Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasjanna, jak wychodzilam ze szpitala to zapytali mnie kiedy karmilam dlatego pomyslalam ze ma to jakieś znaczenie ale tam nie zapytalam. Polozna powiedziala ze mamy sie dostawić do piersi od razu po podcięciu wędzidełka czyli ze w przychodni? Jeszcze nie mialam okazji karmic publicznie, moze chociaż do auta sie skitram a nie tak na forum... Nie wiem jak to sie rozgrywa logistycznie, pieluszka nakrywa żeby się troche schować?
Dolozylam makej lekki kaftanik i czapeczkę, do tego kocyk. Chyba nie jest jej zimno mam taka nadzieje.Malinka2021 lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Dzięki dziewczyny 😘 ważne że już po...
Vende my też karmimy się przed wpakowaniem do fotelika, w foteliku się drze, w aucie daje smoka i śpi. Jedyny moment w którym przyjmuje smoka.🤣
Ja mam taki pajac jakby z cienkiego dresu i to zakładam na pajac domowy, dodatkowo koc/rożek w zależności od temperatury. Bałam się, że ja przegrzewam może ale póki co potowek nie mamy.
A w upały jak będą to normalnie można już ubierać body na szelkach? Bo nie mam pojęcia jak to jest z tymi warstwami w upały.🤣
Była mowa o kawie, piję słaba, czasem 2, ciężko byłoby mi bez. 😁Ana.Ta lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Zosiek podziwiam za organizacje komunii tak krótko po porodzie 😘 dobrze, ze malutka była dość grzeczna 😊 starsza już zaakceptowała młodsza siostrę ? 😊
Vende ale zakupy zrobiłaś 😊 dziś tez przeglądałam ta stronkę i tez się na coś skuszę. Dobrze, ze jutro wypłata 😂
Malinka jak dziś ubierałam mała na spacer to tez pomyślałam, ze muszę kupić jej jakaś chustkę pod szyjkę 😊
U nas mała wczoraj dużo spała, dziś bardzo niespokojna. Wydaje mi się, ze dostaje katarprzed chwila zamówiłam elektryczny aspirator do noska.
U nas przy wyjściu ze szpitala pytali czy potrzebne mleczko na drogę jest. Jeżeli tak to można było iść sobie wziąć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2022, 16:28
Zosiek lubi tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Leksa właśnie tak różnie jest, dystansik ma, ale czasami przychodzi sama od siebie. Włączała jej wczoraj taka wyderke z fisher price i leżała chwilę koło niej. A u Was jak braciszek starszy?
Muszę przyznać, że miałam problem z wystaniem w kościele. A Wy dziewczyny dobrze się już czujecie? U mnie póki co spacer oprócz podwórka odpada, nie mam sił jeszcze i jak długo postałam to bardziej krwawiłam.Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
U nas młody próbował wszystko płaczem wymuszać i przestał się słuchać, ale już porządek jest z tym zrobiony. Przecież mogę sobie pozwolić na to, żeby robił co chciał i nam bezczelnie pyskowal.
Co do samopoczucia to ja czuje się milion razy lepiej po cc niż sześć lat temu po sn. Od czasu tego zasłabnięcia jest już ok. Dziś pierwszy raz poszliśmy na „dłuższy” spacer, bo poszłam z mała do przedszkola po młodego, a tak to tylko tez wychodziłyśmy na chwile na podwórko. Mąż w piątek idzie już do pracy i powiem szczerze, ze troszkę mnie to przeraza, ze zostanę sama z urwisami, bo jednak jak jest w domu to pomaga raz przy jednym raz przy drugim, ale w sumie to bardziej angażuje się w starszaka.Zosiek lubi tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Vende, ja się po prostu nakrywam pieluszka tetrowa, bo pod grubsza to chyba by się udusiła. W przychodni pewnie ci będzie wygodniej nakarmić, zawsze możesz gdzieś w kąciku usiąść, krzesło tyłem ustawić. Poza tym nie wiem jak działa to podcięcie, ale jakby jednak nie chciała jeść to zawsze będziesz blisko specjalistów żeby dopytać.
Zosiek, ja już wychodziłam w te upały i zakładałam sam bodziak z krótkim. Akurat rampersow nie mialam w najmniejszym rozmiarze. Ale pielucha flanelowa była w pogotowiu jakby miało wiać
Większy mam problem czy czymś smarować skórę małej w takiej sytuacji.Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
nick nieaktualny
-
Leksa, bardzo mozliwe ze polowe odesle ale przynajmniej bede miala w czym chodzic bo nie ma co sie oszukiwać, teraz juz 10kg w dwa tygodnie nie zrzucę xD ja nie lubie sie rozdrabniac przy takich rzeczach, trochę szkoda mi czasu. Ale tak z drugiej strony to mi chyba powinno sie zablokować ten internet przy karmieniu bo ja ciągle kupuje
Ciekawe czy nam w ogole podetna jutro czy zrobią tylko wizyte kwalifikująca i wyznacza termin...17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Ja mam Aspirator hexe. Faktycznie na wodnista katar działa a dzis zeby wyciągnąć gęstsze glutki to trzeba było się nameczyc troche😏także jak się opierałam przed katarkiem tak zamówiłam dzis zeby był w domu w razie w 🙂
Kasjanna to Ty cieniutko ta Twoja core ubierasz☺️ja się jeszcze boje ze zmarznie chociaz zawsze kark sprawdzam ale póki co nie widziałam zeby był ani przegrzany ani zimny 🙂
Mała moja dzis znowu ma szalony dzien...nocka była lepsza to w dzien ciagle na cycu by siedziała, poje 5 minut i spi i jie idzie jej dobudzić, to ją tak potrzymam z 15 minut, odkładam do łóżeczka spi 20 minut i budzi się z szalonym placzem🤦♀️ i tylko cyc ją uspokaja...nie wiem o co chodzi, czy jej cos dolega czy to ten skok rozwojowy bo ponoc tak może to wygladac😒 -
O, i ja też, a że dzień dziecka tuż tuż to jestem skłonna fortunę wydać, bo ja sobie jakoś nie przepadam kupować, ale dzieciom albo do domu to bardzo
Chociaż sobie zamówiłam torbę do wózka i czekam z niecierpliwością
Asiulka, jak mi na pierwszej wizycie polozna powiedziała że mała przegrzewam, bo była w pajacu a wtedy były te gorące dni, tak teraz staram się lekko ubierać. Póki co nie narzekaAna.Ta, Soleil lubią tę wiadomość
Użyłam dzisiaj laktatora. I żałuję 😐 odciągnęłam tylko lekko ponad 30 ml, a sutki mam sobie teraz ochotę odkręcić mimo że nie użyłam mocnego programu do odciągnięcia. Raczej się nie polubimy 🙁
Kolejna noc przed nami, oby dotrwać do rana 😛Ana.Ta, Soleil lubią tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Asiulka87 u mnie dzisiaj polożna mowiła, że skok będzie ok 4 tyg i to zazwyczaj taki jeden dzień.
Ja miałam też takie problemy jak nie dostawała troche odciągniętego czy mm z butli. Teraz staram się jej dać ok 50 ml na karmienie, bo ona różnie je. Raz mniej raz bardziej aktywnie i bałam się, że znowu nie przybierze na wadze.
Vende ja też popijam kawę z mlekiem no i oczywiscie inke na laktacje, ale to sie nie liczy 😂
Fajne te sukienki do karmienia, może też zamówie
Właśnie też zawsze mam dylemat w co ubrać malutką. Zazwyczaj idzie w 1 warstwie pod spodem np. Body i getry lub pajac i na to tak polarowy pajac zakładam i koc. No i nigdy nie była zgrzana. Ale to przy temp max 20 stopni. Ale i tak mam wrażenie że powinna mieć już coś lżejszego... ja nie wiem kiedy sie odwaze zabrać ją gdzies w samych rampersach jak ona w domu tez zawsze chodzi o dlugich rzeczach jeszcze 🙈 ale jak tylko wystawie jej kawalek nogi od razu robi sie zimna i ma czkawke.
Wgl dzis moja mala skończyla 2 tygodnie😍 mam wrażenie że juz bardziej się mi przygląda. I to wgl super dzień bo w 4 dni przybrała 210g 🙈 ja wiedzialam że ona więcej je, ale nie że aż tak😂 no ale ulga bo juz chcieli nas wyslac na badania moczu i krwi... w czwartek mamy wizyte patranażową wtedy się zapiszę na szczepienia. Chyba zdecydujemy się na 5w1. Chcą je zrobić w 6 tygodniu. Wtedy też kazali zrobić usg bioderek. Jutro będę się zapisywać. Mam nadzieje że będą terminy.
Chcialam zapytac na jak dlugo kladziecie Wasze dzieciaczki na brzuch? I czy codziennie? 🤔
Leksa, Soleil lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Dobrze że noce teraz są „krotkie” bo szybko się robi jasno 😇
Ja dzisiaj miałam super noc, spalysmy od 3-6.30 - aż nie mogłam uwieżyć że się nie zbudziła po 2 godzinach. A tak wgl nie wiem czemu ale wczoraj malutka miała 5 h snu bez jedzenia/ nie dało się przystawić ani nic i dzisiaj spałyśmy popoludniu ciągiem 3,5 h - dobrze że mąż Mnie obudzil to ogarnelam szybko mycie malej i karmienie (miala takie 2 w 1 na przewijaku i teraz smacznie śpi😂) dobrze że miałam odciągnięty pokarm. A tak wgl zdarzają się Wam juz takie dlugie przerwy w jedzeniu ?
Położna dzisiaj już powiedziała że mogę karmić co 3h. Wcześniej nalegała na dwie... jakoś mi się lepiej zrobiło.
Zosiek dobrze że już „odbębnione” i to z sukcesem. 🙂 ps. Czasem płacz to takie potrzebne oczyszczenie. Ja też mam różne momenty... grunt to szybko zebrać siły i działać. 💪
U mnie jeśli chodzi o połog jest naprawdę bardzo dobrze, mimo szwów na kroczu wszystko jest takie znośne. Mam tylko jeszcze krwawienie ale to chyba normalne jeszcze..Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2022, 21:10
Zosiek lubi tę wiadomość
Ana.Ta,ja kładę tak z 2-3 razy dziennie na brzuszku, w zależności ile wytrzyma, czasem to minuta a czasem 5.
Najtrudniej mi trafić w moment żeby miała dobry humor, a nie była po jedzeniu.
Właśnie wykąpałam mała, nakarmiłam, ululalam i po 5 minutach budzi się z wrzaskiem. Mokra taka jakbym jej w ogóle pieluchy nie założyła. Już nie pamiętam dnia żebym ani razu jej nie przebierała, a rekord to 5.
Ja USG umówiłam u innego lekarza w końcu na 6sty tydzień. A na szczepienia też się w końcu muszę umówić, też myślę o 5 w 1.Ana.Ta lubi tę wiadomość
U mnie popoludniu byla lekka masakra z Mala, nie spala mi prawie 3h, nie dala sie polozyc do lozeczka. Teraz za to spi juz ponad 2h i az zal mi ja budzic, wiec chyba sie poloze a najwyzej za chwilę bede miec pobudkę... Czy Wasze dzeci tez 'gadaja' przez sen? Ja momentami nie wiem czy ona juz wstala czy o co chodzi...
Ja przekladam Mloda na spaniu w dzien na brzuch. Dzis wytrzymala 2h, prawie cala drzemkę. Ale ja mam takie zalecenie ze szpitala.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2022, 21:57
Ana.Ta, Leksa lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Moja mała prawie caly czas wydaje jakieś dźwięki- teraz już się przyzwyczailam, albo piśnie, albo właśnie tak gada... i generalnie często się wierci, zauważyłam że jak ją przekręcę podczas spania na drugi bok śpi dłużej i spokojniej 😂
Vende to są właśnie „akcje” które potrafią bardzo, bardzo zmęczyć , najlepsza jest radość jak bobas wkońcu uśnie😂
Kasjanna u mnie wczoraj byl takie awarie. Przesikała sobie portaski. Ale u Ciebie widzę bobas idzie na rekord 🙈
U mnie podejrzewam że pampersy 1 są lekko luźne i dlatego. Ale 0 znowóż uciskały już nóżki.
Wczoraj najlepsza była fontanna z siku podczas przebierania, która zalała nam cały przewijak🙈 dlatego uwazam, że to bardzo przydatny „mebel” w domu. I dzis też taka akcja. Siku po siku na przewijak. Ale malutka tak słodko wtedy patrzy że „przeskrobała” że Mnie rozwala na łopatki 😂Leksa lubi tę wiadomość
Wgl u Mnie malutka jeszcze nie spała w łóżeczku, bo w nocy jest łóżko, w dzień kokon na kanapie lub gondola w salonie🙈
Jakoś tak wole jak jest obok. Ale pewnie niedlugo zaczną przeszkadzać jej dźwięki i trzeba będzie się przełamać z tym łóżeczkiem 🙈16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍