X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2022, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😁

U nas kolejna noc super, 11-5 spanie a później po samej piersi do 8, ale to już u nas w łóżku bo nie miałam serca jej odkładac tak się wtuliła.🥰
    Ja dalej 10kg+ 😔😢 nie ma się co dziwić bo ciągle jestem głodna.

I jestem wyrodna matką, bo niedosc że dorwałam się do czekoladek komunijnych starszej to zjadłam pół paczki karmiąc cycem. Tak wiem że nie można czekolady. Miałam wczoraj gorszy dzień. 🙃

Dzisiaj skoczyłam na sklepy Pepco i Rossman, aż mi lepiej.😂

U nas też pada, ale niech podleje wkoncu roślinki. Jutro już ma być ładnie. ☺️

Też muszę rozglądnąć się za nanią elektryczna, własnie też myślałam o kamerce. Ale zwykła też muszę kupić jak pójdę do jarzyniaka, a młoda zostawię na tarasie. Są takie przypinane do paska.

Ana.Ta jaka vtech wam szwankuje? Właśnie o tej firmie myślałam.

Jeszcze mam pytanko, bolą Was pachwiny? Mam czasem taki ból jak dłużej leżę czy siedzę i próbuje wstać. Nie wiem czy to normalne czy trzeba się gdzieś wybrać.

Vende lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2022, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek wrote:
    Dzień dobry 😁

U nas kolejna noc super, 11-5 spanie a później po samej piersi do 8, ale to już u nas w łóżku bo nie miałam serca jej odkładac tak się wtuliła.🥰
    Ja dalej 10kg+ 😔😢 nie ma się co dziwić bo ciągle jestem głodna.

I jestem wyrodna matką, bo niedosc że dorwałam się do czekoladek komunijnych starszej to zjadłam pół paczki karmiąc cycem. Tak wiem że nie można czekolady. Miałam wczoraj gorszy dzień. 🙃

Dzisiaj skoczyłam na sklepy Pepco i Rossman, aż mi lepiej.😂

U nas też pada, ale niech podleje wkoncu roślinki. Jutro już ma być ładnie. ☺️

Też muszę rozglądnąć się za nanią elektryczna, własnie też myślałam o kamerce. Ale zwykła też muszę kupić jak pójdę do jarzyniaka, a młoda zostawię na tarasie. Są takie przypinane do paska.

Ana.Ta jaka vtech wam szwankuje? Właśnie o tej firmie myślałam.

Jeszcze mam pytanko, bolą Was pachwiny? Mam czasem taki ból jak dłużej leżę czy siedzę i próbuje wstać. Nie wiem czy to normalne czy trzeba się gdzieś wybrać.

ej a czemu nie można czekolady? Mała jest na coś uczulona?

To ja się cieszyłam, że moja pospała od 20:30 do 2 w nocy :p

Zosiek lubi tę wiadomość

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2022, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek, nie strasz z ta czekolada 😋

Jak ty to robisz zw ci dziecko spi 6 godzin!? Sprzedaj swoj patent :)

Mnie pachwiny nie bolą...

Zosiek lubi tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Vende Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2022, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek, mnie boli w jednej pachwinie jakby chyba mi sie jakis zrost tworzy po cc... Chce sie umowic do fizjo ale jak oytalam to dopiero po 6 tygodniach wcześniej nie ma sensu.ja to bym nie wiedziała co robić jakby Mala tyle spala :P teraz mieliśmy prawie 3h i bylam w szoku :) zaraz fhyba ja zabiore na spacer bo pogoda niby taka sobie ale nie pada.

Zosiek lubi tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2022, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie dzisiaj upał 25 stopni, mały śpi w wózku na dworze na samych bodach, zakryłam go tylko delikatnym kocykiem z bambusa bo meszek jest od groma :/

Ja niani nie mam choc mocno tez rozwazam bo przydalaby mi sie nawet jak Bartus bedzie spal juz w swoim pokoju, jestem mocno przerwazliwiona na jego punkcie wiec taka niania jak zbawienie :)

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2022, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende, a w co ubierasz na ta pogode? Bo tez chyba wyjde na troche.

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2022, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a to wolno czekoladę? Wszyscy mi mówią, że nie wolno 😂

Co robię hmmm zaczarowuje dziecko 🤣 tak serio to ona nie śpi od 16/17-23, może dlatego odsypia. Dla mnie to 6h snu jest zbawienne, akumulatory naładowuje bo oczywiście idę od razu po niej spać. 🙃 Zobaczymy jak dalej będzie. Starsza dość spała w nocy, liczę na to samo.😂

Malinka2021 lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Vende Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2022, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszlam z noa w body na dlugi rekaw i pol śpiochach, do tego kocyk. Mialam czapke i skarpetki w torbie ale nie ubralam bo ciepły miala kark. Natomiast zlapal nas deszcz, dobrze ze mialam jedna parasolke to osłoniłam Małą, sama niestety zmoklam. Kupowala któraś folie przeciwdeszczowa do wozka i moze cos polecić? Bo ja nie mialam przy moim.

• Iwonaa27 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2022, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę Was nadrobić, bo mala pochłonęła mnie zupełnie :) Jestem w niej zakochana.
    Póki co jest bajka, mała śpi i je, udaje się na samej piersi. Budzi się co 1,5h-2, a w nocy dzis nawet co 3, więc pierwsza noc w domu super przespana.

Akurat też szukamy kamerki, żeby nie kukać co moment do małej jak sobie śpi.

Powiedzcie proszę ile po porodzie szybciej na pierwszy spacer i ile trwał na początku? Pewnie gdzieś pisałyście, ale już się nie dokopię ;)

Zosiek, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2022, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonaa my bylismy na spacerze pierwszy raz po tygodniu na 30 minut, wczesniej wystawilam go 2xpo 15 minut przy otwartym balkonie choc podobno juz nie trzeba twk robic.. ;)

Iwonaa27 lubi tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Vende Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2022, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona jak jest cieplo to nawet od razu tak mi mowila polozna u nas od razu była to godzina mnkej wiecej, a chyba 5 doba Malej.

Iwonaa27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2022, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona my robiliśmy od początku godzinne spacery mniej więcej, może trochę dłuższe, zależy od tempa.

Niani nie mamy i narazie nie potrzebuje, bo jak jestem na dole to mały jest ze mną i śpi w wózku, a na gorze mam laptopa w łóżku i mały ze mną leży a ja coś oglądam.

Zosiek mi mówiły 4 różne położne, że można jeść co się chce, obserwować tylko dziecko czy coś nie uczula.

Ja mam 7kg extra, ale nie widać tego, bo wcyckach siedzi, nie mogę dopiąć tam kurtki czy swojej bluzy...

Mój mały w nocy śpi po 3h i czasem ja go budzę na jedzenie, czasem sam wstaje, wczoraj pytałam czy muszę budzić pomimo dużych przyrostów wagi, to powiedziała położna, że tak. Więcek niż 4h nie może spać bez jedzenia.
    Najgorzej nam idzie odbijanie małego, później ma spore wzdęcia. Dzisiaj spał sporo na mnie, żeby był bardziej zrelaksowany i faktycznie poszla mocna fontanna z tyłka.

Łóżeczko na ten moment dla nas to bardzo nietrafiony wydatek, mogłam kupić dostawkę, ale ciężko organizacyjnie w pokoju było ja zmieścić. Ani razu mały nie spał w łóżeczku i nie da się tam odkładać.
    Powoli odstawiłam też kapturki, w nocy czasem używam i w dzień jak długo nie karmiłam I ciężko małemu chwycić pierś, ale na pewno jest postep duży. Jutro sama w domu zostaje zobacze jak to będzie. Ostatnie 2 tyg śpię tylko w nocy i to bardzo mało, ale od jutra chyba zacznę brać drzemki w dzień razem z małym

Zosiek, Iwonaa27 lubią tę wiadomość

• Provitamina Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2022, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też polecam kamerkę 🙂 my kupiliśmy taka https://naforum.zapodaj.net/120916be4bde.jpg.html
    Elektroniczne nianie są drogie. Kamerka kosztowała może 150 zł.

Soleil lubi tę wiadomość

Starania od kwietnia 2020 roku
    👫 OBOJE 35+

Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
    AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
    Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
    Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
    Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
    TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
    FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
    FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
    Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
    DHEA-SO4: 281,60 ✅
    FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
    LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
    Drożność jajowodów ✅
    Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK

3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży

Sierpień 2021r. IN VITRO
    06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
    09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
    11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
    Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
    7470ugpj1funw5wd.png
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2022, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi moja położna wczoraj znowu mówiła, że jak dziecko dobrze przybiera jak moja to nie budzić w nocy, że tylko się cieszyć. Co szkoła to inaczej 🤦 ale może to dlatego że u nas już 4400g.
    Ze starszą pamiętam kazali wybudzać do 2 tygodni po porodzie, ale właśnie różne są zdania.

Ehhh to te słodkości nie wiem czy dobrze, że są mniej zakazane...

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2022, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze moja mala śpi ładnie w nocy, ale za to w dzień niewiem co jej sie stalo- praktycznie nie śpi, niczym zje z cyca prawie godzina nie moja, jak dojdzie lulanie śpi zaledwie pół godziny i sie budzi bo kupa. Chcialam isc na spacer to sie rozwyła... oj nie mam siły.. jeszcze gdyby moje dziecko tak wtedy nie wrzeszczało 😬 echm...

Nie mam pomyslu co z tym zrobic, czy jej ta zlosc minie, martwi mnie to

Może powinnam wrócic do MM- sama niewiem:/

Z tą nianią muszę sprawdzic pudelko w garazu, ale ja kupilam uzywaną- podejrzewam że ktoś tak nam sprzedal :/

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Iwonaa27 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2022, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Do rzeczy Was tu mieć:)

• Vende Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2022, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sie rozpoczęło ulewanie... Jakies rady dziewczyny? Ogolnie jestem trochę zalamana, zwazylam Małą i nic nie przybrała. Za 3 dni mamy wizyte patronażowa mam nadzieję, ze mi cos podpowiedzą... Poki co zastanawiam sie ci zrobić żeby było lepiej. Nie za bardzo chce dawać mm, skoro juz tyle jesteśmy tylko na moim mleku...

• Soleil Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2022, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Provitamina wrote:
    Też polecam kamerkę 🙂 my kupiliśmy taka https://naforum.zapodaj.net/120916be4bde.jpg.html
    Elektroniczne nianie są drogie. Kamerka kosztowała może 150 zł.

Mam ta sama! I polecam

Zosiek jak przeczytałam o tej czekoladzie to aż serce mi stanęło.. 😀🤣 Ogólnie uważam że powinna być zakazana.. Szkoda ze tak nie jest 😂 nie wiem jak Wy ale ja czuję się wiecznie nienajedzona.. Nawet w ciąży tak się nie czułam, teraz mogłabym jeść bez przerwy

Provitamina lubi tę wiadomość

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2022, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie tak przy karmieniu, że jak dziecko je z jednej piersi to z tej drugiej też leci mleko? Cały czas tak będzie, czy jakoś się unormuje?

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2022, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.ta mój wczoraj 6h pod rząd nie spał w dzień, nawet cycek go nie dobijał. Na spacer dzisiaj poszłam to też ryk, ale wcisnęłam smoka ruszyłam wózkiem i zasnal. Są lepsze i gorsze dni, ja też miewam swoje kryzysy, ale powiem tak nieładnie, że w dupie mam dom i inne pierdoly. Zajmuje się narazie dzieckiem I sobą.

Vende ja może nie jestem dobrym wyznacznikiem, ale na wagę małego nie patrze w ogóle. On przybiera, ale prawda jest taka, że są różne dzieci tak ja różni dorośli. Nie każdy będzie przybierać tak samo. Znam dziewczynę, której córka bardzo mało przybierała i bardzo ja krytykowali lekarze, walczyła z tym 3 miesiące i była gotowa podać w końcu to mm, bo zwatpila w siebie, ale później się okazało, że i ona i jej mąż tez malo przybierali, bo bylinpoprostu drobni i taki ich urok.
    Ja mam w domu mm i może przyjść taki dzień, że podam albo dokarmie, ale narazie bez stresu i presji karmie piersią.
    Takie właśnie skupianie się na wadze i brudnych pieluszkach, źle działa na nas jako mamy, zaczynamy w siebie wątpić i się stresować, a to się odbija na naszym zdrowiu, laktacji i później na humorze dziecka. Dlatego ja staram się ograniczać frustrację i cieszyć tym wiszeniem i przytulniej, bo to minie, tak jak minęła ciąża.
    Jest super ciężko, ale staram się znaleźć zajęcie, które mnie odpręża.

Zosiek ja już bym mojego tez nie budziła, niedługo pewnie przestanę powoli.

Najważniejsze dziewczyny, żeby nam było dobrze, bo nie ma sensu tez się cisnac.
    Mi każą ciągle odstawiać te kapturki i mimo, że to robię i jest postep to czasem poprostu pękam i nakładam, bo jest szybciej i zwyczajnie ciężko jest walczyć, zwłaszcza, że Koj mały nie denerwuje się powoli, on wpada w szał od 0 do 100% w sekundę. Mając cycka pod nosem potrafi złapać mi palca i ssać, albo wypuści brodawkę i się drze jak zazynane prosie, bo tak...

Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

‹‹ 438 439 440 441 442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ