X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna moja mała nigdy nie chce tak sama leżeć🙈 czasem tylko pare minut na przewijaku obserwuje skosy w sypialni🤔
    Ale u mnie w sumie 3tyg+3 dni to moze za wczesnie...

U mnie nie spala od 2:00 do 3:10 i teraz od 6:30 sie karmimy, ale dalej robi tę kupę na raty i bidulka się męczy 🤦‍♀️

Dziewczyny otwieracie okna w pokoju gdzie maluszek czy wietrzycie jak go nie ma? 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2022, 07:15

Malinka2021 lubi tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Vende Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie po tragicznym dniu spokojna noc. Najpierw spala mi ciągiem 4h a potem dwa razy po 2,5h, wiec ja czuje sie pierwszy raz o kilku dni wyspana. A przerwy na przewijanie i karmienie trwaly kolo pol godziny takze naprawde spoko.
    Ana.ta ja otwieram normalnie okno przy Malej tylko dbam o to żeby byla przykryta. No i wiadomo jak cieplo na zewnatrz to i caly dzien moze byc otwarte, a jak jest chłodniej to raczej wietrze tak czasowo, otwieram na pol godziny i wlasnie pilnuje troche jak na spacerze czy jej nie za zimno.
    Moja zaczyna sie powoli interesowac jak jej cis pokazuje, np geajace pluszaki czy cos, to patrzy i sie przygląda. Sama tez nie lubi byc w lozeczku, tylko spanie wchodzi w gre.

Kasjanna, Malinka2021, Ana.Ta lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta,ja z tym oknem jak Vende robie, natomiast z lezeniem samemu to raczej powiedzialabym ze coraz mniej. Na przewijaku jej samej nie zostawiam bo boje sie żeby nie spadla (niby to maluszek, ale nastraszyla mnie polozna te kilka lat temu ze byly takie przypadki, ze noworodek jest silny i nie kontroluje tego co robi). W kazdym razie w lozeczku czy na macie jak poloze jakas zabawke czy kontrastowa książeczkę to wczesniej potrafila i z 15 minut patrzec. Teraz raczej probuje ja zjesc, a ze nie umie chwycic reka to dostawia sie ustami, a jak sie nie udaje to wola, wiec dlugo nie polezy.

Malinka2021, Ana.Ta lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej😄
    My padlysmy o 23 i pobudka o 6, dziecko mi wynagradza chyba te straszne popołudnia i wieczory 🙃 teraz też sobie drzemie ze mną w łóżku i kupa w pampersie.🤦

Już nie mogę się doczekać jak się zabawi coś sama na macie, może w końcu dam radę jakiś obiad zrobić.🙃
    Jak dobrze że dzisiaj jest chłodniej... Wczoraj młoda mi dogrzało w domu, mimo że miała bodziak krótki. Temp jej skoczyła do 37,5 po spaniu. Boje się klimy włączać ale chyba przy upałach musimy lekko bo na poddaszu w sypialniach jest gorąco.

Ja też uchylam normalnie okno jak jest ciepło na polu. 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2022, 08:38

Kasjanna, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez otwieram normalnie okno przy małej, ale właśnie staram się żeby w tym czasie była przykryta.
    Klima tez była już przy niej raz włączona i tez było ok, nie było jej zimno.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez otwieram normalnie okno ;)

Ana.Ta lubi tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2022, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja z cycem chodze jesc i robic kawe🙈 😂 ostatnio nawet poszlam siku bo juz nie moglam🤦‍♀️Wtedy przynajmniej nie placze, zast sie jakby to bylo z chustą...[/QUOTE]

Ana.Ta, da się sikac z dzieckiem w chuście, mam to sprawdzone 😂 i jeść można, chociaż czasem jedzenie ląduje dziecku na głowie. Dzisiaj moja Hanka nie odkładalna. Dzięki chuście zjadłam śniadanie i wyszykowałam nas do wyjścia. Jedziemy do pepco po pieluchy tetrowe, bo ulewa z takim natężeniem, że nie nadążam z praniem.

Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z oknem identycznie 🙂

Dzisiaj w nocy Wojtek nasikał na ścianę podczas zmiany pampersa 😅 już nie wiem, śmiać się czy płakać 😅

Leksa, Kasjanna, Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja malej tacke trzymam nad glowa jak jem a ona jest w chuscie :D Ale toalety jeszcze nie probowalam, jakos tak dziwnie.

Nie chce zapeszać, ale mala od 40 min lezy w lozeczku sama. Cos tam gada, troche drzemie. Jestem w szoku... Az sobie zdazylam kuchnie wysprzatac :)

Edit: no i obie pospalysmy :) wiem ze sa takie dzieci ktore same zasypiaja w lozeczku, ale na wlasne oczy nie widziałam. Oby jej tak zostalo 👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2022, 11:00

Zosiek, Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczorajsza wizyta u neurologa spowodowała ze kamień spadł mi z serca. Lekarz przeanalizował wypis ze spzoitaka, długo badał niuńkę i potwierdził co mówili lekarze w szpitalu i nasza pediatra - niedojrzały układ nerwowy. Do końca 3 mca drżenia powinny ustąpić lub znacznie się ograniczyć, jeśli nie to kontrola. Przy badaniu stwierdził lekka asymetrię ciała i wystawił skierowanie do fizjo wiec i ta wizyta będzie z pakietu :)

W nocy było tak duszno, ze okno było otwarte na szeroko a Gajka tylko w bodziaku na krótki rękaw 🙈😬 chyba zaczął się drugi skok ten z 8 tyg (jesteśmy obecnie 7t2d). Nie daje się odłożyć + je znacznie więcej niż zwykle. Wczoraj niemal butla za butlą. Podczas ostatniego skoku tez tak było a potem zjadane ilości mleka się zmniejszyły :)

Zosiek, Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny możecie mi polecić jakąś chustę i sposób wiązania?
    Mam ze starszej elastyczną ale jest do du... młoda mi w niej zjeżdża🙃 mimo to uspokoiła się od razu 😆

Majetta dobrze że lekarz Cię uspokoił, u znajomych też problem był z układem nerwowym a dziewczynka wyciągana CC tydzień przed. Minęło po kilku miesiącach.
    U nas ten odruch moro jest, ostatnio jakoś bardziej 🙃

Któraś z Was pisała o laniu się z jednej piersi jak karmi się druga (chyba Malinka?), nosiłam wkładki i nie zwracałam na to uwagi, na noc zapomniałam włożyć i mnie dosłownie zalało i przez to długie spanie młodej i podczas karmienia z pierwszej piersi. Używacie kolektora do zbierania? Szkoda tego mleka trochę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2022, 11:40

Malinka2021 lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj pobudka 4.50 :| do 6 próbowałam panicza uśpić bo non stop wykazywał chęci, ale bardzo się bronił. O 6 mąż go zabrał i uspał w ciągu 15 minut.
    My dzisiaj po wizycie kontrolnej u pediatry. Wszystko okej, synek waży 4365 gram. Średnio dziennie przez ostatni tydzień przybierał 33 gramy. Wiem że to bardzo dobrze ale tyle co na tym cycu wisi to powinno być 2 razy tyle 🤣 i ostatnie 2 noce mnie dobiły. Od 20 zaczyna się 'nie wiem co' myślałam czy to nie kolka ale chyba nie. W sumie nie wiem. Mały niby chce cyc za 5 sekund jednak nie i wisk i wielki żal nad swoim losem. I tak do 23... Męczy mnie to do tego stopnia że non stop myślę o mm na noc... Mimo że na blogu doradczyni laktacyjnej hafija czytałam ze to normalne zachowanie, wieczorami też ponoć wypływ mleka jest wolniejszy bo mleko jest 'tłusciejsze' ale płakać mi się chce przy takich wieczorach. Czuję się wyczerpana a to dopiero początek. W piątek będziemy mieć już 3 tygodnie

Zosiek ja mam kolektor ale mleko wypływa mi zawsze przy nocnym karmieniu i nie myślę nawet iść po niego te 5 kroków

Co do okien u nas też bobas jest przy otwartych ale wiadomo wtedy też pilnuje żeby był przykryty.

Kasjanna zazdroszczę! Chociaż mi raz na drzemke w dzień udało się odłożyć dziecie nieśpiące i też leżał sam z 10 min i zasnął, co też jest mega sukcesem ciekawe tylko czy do powtórzenia.

Majetta same dobre wieści 💕 u nas asymetria główki, po wizycie z osteopata tylko zalecenie żeby pilnować i podchodzić do dziecka z dwóch stron.

Moj czas minął.. Dobrze ze ciepła herbatę udalo sie wypić 😂

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• ola1 Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu są pieluszki tetrowe po 5zl.
    Bawełna 100%

pieluszki-tetrowe-kolorowe-fazymazy.webp

ubranka dla niemowląt
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2022, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek, ja mam kółkową z The Slings. Wiąże się bardzo prosto. Na instagramie mają tutoriale, jak zrobić to prawidłowo. Babeczka od chust polecała mi też takie chustonosidło dla dzieci od 3,5 kg z firmy Luna dream. Drogie w cholerę, ale jakbym nie miała chusty, to bym sobie kupiła używane.
    Ja kolektora nie mam, ale tak mnie wczoraj zalało, jak próbowałam rozgrzać ten zatkany kanalik, że zaczęłam zbierać do zwykłego kubeczka na pokarm, bo się lało jak z kranu. Zostawiłam kubek w kuchni i mąż wylał jak myl naczynia🙈

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też okna otwarte caly czas. Mieszkamy w bloku i upał tu niemiłosierny ale klimy właśnie boje się odpalać przy malej😏

Majetta super ze wszystko ok🙂
    Ja też kolektor zakupiłam ale jeszcze nie użyłam, leży w szafie🙂

Dzis w końcu użyłam laktatora bo czulam że piersi mi wybuchną, młoda ostatnio ciagle na cycach siedziala i chyba produkcja się zwiększyła przez to😏
    W 5 min z jednej piersi odciagnelam 90 ml to chyba duzo😳
    Zazdroszczę Wam tych chust, myślę że przy mojej nieodkładalnej niuni chusta zrobiłaby robotę ale nie mogę się jakoś przemoc z tym😏

Moja mala też zaczyna miec katar delikatny, narazie tylko odciągam Aspiratorem. Nebulizator mam ale kupiony był bardziej pod nas, niby ma końcówkę dla dzieci ale nie wiem czy dla takich niemowlakow😏

W ogóle mysle ze od tego płaczu głos malej ochrypł, teraz tak wyje jak placze😒

Dziewczyny cukrzycowe a tak z ciekawosci sprawdzała któraś z Was cukry po porodzie tak jak kazała diabetolog?
    Ja kilka razy sprawdziłam na czczo i szok bo było np 97 czy 98 a teraz norma jest 100 wiec też nie malo🤔

oar89n73njsm8gcn.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek wrote:
    Dziewczyny możecie mi polecić jakąś chustę i sposób wiązania?
    Mam ze starszej elastyczną ale jest do du... młoda mi w niej zjeżdża🙃 mimo to uspokoiła się od razu 😆

Ja miałam przy starszej tkaną lennylamb i polecam całym sercem :) https://pl.lennylamb.com/shop/by/product_group/baby_wraps/erp_product_type/long_woven_https://pl.lennylamb.com/shop/by/product_group/baby_wraps/erp_product_type/long_woven_wraps?utm_source=website&utm_campaign=kafelek_chusty_tkane_pl&utm_medium=kafelek&utm_term=&utm_content=

co do wiązania to "kieszonka" jest stosunkowo łatwym wiązaniem i bezpiecznym dla bioderek : https://pl.lennylamb.com/blog/wiazanie_chusty_tkanej_kieszonka

Zosiek lubi tę wiadomość

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Vende Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Mloda odbija sobie po spokojnej nocy... Placze nie wiem o co bo cycka nie chce, pielucha czysta, przytulam i bujam... I nic to nie daje. Krzyk w nieboglosy. Spala od 7 rano dwa razy po pol godziny... Za drugim to sie troche wściekłam bo ledwo usnela a wszedl moj tata, super bo przyniósł mi obiad ale byl tak wypsikany perfumami ze az mnie zmdliło a jeszcze podszedl do Malej i zaczął ją zaczepiać, no i godzina wrzasku ponownie... Ech. A tego zapachu nie moge wywietrzyc, taki intensywny a to dla dzieci tez lipa.
    Kasjanna zazdroszczę, mam nadzieję ze i u mnie nadejdzie taki dzien...

Ana.Ta lubi tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka ja mam teraz cukry ok, powinnam zrobic jeszcze krzywa ale nie mam jak,poza tym nie lubie tego :p

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek, tak to ja pisałam o wycieku z drugiej piersi 😄 nie mam kolektora ale kupiłam wkładki wielorazowe bambusowe, skoro to ma trwać kilka miesięcy 😅 właśnie muszę odebrać z paczkomatu.
    Vende och mój tata też taki wypsikany przy małym był i mnie wkurzył 😐
    My juz wróciliśmy dzisiaj do naszego mieszkanka 🥰

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy u któregoś z waszych bobasków utrzymuje się jeszcze żółtaczka?
    U nas niestety tak😒najprawdopodobniej jest to przedłużająca sie zoltaczka od karmienia piersią ale jak nie przejdzie do przyszłego tygodnia to mamy isc do pediatry

oar89n73njsm8gcn.png
‹‹ 447 448 449 450 451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ