Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Kocyki z jukki spelnily moje oczekiwania po praniu są takie same jak przed, pralam i suszyłam na delikatnym programie z płynem lovela. Takze chyba moge polecić
Mala usnela a ja ogarnelam pranie i prasowanie bo juz nie mialam w co jej ubierac. Mam nadzieje ze nie bede tego w nocy żałować... Pewnie zaraz mi sie obudzi ale i tak sie klade.
Wlasnie stracilam jeszcze pol godziny na poszukiwaniach zatyczki od smoczka- bezskutecznie. Teraz sprawdzilam jeszcze 10 razy czy nie ma jej w lozeczku Małej i ide spac. Moze rano rzuci mi sie w oczy jak będzie jasno...
Edycja :oczywiście nie moglam usnąć, znalazłam, wpadla za szafkę... Stracilam cenne minuty snu ale chociaz bedzie spokojniejszyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2022, 23:00
Zosiek, Kasjanna, Malinka2021, Megsi lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
nick nieaktualnyJa miałam wczoraj wizytę u mojej położnej ciążowej. Mały waży 3880, a we wtorek ważył 3700, więc mały żarłok dobrze przybiera. Przekroczył już wagę urodzeniowa.
Poleciła mi też odstawić już kapturki do karmienia i używać tylko jak bardzo potrzebuje. W sumie piersi mi się zrobiły już miększe i mały ładnie łapie i ssie bez nakładek, ale zaczęło się wiszenie 40 min, zamiast 20... mówiła, że mam ho budzić jak zasypia przy piersi, żeby tylko aktywnie ssał ale nie wisiał, więc go budzę i 5 min mam spokoj, a później się drze, bo na cycka chce, 2 min possie i znowu śpi. W niedziele mąż idzie do pracy już i mi smutno z tego powodu, po pierwsze jest ogromna pomocą w domu, przy małym tez, zmienia więcej pieluch niż ja. Problem ma tylko z uspokojeniem go, bo jednak mały na mnie lubi wisiec, po drugie fajnie nam razem w domu, lubię jak jest. Mogę z nim nie gadać, ale jego obecność zawsze mi służy. Boję się, że będę cały dzień rozklejona, a co za tym idzie mały tez będzie niespokojny.
Minęły mi w ogóle 2 tyg od porodu i dalej to do mnie jie dociera.
Mam w domu dziecko, ale mimo wszystko ciągle wracam myślami do brzuszka i do czasów szpitala.
Zostało mi jeszcze sporo extra kg, ale nogi mam tak szczupłe jak 15 lat temu, reszta ciała tez okej, tylko mleczarnia ogromna generuje extra wagę 😁
Malinka2021, Ana.Ta, Zosiek, Provitamina lubią tę wiadomość
-
Megsi, u mnie jeszcze 8kg na plusie, walcze z nimi dzielnie alr ja niestety glownie widze je w brzuchu dalej
Mam nadzieje ze to minie. U mnie tez ciezko z ta konsekwencja czasu który Mala spędza przy cycku... Ale tez sie staram zwracac uwagę... Mi tez brakuje męża w domu, ale idzie sie przyzwyczaić no i po orosru trzeba sie przestawić. Nic z tym nie zrobimy, oni muszs wrocic do pracy.
U mnie noc zdecydowanie na plus, Mala oprocz dramy kolo 4, ktors trwala kolo godziny spała ładnie, wybudzala sie co 2,th srednio na karmienie ale ofarnialysmy temat w pol godziny razem z przewijaniem, a nawet lulac nie musiałam tylko sama odpadalaU nas dzisiaj paskudna pogoda, szkoda bo nastawialam sie na spacer teraz z rana a watpie aby mi sie udało...
Jak tam u Was dziewczyny? Wszystkie spaly? Bo wyjatkowo w nocy cisza na forumMalinka2021, Ana.Ta lubią tę wiadomość
A u mnie 2 kg mniej niż przed ciążą...został jedynie troche brzuch jeszcze ale reszta jakas taka chuda się zrobila😏 az zaczynam się martwić ze ta waga mi tak spadła 😐
U nas noc troche gorsza niż poprzednia,
Wiec i ja ledwo na oczy patrze🙂
A mamy isc dzis na vhwile na urodziny do syna znajomego ehh nie wiem jak to będzie z małą😏 ale na chwile wypada isc -
U nas noc zdecydowanie lepiej niż poprzednia, 2 pobudki 😍
Mam wrażenie że mały jest dzisiaj jakis taki bardziej masywny niż wczoraj 🙈
Wczoraj byliśmy na spacerku. Wyszliśmy 13.30, doszliśmy do babci w godzinę, karmienie, trochę posiedzielismy i wróciliśmy koło 18. Prawie cały czas mały spał 😊 poza mną, małym i wózkiem, szłam jeszcze z naszym pieskiem, który już prawie opanował chodzenie przy wózku 🥰
Wojtek zdecydowanie uwielbia spacerki ☺
Niestety ja mam trochę problem z kolanami i po wczorajszej przeprawie już dały się we znaki.
U nas dzisiaj też już pogoda licha.Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Asiulka zazdroszczę, a przypomnij ile przytyłaś? Moze jeszcze jest dla mnie nadzieja
urodzin nie zazdroszczę ale moze bedzie fajnie? A tak na chwile to bez tragedii
Malinka, tez mam psa ale moj kompletnie nie ogarnia chodzenia kolo wozka, cosgle pcha sie pod koła. Więc niestety zostaje w domu jak my wychodzimy, tyle co po ogrodzie z nami lata. U mnie za to po wczorajszym spacerze włączył sie ból brzucha. Nie wiem czy to ze troche wiecej ruchu po tym cc czy obcisle spodnie tak zadzialaly... Mam nadzieję ze przejdzie samo.
Dziewczyny ma ktoras elektyczna nianie i moze cos polecic? Na dole mieszkaja moi rodzice i czasem bym do nich zeszla a nie chce budzić Małej. A poza tym nawet ciezko mi cos w TV obejrzeć w drugim pokoju bo ciagle wstaje i do niej zagladam...Malinka2021 lubi tę wiadomość
Wiesz co, my mamy kamerkę której podgląd mam na telefonie, dla mnie extra sprawa 🙂 nie wiem ile nianie kosztują, ale za kamerkę mąż dał jakieś 120 zl. Jak nie używam do dziecka, to służy jako monitoring, bo stoi na oknie 😅
Ana.Ta, Provitamina lubią tę wiadomość
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Malinka, a ta kamerka nadaje tez dzwiek?
My mamy nianie tylko na glos, ale jest na wsi i nie pamietam jakiej firmy. Niestety nie z kazdego miejsca przebijala sie przez te grube mury (bo tez korzystalismy miedzy pietrami). Do tego identyczna mial moj brat dla swojego dziecka i nakladaly nam sie czestotliwosci, niby byla tam opcja dwoch, ale nie dzialalo to.
U nas noc w porządku, dopiero sie budzimy, nawet syn jeszcze spi. Ale u Nisi standardowo zaczyna sie walka z kuoa i postekuje przez sen. Dzwieki godne starego dziada na toalecie
Co do kg, to podobno spadaja jak sie karmi, wiec glowa do gory
Moje doswiadczenia z poprzesniej ciazy pokazuja ze nie sztuka bylo zrzucic tylko utrzymac, dlatego planowalam jakas joge czy cos pocwiczyc, ale jeszcze sie nie zebralam...
Moja siostra po 1 ciazy przytyla nie wiem ile, ale znacznie, nie zrzucila, po drugiej ciazy dobila troxhe wiecej, ale jak maly diabelek zaczal szalec ponmieszkaniu to wrocila prawie ze do wagi sprzed pierwszej ciazyMam nadzieje ze tez wroce, ale bez opcji biegania za diabelkiem
Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Pisałam post już przed 8, ale się zmazał 🙈
U nas noc w miarę okza to dziś mam super nastroj, bo jadę z dziecmi do mojej babci, a potem do mamy, także jestem zadowolona
Mieliśmy elektryczna nianie i tez używaliśmy między piętrami i się sprawdziła. Nawet nieraz była zabierana przed na dwor przed dom jak młody w domu spał. Nie wiem co to za firma była, bo kupiłam ja 6 lat temu z Allegro, jakoś droga tez nie była, bo ok. 100 zł, ale zepsuła się, gdy prąd nam kiedyś wyspiadl i spalił nianie i telewizor ;/Kasjanna, Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Tak, kamerka nagrywa dźwięk i nawet można w druga stronę, czyli mówić do telefonu i z kamerki jest dźwięk 😄 do połączenia kamery i tel potrzebny jest internet, więc nie ma problemu z połączeniem, podgląd na kamerkę można mieć z drugiego końca świata 🙂
Kamerkę kupiliśmy przed porodem i kiedyś poszliśmy na pizze i chcieliśmy zobaczyć co pies robi sam w domu. Mąż zdalnie telefonem przekreca kamerkę na psa a pies patrzy się prosto w nią 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2022, 09:45
Leksa, Kasjanna, Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
A i obraz z kamerki może być odbierany na kilku telefonach, co też jest fajne bo i ja i mąż mamy dostęp do podglądu 🙂
Ana.Ta lubi tę wiadomość
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Super Malinka, dziękuję za polecenie, chyba ją zakupie
bo dokladnie o cos takiego mi chodzi. A potem jak co będzie kako monotoring domowy
Naprawdę fajnie Was tu miećAna.Ta, Malinka2021 lubią tę wiadomość
Dzień dobry, u nas malutka zasnęła o 23:30 z lekką dramą-byla glodna po dluzszej drzemce, musialam podac MM bo wkurzała sie na moje cyce... w nocy oprocz tego ze okropnie ulala omijajac pieluche na moj szlafrok i siebie bylo calkiem znosnie. Tez szybkie karmienie i spanie... jedna pobudka byla o 3:50 a pozniej juz po 7 i teraz ją przebralam,nakarmilam i i dziwo śpi.
U Mnie leje dziś ale trochę Mi to pasuje, bo chce ten dzień poświęcić na przytulasy z malutką💛 zawsze chcialam coś, nadgonić, nadrobić, wyjść, a dziś ciesze się że śpi sobie u Mnie na kolanach 💛 tylko coś kupy sobie biedna nie może zrobić- mam nadzieje, że nie będzie z tego akcji 😬
Ja dziś od rana sama bo mąż ogarnia zakupy i swoje sprAwy z firmą. Też lubie jak jest, zupełnie to inaczej, czasem uspokoi (bo pampersy jednak to moja rola😂). A z ciekawości ile Wam idzie ich dziennie? Bo u mnie od 12:00 do 12:00 nawet 10 szt.
My jutro idziemy do babci na obiad. Mam nadzieje, że się ogarniemy 😇
Vende ja mam nianie Vtech ale coś nam zaczela szfankowac:/ ta opcja Malinki lepsZa bo widać dzidziewarto coś mieć tymbardziej, że robi się coraz cieplej wiec bedziemy przebywać w ogrodzie
Ja mam plus 5kg (ale jutro jeszcze skontroluje) bo po ostatnim aptetycie mogłam przybrać. Odkąd karmie cały czas jestem glodna 😂 apropo karmienia wczoraj uslyszalam „jak moglas zjesc mizerie”... 😬 może stąd tej kupy brak 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2022, 10:39
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍