Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Wlasnie na tej platformie w ogole mi sie nie wyświetla ten poprzedni okres. Ale ok, poszukam jakos a jak co to jutro zadzwonie i zapytam.
U nas niestety spacer krotki. Mala slabo jadla przed i wrocila marudna po 1,5h. Tak naprawde zdążyłam tylko ogarnąć pranir i prasowanie, na spanie juz braklo czasu a szkoda...17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
U mnie spacer trwal 10 min także... i zeby tylko mArudzila ale ona sie darła jakby jej ktos krzywde robil. A wpakowalismy po godzinnym wiszeniu na cycu z przerwą na kupe... no nie mamjuz sil
Niewiem musze chyba rozbic obóz w sypialni i zapomniec o innym życiu 🤷♀️
Edit. Moze przez to cieplo teraz bedzie jedzenie 24h/dobeWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2022, 18:06
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
A macie jakas stronke odnosnie tej paczki dady?
Ja z wnioskiem o 500+ mam to samo, decyzja o czerwiec przyszla a o maj status "zlozone"
Moj jak odbeknie to nie ulewa a jak mu sie nie odbije to ulewa za kazdym razem ale na szczescie poki co nie sa to duze ilosci..
W ogole rozkminiam o co chodzi bo Bartek od killu dni u mnie w mieszkaniu nie chce spac,zasypia jak jest naprawde padniety a przyjedziemy do moich rodzicow i spi non stop... kupilam dzisiaj wode destylowana i bede nawipzacz uruchamiala bo nie mam innego pomyslu nizeli suche powietrze...24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Ja też u mojej małej nie widzę związku odbijania z ulewanie...tak czy siak ulewa ehh ale staram się zawsze zeby sobie odbila🙂
Ja też składałam 2 wnioski o 500+na pue zus i w sumie nawet nie sprawdzałam czy mam decyzje🤔
Moja córa tfu tfu dzis jest jakaś spokojniejsza i w ogóle ciagle się rozgląda I we mnie sie wpatruje tymi wielkimi oczami❤
Aaa I jednak przekonała się do tego smoczka z aventu i teraz nie zawsze ale czasem uda mi się ją tym smoczkiem tak uspokoić ze wreszcie mogę coś w kuchni zrobic😁 -
Misiaa, link: https://www.dadaclub.pl/signup?utm_source=Google&utm_medium=search&utm_campaign=Biedronka_-_Dada_WP_Ongoing_Maj%2C+Czerwiec&utm_id=22-518-5-138&gclid=CjwKCAjwy_aUBhACEiwA2IHHQKC4fDAVmwxT-KvDd5gZPpZfB2O0lmWu--H44DW8792oS9TiwzDP0RoCWkQQAvD_BwE
Podobno tak jest ze jak dzieci maja duzo wrazen to muszą to odespac zeby mozg przetrawil informacje, wiec moze dlatego śpi u rodzicow, bo nowe miejsce?29.04 - moja kochana córeczka -
U mnie jak zwykle wieczor / popoludnie z płaczem, przespala moze z 40 minut łącznie od 16 do 20, a przerywane to byl okropnym krzykiem, dwiema kupami i karmieniami... Ech. Na szczęście chyba przeszlo bo teraz spi juz 1,5h... Mialam poczekać az wstanie i ja wykapac ale nie mam sily, znowu mnie bierze migrena. Takze chyba sie poloze mimo ze jeszcze jasno a potem jak sie obudzi tylko ogarne ją mokrymi wacikami... Czasem trzeba odpuścić. Takze oby teraz jeszcze godzine chociaz dala sie przespac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2022, 21:32
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
nick nieaktualnyVende znam twój bol, mój dzisiaj cały dzień na mnie spał. Może na cycu długo nie wisiał, bo po 15-20min na karmienie i zasypiał, ale odłożyć się go nie dało...
W pewnym momencie płakał, a ja z nim, bo już mi się wylała frustracja, spał spokojnie i włączył syrenę akurat jak zjeść chciałam. Nawet głupich 5 min spokoju nie miałam.
Moge oglądać serial z nim, ale ruszyć się po jedzenie ciężko czy do toalety...
A o 18 wisiał 30 min na piersi I później 30 na drugiej.
Minęło 1.5h i ta sama sytuacja.
Jeszcze mąż dzisiaj miał straszny dzień w pracy i poszedł spać, jedyne co zrobił to małe zakupy po pracy i przebrał zasikana pieluchę...
Jestem padnięta, ale muszę z 3h się przemęczyć zanim pójdę spać, bo już zapowiedziałam mężowi, że ma się w pracy jutro nie cisnac, bo ja chce mieć wieczór dla siebie.
To, że mi dziecko śpi przez większość dnia nie znaczy, że jest łatwo, bo odłożyć się go nie da i za przeproszeniem dupa mnie tak bolała od jednej pozycji, że myślałam, że umrę zaraz, a cyckow tak pustych dawno nie miałam, mały ssie i ssie już 1.5h nawet nie chce mi się dawać normalnej piersi tylko od razu kapturki, słyszę jak teraz zasysa powietrze, więc noc będzie ciężka z wzdeciami...
Dzisiaj musiałam 4 razy mu przebierać ubranie, bo się zasikał i zamusztardował.
Testujemy jakieś tańsze pieluchy teraz, bo pampersy przeciekają, poza tym dzisiaj miałam już 16 brudnych pieluch...
Mial być dzisiaj kąpany, ale też odpuszczam -
A moja szaleje od 20. 🤦🏼♀️ Piers, butelka, piers i ona ciagle „glodna” . Tak ciągnie smoczek, ze jest dramat, ale tyle ile ona zjadła to aż niemożliwe żeby nadal była głodna. Nie śpi, a ja nie mogę iść się wykapać, bo przecież nie zostawię jej jak nie śpi, bo zaraz wypluje smoczek i włączy syrenę. Dobrze, ze była tak łaskawa, ze zdążyłam na spokojnie syna ogarnąć.Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
-
No to witajcie w clubie- my też dzisiaj odpuściliśmy kąpanie. Wycie na spacerze przełożylo sie na nerwowe ssanie cyca i od 18-20 ciągle bylo uspokajanie, pozniej po karmieniu zostawilamj ją z mężem i butelką a ja poszlam podlewać trawe. Musialam wyjść, wczesniej plakalam z bezradności. Okropnie mnie denerwuje ten płacz kiedy po jedzeniu marudzi😐 echm...
I jeszcze męża zaczęłam obwiniać, że mam już dość tego ciàgłego zajmowania się małą 🙈ja nie wiem czy zlapal mnie jakis babyblues czy co... ale choc podzialalo bo przyszedl do nas... bo ostatnie wieczory siedzial sobie na dole i szedl spać niewiadomo kiedy...
Jak wrocilam zastałam ich jak konczyla butle, wypila 80 ml godzine po 30 min karmieniu... mąż sobie poradził - butla zadzialala - mala spi choć mu się obudzila i plakala. A nie jakiś tam cyc...
Megsi to chyba jakiś rekord pieluch masz 🙈 ja może małą niepotrzebmie ciągne na te spacery jak maruda. Trzeba się zaszyć jak Ty. Przetestuje kiedys czy to pomoże na jej zły humor. Taki kontakt przez dzień🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2022, 22:46
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Widze ze u was kąpiel przekladana, a u nas to działa odwrotnie. Dzis nie byl dzien kapania, ale mala nie mogla sobie znalezx miejsca, ani odlozyc ani nic, wiec wyladawala w wanience. Po kapaniu spi dużo lepiej
Mozw re goraca tak działają, ze te nasze dzieci takie nieswoje...Ana.Ta lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Asiula boli Cie jeszcze brzuch po cc? Zaczynam sie martwic bo ostatnio podnioslam cos dosc ciezkiego i boli mnie nie ciecie i rana a brzuch nad nia...
durna ja...
Asiulka87 lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
U nas też popołudnie/wieczór dość ciężki. Od 17:30 do 22:00 prawie cały czas mapy wisiał na piersiach, z przerwa na kąpanie. W sumie może nie byłoby to dla mnie takie ciężkie jakbyśmy byli sami, ale przyjechałam do rodziców i wszyscy doszukuja się w tym problemu. Jeszcze raz uslysze, ze nie mam mleka albo jest 'chude' to sobie chyba w łeb strzelę. Na nic mówić im o skokach rozwojowych, karmieniu na żądanie, potrzebie bliskości itd.
Mleko leci, ale mama i tak swoje, że muszę mu butle na noc dawać to będzie lepiej spał, mimo, że w miarę ładnie śpi. Jeszcze zaraz się tu ugotuje, bo nie śmiem okna otworzyć, bo zaraz przylecą je zamykać, a jestem w pokoju na piętrze, więc od dachu duchota.
No taka wkurzona przez nich jestem, że tylko patrzeć jak na małym się to odbije. Uhh!
Tyle dobrego, że tu mam podwórko i możemy się wygrzewać od rana do wieczora 😊
Aa i jeszcze z psem przyjechałam i teraz wszystkim zaczął przeszkadzac, tzn odpychają go od dziecka co też mnie denerwuje, bo staram się żeby nie czuła się odrzucona przez to że się dziecko pojawiło, a oni wszystko na odwrót robią. Pies podchodzi, wącha a oni zaraz ze złością odpychają, a przecież nic takiego nie robi.
Jak tam u Was odruch moro? U nas mam wrażenie, że dość często występuje.Ana.Ta lubi tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Kasjanna, u mnie tez kąpiel dziala uspokajająco i dlatego wczoraj sie do niej zabierałam bo popoludnie bylo tragiczene ale ze akurat Mala przysnela to odpuściłam - w efekcid pospala wtedy prawie 4h i znwou zaluje ze sie z nią nie polozylam bo pozniej to juz bylo spanie po 1,5h max... Takze ja dzisiaj jestem. Mega niewyspana, jeszcze mamy dzisiaj pediatre i musze to jakos logistycznie ogarnąć... Mąż pewnie wstanie na ostatnią chwilę wiec mam nadzieje ze Mała cos mi bedzie spala do poludnia zebym mogla sie ogarnac... Nie wiem ile bym dala za 6h snu ciągiem... Czuje ze tego potrzebuje...
Malinka, najgorzej jak nie pytasz a każdy ma pelno rad. Współczuję... Co do psa tez mamy podobna sytuacje od kiedy jest Msls wszyscy go odrzucają...17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
U nas mała szalała do 1 🤦🏼♀️ Mąż wrócił z pracy i przejął stery żebym mogła się wykapać, a potem zrobił mi jedzenie, bo byłam dramatycznie głodna. Myśle, ze jej szaleństwo było już na sam koniec z przejedzenia 🤦🏼♀️
Malinka współczuje podejścia bliskich. Zwłaszcza tego do otwierania okien i psiaka.Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
U mnie tak, nawet na brzuch (tylko jej reka zostaje pod brzuchem i nie jest w stanie sobie z tym poradzić), ale moja jest deczko starsza. Rozwijaja sie te dzieciaki
U mnie dzis wreszcie spokojniej, kupa zrobiona, mleko tak jakby wrocilo (przynajmniej na noc), wiec jest okLeksa, Malinka2021, Ana.Ta lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Hej 🙂 u nas noc ok ale podobnie jak u Was popołudnie i wieczór koszmar. Mania nie spała od 15 do 23, jedynie 5 minutowa drzemka na cycu czy u męża na rękach. U mnie piersi są jak smoczki co chwilę chce, a jak jest bardzo głodna i już nie leci to afera wielka rękami mnie okłada i krzyk.
Mały terrorysta.🤣
Do tego to ulewanie czkawka itd, 3 dzień ostro. 🤦
Malinka współczuję, pewnie i tak robisz swoje bo nie ma się co przejmować 😘 Ty jesteś mamą Wojtusia i kropka.
Jak ja lubię Was podczytywać, aż mi lepiej psychicznie🙃 razem jakoś damy radę 😘 mam nadzieję, że z czasem będzie lepiej, tak mi się wydaje.😁
Vende moja tak się kręci pupcią, rzeczywiście na boki. Preferuje jeden bok i muszę tego pilnować.😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2022, 09:18
Leksa, Malinka2021, Klara_1985, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Tak, też zauważyłam u Wojtka że na bok się przekreca 😄 i też preferuje 1 bok i ciągle go przekrecam 😅
Właśnie go karmie, zgubił sutka i przyssał się obok na brodawce ależ to było bolesne! Nie wiem nawet jak to zrobił 😅
Czy jak Wasze dzieci płaczą/krzyczą to też słyszycie takie 'Nie! Nie! Nie!'? 😅Zosiek lubi tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Malinka u mnie to nie nie nie a raczej e e e to jest kupa. I to na bank zawsze sie sprawdza.
Moje dziecko chyba wie ze idzie dzis na do lekarza i beda ją ważyć bo jak nigdy co godzine zglasza sie po pierś. I jak na wage wrzucilam to 100g wiecej niz wczoraj mimo chyba juz 3 kup od nocy... Wle ciekawa jestem co powie lekarz bo tak naprawde dopiero przekroczyliśmy niewiele urodzeniowa...
Dzisiaj pierwszy raz nie trafilam w moment z prysznicem i musialam wyskakiwac w trakcie bo taka syrena sie rozwyła jakby ją ze skóry obdzierali. I tak od godziny latam w tym ręczniki bo nie daje mi sie ubracAle juz (Znowu) sie karmimy wiec moze usnie chociaz na trochę.
Zosiek ja wczoraj dostałam z takiej agresji w twarz od Małej. Ale ona chyba ma kolki no tak to wyglada niestety...
No to sie zdziwilam z tym przekrecaniem. Myslalam ze są na to za małe te dzieciA kiedy ta glowa sie troche stabilizuje? Mala ją dzwiga od poczatku prawie ale nieudolnie i często obrywam tyn łbem, bo zachowuje sie jak dzięcioł
Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja