X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 29 maja 2022, 03:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja liczyłam że moja po kąpieli padnie jak zwykle, to się chyba ze 4 godziny usypialysmy. Możemy sobie planować, a dzieci i tak zrobią swoje ;)

Soleil lubi tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Vende Autorytet

Wysłany: 29 maja 2022, 04:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację Kasjanna... U nas caly czas marudzenie. Spalam godzinę. Mloda niby spi a co 5 minut jęczy. Nawet nie wygląda to na brzuszek tylko na fanaberie... No coz, moja pierwsza ciężka nic tak naprawdę.

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2022, 04:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczyłam, że moja pośpi chociaż 3 h pod rząd tak jak wczoraj. Budzi się w zamian za to co 1, 5 h. Póki co każda noc jest inna.
    Korzystacie z kolektora pokarmu? Zastanawiam się, czy warto kupić..

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2022, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My popołudniu mieliśmy z mężem 4h drzemke z 1 przerwa na karmienie.
    Dopiero teraz się kładziemy spać, bo oglądaliśmy cały sezon serialu. Mały spał na mnie na kanapie, pobudka na jedzenie, mąż zmieniał pieluchy i znowu spać. Noce są niestety ciężkie,bo mały średnio śpi, a uspokaja go tylko cycek, ewentualnie smoczek.
    Noszenie to spokoj na max 5 min, później jest histeria, zwłaszcza u mnie na rękach.
    Śmiejemy się, że dla małego moje mleko to jak soczysty kebab, ciągle mu pachnę wiec nie może się uspokoić 😀

Kasjanna lubi tę wiadomość

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2022, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj wyciągają drugi balonik i jeśli będzie miejsce na porodówce to wezmą mnie tam na oksytocynę. 2dni balonik, 2dni oksy i jak to nic nie da to cięcie. Mam już dosyć a wyglądam jak duch...

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2022, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raszusia-jak nas czytasz daj znać co u Ciebie

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Iwonaa27 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2022, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl, przytulam Cię mocno. Nawet sobie nie wyobrażam jaka musisz być tym wszystkim zmęczona. Dużo siły dla Ciebie, wierzę, że się uda!

Motyl12 lubi tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2022, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl trzymam kciuki z całych sił żeby ruszyło ✊🏻 I żebyś miała sile urodzić maluszka.

Czy Waszym dzieciom ropieją oczka? Moja Olga cały czas ma zaropiale oczy :/

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 29 maja 2022, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa wrote:
    Motyl trzymam kciuki z całych sił żeby ruszyło ✊🏻 I żebyś miała sile urodzić maluszka.

Czy Waszym dzieciom ropieją oczka? Moja Olga cały czas ma zaropiale oczy :/

U mnie w ogóle, dlatego tak powątpiewał am w cel mycia sola. A przemywasz jej to?

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2022, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl powodzenia!
    U mojej małej poprawiło się z brzuszkiem chyba bo już tak się nie pręży I kupki są ale Ci z tego jak znowu w nocy caly czas się rusza i jakieś dziwne odgłosy wydaje. Dawniej spala spokojnie nawet 3 h a teraz jak ją nakarmię i położę to może z pół godziny prześpi a potem wierci się i to się jej uleje to wyda odgłos jakby się dusiła także ją co 5 minut się zrywam zeby popatrzeć na nią czy wszystko ok😒
    I już drugą noc budzi się przed 5 i nie chce mi spac...co ja tu wyprawiam zeby ją usnąć ehh ale tracę powoli energie już z tego niewyspania😏
    Ehh ją jestem śpiochem strasznym i myslalam ze mała tez będzie po mnie🙈

Ja oczka przemywania wacikiem namoczonym w wodzie gotowanej🙂

Megsi, Motyl12 lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2022, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl trzymamy kciuki!
    Asiulka ja też śpioch jestem i ubolewam, że teraz nie mogę. Powinnam w dzień więcej spać przy małym, ale wolę coś porobić, a później zdycham 😮‍💨 liczę, że będzie lepiej za jakiś czas.
    Oczka nie ropieją, przemywamy namoczonym wacikiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2022, 08:50

• Leksa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2022, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przemywałam wacikiem i czarna herbata, pomagało na chwile. Dziś już zaczęłam gazikiem jałowym z sola fizjologiczna i mam nadzieje, ze to pomoże, bo dziś już miała tak mocno, ze oczka nie mogła otworzyć.

Kasjanna lubi tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 29 maja 2022, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa u nas troszke ropieją, ale tak minimalnie i głównie jedno oczko. Przemywam wacikiem z solą fizjologiczna albo przegotowana wodą, Mala tego nie lubi i troche mam problem z tym ;)

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2022, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jedno oko ropieje, przemywam wacikiem z woda albo z sola fizjologiczna.. poprawa jakby byla ale to nie jest jeszcze to co powinno byc..

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2022, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiedziałam, ze tak małym dzieciom tak mocno ropieją oczka. Z synem nie mieliśmy tego problemu.

• Vende Autorytet

Wysłany: 29 maja 2022, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj padam, migrena ciagnie sie od wczoraj Mała cały czas łapie tylko chwilowe drzemki, mi oko zamyka sie przy kazdym karmieniu, więc slabo ja mobilizuje do tego jedzenia, tym samym czuje az kamien w piersiach, ale no nie mam sily. Mam nadzieję, ze to tylko taki dzien a nie ze 'zepsulo mi sie' dziecko... Ja dzisiaj cały dzien płaczę, mąż w pracy od rana. Wzięłam w koncu tabletkę i mam nadzieję ze pomoże. Mala wpakowalam w wozek i do ogrodu, bo w wozku jest spokojniejsza...

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2022, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna zazdroszczę Ci tej chusty 😊 ja ciągle zastanawiam się czy kupic. Dla mnie to wiązanie wyglada skomplikowanie i obawiam się, że się zniechece i chusta będzie leżała nieuzywana. Z drugiej strony większość osób daje Wojtkowi pieniądze w prezencie i kusi mnie kupić 😄
    Vende mam nadzieję, że szybko przeminie ten ciężki okres dla Ciebie. Dasz radę 😘

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2022, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende trzymaj się! Ja też miałam dzis kryzys i powiedziałam mężowi ze tak nie może być bo ja już ledwo funkcjonuje...Wiec pezyjechala teściowa i poszli z moim mężem i mała na 2 godzinny spacer a ja poszlam spac wiec jest mi trochę lepiej🙂

Dziewczyny wiem ze byl już temat ale jakie Smoczki mają wasze dzieciaki? Ja mam lovi ale moja mała go nie lubi. Mam ten najmniejszy a jak jej daje do buzi to nie wiem co ona wyprawia ale się denerwuje i krztusi az...I nie wiem czy żadnego Smoczka nie będzie chcieć czy może kupie jej jakiś inny i go zaakceptuje 🤔

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2022, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zazdroszczę chusty...przynajmniej można coś porobić w domu🙂 ale ja się na nią nie odważę 😏

oar89n73njsm8gcn.png
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 29 maja 2022, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, mnie się chusta zawsze marzyła i strasznie żałowałam ze synowi się nie spodobała. Może też za szybko się poddałam.
    Dzis mała marudziła tak nie wiadomo o co, nie zdarzyłam chusty związać (a naprawdę robię to w 2 minuty), a ta już śpi.
    Są różne wiązania, ale na pewno trzeba chwilę poćwiczyć. Mi trochę pomogły filmiki jak wiążą noworodki, a nie lalki, bo to jednak trochę inaczej jest jak ci się pasażer rusza.
    Są też nosidła od pierwszego miesiąca, na pewno prostsze, ale cenowo sporo więcej niż chusta. Chyba że jakieś używane się trafia.

Asiulka, ja też mam lovi. Nie przewidzisz raczej co konkretnie twojemu smykowi spasuje, i czy cokolwiek.
    U nas się smoczek nie przyjął póki co, chyba że w wózku albo z rąk babci. Ale ja wielka fanką smoczków nie jestem więc nie będę na siłę forsować.

Malinka2021 lubi tę wiadomość

‹‹ 424 425 426 427 428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ