Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Olenkaa fajnie ze tu do nas zajrzałaś
wcale sie nie dziwię ze wprowadzilas mm, sama zrobilabym tak samo w takiej sytuacji.
Kurcze mi polozna powiedziala ze spokojnir moge z lodowki do zamrażarki przerzucic w ciagu tych 3 dni i tak robilam... Mam nadzieję ze nic temu mleku nie będzie.
Ana.ta ja się w sumie nie stresuje, co ma byc to będzie. Bardziej sie stresowalam jak sie zjechała ostatnio rodzina meza na raz (rodzenstwo z dziecmi i rodzice) i nie moglam nigdzie nakarmic spokojnie malej, a jeszcze tak fajnie nie łapała i wszyscy mieli tysiąc pięćset rad jak zobaczyli ze ide z butelka, jak mam ja karmic zeby jadla. Ale powiedzialam grzecznie ze to chyba nie jest ich sprawa i oprocz teścia (wgl wtf, teściu i zlote rady na temat karmienia). Ale zlałam to bylam silnamoja Mała zaraz tez 2 tygodnie! I z jednej strony niemożliwe ze to juz a z drugiej wydaje mi sie ze wieki całe jest ze mns i zawsze byla
dzisiaj jej śpiewałam piosenke Igo - Helena i mi łzy leciały orzy tym a ona tylko sie tak na mnie patrzyła... No kocham to dziecko jak wariatka.
Mi trochę brakuje tylko czasu na jedzenie jak mam byc szczera. Zawsze jadlam co 3h a teraz zjadam max 3 posilki dziennie. Musze sobie chyba jakies przekąski zorganizować w zasięgu wzroku żeby o tym pamiętać bo az sie boje zeby ta laktacja mi nie uciekla jak ja nie będę prawie jadła.
A no i jak macie opcje wyjść na chwilę z domu bez dziecka- zrobcie to dla siebie. To oczyszczające. Wczoraj pojechalam do tej pracy, potem jeszcze zrobilam zakupy, nie bylo mnie ponad 2h. Super mi to zrobilo na psychike. A- no i przyniosłam do domu 3 duze torby prezentowe, ja pracuje w kierownictwie duzego sklepu wielobranżowego wiec tam bylo wszystko kosmetyki, ciuchy dla malej, zabawki, pampersy, chusteczki, podklady na przewijak, poduszka do karmienia i wiele wiele innych rzeczy. Szczerze juz nie wiem gdzie mam to trzymać zaczelam po prostu ukladac te rzeczy za lozeczkiem xDale fo bardzo mileWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2022, 10:37
Leksa, Ana.Ta, Asiulka87, Megsi, Zosiek lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
nick nieaktualnyVende, teściowie to chyba specjaliści od latacji😂. Mnie mój przy pierwszej córce do tego stopnia rozstrajal nerwowo gadkami, że glodzę dziecko, daj butle będziesz mieć spokój, to woda, a nie mleko, że tym razem zapowiedziałam mężowi, że po szpitalu tydzień mamy tylko dla siebie we czworo, żadnych wizyt.
Przez ten czas ustabilizowałam laktację, nauczyliśmy się siebie na wzajem, zobaczyłam, że mała przyrasta na wadzę, więc nabrałam pewności siebie z karmieniem.
Ja też staram się raz dziennie sama gdzieś wyjść póki mąż ma wolne, żeby przypomnieć sobie, że istnieje świat poza domem i cycem.
To miłe z takim prezentem z pracy. Mnie mają odwiedzić koleżanki z pracy w najbliższym czasieLeksa, Ana.Ta, Megsi lubią tę wiadomość
-
WŁaśnie jutro Mnie czeka wizyta teściow i siostry męża, ale mam nadzieje że przetrwam dzielnie 😂
Ja dzisiaj skorzystałam z instytucji babci 👍wlasnie kupujemy z mężem kamień do ogrodu i jedziemy na zakupy
Ma zostać u Nas dlużej żebym sobie na spokojnie zrobiła obiad i posprzatała - czasem trzeba dać sobie pomóc.
Po całych nocach z pilnowaniem bobasów tymbardziej nam się należy 👍
Mnie z tym jedzeniem pilnuje mąż popoludniami bo sama tez bym jadla/ nie jadla. 🙈
Powiem Wam że nie ma mnie w domu 40 min i juz tesknie za tym szkrabem. To prawda wydaje sie jakby był od zawsze 😘 cudowna ta miłość😘
Vende to miłe że dostałaś tyle prezentówWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2022, 12:48
Megsi lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Fajnie jak ktos sie zajmie ale ja nie wiem czy jestem w stanie to przetrwać z moja teściowa... Wczoraj byla z Mala te 2h i kwiatki mam poprzestawiane, brakuje gąbki w kuchni (stwierdziła ze byla brudna), mopa znalazlam na balkonie (podobno śmierdział), az sie boje czego jeszcze nie bede mogla znaleźć. No i znowu sie czlowiek zastanawia czy woli robic sam czy to znosic... Wiem ze jak sie odezwe to więcej nie zostanie...
Asiulka87, Megsi, Ana.Ta, Malinka2021 lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Ja nie mam teściów to się nie wypowiem, ale dzis przyjechała moja mama. Chcialam jechać z synem kupić mu krzesło do biurka ale nie odważyła się zostać z małą. Pierwsze co to wcisnęła jej smoczek. Nie wiem jak ona to robi, że moje nismoczkowe dzieci przy niej nie ważą się wypluć smoka
Też mam wrażenie że mała jest z nami już tak strasznie długo. Jutro będzie miała miesiąc.
Ja niestety na przekąski zawsze znajdę chwilę. Niestety bo najczęściej mnie ciągnie do słodkiego...
Ana.Ta,u nas coś te pestki się nie przyjęły, mała na nie nie reaguje, a poza tym szybko stygną...
My już z kupami aż tak nie walczymi, ale dalej mamy problem z przesikiwaniem pieluchy. Miałam dobę, gdzie przebierałam mała 5 razy. Z kupa i mokra pieluch może spać, ale jak przecieknie to od razu jest wrzask.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2022, 14:14
Megsi lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Zosiek, czy wy macie jutro tę komunie? Jak sobie radzisz? Trochę sobie nie wyobrażam takiej imprezy póki co, chociaż powoli zaczynam myśleć o chrzcinach. U nas chrzest jest tylko raz w miesiącu i nastawiam się na sierpień, wolę mieć to z głowy w wakacje. Wczoraj obdzwoniłam okoliczne restauracje i czekam na oferty.29.04 - moja kochana córeczka
-
U nas co do karmienia piersią to mąż zadowolony, ze ja karmie, ale na noc oprócz piersi to daje tez jej 60 ml mm, wtedy lepiej śpi, a jak ona śpi to ja tez. Za to tesciowa mówi mi co jeść, a czego nie jeść, a ja jem wszystko.
Na spacerze byłyśmy dwa razy i to krotko, bo pogoda na to nie pozwala. Jest zimno, wieje i pada deszcz, do tego syn chory, także u nas tak nieciekawie 😒
Vende miło, ze dostalas prezenty z pracy 😊
Oleńka super, ze się odezwalas 😊
Ana.Ta jak zakupy wytrwałas bez maluszka? Odpoczelas trochę psychicznie? 😊Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Vende super ze masz taką fajną ekipę w pracy☺️
Kasjanna ja też raczej pamietam o swoim jedzeniu bo zoladek się sam domaga hehe ale też wlansie wydaje mi się ze za dużo słodkiego jem😏
U mnie też ten termoforek raczej nie działa na mała niestety😏
U mnie była dzis moja mama z bratem i bylismy na 2 godzinnym spacerem. Mała oczywiście caly przespała 🙂
A ja ile się nasluchalam ze ten bol brzuszka U małej to na pewno przeze mnie bo jem tłuste i słodkie rzeczy😒
Już sama się zaczelam zastanawiać nad tym ehh ale przecież jem normalnie, poza tym nawet w szpitalu po porodzie podawali już do obiadu kapustę np wiec chyba naprawdę nie moze to szkodzić...Poza tym kapusty akurat jeszcze nie jadłam w domu😁Leksa, Megsi lubią tę wiadomość
-
Asiulka osobiście myśle, ze to co jemy nie ma, aż takiego wpływu na nasze dzieci. Przecież chodzi o to zeby one się nauczyły tego co my jemy, a nie ze mamy sobie wszystkiego odmawiać, ale to tylko moje zdanie jest.
Mi położna mówiła, ze jeżeli karmi się piersią to dziecko może kilka dni nie robić kupy, chociaż tez bym się tym martwiła zwłaszcza gdybym widziała, ze maluch się meczy przez to.Megsi lubi tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
nick nieaktualnyU nas zupełnie odwrotnie, mówili, że przy kp kupy maja być codziennie w takiej ilości ile dziecko ma dni przez pierwszy tydzień. Później już bardziej ustabilizowane, ale do 6 tyg kupa ma być codziennie.
U nas dzisiaj na sesji 2x się zesikal na rekwizyty i raz musztardę puścił 🙈
My pogodę mamy piękna ale na spacerze byliśmy tylko raz, może zaraz pójdziemy, żeby się przejść.Leksa, Klara_1985 lubią tę wiadomość
-
Ja gdzies słyszałam że mm może wpływać na zatwardzenia bardziej niż KP, chociaż przy kilku dniach bez kupy to bym się martwiła niezależnie od sposobu karmienia.
Megsi, oni chyba są przyzwyczajeni do takich ekscesów🙂
To ja dziś też jadłam kapustę, zobaczymy czy na coś wpłynie, oby nie. A zjadłam sporo29.04 - moja kochana córeczka -
Iwonaa27 wrote:Hej, u mnie dziś stuknął dzień po terminie i nadal nic się nie rusza. Sama ie wiem jak wyłączyć głowę i przestać myśleć, żeby już coś zaczęło się dziać. Niby to tylko jeden dzień, a już mi z tym źle...
Pomysl w ten sposób, ze maluszek potrzebuje jeszcze trochę czasu w Twoim brzuszku. Wiem, ze to tak łatwo mówić, ale gdy dzidziuś będzie gotowy to wyjdzie, pewnie w najmniej oczekiwanym momencie 😊Iwonaa27, Kasjanna lubią tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Iwona pomysl sobie ze dzieki temu ze jest odpowiednio dlugo w brzuszku pewnie ominie Cie bol brzuszka przez nie do konca rozwiniete wszystko...ja gdybym miala wybor to by wolala juz teraz nawet tydzien przenosic nizeli patrzec tak jak teraz jak sie Bartus meczy
Ja tez staram sie jesc wszystko choc wiadomo z umiarem...zreszta i tak malo jem a dzisiaj juz mi szwagierka powiedziala ze bol brzuszka jest przez to co jem i ze powinnam odstawic calkowicie nabial + jesc z owocow tylko jablka...no i poczytaj co moge jesc a co nie tym bardziej ze to wczesniak...Iwonaa27 lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Iwonaa27 wrote:Hej, u mnie dziś stuknął dzień po terminie i nadal nic się nie rusza. Sama ie wiem jak wyłączyć głowę i przestać myśleć, żeby już coś zaczęło się dziać. Niby to tylko jeden dzień, a już mi z tym źle...
Asiulka87, Iwonaa27, Megsi lubią tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Ana.ta może w kąpieli wodnej?
Motyl, Iwonaa trzymam kciuki zeby sie zaczęło
Moja mala dzien przespala 4,5h ciągiem! Ale to sie przeniosło na problemy ze snem w nocy. Nie spi mi od północy, kreci sie, na zmianę karmimy sie i zmieniamy pampersy i nosimy... Wole jak wstaje czesciej a na krócej... Zwłaszcza ze wieczorem atakowała mnie migrena, bralam leki i liczylam na ta noc
Ale co zrobic...
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja