Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa 11 dni po cc i się nie goliłam jeszcze, mimo prysznica codziennie dalej tez mam ślady kleju nad blizna po opatrunku, bo boję się tam szorować. Ogólnie goi się pięknie według położnych. Ja też od początku jestem w super formie, a bałam się strasznie, bo kilka lat temu zdychałam 2 tyg po laparoskopii.
Super, ze wszystko extra provitamina.
Ja też bywam emocjonalna, głównie upływ czasu mnie smuci, że minęło już 11 dni, że dni zlewają się w jedno. Zaraz mąż do pracy wraca i tak jakoś mi dziwnie.
Motyl gratulacje,nam nadzieję, że wszystko okej.
A kasjanna co do tej pieluchy rano to źle założona, bardzo luźno i spadła małemu 😁
Rozstępów na brzuchu nie mam, ale niestety na lewej piersi mi wyszli kilka cienkich i ubolewam nad tym. Za dużo urósł w szybkim czasie i w sumie nie wiem co z nimi zrobićKasjanna, Ana.Ta, Provitamina lubią tę wiadomość
-
Motyl gratulacje, trzymaj się tam 😘 jak się teraz czujesz?
Provitamina u mnie hemoroidy tak na 85% zaleczone po porodzie. Stosowalam:
- maść procto glyvenol rano i wieczorem
- czopki hemorol rano i wieczorem
- kąpiel w korze dębu raz lub dwa razy dziennie
Na ten moment czopki juz się skończyły i tylko maść stosuje, ale chyba dokupie jeszcze czopki, bo chyba skuteczniejsze.
Provitamina lubi tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Kasjanna ja karmie swoim mlekiem + raz na dobe w nocy podaje mm...maly w miesiac przybral 1100 a powinien 800g...tez myslalam ze na kp nie mozna dziecka przrkarmic...z tym ze ja odciagam laktatorem i podaje z butelki...maly zjada miedzy 60-90ml.. wczoraj bylam zalamana jak mu wydluzalam czas jedzenia z 2h na 3h bo tak plakal z glodu...24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Misiaa, masakra, to takie... nieludzkie.
Moja to i co godzinę czasem je, czasem ja zagadam jak widzę że przesądza z częstotliwością, ale 2 h to dla mnie sukces już jest.
Ważyłam mała na wadze domowej. Wiem że to nie to samo, ale wyszlo mi 4 kg, a waga urodzeniowa 3, więc 1 kg w miesiąc, ale tu błąd pomiaru może być o te 200 g, trudno powiedzieć. Najbliższe wizyty będę miała dopiero szczepienie, nawet nie umówiłam jeszcze, bo na usg się wiele nie dowiem...29.04 - moja kochana córeczka -
My mamy szczepienie 21.06 zrobimy 5v1 bo nalezy nam sie ma nfz juz sie boje...
Dziewczyny po cc czy Wy nadal krwawicie? Kurde u mnie jutro miesiac a nadal troche plamie...pamietam ze po pierwszej cc to krwawienie i plamienie trwaly tydzien i zaczynam sie martwic...24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Kasjanna nadal sie zastanawiam czy szczepuc go 1 szczepionka czy nie...bo ja nie jestem antyszczepionkowcem ale uwazam ze im mniej tego dziadostwa w organizmie tym lepiej a szczepionka 5v1 niby ok bo płacz bedzie jeden ale jednak to bedzie mega obciazenie dla organizmu... a Wy jak szczepicie?24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
nick nieaktualnyMisiaa, z tym ograniczeniem karmienia to dziwna sprawa. A co w takim razie z karmieniem na żądanie? Co Wasz lekarz o tym mówi?
Ja prawie 3 tygodnie po cc jeszcze plamię.
Dziś idę do pediatry i będę pytać o szczepienia. Córkę szczepiłam 6w1 i na meningokoki. -
Ja też szczepiłam 6w1, ale teraz myślałam nad 5w1,tylko nie wiem czy ta 6sta podaje się wtedy od razu czy lepiej osobno?
Ja na pewno będę szczepić na rota (doustnie). Teraz są też obowiązkowe pneumokoki. Meningokoki nie wiem jeszcze, ale chyba sobie daruje. A w każdym razie zostawię na koniec.29.04 - moja kochana córeczka -
Klara_1985 wrote:Misiaa, z tym ograniczeniem karmienia to dziwna sprawa. A co w takim razie z karmieniem na żądanie? Co Wasz lekarz o tym mówi?
Ja prawie 3 tygodnie po cc jeszcze plamię.
Dziś idę do pediatry i będę pytać o szczepienia. Córkę szczepiłam 6w1 i na meningokoki.24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
nick nieaktualnyKasjanna, przy 6w1 oszczędzasz dziecku jednego szczepienia w 7msc życia, Z tego, co widziałam rotawirusy są też teraz refundowane.
Misiaa, a może możesz się poradzić innego lekarza? Czy Bartuś ma jakieś problemy w związku z tym, że dużo je, czy to tylko taki pomysł lekarza. Urodził się wcześniej, więc chce chłopak nadrobić teraz. Butelką też się karmi na żądanie. -
Misiaa mój młody jak się urodził to karmiłam go piersią 5 dni, potem dostałam zakażenia po porodzie i było po karmieniu. Pił mm i tak strasznie dużo na nim przybrał 🙉 był klops, kluska itd ale to było dlatego, ze nie najadal sie tamtym mlekiem. Lekarz nie powiedział, ze dziecko za dużo wazy itp ale zasugerował zmianę mleka i to pomogło.
Chodzi mi o to, ze to nieludzkie głodzić dziecko jak wiesz, ze chce mu sie jeść. Klara ma racje, jeżeli masz możliwość to dopytaj innego lekarza.Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Dziewczyny melduję, że dzisiaj 01.06 o godzinie 00:27 urodziłam moja Alicję SN:)
3750g i 57cm.
Wczoraj od 12 skurcze coraz bardziej regularne, o 21 na porodówkę i po północy była z namiKlara_1985, Megsi, Misiaa, Leksa, Malinka2021, Asiulka87, Ana.Ta, Soleil, Provitamina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny u nas zaczęły się małe problemu z brzuszkiem. Mały jeszcze nie płacze z tego powodu, ale faktycznie się zapowietrza, ciężko jest go odbić po jedzeniu, a później się spona i mruczy pod nosem i trochę jeczy. Robimy mu masaże brzuszka, rowerek i inne bajery, ale nie zawsze pomaga.
Macie jakieś inne sprawdzone sposoby?
Druga sprawa czy wy też się tak strasznie pocicie? Czy to normalne? Bo ja już nie wiem jak walczyć z tym, mycie i antyperspirant nie pomaga 😬 -
nick nieaktualnyIwona, serdecznie Wam gratuluję!
Megsi, ja w nocy pocę się jak szczur. Czasami się dwa razy przebieram. Najczęściej pierwsze jest mi zimno, a później budzę się ugotowana.
My jesteśmy po wizycie u pediatry. Zostajemy przy szczepieniach 6w1, pneumokokach na NFZ i dodatkowo meningokoki. Hania przybrała 60 g przez dwa dni, co mnie cieszy, bo się bałam, że przez te ulewania jak fontanna spadnie z wagi. I nawet udało nam się zrobić jej zdjęcie do paszportu.Kasjanna, Leksa, Iwonaa27, Malinka2021 lubią tę wiadomość
-
Misiaa, ja dziś próbowałam nie karmić na żądanie jak mi koszmarnie ulala. Na mój gust ona się przejada. Ale wytrzymałam może 5 minut jej pretensji.
Dzis dalej walczymy z kupa, więc to raczej nie była ta moja kapusta
Megsi, ja nie mam sposobu, najczęściej pomaga krecenie kolek bioderka i i przy ugiętych nogach, ale to coś typu rowerek. I kładę na sobie na brzuszku albo noszę w tej pozycji, ale nie wiem czy pomaga.
Gdzieś wczoraj czytałam, że jak się dziecku ulewa (niekoniecznie na zewnątrz), to odczuwa dolegliwości jak na zgage, i je żeby sobie ulżyć. Może z tego wynika to przejadanie, ale to błędne koło...
Mam klepnięty termin chrzcin na połowę sierpnia. Chcialam to mieć z głowy w wakacje. Teraz się zastanawiam na ile osób robić imprezę (prosić kzynow bądź nie) Macie jakieś plany w temacie?29.04 - moja kochana córeczka -
Klara innych problemow wlasnie nie mamy.. no nic nie bede go dluzej glodzila tylko tak jak piszecie stopniowo wydluze mh czas przerwy do 3h bo to po prostu przesada...
Kasjanna my chrzciny bedziemy robili w pazdzierniku na 17 osob (rodzice+rodzenstwo). Mielismy wybor lipiec albo pazdziernik bo jeden z moich braci mieszka w DE i troche pod niego musimy sie dostosowac tym bardziej ze ma byc Chrzestnym:) na lipiec w restauracjach u nas nie ma juz miejsc bo to sezon weselny.. wiec na spokojnie w pazdzierniku zrobimy, a w domu nie moge zrobic bo nie mam miejsca na tyle osob no i stwierdzilam ze nie chce biegac z jezorem do pasa i kilka dni wczesniej siedziec w garachKlara_1985 lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Motyl, Iwona gratulacje!
nareszcie szkraby są już z Wami
Jak będziecie mialy czas napiszcie coś więcej
U nas noc jeszcze gorsza niz dzien, a tersz tak naprawdę dopiero usnela jakies pol godziny temu, a juz slysze ze sie wybudza... U nas tez zaczelo sie ulewanie i nadprodukcjs kup- dzis mieliśmy juz cztery i słyszę, ze poszla piąta ale nie mam sily jej przebierać poki co bo znowu sie obudzi. Pierwszy raz używaliśmy dzisiaj katarka do odkurzacza i powiem Wam ze naprawde polecam bo niczym nie moglam jej wyczyścić tego nosa. Nie ma kataru, ale to pewnie od płaczu. Mi dzisiaj zaczął sie problem z piersią, wlasnie leze z okladem z kapusty... Czuje jakbym miala zaraz dostac goraczki, leze pod kocem i czuje bolesnosc. Próbowałam ściągać ale sie nie udalo. Jak Mala wstanie spróbuję ja dostawic do tej piersi, jak nie pomoze to nie wiem... Mysle ze ja za malo jem i pije i stad zaczynaja nam sie poblemy. Dzis np mialam przerwę w jedzeniu 18h a przez ten czas wypilam tylko szklanke wody. Teraz mala usnela wiec zjadlam, wypilam litr wody i licze na to ze cos sie poprawi. Mielismy isc na spacer, ale ja poki co naprawdę nie mam sily sie podniesc...
Kasjanna, ja planuje wstępnie chrzciny na początek września, zapraszam tylko najblizsza rodzinę to jest nasz jakies 20 osob. Nawet nie zastanawiam czy nie robić w domu (mamy warunki). Nie wiem jak to cenowo wygląda?Iwonaa27 lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja