X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 27 maja 2022, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta wrote:

Majetta no to u mnie to samo/ ale zauwazylam ze wpada w furie jak poprostu jest bardzo glodna. Opatentowalam sposob ze zaczynam wtedy butlą i podmieniam na pierś- zadzialalo.
    Wgl ja na karmienie ide jak na wojne z cycem, kapturkiem i dwoma butlami 😂

Bylismy dzis z męzem pierwszy raz w gościach . Na obiadku u mamy- oczYwiscie byla awaryjna butla ale mala na szczescie smacznie spała:D

Dziewczyny w czym wy przechowujecie pokarm w lodowce? I jak go pozniej odgrzewacie? Chcialabym zamowic jakies pojemniki🤔 bo do mrozenia mam woreczki 🤔

No ja już odpuściłam "wojnę" właśnie :) odciągam i na razie stracza w 100%, resztę mrożę, co ma być to będzie :D

Do lodówki chowam w butli tylko zamiast smoczka mam zakrętki :)

Ana.Ta lubi tę wiadomość

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Vende Autorytet

Wysłany: 27 maja 2022, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa ja sie staram co 2 dni. Teraz mialam 3 dni bo wczoraj się sama nie ogarnelam.

Leksa lubi tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 27 maja 2022, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie, staramy się co drugi dzień, ale jak były te gorąca to codziennie, a zdarzyło się też co 3 dni jak nie mieliśmy weny. Ale młoda uwielbia kąpiel.

Powiem wam że zakochałam się w chuscie, już mi skoki rozwojowe nie straszne :)

Ana.Ta, Leksa, Malinka2021 lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 27 maja 2022, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kąpiel co dwa dni, ale przez kikuta myliśmy do tej pory pieluszką. Codziennie myje twarz przegotowaną wodą.
    Dziś miała być pierwsza prawdziwa kąpiel ale mała tak się zwyła przy kupie że odpuściliśmy wrażeń :/

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 27 maja 2022, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wgl mała nam przez ten placz zachrypła😬 jak jej do jutra nie przejdzie pewnie wjAdą inhalacje, chyba mozna juz robic z soli fizjologicznej nie?

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 28 maja 2022, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba od początku można, ale nie jestem pewna czy sól na podrażnione gardło to dobre rozwiązanie...

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 28 maja 2022, 03:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podjadę jutro do apteki zapytać🤦‍♀️ Ale mam nadzieje, że przez noc się zregeneruje...

Vende Ty chyba pytałaś u Mnie sprawdza się biustonosz ciążowy z lidla, ale taki lekko usztywniany, bo ostatnio byly takie miękkie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2022, 03:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pytanie co do ściągania mleka.
    Ściągnęłam przed wczoraj 40ml u trzymam w lodówce w butli. Wczoraj ściągnęłam 30 i dolałam do tego poprzedniego. Można tak? Czy się nie powinno?
    U mnie odkąd używam kapturkiw nie ma wojny z karmieniem.
    Małego co 2 dni myjemy

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 28 maja 2022, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi, mozna ale najpierw oba powinnaś schlodzic i dopiero je zlac razem. No i jak nie zużyjesz 3 dni to do zamrażalnika. W niektórych miejscach podaja ze do 6 dni

Ana.Ta, Megsi lubią tę wiadomość

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2022, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się kąpiemy co 2 lub 3 dni a codziennie myjemy buzke i przecieram wacikiem paszki itp.

Dziewczyny powiedzcie mi ile wy mniej więcej śpicie w nocy? Bo ja już powoli wymiękam chyba🤦‍♀️

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2022, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh znowu moja córcia nie robila kupki 2 dni, prężyla się i stękała prawie całą noc a teraz w ko Cu słyszę zrobila kupę...poszlam ją przebierać, kupa Wielka jak nie wiem, myje jej dupke a tu kolejna leci to ja pieronem Pampersa podkladam, zrobila to zaczynam ogarniać a tam następną leci...biedna ze 4 kupy na raz zrobila🥺 cos jest nie tak ehh
    Daje jej espumisan, biogaie o witaminę d i nie wiem jak więcej mogę pomoc😏
    Nie wiem czy do lekarza nie powinniśmy się wybrać albo w poniedziałek moze tyrkne do poloznej I podpytam ehh

oar89n73njsm8gcn.png
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2022, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leska, co 2 dni kąpiemy w wanience 🙂
    Kasjanna a jak z wiązaniem chusty? Długo Ci to zajmuje? Byłaś na jakimś szkoleniu czy sama jakoś to ogarnelas? 🙂 jaka masz chustę? 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2022, 08:30

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 28 maja 2022, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka wspolczuje bo moją jak meczy kupa to mamy z nią urwanie glowy, i to raczej ja nocami 🤦‍♀️
    Co do spania mialam super noce jak mala po jedzeniu szła „smacznie” spać, ale teraz niestety albo ciśnie kupe albo jej niedobrze bo więcej je... no i niczym zrobie stymulacje mala się wierci. Także troche lipa w nocy, bede nadrabiać wieczorami na kanapie jak mała będzie z mężem..

Wgl chcemy dzis malutką zostawic z babcią i kupić trochę ogrodowych rzeczy, ciekawe jak sie wnusia spisze 🙈ja sie juz nie moge doczekac tej wolności😂

Leksa lubi tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 28 maja 2022, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka moze zapytaj położnej fakrycznie po co masz sie męczyć i Ty i ona. A może akurat cos Ci poradzi. No ja w nocy spie. Mala budzi sie co 3h prawie jak w zegarku, przewijamy sie i karmimy, czasem ogarniemy w pol godziny, a czasem jak jest kupa i marudzimy to schodzi do 1.5h. Często mala cos marudzi w lozeczku, ale ucze sie nie zwracać uwagi na część dźwięków dopiero jak sa z nutka rozpaczy ;) no dzisiaj poszalalam z tym snem bo ja spalam lacznie 8h, z 3 przerwami :P Szaleństwo. Ale ciesze sie bo mamy dzisiaj gosci a i pogoda ladna u nas, moze jakis spacer wpadnie.
    Chybs mamy potówki w pachwinach. Bo uczulenie jakby było od pieluszek to by nam wyszlo chyba od razu a nie po 5 dniach? Jak myslicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2022, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uh vende to mnie uspokoiłaś, że tak można, bo dolewałam, ale wczoraj nas naszło pytane czy powinniśmy.
    U nas z kupami jest szał, od razu słychać kiedy jest, bo dźwięk wyciskanej musztardy fochodzi z tyłka małego 😁
    Ja nie śpię prawie w ogóle. Mały z nami w łóżku jest w takim worku do spania, ale maruszil w nocy. Mąż akurat tej nocy więcej spał niż pomagał.
    Najgorsze jest to, że zaraz jedziemy na sesję zdjęciową i no cóż ja wyglądam jak kawałek dupy zza krzaka, a mąż i mlody to bez znaczenia.

• Olenkaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2022, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, gratuluję bobasków na pokładzie ❤️❤️ czy juz wszystkie jesteśmy mamami? 😊

Odnośnie mleka to mrozić można do max 24h od ściągnięcia, a zlewać można schłodzone i data jest wtedy tego najstarszego i można podać do 96h 😊 po tylu tyg w szpitalu jestem ekspertem od laktatora niestety (chociaż już nie używam, tylko pierś ❤️ i trochę mm dokarmiam)

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2022, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noce są różne. Nie budzi się o stałych porach, ale jak już się obudzi to godzinka schodzi lekko.

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Olenkaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2022, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wisi na cycku czasem ponad godzinę.. Wiem że później już nie jadł tylko sobie trzymał ale jak zabierałam to bylo darcie. Dlatego od jakiegoś czasu wprowadziłam mm bo prawie w ogóle nie spałam.. Wygladalam jak zombie. Nic w domu nie mogłam zrobić, bo leżał na mnie, w nocy pokarmie go 20-30 minut piersią i później dojada butelka to przynajmniej śpię te 2h

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 28 maja 2022, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 wrote:
    Leska, co 2 dni kąpiemy w wanience 🙂
    Kasjanna a jak z wiązaniem chusty? Długo Ci to zajmuje? Byłaś na jakimś szkoleniu czy sama jakoś to ogarnelas? 🙂 jaka masz chustę? 🙂
    Doszłam do wprawy i w zasadzie idzie mi szybko. Ja już kiedyś uczyłam się na synu, ale on był sporo większy i nie przepadał, więc wykorzystywałam tylko jak szliśmy na basen, bo tam nie miałam gdzie wózka zostawić. Teraz uczyłam się na filmikach z YouTube. Na szkoleniu nie bylam, a chuste mam taką zwykla.

U nas kupa idzie na raty, co większy bączek to coś wyleci, i właśnie ten dźwięk musztardy to dobry opis :)
    Już się tak bardzo nie spina jak na początku i nie płacze, ale ewidentnie widać kiedy nad kupa pracuje

Co do spania to ja się budzę co 2 h, ale staram się iść spać koło 11 i tak do 8.jak mam gorsza noc to robię sobie drzemkę w dzień, 10 minut i naprawdę jestem w stanie się zregenerować, bo czasem głowa sama leci.
    Jakoś tak dziwnie bo syn budził się co 3 h czyli spałam dłużej, a czułam się notorycznie niewyspana, a teraz w miare ok, może dlatego że karmimy się szybko i łatwo się mała odkłada do łóżeczka... Albo z wiekiem człowiek potrzebuje mniej snu ;)

Malinka2021 lubi tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 28 maja 2022, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dźwięki musztardy są najlepsze, jAk dlugo stękają to niesamowita ulga dla Nas i bobasków 😂

Moja mała wydaje strasznie dużo dźwięków i ogólnie bardzo się wierci i stęka na kupe. ZAwsze biore ją wtedy do takiej pozycji żeby nóżki miala w dole i grzeje pestki wiśni na brzuch... tak sobie mysle moze przesadzam i powinnam dac jej sie wiercić? 🤔 ale czesto niestety z rozpaczy byla afera 🙈

Vende to powodzenia z gośćmi- ja sie juz jutrem stresuje, a przeciez kazdy wie jak to z dziećmi i wiadomo że zdarzają się lamenty.... najwyzej bede nieobecna 😂 choć zauwazylam ze dzieci wyczuwają „obcych” i moja jest grzeczniejsza u babci 😂

Olenka super że się odezwalas - jeszcze chyba czekamy na kilka mamusiek💛 mi ostatnio wlasnie lekarkA powiedziala zebym nie karmila dluzej niz 30 min, że to nieefektywne jak mala przysypia i wlasnie tez mam zawsze przygotowana butke mm i co mogę sciagam w miedzyczasie...

Jej życze wam pięknego weekendu! Chyba uczcze to karmi hihi ale najpierw trzeba zorganizowac porzadki i ogarnąć kilka rzeczy w kuchni na jutro. Oby mala miala dzis dobry dzień🙈

Ten czas tak leci że w pon moje dziecko bedzie mialo 2/ tyg🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2022, 10:11

‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ