Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Leksa, to super, to już prawie w domu
dzieci różnie podchodzą do nieobecności mamy. Problemem mojego było żeby wrócił do mieszkania przed nami (był u babci), bo musi zdążyć powiesić plakat powitalny
Ana.Ta, u nas wprost kazali octaniseptem, więc się chyba nie krępuj
Nie wiem jakiego macie szumisia, ale dla mnie on jest za głośny nawet na najcichszym poziomie (czytałam że niektóre są w ogóle za głośne dla dzieci, nie wiem czy mój jest taki, młodej nie przeszkadza ale mnie tak), dlatego wyjęłam mechanizm z misia i kładę na materacu / w wózku głośnikiem do dołu, wtedy jest taki cichy szum, a małej wystarcza.Leksa lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Soleil trzymam kciuki 😘
Na ranę krocza u mnie super się sprawdza pianka ginexid, używam ja po każdej toalecie, łagodzi bardzo. Ja popękałam, nie byłam nacinana, ale położna mówiła że nacięcie byłoby głębsze.
Ciągle mi się wydaje że śnie, tydzień temu jeszcze tyle z nas było w dwupaku.🤣🥰
Pepuszek też psikam trochę octeniseptem i osuszam gazikiem.
Leksa już niedługo będziecie z synkiem razem.😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2022, 12:26
Ana.Ta, Soleil, Leksa lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Taka nowa rzeczywistość... ja mam taką małą kopię męża to takie śmieszne 🙈 wgl on się stał taki łagodny tak się nią martwi, kochane to.
To zastosuję ten octanisept💛
U mnie mała przyzwyczajona do hałasu- w szpitalu na full wiercili wiertarkami. Dziś 1 dzień w domu śpi gdzie hałasujemy żeby jej nie przyswyczaić do ciszy 🙈tylko nie wiem czy to pomoże jak podrośnieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2022, 12:36
Soleil lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Dziewczyny bez szumisia polecam aplikację whispy. Ja zainstalowałam na tablecie, całkiem mi się podoba jak będzie okazja to wypróbuje.
Ja jestem w mega stresie nawet nie przypuszczałam, że tak mnie weźmie, oczy co chwile mam czerwone, patrzę na ostatnie podrygi małego w brzuchu, zaraz jedziemy już do szpitala
Leksa, Megsi, Malinka2021, Klara_1985 lubią tę wiadomość
-
Hej, ja po ostatniej wizycie u ginekologa. Dziś 38+3. Planowaną cesarkę mam dopiero na 39+2, ale tak jak się spodziewałam moja gin już jutro chce mnie wysłać do szpitala i albo mnie zostawiawią na obserwację albo pzyspieszą cc ze względu na cukrzycę i wagę małej (już ma 3650g). Ja jednak liczyłam że jeszcze ten ostatni weeknd spędzę w domu z mężem objadając się truskawkami. No cóż, zobaczę co mi powiedzą jutro na izbie przyjęć. Może jednak nie będą mieli miejsc na weekend? 😅
Malinka2021 lubi tę wiadomość
36l
Wszystkie wyniki w normie
2021: 2x nieudane IUI
23.08.2021: stymulacja 💉
06.09.2021: punkcja, 8 komórek, 6 zarodków, brak mrozaczków
09.09.2021: transfer 3-dniowego zarodka 8A
4 dpt 1/8 Ovitrelle
8 dpt beta 41 🍀🤞
11 dpt beta 159
13 dpt beta 319
16 dpt beta 1139
25 dpt USG, jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym 🍀🤞
34 dpt 7t2d USG jest ♥️
9t2d 2,9 cm szczęścia 🤰
19.11 prenatalne -
Kasik809 wrote:Hej, ja po ostatniej wizycie u ginekologa. Dziś 38+3. Planowaną cesarkę mam dopiero na 39+2, ale tak jak się spodziewałam moja gin już jutro chce mnie wysłać do szpitala i albo mnie zostawiawią na obserwację albo pzyspieszą cc ze względu na cukrzycę i wagę małej (już ma 3650g). Ja jednak liczyłam że jeszcze ten ostatni weeknd spędzę w domu z mężem objadając się truskawkami. No cóż, zobaczę co mi powiedzą jutro na izbie przyjęć. Może jednak nie będą mieli miejsc na weekend? 😅
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
A ja dziś dzień terminu i...szyjka zamknięta, twarda i wysoka...za tydzień czyli w 41tc mam zgłosić się do szpitala na wywołanie...
Jak fajnie macie dziewczyny które już urodziły💞
U nas dziś upał, nic mi się nie chce, nie mam na nic ochoty, chyba spadek formy i dół mnie złapałUdane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Co do kikuta to u nas bylo zalecenie ze nie mamy psikac niczym a przemywac patyczkiem do uszu na sucho...kikut odpadł dzisiaj czyli rowne 2 tygodnie po porodzie:)
Nasz codzienna pielegnacja wyglada tak ze maly wstaje na poranne jedzenie ok godziny 8 wtedy tez balsamuje go bo ma strasznie sucha skore i kazal lekarz, pozniej zajmowalam sie kikutem, przemywam oczy sola fizjologiczna, przebieram pampersa np i ubieram:) co do pampersow to u mnie tez jest problem z przesikiwaniemmusze na noc szykowac 2 pizamki bo jak go w nocy biore do przebrania to ma mokry bok na ktorym lezy...szalu idzie dostac..probowalam juz z pampersami 0 i 1...problem jest caly czas ten sam
musze codziennie wstawiac jego pranie a ubranek wystarcza mi ledwo co...
Co do karmienia to w szpitalu karmilam piersia ale maly spadl z wagi, kazali dokarmiac mm dla wczesniakow..przyszpa lcd i stwierdzila ze maly z piersi nie potrafi prawidlowo przelykac i tylkp ciumla wiec zaczelam odciagac laktatorem i podawac z butelki, tak robie do dzisiaj..na koc dokarmiam mm jak juz mowiac szczerze nie chce mi sie odciagac mleka..
Dziewczyny ktore jeszcze sa w 2paku..trzymam kciuki!5ylwian, Kasjanna lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Kasjanna co do oczek właśnie też się zastanawiam, ja planuje narazie przemywać przegotowaną woda, bo mała nie ma jakichś zaropiałych oczek itp 🙈
U mnie dziś będzie dopiero pierwsza próba podani witaminy i kąpieli małej 😬 ale stres.
Soleil nie dziwie ci się. Życzę Ci dużo sil i pozytywnego nastawienia, w chwilach kryzysu musimy mieć przed oczami cel- naszą kruszynkę💛
Soleil, Kasjanna lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Soleil trzymam kciuki ✊🏻Emocje biorę górę, nie stresuj się. Jutro już będziesz tulić synka ❤️
Motyl mimo wszystko życzę Ci żeby akcja sama się rozpoczęła.
Dziewczyny czy wasze dzieci dużo robiły siku jak byłyście w szpitalu czy raczej szła kupa?Motyl12, Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
nick nieaktualnySoleil wiem co czujesz, bo też miałam wczoraj smutek stres i płacz.
Dzisiaj natomiast rano odeszły mi wody same z siebie, odesłali mnie do domu i powiedzieli, że mam się zgłosić w ciągu 24h na wywołanie, bo skurczy brak. W szpitalu przez efekt pełni nie ma miejsc.
Poprosiliśmy o łóżko, bo wody leją się ze mnie strumieniami, zadzwonili po 4h, że mają miejsce i jestem już ale na ginekologi, razem ze mną 3 inne rodzące 😀
Dzien robi różnicę, dzisiaj naprawdę pojechałam gotowa i jak oaza spokoju.
Boję się tylko czy mój stres i presja nie popędziły małego. W każdym razie czekamy na skurcze 😁 mały na złość babci wyli być spod znaku byka niż bliźniątSoleil, Leksa, Klara_1985, Motyl12 lubią tę wiadomość
-
Motyl, zbijam piąteczkę! U mnie rozwarcie na opuszek i szyjka 2cm. Mimo ze skurcze męczą mnie jak cholera na ktg zapisał się jeden. Dodatkowo przyplątała się infekcja w pochwie której nie czułam. Zostałam odesłana do domu i zapisana na wywoływanie na 26 Maja.
Jak wcześniej tutaj kogoś zagadywałem ze metody naturalne super działają powoli… dupa, na mnie nic nie działają. Wywieszam biała flagę i idę jeść pizzę i lody. 😭Motyl12 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Megsi super! 😍 Trzymamy kciuki już niedługo będziecie razem 🥰😘
Motyl i Raszusia nie przejmujcie się, trochę cierpliwości i przyjdzie na Was czas. 😘 Ja urodziłam 8 dni po terminie, wiem co czujecie, ale jeszcze trochę i nie będziecie pamiętać tego oczekiwania. Wykorzystajcie ten czas jeszcze we dwoje. 🥰
Kasjanna dałam dzisiaj na łyżeczce z moim mlekiem do buzi i cyc, poszło 😉
Co do przemywania oczu mi nic nie mówili, przemywam jak coś jest w oczkach po prostu.
Soleil będzie wszystko dobrze zobaczysz 😘 będziemy czekać na wieści 🥰
Leksa u nas dużo było siku, mało kupy. Dzisiaj jedna kupa ale dokładana w trakcie na przewijak i na rękę męża bo asystował przy tym kombo gigancie, nie mogłam sobie poradzić. 🤣🤣🤣
Soleil, Leksa, Ana.Ta, Klara_1985, Motyl12 lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Megsi wrote:A zapomnialam dodać, że szyjka dalej dluga i bez rozwarcia, a wody lecą jak z kranu, więc nie spodziewam się sukcesówNasz mały cud 15.05.22 🥰
-
Megsi wrote:A zapomnialam dodać, że szyjka dalej dluga i bez rozwarcia, a wody lecą jak z kranu, więc nie spodziewam się sukcesów
O megsi 😍 ale dzień jeszcze długi, jeśli nie dziś, jutro rodzimy razemjestem pewna że zaraz u Ciebie ruszy
Ja już po badaniach itd, na ktg skurcze na maxa co 10 minut 😅 chciałabym normalnie przespac noc ale skurcze mi nie pozwolą na pewno.
Nie znam godziny cc jutro ale mam być w gotowości od 9.
Anestazjolog powiedział że bede czuła co robią ale bez bólu. Szarpnięcie ma trwać max 10 sekund. Bede leżeć jutro podczas cc i odliczać 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2022, 18:17
Ana.Ta, Klara_1985, 5ylwian, Motyl12 lubią tę wiadomość
-
Megsi ale cudownie 😍 teraz już musi ruszyć i za chwile będziesz tulić maluszka 😍
Zosiek padłam ze śmiechu z kombo giganta 😂 u nas póki co mało siusiu więcej dwójeczek 😅
Soleil pewnie zapomnisz odliczać w tych emocjach 😂Soleil, Zosiek lubią tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Mam nadzieję! Ale to jest na prawdę dziwne uczucie, 5 lat czekałam na ten moment a teraz panika, leżę a obok mnie jeszcze pusta mydelniczka.Jutro bedzie obok mały człowiek 😍
Fajnie że już większość rozpakowana widać że zmieniła się tematyka już 😀 powinnam notatki robić 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2022, 18:20
Leksa, Klara_1985, Raszusia, Zosiek lubią tę wiadomość
-
Leksa u mnie podczas 2 dniowego pobytu mała zrobiła 2 razy siku, ale polozne mowily że wszystkie dzieci od razu nie robią.
Megsi podziwiam Cię za spokoj ! Jak jak mi wody odeszly w niedziele po 30 min bylam juz w szpitalu tak sie balam 🙈
Faktycznie jest coś z tą pełnią😂 u mnie na oddziale byly same porody. A jeden to hit/ porod uliczny i odebrAnie przez ratowników 🙈
Ja też mialam wolne rozkręcenie, ale po iluś tam dawkach oksytocyny poszło! Bedzie dobrze✊✊
Raszusia ale jaką zacną datę dostałaś! 💛
Soleil ale super jutro będziesz mamą! Dołączysz do kręgu pytaczy hihi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2022, 18:23
Soleil, Leksa, Raszusia lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍