X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2022, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka ja miałam canpol babies 0-6 małe są, ale miałam wrażenie, ze dla Olgi za duże były to kupiłam lovi 0-2 i są ok.

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Vende Autorytet

Wysłany: 29 maja 2022, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka, jak wyszłam z Mala do ogrodu wyszla moja mama i kazala mi isc sie polozyc. Take godzinę sie przespalam, poytem zjadlam po ludzku ciepły obiad, okazuje sie ze Mala spala cały ten czas. Takze mam troche wiecej sily. Teraz z oracy wrocil mąż i... Usnął. Ma szczęście ze odpoczęłam bo bym go chyba udusiła :P
    U nas tez smoczki Lovi. Co do chusty bardzo chce spróbować rowniez ale czekam na wizyte u fizjo z Mala, nie wiem czy przy tych jej bioderkach moge juz próbować.

Kasjanna lubi tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2022, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam smoczek z Lovi, ale młoda reaguje na niego, jakbym ją przynajmniej chciała nim udusić. Jak tylko się orientuje, że nie leci z niego mleko, wypluwa i nie na mocnych, żeby wzięła. Może i dobrze. Starsza była smoczkowa i musieliśmy się sporo nagimnastykować, żeby się go pozbyć.

Ja mam chustę kółkowa i na krótkie wiązanie sprawdza się dobrze, przy dłuższym trochę się boję asymetrii. Właśnie się umówiłam z Panią, która wypożycza chusty i spróbuję, czy będę miała cierpliwość wiązać. W każdym razie wygoda jest ogromna, jak na się wolne ręce.
    Ja mam chyba kryzys laktacyjny. Młoda jadła w nocy co godzinę max co 1.5h.teraz znowu śpi w dzień, mało je, więc się martwię. Jutro przychodzi położna, to zobaczymy, jak przybiera.

• Leksa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2022, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci duża śpią? Ja chyba zaczynam panikować. Moja gwiazda śpi cały czas. Nawet do karmienia się nie budzi muszę ja budzić.

• Vende Autorytet

Wysłany: 29 maja 2022, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Mala wstaje, tej doby to naqet za często :P wcześniej spala po 3h mniej wiecej i sie budzila. Dzisiaj lapiemy drzemki po pol godziny, godzinkę. Raz złapała drzemkę na 2h, jak byla w ogrodzie z moją mamą ;) Ale Leksa, ja mysle ze nie masz sie czym martwić. Ale niech inne dziewczyny sie wypowiedzą.

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 29 maja 2022, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jak w nocy śpi super tak w dzień już zdecydowanie gorzej. Już potrzebuje trochę atrakcji. Ale tak pierwsze 2 tygodnie to miała nie więcej niż jedną aktywność w ciągu dnia, a reszta jeść albo spać.

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2022, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uspokoilyscie mnie trochę. U nas w końcu przestało padać i wiać i o godz. 19 wyszłam z dziecmi na dwor. Wiem, ze godzina kiepska, ale mała się trochę rozbudziła. Byliśmy 23 min i większość czasu nie spała, także trochę mi ulżyło.

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 29 maja 2022, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam laktacyjne rozkminy, może te z was szczególnie będą wiedzieć które odciągają mleko i podają w butli. Czy dziecko je mniej więcej tyle samo czy są jakieś korelacje z pora dnia?
    W nocy karmie na zmianę z jednego cyca na jedno posiedzenie, więc czuć że tego mleka jest dużo i wystarcza, z kolei w ciągu dnia karmie z dwóch na jedną sesje i mam wrażenie że one nigdy nie sa pełne. I teraz nie wiem czy to mała ma większy apetyt w dzień, czy ja mam lepsza produkcję w nocy.
    Dodam że w dzień ulewa, a w nocy nigdy, ale nie wiem czy to może być z przejedzenia?

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2022, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa ciesz się tym że spi bo już niedługo moze Ci tego brakowac😁
    Moja tez pierwsze 2 tygodnie można powiedzieć że całe przespała a teraz hmm jest z tym dużo gorzej😋
    Ja tez nie chce na siłę tego smoczka jej dawac ale czasem jak wpada w taka panikę ze nie idzie jej uspokoić to wydaje mi się ze właśnie smoczek powinien wtedy spełnić swoją rolę...

Soleil lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2022, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna to moja mała tez w dzien bardziej ulewa a w nocy to sporadycznie🤔
    Ja dzisiaj laktator wyciągnęłam bo myslalam ze dlatego ulewa bo za dużo naraz wypija bo widać że Melko strasznie leci z tych piersi...myslalam ze pokarmu mam niewiadoko ile a tu odciągnęłam 30 ml😳przeżyłam szok i teraz mam stresa bo do tej pory wydawało mi się ze mleka jest dużo i az za dużo a tersz wydaje mi się ze jest na styk na wykarmienie hmm
    Kasjanna i ja tez dzis przez cały dzień to mniej więcej co półtora godziny karmie ale to chyba dlatego że mała usypianie przy piersi i za nic nie idzie jej dobudzić wiec chyba się nie najada po prostu przez to

oar89n73njsm8gcn.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2022, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna ja odciagam i podaje z butli..w dzien wyciagam ok 50-60ml z 1 piersi po nocy ok 80ml z tym ze w nocy pomijam 1 sesje i podaje mm bo bym sie wykonczyla...

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2022, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna w nocy jest lepsza produkcja, bo wtedy najwięcej prolaktyny się wydziela.
    U mnie mały je na zmianę piersi, ale nie wiem czy się najada. Jak go kładę dovwozka to zaraz szuka cyca. Jak go trzymam na sobie i oglądam z nim serial to śpi 3h i trzeba go budzić na jedzenie 😐
    Leksa ty pisałaś, że jedna piersią karmisz normalnie, a druga z kapturkiem. Planujesz odstawić tą nakładkę? Ja dzisiaj 2 karmienia zrobiłam bez nakładek, trzecie szło dobrze przez 5 min a później mały pościł cyca I już się nie dał dostawić wiec wróciłam fo nakładek. Boję się, se on przez nie nie dostaje takiego mleka jak potrzebuje, ale za ciężko nam idzie karmienie bez 😔
    Karmimy się mniej więcej co 1.5h czasem co godzinę czasem 2.5. Różnie bywa z tym.
    Najgorsze, że on zasypia po 10 min, a ja wiem, że to za mało żeby był najedzony i nie da się go obudzić ani dostawić znowu

Soleil, Kasjanna lubią tę wiadomość

• Soleil Autorytet

Wysłany: 29 maja 2022, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi wszystko jakbym czytała o sobie.. Ja mam wrażenie że dziś nie robiłam nic innego jak cyc plus zmiana pampersa.. A mały od 17 nie chciał zasnąć, sporo marudził, dzisiaj jeszcze daje cyca na uspokojenie ale tak mnie pogryzł że w nocy jak będzie marudził dam smoka (mamy z firmy mam) już raz ratował nas na spacerze, daliśmy dosłownie na 10 minut i syn się uspokoił.

Asiulka u mnie to samo. Ale nasze dzieci inaczej pracują na cycu niż laktator i jedzą więcej niż nam się udaje ściągnąć :) max jakie ściągnęłam to 20 ml. Jutro mam położna zobaczę czy mały przybiera prawidłowo, mam nadzieję ze tak, widząc ile mam pampersowej pracy na co dzień. Ale dalej muszę go zachęcać do jedzenia bo lubi sobie od razu oczy zamknąć. Ale jak je to na prawdę ładnie- max 10 minut, ale ładnie :)

Myślę czy nie wprowadzić mm na noc żeby bardziej funkcjonować jak człowiek, ale dwie ostatnie noce mały śpi z nami i budzi się co 2.5-3 godziny a nie co godzina jak w dostawce. W dzień dostawka mu na szczęście odpowiada

Dobrej nocy dziewczyny, jak najwięcej snu.. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2022, 22:29

Leksa, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2022, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi chciałabym odstawic ten kapturek, ale raczej będzie ciężko. Bez kapturka ona nie może dobrze złapać tej piersi i się tylko niepotrzebnie denerwuje. Sporadycznie dość ładnie zje z tej piersi bez kapturka, a ja jej tez nie będę niepotrzebnie męczyć.
    A co do jedzenia to tez bardzo przysypia i wiem, ze mało zje, a dobudzić moja gwiazdę tez ciężko 🤦🏼‍♀️

• Vende Autorytet

Wysłany: 30 maja 2022, 04:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu sie tak dziewczyny upieracie nad odstawieniem tych kapturków? Pytam bo u mnie poki co takiej opcji nie ma i nie wiem czy to az takie zle rozwiązanie? Ja wiem ze wygodniej bez, tez mnie wkurza to latanie i czyszczenie z wyparzanie, ale lepsze to niz sytuacja w której dziecko będzie glodne czy Wy dorobicie sie jakiegos zastoju w jednej piersi, bo nie będzie chcialo łapać. Polozna mi mowila ze zna dziewczyny ktore leciały na kapturkach caly okres karmienia a karmily np pol roku. Takze bez stresu :)
    Misiaa podziwiam. Ja odciągałam ze 3 dni i to byl koszmar z laktatorem.
    U nas dzisiaj srednia noc. Spaliśmy do 2 z groszem. A teraz mielosmy juz 3 kupy i 3 raz sie karmimy, mala nie chce usnąć...

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2022, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zaczęłam się zastanawiać nad mm na noc. Dzisiaj mały jadł po 10 mim, więc spał max 1 godzinę. Teraz dopiero chwile dłużej się przyssał..
    Mama mówiła, że jak mojemu bratu mm na noc dawała, to super spał. Jeszcze muszę to przemyśleć.
    Tymczasem łącze się w bólu częstych pobudek 😄

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2022, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende mi wygodniej z, odparzanie nie przeszkadza ale niestety one zaburzają trochę laktacje, dziecko gorzej oproznia pierś i nie ma też kontaktu sutka ze ślina dziecka przez co gorzej z przepływem informacji.

Moje dziecko o 2 dostało cyca poszedl spać i bite 4h spał z jakimś drobnym pojękiwaniem. Nie mogę go dalej dobudzić na jedzenie...
    Soleil ja smoka daje, nie chciałam, ale nie mogę ciągle wystawiać cyca na uspokajanie. W dzień jak mały śpi na mnie to mi nie przeszkadza. Mąż sprząta i gotuje, a ja sobie oglądam coś z małym. Z tym, że on jak on zasypia jedząc to przenoszę mu głowę na moją klatkę piersiową, żeby mnie nie ciumkal 😁
    Malinka ja też chciałam dać czasem mm, ale to już zmienia florę bakteryjną jelit wiec się wstrzymuje. To nic złego tak naprawdę, pewnie zmięknę za jakiś czas, bo kp to jednak nie jest dla mnie, ale nie zrezygnuje, bo żal mi tego pokarmu który mam.
    Wiszenie na cycku po 10 min co godzinę nie jest fajne, ale to nie zawsze rąk wygląda i jest normalne. Wiec trzeba przetrwać 😃

Ana.Ta, Soleil lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 30 maja 2022, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, wczoraj mialam dzien wrażeń. Udalo sie zostawić małą z Moją mamą i pojechalismy sobie do kościoła. Później do wizyty teściow był problem z uspaniem ale mąż podołał 30 min przed przyjazdem 😆o dziwo obylo sie bez zadnej aferki, mała tylko dostala po karmieniu piersią butle MM na tzw „dobitkę”... też niewiem czemu często butla konieczna jak ewidentnie mleko kapie... czasem widze że jest mniej to ok... no ale dobrze że są inne rozwiązania, nie ma sensu siebie męczyć i dziecla...

Oj pomoc nawet na 1h to naprawde duzo! Musimy o tym pamietac bo po nocnym czuwaniu czlowiek ma dosc...

U Mnie Oliwka też bardzo duzo śpi jak jej nic nie dolaga. W nocy jest najgorzej ją przystawic zeby aktywnie jadla, dlatego daje mm lub mam swoje odciagniete zeby dac z 60 ml, a resztę sobie uje z piersi... a później odciagam do butli...

U mnie też za wiele odciagnac sie nie da 🤷‍♀️Bardziej mleko leci jak robie samą stymulacje- nie wiem czemu 😂 polozna kazala po karmieniu robic 8min/5min/3min zamiennie na każda pierś.

Okej mala usnela godzine po jedzeniu... wkoncu moge isc zrobic siku.... nie wiem jak u Was ale u Mnie poranki sa najcięższe, albo to psychiczne zludzenie bo czlowiek chce sie juz sam ogarnąc a nie moze 😬

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 30 maja 2022, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna wrote:
    A ja mam laktacyjne rozkminy, może te z was szczególnie będą wiedzieć które odciągają mleko i podają w butli. Czy dziecko je mniej więcej tyle samo czy są jakieś korelacje z pora dnia?
    W nocy karmie na zmianę z jednego cyca na jedno posiedzenie, więc czuć że tego mleka jest dużo i wystarcza, z kolei w ciągu dnia karmie z dwóch na jedną sesje i mam wrażenie że one nigdy nie sa pełne. I teraz nie wiem czy to mała ma większy apetyt w dzień, czy ja mam lepsza produkcję w nocy.
    Dodam że w dzień ulewa, a w nocy nigdy, ale nie wiem czy to może być z przejedzenia?

Kasjanna u Mnie tez w nocy piersi pelniejsze ale mala niestety mniej wtedy chce jesc... jak z nią nie usnę to siedzę z laktatorem... moja tez zaczela ulewac odkąd kontrolnie podaje jej tez butle zeby wiedziec ile wypija... i troche mnie przeraza jej apetyt.. bo czasem potrafi jesc po 15 min z każdej piersi i dopić 80 ml mleka... a potem ulewa... dla mnie to z przejedzenia niestety...

Dziś spalysmy od 3-6.30 aż się przestraszylam ze za duzy odstęp ale nie sadzilam ze mala sie nie wybudzi 🤷‍♀️
    Za to może rano nie mogla sie najesc i zasnąć
    Megsi ale widze ze u Ciebie nie lepiej 🙈

Mam dziś stresa bo znow polozna przyjezdza na ważenie małej 😬 jak nie przybrala to sie zalamie bo je bardzo duzo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2022, 08:41

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 30 maja 2022, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 wrote:
    Też zaczęłam się zastanawiać nad mm na noc. Dzisiaj mały jadł po 10 mim, więc spał max 1 godzinę. Teraz dopiero chwile dłużej się przyssał..
    Mama mówiła, że jak mojemu bratu mm na noc dawała, to super spał. Jeszcze muszę to przemyśleć.
    Tymczasem łącze się w bólu częstych pobudek 😄

Myślę że to nie jest glupi pomysl. Od czasu do czasu trzeba podac mm aby odetchnąć, a i omijając sesje więcej pokarmu się zbierze ;)

Malinka2021 lubi tę wiadomość

‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ