ja ją wybudzam na karmienia, bo miała niską masę urodzeniową, więc muszę tego pilnować.
    Dzisiaj była położna, ważyła ją i przez dwie doby od wyjścia że szpitala nic nie przybrała. Ma przyjść jeszcze raz w poniedziałek. Zobaczymy.. Może trzeba będzie dokarmiać. Położna w szpitalu mówiła że je dobrze, ciągnie tak, że mam wrażenie, że mi skórę spod pachy wyciągnie, słyszę jak przełyka.

Malinka, a jaką witaminę D dawałaś, po której Wojtuś miał ból brzuszka?

• Raszusia Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2022, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil, trzymam kciuki za jutro!

Dziewczyny oczekujące jeszcze, za was tez! Musimy dać radę! 😊😊😊

Motyl12, Leksa, Soleil lubią tę wiadomość

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2022, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara Bioaron D w kropelkach. Jeszcze będę sprawdzać czy na pewno po tym, ale wydaje mi sie, że tak.

Kasjanna i jak po szczotkowaniu? 🙂 ja trochę przesadziłam i podraznilam uda od wewnątrz 🙈 potem w szpitalu się pytała położna co mi się stało 😅 chyba trzeba uważać w tych bardziej delikatnych partiach 🙂

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2022, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solei-kciuki🍀✊🤱
    Raszusia-ja tez wywieszam białą flagę...wlasnie zjadłam lody i tyle...tez 26.5 mam zgłosić się do szpitala na wywołanie, choć cały czas mam nadzieje ze wyjdzie wcześniej. A i te naturalne sposoby nic nie dają:/

Megsi, Leksa, Soleil, Raszusia lubią tę wiadomość

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mała ma napad szalu - jak zwykle podczas karmienia mam dość, bo nie wiem już jak jej pomóc 😓 placze juz 40 min. To wygląda tak że chwilami je spokojnie, a później jakby się zapowietrza, rzuca się na sutki i ostentacyjnie płacze/ ewidentnie jej to nie pasuje 😓 może nie umie ssać i lepiej będzie jej z butelki. Nie wiem... ale w dzień pięknie jadła :( chyba odpalę laktator i na tym przystanę :/

Albo Moje mleko jest do dupy, bo z rozpaczy zjadła MM z butelki i się uspokoiła... Ale ponad 2 h nerwów nie Nasze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2022, 01:51

• Leksa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta przede wszystkim się nie denerwuj. Wiem, ze latwo powiedzieć, gorzej zrobić. Jak ma napad szału to wez ja przystaw do swojego ciała tak żeby slyszla Twoje bicie serca, ale musisz być spokojna żeby na nią to podziałało. Przecież ten dźwięk ona zna, słyszała go całe 9 miesięcy i to powinno ja uspokoic 😘

Ana.Ta lubi tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta,skoro w dzień jadła to raczej nie to. A masz mleko, widzisz że płynie jak naciśniesz?
    U nas robiła podobnie jak ja bolał brzuszek. Dostawiala się i jadła, a nagle z płaczem (czy raczej wrzaskiem) kręciła się na wszystkie strony (co gorsza nie puszczając piersi). A pozniej nadchodził wielki pierd i wszystko wracało do normy.

Głowa do góry, będzie lepiej! MM niestety zawsze działa lepiej, bo dziecko dostaje je bez wysiłku, ale nie poddawaj się!

Będzie u was może w najbliższych dniach polozna, żeby dopytać ewentualnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2022, 05:20

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, szczotkowanie bomba, jestem wielką fanką, mogłabym się tak drapać caly dzień :)
    Czy są jakieś limity jak długo albo jak często można?

Malinka2021 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2022, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh mi już prawie minęło 24h od odejścia wód, ani jednego skurczu 😬 najgorsze jest to, że zaluje, że nie jestem w domu. Badania robią podstawowe czyli ciśnienie temperatura i sluchaja serduszka doplerem.
    Problem jest taki, że o 1.30 przyjęli nowa dziewczynę do nas na salę i jejku ona chrapie jak jakiś dinozaur, nie zmrużyłam oka cala noc.
    Nie wiem jak ja urodzę.

Ana.ta ja z bobasem jeszcze doświadczenia nie mam, ani z kp, ale tak jak kasjanna pisze jak w dzień mała jadła to pewnie problem jest gdzie indziej. Tez ponoc maluszki wyczuwają frustrację i stres mamy dlatego czasem tacie idzie łatwiej z uspokajaniem bobasa.

Leżę akurat obok bloku operacyjnego i widzę właśnie jak wywożą dziewczyny z cesarek z dzidziusiami pod koszula, a tata za łóżkiem z mydelniczka jedzie. Ciekawa jestem jak u mnie się skończy, ale narazie ciemno to widzę. Brak rozwarcia i skurczy, zobaczymy po oksy...

Soleil, 5ylwian, Leksa, Klara_1985, Zosiek lubią tę wiadomość

• Soleil Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi u mnie akurat w pokoju bez dinozaurów ale mi za to skurcze spać za bardzo nie dały :| już mi się zwija w żołądku a już ani pić ani jeść,

Kasjanna chyba większych limitów nie ma ale nie ma potrzeby trzeć długo, byle regularnie ☺️ mi ostatnio tez sie tak spodobało ze nawet ręce szczotkuje i nie mogę sie doczekać az zacznę brzuch, nogi juz wyraźnie się napięły w porownaniu z tym co mialam wcześniej

Kasjanna, Ana.Ta, Megsi lubią tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi, trzymam kciuki zeby oksy pomogło. Też miałam takiego dinozaura na sali, ale przy płaczu dzieci to już później chrapanie nie przeszkadza ;)
    Cierpliwości :)
    Pewnie w domu byłoby wygodniej, ale pytanie czy byś się bardziej nie denerwowała. Jednak jesteś pod opieką teraz.

Powodzenia dziewczyny :)

Soleil, Ana.Ta, Megsi lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pocieszenie. Właśnie pokarm jest ale nie wiem o co chodzi :( zaczyna jeść a później nagle się tak tłucze z nerwów i płacze, często ma czkawkę wtedy tak jakby miała problem z przełykaniem... pierdy wczoraj też szły ale to nic nie pomagało...
    Wlasnie dziś będę wiedziała co z położną...

Ale jak butla wtedy pomaga to cos jest nie tak u mnie :(

Dobrze z wir D udalo sie wciasnąć, pipiła po tym łyk mleka

Soleil ✊✊✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2022, 06:58

Soleil, Megsi lubią tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil Megsi trzymam za Was kciuki ✊🏻😘

Soleil, Megsi lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta,to nie znaczy że jest problem u ciebie, po prostu mm samo leci, mała nie musi się wysilać więc się nie denerwuje. Może w nocy jest bardziej niecierpliwa...

A spina się przy tych pierdach? Moze to jednak brzuszek? Nie musi być widać ulgi jak się szykuje na kolejny.
    Mi kiedyś syn tak dawał popalić, a jako świeża mama czułam się strasznie bezradna. Na szczęście to nie były kolki, ale po prostu układ pokarmowy maluszka nie jest w pełni gotowy.
    U koleżanki dzieci miały nietolerancję laktozy, też dawały popalić przy piersi.

Ja podobno przez bite 3 miesiace nie przestawałam płakać przez kolki. Moja mama jest niepocieszona ze trafiło mi się spokojne dziecko i nie ma sprawiedliwości ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2022, 07:10

Klara_1985, Zosiek, Ana.Ta, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil, mwgsi powodzenia! ☺️

Soleil lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
‹‹ 407 408 409 410 411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ