WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2022, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że mega glodomorki mamy🙂ja od dziś będę się starać karmić nie częściej niż co 2h ale zobaczymy co z tego wyjdzie🙂

oar89n73njsm8gcn.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2022, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna szumisie wjezdzaja u nas na okraglo rozne z roznymi szumami...teraz w koncu zasnal na mnie... asiulka ja probuje malego przestawic jedzeniowo z 2h na 3h ale no bez szans...czasami sie uda ale rzadko...

Kasjanna lubi tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2022, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja sobie tez skraca ten czas jedzenia i najlepiej jadłaby w dużych ilościach. Tez zaczęłam na to bardzo zwracać uwagę i staram się żeby jadła co trzy godziny, nie częściej

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2022, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta, jedna pobudka w nocy?? Szacun dka Twojej córy!! Moja noc to była jedna wielka pobudka😂

Zosiek, Soleil, Kasjanna lubią tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2022, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja od 8-14 nie spała, zasnęła jedynie na 10 minut i skoczyłam do sklepu, zostawiłam mężowi córę i podobno jak już wyjeżdżałam autem z garażu to był wielki ryk. To u nas też skok rozwojowy czy kolki 🤣 Nie ogarniam ostatnio w ciągu dnia, jak to mówię poznajemy się stale nieustannie 🙃

Spacer dzisiaj odpuściłam bo wczoraj mnie spiekło 🙃

Jutro starsza ma dzień mamy i taty w szkole, śpiewa nawet solówkę, z bólem postanowiliśmy że nie pójdę. Tyle ludzi i dzieci nie chce młodszej narażać, do tego daje cyrki w tych godzinach a nie widzę wyciągania cycka na sali gimnastycznej z 200-300 ludzi. Mąż mi nagra, nie mamy innego wyjścia. 😔

Vende z dzięciołem dobre 🤣
    Kasjanna urocza musi być ta Twoja Nisia 😁 moje to zerka z nad piersi w stylu : czemu musiałam tak długo czekać?

Muszę spróbować tego patentu z suszarką. Szumisia dalej nie kupiłam.🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2022, 16:11

Ana.Ta, Klara_1985 lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2022, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek, ja mam w piatek dzien rodziny w przedszkolu i sie wybieram z mala. Troche mniej ludzi, bo to tylko jedna grupa, ale juz zapowiedzialam synowi ze jest oocja ze bede musiala wyjsc. Przedstawienie jest w zwyklej sali, wiec obawiam sie duchoty.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2022, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka87 wrote:
    Widzę że mega glodomorki mamy🙂ja od dziś będę się starać karmić nie częściej niż co 2h ale zobaczymy co z tego wyjdzie🙂

Też tak dziś planowalam ale od 13:30 karmimy się z 30 min przerwami bo inaczej jest drama😂 wózek nie, leżenie nie, chodzenie nie, smoczek nie, śpiewanie nie - tylko cyc. I tak leżymy bo sie juz poddalam😂

A bylo tak pięknie to jej 2 razy kupa i czkawka przeszkodzily🤷‍♀️ Moze wkońcu „odpadnie” to pojdziemy na spacer wiecZorem😬no i dziś obowiazkowo kąpiel.

Namowilam meza na wiecZor w sypialni z cycem i serialami 😂 ciekawe czy mała da nam „pobaraszkować” 😂

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2022, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara_1985 wrote:
    Ana.Ta, jedna pobudka w nocy?? Szacun dka Twojej córy!! Moja noc to była jedna wielka pobudka😂

Też jestem w szoku😂 zazwyczaj usypia teraz ok 22, rZadko ok 12.00 i budzi sie w okolicach 2-3. Później ok 6. Oby sie już nie zmienilo. Ale za to pewnie w dzień jej nie najedzenie wjeżdza😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2022, 17:01

Klara_1985 lubi tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2022, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj koszmar. Mala prawie nie spi, drze sie w nieboglosy, a jak sie dossie do cycka to wisi godzinę. Znoeu ponad 10h nie mialam nawet jak zjesc. A teraz zjadlam tak szybko ze pewnie mnie brzuch rozboli. Mala przysnela, oby na chociaz godzinie bo sie wykończę dzisiaj... Nie wiem co jej sie dzieje ze takie koncerty zaczela robic. Za wcześnie chyba u nas na skok..

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2022, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też codziennie robicie zdjecia bąbelkom?😂 ja po porannej toalecie mycia buzi i czesania przebieram ją i coś tam pstrykam😂 albo w ciągu dnia jak rano się nie da 😬 niedlugo mi zabraknie pamięci 🙈

Gdzieś tam slyszalam ze kiedys dramy się zapomina a zdj zostaną😂 choć ja aferki czasem dokumentuje- zobaczy sobie kiedyś😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2022, 17:05

Klara_1985 lubi tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2022, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende może to nie będzie pocieszające, ale mój syn był taki wymagający. Mało spał, dużo płakał, kolki i ciagle na rekach chciał być. Przeszło z wiekiem. Dzieci są rozne.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2022, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende też sie zastanawialam czy u mnie nie skok :/ ale u ciebie faktycznie dlugo bobas nie spal.
    Hmm moze niech ci maz wczesniej szykuje albo kupi jakies przegryzki na czarną godzine (wafle ryzowe, chrupki kukurydziane).

Ja z cycem chodze jesc i robic kawe🙈 😂 ostatnio nawet poszlam siku bo juz nie moglam🤦‍♀️Wtedy przynajmniej nie placze, zast sie jakby to bylo z chustą...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2022, 17:16

• Vende Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2022, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly szantazysta zdążył juz oczywiście w ta godzine sie obudzic, obsikac siebie, ciuszki i lozeczko i po tym wymusic cycka. Oczywiście usnela po kilku minutach. Spi caly kwadrans i już wiedzę jak sie kręci. Jak to nie skok to moze po prostu pogoda? U nas dzisiaj caly dzien zaduch a teraz sie rozkreca burza...
    Ana.ta ja to mam jakies przegryzki, tubki owocowe, jogurty pitne bez laktozy... Ale ja w ciagu dnia zapominam po to pojsc. A jak juz jestem fest glodna to zwykle cos takiego sie dzieje ze akurat nie mogę tam isc...

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2022, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna to macie dobrze z ta jedna grupa, u nas też tak było w tamtym roku że tylko nasza klasa miała i do tego na polu. A teraz 5 grup plus rodzice, będzie to trwać też bardzo długo.

Vende rozumiem Cię i współczuję bo u nas też są długie przerwy w spaniu i jak słyszę od mamy przecież takie małe dziecko ciągle śpi to mnie szlag trafia. 🙃

Ana.Ta lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2022, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie korzystam z fb, zazwyczaj mam dezaktywowane konto, ale dziś weszłam na nasza grupe i jestem zachwycona tym co tam zobaczyłam 😍 dzieciaczki mamy cudowne 🥰 chyba tez wstawię zdjęcie mojej Olgi żeby Wam ja przedstawić 😄

Soleil, Malinka2021, Ana.Ta, Kasjanna, Vende, Zosiek lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2022, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa z chęcią poznamy Twojego szkraba 💛

Moja mała mi padła po kąpieli- śpi na szczęście aż godzinę, mogłam sobie ogarnąć lekkie sprzątanie i ściągnąć pranie- aaach 😂jak taka potulna bedzie zawsze to bedziemy kąpac codziennie o 19-20 😂

Edit. Gdybym jej nie rozbudzila o 2.00 dalej by spala😂 wieczorem wiercila się na kupę, a kupy brak, chyba to jej uwierało. Na szczęście teraz sie udalo, dalam szybko 40 ml odciàgnięgo i dojada z cyca. Przerazila Mnie ta przerwa bez jedzenia- ale w sumie miala „zapasy”po wczorajszym dniu 😂 jak kladlam sie obok bylam nastawiona na pobudkę o conajmniej 12:00 a tu proszę 😬

Vende super że u Ciebie spokojniej! Może te kąpiele (tyle wrażeń i ciepła woda) je tak relaksują 🤔
    U mnie też „tylko spanie” bylo w 1 tyg. Ale pomieszane z aferami bo mialam problem z karmieniem i za malo mn dawałam... jak pozniej zrozumialam. Może te osoby co tak mowią mają takie doświadczenia, bo moja mama przez 6 mcy całe noce z bratem musiala chodzic i lulać tak się darł... kurcze, każde dziecko inne przecież

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2022, 02:41

Leksa, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2022, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko usnęło w koncu po 18:30 i o 20 wstalo bez krzyku, wykąpaliśmy sie, troche podkarmilismy bo Mala juz przysypiała i spi dalej. Oby to byla spokojna noc :)
    Leksa, Mala jest cudowna! Wlasnie sie zastanawialam czyje to cudo a teraz juz wiem :)
    Zosiek, ja tez to ciagle słyszę a tak wygladal tylko pierwszy tydzień...

Leksa, Zosiek, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 03:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, jak wam mija nocka?
    U nas cos ciezko sie bylo polozyc, nie miala ochoty spac, a teraz sie obudzila i dosc długo lezala i gadala do siebie, az szkoda bylo ja brac. A druga czesc na przewijaku. Ma tam swoje ulubione miejsce. Kiedys wpatrywala sie w szary kabel od pralki wlaczony do bialego kontaktu na tle ciemnobrazowej sciany, a teraz coraz częściej gada do niego jak najeta i smieje sie glosno :)
    Mimo wszystko mam nadzieję ze szybko zje i usnie i ze nie przestawila sobie ze w nocy bedzie sie juz teraz chciala bawic :/

Malinka2021 lubi tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niunia nie śpi od ponad godziny i ani myśli iść spać dalej 🙈

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj ciezka noc...pobudka co 1.5h zeby nosek wyczyscic i jedzenie...do tego odciagac mleko i dobra godzina nie moja...mam nadzieje ze choc troche odespie w dzien

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
‹‹ 446 447 448 449 450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ