Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Masz rację Kasjanna... U nas caly czas marudzenie. Spalam godzinę. Mloda niby spi a co 5 minut jęczy. Nawet nie wygląda to na brzuszek tylko na fanaberie... No coz, moja pierwsza ciężka nic tak naprawdę.17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMy popołudniu mieliśmy z mężem 4h drzemke z 1 przerwa na karmienie.
Dopiero teraz się kładziemy spać, bo oglądaliśmy cały sezon serialu. Mały spał na mnie na kanapie, pobudka na jedzenie, mąż zmieniał pieluchy i znowu spać. Noce są niestety ciężkie,bo mały średnio śpi, a uspokaja go tylko cycek, ewentualnie smoczek.
Noszenie to spokoj na max 5 min, później jest histeria, zwłaszcza u mnie na rękach.
Śmiejemy się, że dla małego moje mleko to jak soczysty kebab, ciągle mu pachnę wiec nie może się uspokoić 😀Kasjanna lubi tę wiadomość
-
Leksa wrote:Motyl trzymam kciuki z całych sił żeby ruszyło ✊🏻 I żebyś miała sile urodzić maluszka.
Czy Waszym dzieciom ropieją oczka? Moja Olga cały czas ma zaropiale oczy
U mnie w ogóle, dlatego tak powątpiewał am w cel mycia sola. A przemywasz jej to?
29.04 - moja kochana córeczka -
Motyl powodzenia!
U mojej małej poprawiło się z brzuszkiem chyba bo już tak się nie pręży I kupki są ale Ci z tego jak znowu w nocy caly czas się rusza i jakieś dziwne odgłosy wydaje. Dawniej spala spokojnie nawet 3 h a teraz jak ją nakarmię i położę to może z pół godziny prześpi a potem wierci się i to się jej uleje to wyda odgłos jakby się dusiła także ją co 5 minut się zrywam zeby popatrzeć na nią czy wszystko ok😒
I już drugą noc budzi się przed 5 i nie chce mi spac...co ja tu wyprawiam zeby ją usnąć ehh ale tracę powoli energie już z tego niewyspania😏
Ehh ją jestem śpiochem strasznym i myslalam ze mała tez będzie po mnie🙈
Ja oczka przemywania wacikiem namoczonym w wodzie gotowanej🙂Megsi, Motyl12 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMotyl trzymamy kciuki!
Asiulka ja też śpioch jestem i ubolewam, że teraz nie mogę. Powinnam w dzień więcej spać przy małym, ale wolę coś porobić, a później zdycham 😮💨 liczę, że będzie lepiej za jakiś czas.
Oczka nie ropieją, przemywamy namoczonym wacikiemWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2022, 08:50
Motyl12 lubi tę wiadomość
-
Ja przemywałam wacikiem i czarna herbata, pomagało na chwile. Dziś już zaczęłam gazikiem jałowym z sola fizjologiczna i mam nadzieje, ze to pomoże, bo dziś już miała tak mocno, ze oczka nie mogła otworzyć.
Kasjanna lubi tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
U nas jedno oko ropieje, przemywam wacikiem z woda albo z sola fizjologiczna.. poprawa jakby byla ale to nie jest jeszcze to co powinno byc..24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Ja dzisiaj padam, migrena ciagnie sie od wczoraj Mała cały czas łapie tylko chwilowe drzemki, mi oko zamyka sie przy kazdym karmieniu, więc slabo ja mobilizuje do tego jedzenia, tym samym czuje az kamien w piersiach, ale no nie mam sily. Mam nadzieję, ze to tylko taki dzien a nie ze 'zepsulo mi sie' dziecko... Ja dzisiaj cały dzien płaczę, mąż w pracy od rana. Wzięłam w koncu tabletkę i mam nadzieję ze pomoże. Mala wpakowalam w wozek i do ogrodu, bo w wozku jest spokojniejsza...17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja
-
Kasjanna zazdroszczę Ci tej chusty 😊 ja ciągle zastanawiam się czy kupic. Dla mnie to wiązanie wyglada skomplikowanie i obawiam się, że się zniechece i chusta będzie leżała nieuzywana. Z drugiej strony większość osób daje Wojtkowi pieniądze w prezencie i kusi mnie kupić 😄
Vende mam nadzieję, że szybko przeminie ten ciężki okres dla Ciebie. Dasz radę 😘PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Vende trzymaj się! Ja też miałam dzis kryzys i powiedziałam mężowi ze tak nie może być bo ja już ledwo funkcjonuje...Wiec pezyjechala teściowa i poszli z moim mężem i mała na 2 godzinny spacer a ja poszlam spac wiec jest mi trochę lepiej🙂
Dziewczyny wiem ze byl już temat ale jakie Smoczki mają wasze dzieciaki? Ja mam lovi ale moja mała go nie lubi. Mam ten najmniejszy a jak jej daje do buzi to nie wiem co ona wyprawia ale się denerwuje i krztusi az...I nie wiem czy żadnego Smoczka nie będzie chcieć czy może kupie jej jakiś inny i go zaakceptuje 🤔 -
Malinka, mnie się chusta zawsze marzyła i strasznie żałowałam ze synowi się nie spodobała. Może też za szybko się poddałam.
Dzis mała marudziła tak nie wiadomo o co, nie zdarzyłam chusty związać (a naprawdę robię to w 2 minuty), a ta już śpi.
Są różne wiązania, ale na pewno trzeba chwilę poćwiczyć. Mi trochę pomogły filmiki jak wiążą noworodki, a nie lalki, bo to jednak trochę inaczej jest jak ci się pasażer rusza.
Są też nosidła od pierwszego miesiąca, na pewno prostsze, ale cenowo sporo więcej niż chusta. Chyba że jakieś używane się trafia.
Asiulka, ja też mam lovi. Nie przewidzisz raczej co konkretnie twojemu smykowi spasuje, i czy cokolwiek.
U nas się smoczek nie przyjął póki co, chyba że w wózku albo z rąk babci. Ale ja wielka fanką smoczków nie jestem więc nie będę na siłę forsować.Malinka2021 lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka