Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Misiaa wrote:Dziewczyny, Bartus dostal mi katarku widac ze sie meczy...odciagam mu katarkiem ale moze macie jakies sposoby aby sie tego pozbyc jak najszybciej?
Ja robiłam małej inhalacje z soli fizjologicznej, potem sol bezpośrednio do noska i po tym odciagalam katar, a na plecki na ubranko miała przyklejony aromactiv od 1 dnia życia.Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Leksa wrote:Ja robiłam małej inhalacje z soli fizjologicznej, potem sol bezpośrednio do noska i po tym odciagalam katar, a na plecki na ubranko miała przyklejony aromactiv od 1 dnia życia.
przykleilam mu tez ten aromactiv tyle tylko ze na klatke piersiowa...nawet nie wiem gdzie on mogl zlapac ten katat
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Asiulka87 nie tylko u Ciebie jest lament i płacz - uwierz 💛 u mnie też często po karmieniu jest tak niestety, albo z przejedzenia albo z niedojedzenia😂 albo już budzi się z płaczem 😬 wgl często zrywa się przez sen z krzykiem- ciekawe co takiemu dziecku się śni
ponoć aby dziecko szybciej się przy nas uspokoiło trzeba być wyluzowanym bo odczuwa nasze emocje... ja próbuje liczyć do dziesięciu i śpiewać, dać smoczek jak nie wypluje- czasem pomoże🤣
Ale przy mojej mamie która robi to bez emocji uspokaja się max do 2 min, aż byłam w szoku... kurcze spróbuje z tą susZarką - to sam dźwięk uspokaja dzidzie?
U Mnie też było chlustanie jak po karmieniu piersią dobijalam MM...wychodzi na to, że się przejadała🤦♀️
Leksa trzymam kciuki aby kryzys mlekowy minął ✊ u Mnie też narazie różnie, ciężko w dzień z ciąglym wiszeniem na cycu, ale mam nadzieje, że to chwilowe, mala nauczy sie aktywniej jeść i rozkręci laktacje... Ciezko by bylo zaprzepaścic to mleczko 😐
Jest też opcja karmienia mieszanego- calkiem nie rezygnuj , wtedy kiedy podasz mm uzbiera się mleko na następną sesje- mi tak na początku położna kazała omijać i wprowAdzić picie herbat laktacyjnych, stymulacje lAktatorem.
mam nadzieje, że to kwestia Mojej glowy i z innym nastawieniem się uda być w większości na mleku z cyca. Ewentualnie „na szybko” odciągniętym. Może u ciebie ta druga opcja się też sprawdzi w ciągu godzin kiedy drugie dziecko też potrzebuje z Twojej strony aktywności💛
A z 2 str masz racje bez presji- nie pierwsze zdrowe dziecko na mm!
Misiaa ja polecam też (od siostry) psikacz do nosa marimer baby (naturalna woda morska która ułatwia usuwanie wydzieliny i nawilża błonę śluzową)
Megsi u mnie ostatnio też byly tany,tany jak juz nie mialam pomyslu co zaradzic na marudzenie 😂 też powoli ucze się tego że nie każde marudzenie oznacza chęci cyca. Podejrzewam wręcz że ja ją za bardzo tym cycem męczylam 😂
Klara to faktycznie mąż ma przeprawe z taką ekipą hihi dla mojego narazie dwie baby to dużo beż zwierzaków 🙈
Kasjanna fajnie że łączysz karmienie z czytaniem👍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2022, 03:25
Leksa, Klara_1985 lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Dziewczyny, a macie w razie gorączki zakupione jakieś awaryjne leki dla dziecka? 🤔
Wlasnie ja tez muszę uaktywnic bujaczek tylko u mnie problem znowóż z zamontowaniem bo cos sie stalo z melodyjkami i zostal zle skrecony i świszczy. Mąż ma w tym tyg spróbowac naprawić.
I muszę kupoc wkoncu te karty kontrastowe.
Kurcze u mnie po karmieniu o 20.00 mialam dac malej jesc po 22 ale usnelam przy niej bo sie wiercila na kupe i karmilam przed 2:00- wgl jakbym jej nie rozruszala dziecko by nie wolalo jesc 🤦♀️ Dziwny czasem z niej śpioch.. Pozniej robilam pestki tez na brzuch bo sie wyginala ale wkoncu usnęla 🤷♀️ No noc odciagne troche mleka bo jadla z jednej tylko i ide spac😴
Kasjanna wrote:O, no to u nas cos nie tak. Na poczatku chyba nie bylo w ogole sladu albo jakis malutki, bo nie zwrocilam uwagi, potem zrobila sie taka czerwona krostka, a teraz jakby zeszla z niej skorka i jest taka dziurka. Nie wyglada to dobrze, ale myslalam ze tak ma byc.
Czy ktoras tak ma?
U mnie jeszcze nie ma nic, ale ponoć te obrzęki są jak najbardziej ok po szczepionce, mnie przed tym ostrzegali. Kazali tylko skonsultować jakby za bardzo rosło 🤔Kasjanna lubi tę wiadomość
Ze szczepionka chyba jest to ok Kasjanna, kojarze, że w szpitalu mówili że tak może się dziać, u nas póki co lekki czerwony ślad.
U nas z rozwojowych rzeczy to karty kontrastowe, lubi się przyglądać 🙂 a z czytania to w ciąży zaczęłam wiedźmina i teraz czytam mu na głos 😅 zazwyczaj podczas karmienia. Na leżaczku nie bardzo lubi, ewentualnie w złych momentach go wkladalam xd na macie też nie bardzo póki co.
Zaraz Wojtek będzie kończył 4 tygodnie. Ze zmian to widzę że się już ładnie rozgląda, kręci glowka i jest trochę więcej aktywności z jego strony niż jeść i spac 😄Ana.Ta lubi tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
U nas wczoraj po 18 kapiel. Oczywiście po kąpieli jak zawsze mała nasikała i strzeliła musztarda na biały ręcznik😅 zawsze strzeli kupa akurat na ten biały recznik 😏 potem odbyło się karmienie piersią, odbiło jej się, ulala i potem ona ciagle głodna, bynajmniej tak to wyglądało, bo smoczek prawie zjadła, wiec wjechało mm 90 ml. Wypiła może z 50 ml i znowu odbijanie i odkładanie do łóżeczka, ale ona ciagle nie spała. Przed 21 odbyły się przytulanki, ale nadal zle. Po 21 mąż dał jej resztę tego mleka mm, a płacz okropny był, wiec znowu cyc. Jadła tak łapczywie jakby z tydzień cycków nie widziała 🙉 i tym sposobem dopiero o 23 zasnęła. Ale te cycki wymęczyła 😅 i tak w sumie jak zasnęła o 23 to ja mogłam sie w końcu na spokojnie ogarnąć, a byłam wczoraj mega zmęczona, bo skorzystałam z pieknej pogody i robiłam pranie, potem prasowanie i było tego bardzo dużo plus zmęczenie po poprzedniej nocy i jak położyłam się przed północa to nie wiem kiedy zasnelam, ale malutka była bardzo łaskawa, bo obudziła się dopiero o 6. Moja koszula cała mokra od mleka, bo wladki laktacyjne sie przesunęły 🙈 ale czuje się wyspana. Tyle, ze mam jednak nadzieje, ze będzie dziś lepszy wieczor, bo mąż idzie na druga zmianę do pracy i będę sama z dziecmi.Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
-
U nas dzisiaj w nocu problem z ulewaniem ciąg dalszy. Ulała mi po kazdym karmieniu, dwa razy tak na spokojnie, a raz niestety po godzinie więc na kwaśno i poszła fontanna z nosa. Masakra.nie wiem co sie stalo ze to pojawiło sie tak nagle, wcześniej w ogole nie mieliśmy z tym problemu, Malej nawet nie trzeba bylo odbijać. Teraz odbija sie słabo i ulewa... Ech. Ja dzisiaj spałam łącznie chyba 4h i jestem wykonczona bo wczoraj bylo jeszcze gorzej. Jak mąż wstanie to musi zabrac Małą sam na spacer... Jak ubieracie Maleństwa w taka pogode? Zapowiadają u nas 25 stopni...17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja
-
U nas w nocy kontynuacja ciezkiego dnia. Nie wiem co sie malej przestawilo... Teraz spi na mnie bo po odłożeniu pospi chwile i pobudka.
Na spacer pewnie bodziak z krotkim i ewentualnie nakryje czyms lekkim jakby wialo, ale nie wyglada poki co. Tylko srednio mam nastrój na spacery. Jak juz sie przebudzi to trzeba zaczac dzien od kawy...29.04 - moja kochana córeczka -
Ja zamierzam dzisiaj wysłać samego męża a samej sie przespac te 2h bo czuje ze nie dam rady... Zwlaszcza, ze mąż ma jeszcze 4 nocki pod rząd wiec jestem sama. Dobrze ze moja mama przychodzi na chwile wieczorami pomóc w jej kąpieli albo po prostu dając mi czas żebym sama zjadla i sie umyła... U naa gdyby nie to ulewanie to nie byloby źle... Zdarzają się to koleczki ale to mnie tak nie przeraża. A ulewanie bardzo mnie stresuje.
Kasjanna ja też mialam zacząć od kawy, nawet zrobiłam. Ale akurat Mala sie rozplakala17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Ja właśnie ciagle sie cykam tych odkrytych nóg, nie pytajcie dlaczego bo nie mam na go odpowiedzi, wiem ze maluszka i tak zwykle sie przykrywa chociaz cienka pieluszka.
I tak mi odbija moze troche z tym ubieraniem akd wczoraj mialam dziewczynę która takiego maluszka miala w wozku z załozona tą skórzana pokrywa na mrozy i czapką na głowie. To juz masakra.
Ja dopijam zimna kawe i patrze na mojego Maluszka, ktory po karmieniu odpłynął mi na boczku i tak pomyślałam ze dam jej chwilę tak polezec, bo może ja za szybko ją przerzucam na te plecki ze jej się tak ulewa? Teraz ladnie zjadla i odbila wiec jak sie ukeje to juz nie wiem...17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Ja mojej wczoraj nawet skarpetki zdjęłam, gdzie przy synu tego nigdy nie robiłam 😅 i tak sobie spała przykryta kocykiem na dworze w gondoli 😊
A co do tej dziewczyny to dramat 😱 współczuje temu jej dzieciaczkowiNasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
A ja wlasnie mam odwrotnie, pierwsze co to leca u nas skarpetki. Ja sama niecierpie miec zakrytych stop, jak tylko pokaze sie minimum slonca to wskakuje w sandaly, wiec mala traktuje podobnie. Stopy to tak jak dlonie...
Ale Vende, moze te skarpetki to dla ciebie rozwiazanie? Gole nóżki ale stopy zakryte?
Jak pisalysmy o ubieraniu dzieci jakies 2-3 dni temu to tak na spacerze obserwowalam ludzi. Ja w krotkim rekawku, byly tez juz i osoby w krotkich spodenkaxh i bluzkach na ramiaczkach, ale byly tez i takie w swetrze/kurtce. Takze co sie dziwic ze dzieci tez roznie ubieramy, kazdy czuje temperature inaczej.29.04 - moja kochana córeczka -
Ja mam dzisiaj Bartka na dworze w body na dlugi,spodenki,skarpetki i czapeczka taka na lato...wieje u mnie dosc mocno dzisiaj...24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Leksa u mnie Bartek tez z katarem..dzisuaj praktycznie wcale nie spalam bo non stop odciagalam katar...24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
- przypominam sobie kto mi się przygląda..."