Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Megsi dzięki
Tak jak mam patrzeć na zawartość pampersów to serio nie powinnam się martwić..
Leksa ja mam Xiaomi do czoła i ze szpitala przy wypisie dostałam elektryczny taki zwykły, daje radę
Kasjanna przyjechała do mnie mamą na tydzień.. Od 3 dni mam dużo kapusty w diecie jak Nie gołąbki to kapuśniak itd. Fakt mały wczoraj miał mniej kupki a w nocy konkret aż się cieszyłam że pampers dobrze zapięty (codziennie zasikuje ubranie chyba nie umiemy dobrze zapiąć z mężem pampersa 😂, w dodatku ten plastik od kikuta nas ograniczał na szczęście już odpadł) mówię wam, normalnie przy kupię to się spina stęka robi się bordowy i idzie, a dzisiaj w nocy 🙈🙈 tak krzyknął, że pewnie sąsiadów obudził, ojca obok tak, chwilę się pośmialiśmy ale miałam ochotę bić dla synka brawo 😀 ale czy to wina kapusty, myślę że nie,Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2022, 16:24
-
Hej dziewczyny, ja dzisiaj mialam dzidn pelen wrażeń, zaraz sie chyba poloze z tego wszystkiego. Na szczęście w nocy Mała spała 2x po 3h, więc ja nie bylam jakas turbo zmęczona. Ale od rana istny maraton, na 9 mieliśmy podcinanie wędzidełka, oczywiście trzeba było się naczekac w przychodni, na szczęście podcięli bez gadania, ale po byl oczywiście dramat ze strony Małej, wiec zanim ja uspokoiliśmy to chwila minęła . No i w auto. W domu balam sie ze nie pospi wiec zrobilismy jej oszukany spacer w ogrodzie, bo 3h później mielismy jechac na rehabilitację... Takze wiadomo w między czasie karmienie, potem znowu w auto, ona zasnela w samochodzie a na rehabilitacji była ciągła drama... Znowu dostaliśmy zestaw cwiczen do domu, mamy sie pojawic za 3 tygodnie do kontroli. Mam nadzieję, ze to cos jej da i bedzie dawala sie ćwiczyć... Do domu wróciliśmy - ryk przez 2h, z przerwami na karmienie, ale ile mozna przy cycku lezec... Dopiero usnela. I szczerze 3 razy próbowałam ja ulozyc w takiej pozycji jak ma spac, a teraz odpuscilam. Moze była juz zbyt zmeczona zeby mi sie poddac, nie mam pojecia... Czeka nas jeszcze dzisiaj kąpiel ciekawe jak tym razem nam pojdzie. Ja w każdym razie mam doscyc tego dnia. Ciesze się tylko ze jutro jeszcze mąż jest w domu to moze jakos sie tym podzielimy...17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja
-
Kapusta nie kapusta, wkurza mnie jak ktoś komentuje jedzenie gdy się karmi:/ już bez przesady żeby tak całkowicie wszystko odstawić 🤷♀️
U Nas dziś nawet spoko dzień, choć teraz lekki kryzys- od 16 karmimy sie razem z kupami i siku i ulewaniem. Masakra jakas😂 jak tylko mala troche sie uspokoi bierzemy ją na kolejny spacer🤦♀️
Vende mala pewnie miala za duzo bodźców. Trzymam kciuki aby wieczor byl spokojniejszy 💛
Tak to jest z Naszymi szkrabami nigdy niewiadomo co Nas czeka 😬 ale widok gdy śpią wszystko wynagrdza hihiLeksa, Soleil lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Współczuję Vende. Z synem też miałam drobny zabieg w pierwszym miesiącu życia i pamiętam jaki to był stres. A jak rodzic przezywa to i dziecko.
Z tą kapusta pewnie to nie to, ale spróbuję za tydzień znowu i zobaczymy. Na weekend jadę do rodziców i tam na pewno zadbają o moją "karmiącą" dietęAna.Ta lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Ana.Ta wrote:Kapusta nie kapusta, wkurza mnie jak ktoś komentuje jedzenie gdy się karmi:/ już bez przesady żeby tak całkowicie wszystko odstawić 🤷♀️
U Nas dziś nawet spoko dzień, choć teraz lekki kryzys- od 16 karmimy sie razem z kupami i siku i ulewaniem. Masakra jakas😂 jak tylko mala troche sie uspokoi bierzemy ją na kolejny spacer🤦♀️
Vende mala pewnie miala za duzo bodźców. Trzymam kciuki aby wieczor byl spokojniejszy 💛
Tak to jest z Naszymi szkrabami nigdy niewiadomo co Nas czeka 😬 ale widok gdy śpią wszystko wynagrdza hihi
Ja dzisiaj czytałam o dyschezji, bo mój tak ma czasem, szukałam czy da się jakoś pomóc no i w jednym artykule bylo napisane że żadna dieta eliminacyjna tu nic nie da właśnie. Bo też mnie denerwują takie komentarze, koleżanka ostatnio na grila zapraszała a potem sobie przypomniała ze karmie i dodała taki tekst typu, że à to mój mąż zje grila à mi zrobi co innego, 😐😐😐😐
Ludzie nie rozumieją ze takie noworodzie nie potrafią jeszcze obsługiwać się swoimi wszystkimi mięśniamiWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2022, 19:23
Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Soleil, co się dziwisz, przez lata pokutowało że się nie je wielu produktow. W szpitalu dają papki bo to "dieta matki karmiącej". Koleżanka na pewno chciała dobrze, nie każdy wie wszystko o noworodkach...
Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Leksa ja miałam wlasnie kupować ten Termometr z brown do ucha ale w końcu mąż przysiadł do tematu i kupil ten na podczerwień do czoła który polecał Pan tabletka...nie pamiętam firmy ale koszt 270 zł nie zapomne🤦♀️ ja nie wiem za co to się tyle placi😏
Moja mała dalej jakas taka rozdrażniona jest , placze co chwilę, wręcz się wydziera hmm i ciągle by na cycu siedziala a wtedy jest spokojna i na spanie ją zbiera😏 nie wiem już czy to ta kółka się zaczęła czy ten skok🤔 czy po prostu jest taka maruda🤦♀️
A rośnie jak na drożdżach, taka była kruszynka heh a już dużo ubranek które byly dobre na początku jest za małe 🙂
Leksa lubi tę wiadomość
-
Co do diety moja mama tez ciagle mnie ochrzania ze nie jem tylko lekkich, gotowanych i zdrowych potraw...mówi że wie ze świat poszedl do przodu od czasu kiedy ona miala dzieci ale skoro kiedys mamy karmiące musialy byc na diecie to na pewno z czasem się to nie zmienilo😏
Nie wiem, ja tam kapusty jeszcze nie jadłam, jem po prostu normalnie jak zawsze i nie sądzę żeby te problemy z brzuszkiem to były przez moje jedzenie😒Leksa lubi tę wiadomość
-
Ja powiem szczerze z me tez watpie w to aby problemy z brzuszkiem byly od jedzenia - ja jem trochę eliminacyjnie a Mała i tak z kazdą kupą płacze, takze to chyba nie jest prawda. Moze przy jakimś wiekszym nasileniu owszem, jak sie objemy czegos mega niezdrowego, ale tez nie ma co przesadzać. Ja tez musze zacząć jesc wszystko bo tak jak mowie, i tak mamy problem przy kupie i tak.
Tez mysle ze Mala miala dzisiaj za duzo bodźców, od jutra będziemy próbować ja ukladac jak bylo zalecone ale dzisiaj dam jej pospac. Oczywiście jesli sama będzie chciała
Do dziewczyn ktore miały cc- golilyscie sie juz? Zabieram sie do tego jak pies do jeża, nie wiem czy trzeba bardzo uwazac na blizne?
Druga sprawa któraś ma rozstępy? U mnie tragizmz caly brzuch w paski, ma ktos jakies sposoby na to? Kupilam szczotke do szczotkowania na sucho bo polecalyscie i bio oil, ale moze jest cos lepszego?Soleil lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Kasjanna wrote:Soleil, co się dziwisz, przez lata pokutowało że się nie je wielu produktow. W szpitalu dają papki bo to "dieta matki karmiącej". Koleżanka na pewno chciała dobrze, nie każdy wie wszystko o noworodkach...
Oczywiście że chciała dobrze. Ale jak ja zaczęłam jej mówić co wiem na ten temat to wielkie oburzenie. Bo skoro ona jadła kiełbasę i jej syna bolał od tego brzuch, to wszystkie inne dzieci też będą miały ten problembardzo grzecznie jej dałam wykład jak to nauka teraz przedstawia ale nic z tego. Niektórym nie wytłumaczysz. Niektórzy wiedzą lepiej co możemy à co nie, jakby się nie dało po prostu nie komentować. Nawet moja mama dała już sobie przetlumaczyc, z czego mocno się cieszę😀 chociaż jak wzięłam wczoraj do ręki ketchup pikantny to zapytała czy nie zaszkodzi 😆
Vende ja dopiero albo aż 11 dni po cc. Jeszcze się nie goliłam i chyba poczekam, mam w miejscu cięcia taką zdrętwiałą, napuchniała skórę, położna mówi, że wszystko ładnie się goi ale chyba nie każda tak ma?
Mnie rozstepy omineły, ale jestem pewna że ze szczotkowania będziesz zadowolona! W Google jest dużo zdjęć przed i po, jak super skóra się napina. Sama oczywiście też będę się szczotkować.. Jak syn pozwoli 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2022, 20:03
Leksa, Kasjanna, Zosiek lubią tę wiadomość
-
Vende ja sie golilam pierwszy raz kilka dni temu...uwazalam jak diabli i jakos.sie udalo, czuje sie o niebo lepiej :p
A ja dzisiaj bylam u pediatry, mam malego przeciagac z jedzeniem do 3h bo jadl co 2-2.5h i za duzo przybralwiec dzisiaj mamy takie awantury ze jest glodny podczas tego przedluzania ze szkoda slow...zal mi tego dzieciaka ze mam gp glodzic
na bol brzuszka podczas bąków i robienia kupy mam podawac espumicon ale oczywiscie jak najmniej..tyle to sama wiedzialam
A co do diety to moja tesciowa tez juz mowi ze buraczkow mam nie jesc bo Olunie (pierwsza wnuczke) brzuszek zawsze po buraczkach bolal, czekplady nie jesc, kakao nie pic bo bedzie nadpobudliwy...narazie nie komentuje ale cierpliwosc mi sie konczy.. :p jem wszystko ale z umiarem oprocz fasoli,grochu,octu i ostrych przypraw..Leksa, Zosiek lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Część dziewczyny, trochę mnie tutaj nie było ale udało mi się przeczytać to co pisaliście 🙂😊 wasze maleństwa rosną, przechodzą skoki rozwojowe, a wy jesteście świetnymi mamami ☺️👍
Jeśli chodzi o mnie, ze szpitala wyszliśmy w piątek po południu. Cudowna była kąpiel we własnej łazience. Po porodzie dokuczają mi hemoroidy, ogólnie ja i mój syn czujemy się dobrze, poród wspominam pozytywnie.
Zrobiłam się bardzo emocjonalna, ciągle się wzruszam, a szczególnie gdy uświadamiam sobie jak bardzo kocham to moje maleństwo. Jego zapach, spojrzenie, dotyk i ta kruchość. Jest taki malutki i słodki 🥹
Już zaliczyłam wizytę dziadków w weekend. Jakoś dałam radę, chodź wiadomo jak wygląda życie z noworodkiem na początku. Trzeba się przestawić, dopasować i na nowo zorganizować.
Nawet starsze dzieci mocno emocjonalnie przeżyły przyjście na świat braciszka. Emocji było mnóstwo. Im życie też się zmieniło. Też muszą dbać o tego małego brzdąca.
Karmimy się piersią, początki trudne z uwagi na bolące brodawki. Trzeba je nadal hartować 🙂 syn póki co jest grzeczny, ładnie przesypia noce. Też czasami płacze przed kupka. Nadal nie potrafię ujarzmic peniska podczas przewijania - mój słodziak robi fontanny. Raz wystrzelił kupą, że aż na włosach miałam.
Trochę ropieją mu oczka, nie wiem czy ktoś też ma lub miał taki problem. Nie wiem jak temu zaradzić. Przemywam oczka codziennie. Dziś położna zasugerowała masaż przy kąciku oka.
Tak poza tym to jestem szczęśliwa. ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2022, 20:36
Asiulka87, Leksa, Soleil, Klara_1985, Kasjanna, Megsi, Zosiek lubią tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020 roku
👫 OBOJE 35+
Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
DHEA-SO4: 281,60 ✅
FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
Drożność jajowodów ✅
Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK
3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży
Sierpień 2021r. IN VITRO
06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
-
Ja na bliźnie mam przyklejony plaster wiec goliłam wszystko oprócz okolic blizny🙂 ja już prawie 4 tyg po cc a jeszcze napuchniete okolice blizny mam ale jest juz dużo lepiej 🙂
Brzuch jeszcze został ale też już mniejszy jest niż na poczatku🙂ale nie zapnę się jeszcze w spodnie z przed ciazy mimo tego że na wadze mam już 1 kg mniej niż przed ciążą 🙂
Rozstępów na szczescie nie mam, mam za to jakies lelawe okolice pępka...kiedyś położna powiedziala ze przepuklina się tam zrobila i do fizjoterapeuty mam iść ale hmm pytanie kiedy? 😛Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2022, 20:34
Kasjanna lubi tę wiadomość
-
Asiulka, do fizjo 6 tygodni po cc jesli chcesz iść, bo ja dzisiaj pytalam akurat, bo tam gdzie poszlam na rehabilitację z Mała jest tez rehabilitanka uroginegologiczna i dała mi pare rad na teraz jak sie podnosić jak sie schylac itp itdz zapraszala na wizyte po 6 tygodniach zeby pokazac jak pracowac z blizna.
u mnie tez trochę jest opuchnięta ale wyglada dobrze, natomiast brzuch tragedia. Nie jest ogromny ale obwisły no i te rozstępy... U mnie waga dalej spada sle juz duzo duzo wolniej, ns ten moment zostalo mi +8,5kg. Mam nadzieję ze jeszcze cos spadnie bez wysilku
A z tym goleniem to w takim razie chyba jeszcze z tydzień poczekam... Ogarne tylko to co wystaje xD
Provitamina fajnie ze znalazlas chwilę zeby sie odezwaćoj ja tez doceniłam zalety wlasnej lazienki zdecydowanie
Provitamina lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Cześć Dziewczyny, wczoraj wieczorem poprzez ratujące życie cc przyszedł na świat mój synek ponad 4kg i 61cm długi. Ze mną również było nie kolorowo, ale na szczęście jesteśmy cali i zdrowi w komplecie🤱💙
Vende, Provitamina, Kasjanna, Megsi, Klara_1985, Asiulka87, Malinka2021, Misiaa, Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Ja jestem dwa tyg po cc i golilam sie kilka dni temu „do blizny”. Mam szwy rozpuszczalne i one sie jeszcze nie rozpuściły, bynajmniej nie na całej bliźnie tylko miejscami.
Provitamina mojej małej ropieją bardzo oczka. Przemywam jej już solą fizjologiczna i jakby trochę lepiej było, ale mimo to ropa i tak brudzi nam rożki jest jej tak bardzo dużo.Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Motyl12 wrote:Cześć Dziewczyny, wczoraj wieczorem poprzez ratujące życie cc przyszedł na świat mój synek ponad 4kg i 61cm długi. Ze mną również było nie kolorowo, ale na szczęście jesteśmy cali i zdrowi w komplecie🤱💙
Gratuluje! Najważniejsze, ze wszystko dobrze się skończyło! 😘
Dlaczego tak długo Cię męczyli ze cc było już ratunkiem? Mimo wszystko cieszę się, ze jesteście cali i zdrowi 💜
A jak Ty się czujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2022, 21:09
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Leksa u nas tej ropy nie masz tak dużo ale jednak pojawia się na oczkach, szczególnie po placzu. Może te uciskanie cos pomoże.
Motyl12 najważniejsze że jesteście cali i zdrowi. Jak znajdziesz chwilkę to napisz co takiego się działo.
Czy wszystkie dziewczyny już urodziły?Starania od kwietnia 2020 roku
👫 OBOJE 35+
Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
DHEA-SO4: 281,60 ✅
FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
Drożność jajowodów ✅
Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK
3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży
Sierpień 2021r. IN VITRO
06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
-
Misiaa, co to znaczy że za dużo przybrał? A na KP czy mm?
Do mnie już polozna nie przychodzi i nie wiem ile mała przybiera, ale na mój gust to ona już nie jest mała. Ma trzy podbródki i nogi zaczyna mieć jak ludek michelin jeśli wiecie o co mi chodzi. Ale podobno na kp nie da się dziecka przekarmić (mam nadzieję).
Dziewczyny, jakieś plany na dzień dziecka?
Motyl, brzmi poważnie, napisz coś więcej jak dasz rade.
Provitamina, chyba jeszcze Raszusia nie dawała znać, ale może też już po...
Raszusia, odezwij sięWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2022, 22:01
Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka