X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2022, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil to ja też ta złota lavazze między innymi pije🙂 a bezkofeinowa kupilam niebieska lavazze i też jest bardzo dobra☺️

Soleil lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2022, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak patrzę na allegro to te wszystkie rożki są raczej grube jednak...

oar89n73njsm8gcn.png
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2022, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka87 wrote:
    Soleil to ja też ta złota lavazze między innymi pije🙂 a bezkofeinowa kupilam niebieska lavazze i też jest bardzo dobra☺️

Musze spróbować 😀

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2022, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas dzień i noc słabe, chyba mamy rzeczywiście kolki. Pręży się i poplakuje na bąkach, które wybudzają ja z każdej drzemki. Budzi się dosłownie z wrzaskiem co nie było aż tak... Ledwo żyje dzisiaj. Mąż jechał dzisiaj po Espumisan, ciekawe czy pomoże i kiedy. Do tego ulewanie dzisiaj spore.

Klara ja też mam ten ekspres i polecam, oprócz złotej lavazzy kawa kimbo też jest smaczna. Można sobie odmienić 😉

Macie też potówki? Chyba przegrzewam młodą. Smarujecie je czymś?

Klara_1985 lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2022, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj było mocno słabo i też podejrzewam kolki bo wył biedny 2.5 godziny. A teraz myślałam że będzie powotrka z rozrywki ale mocno tule i zasnął na mnie.
    Zosiek my potówek nie mamy ale mamy trądzik na buźce niemowlęcy. Co zejdzie to na nowo wysypuje i mały rozdrapuje to. Dzisiaj będziemy robić kąpiel w krochmalu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2022, 20:14

Zosiek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2022, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek wrote:
    Hej, u nas dzień i noc słabe, chyba mamy rzeczywiście kolki. Pręży się i poplakuje na bąkach, które wybudzają ja z każdej drzemki. Budzi się dosłownie z wrzaskiem co nie było aż tak... Ledwo żyje dzisiaj. Mąż jechał dzisiaj po Espumisan, ciekawe czy pomoże i kiedy. Do tego ulewanie dzisiaj spore.

Zosiek u nas tak samo fatalna noc i taki sam dzień. Kupiłam espumisan i nie wiem czy to zbieg okoliczności czy taka szybką poprawa. Dalam 10 kropli do odciągniętego mleka i przestała się od razu prężyć po jedzeniu, a później na spacerze obroniła się dosłownie po pachy. Jest dużo spokojniejsza, zasnęła teraz u męża na rękach. Obym nie zapeszyla, bo naprawdę marzę o spokojnej nocy.

Zosiek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2022, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też muszę kupić espumisan, bo mały jeszcze nie płacze, ale steka i pręży się przy każdym bąku i słabe kupy robi, bardziej małe kleksy.

Noc jak zwykle słaba, ale w dzień jest super, zaczęłam go szybciej karmić i duzi lepiej jest, bez nerwów. Tylko 2 razy musiałam nakładki używać i to już na dobitkę.
    Faktycznie dużo lepiej piersi oproznia bez nakładek.
    Jutro mąż do pracy na 12h wiec zostaję sama od 5 rano do 19 co mi się nie uśmiecha.

Soleil mój tez ma trądzik, trochę mu się poprawił, ale dalej jest.

Potówek nie mamy, Maks jest cieplolubny jak mama, w nocy się przytulamy do siebie i jest git. Zamówiłam mu jednak body na ramiączkach tez, bo jednak duszno jest.

Ktoś już używa pieluch 2 i ciuszków 62?
    I jak u was ze skokami rozwojowymi?

Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2022, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil u nas też trądzik jest, a już był moment że było go mniej. Jeszcze teraz te nieszczęsne potówki. 🤦

Klara to ciekawe czy Espumisan od razu Wam pomógł, ja dałam póki co 2 dawki i czekamy.🙏 Też marzę o spokojnej nocy bo nie spałam praktycznie od 3. 🙃

Megsi my mamy od początku 62 i pieluchy 2 od 2 tygodni. 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2022, 20:43

Soleil lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Vende Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2022, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się z potówkami :) niewiele mozna, przemywać wodą, kąpiel w Krochmalu, ewentualnie z dodatkiem nadmanganianu potasu. No i odkrywać.
    U mnie z kuoa ta sama historia, jak idzie to jest tragedia, ale zauwazylam z egorzje po mm niz po moim mleku co ciekawe. Ale jeszcze nic na to nie kupilam.
    Ja za to czuje się dzisiaj tragicznie, strasznie bola mnie plecy i o dziwo rana po cc, chyba sie przeciążyłam :(

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Provitamina Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2022, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdy u mojego dziecka wyskakuje jakaś krostka to przy karmieniu smaruje swoim mlekiem i znika w mgnieniu oka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2022, 21:11

Ana.Ta lubi tę wiadomość

Starania od kwietnia 2020 roku
    👫 OBOJE 35+

Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
    AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
    Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
    Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
    Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
    TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
    FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
    FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
    Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
    DHEA-SO4: 281,60 ✅
    FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
    LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
    Drożność jajowodów ✅
    Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK

3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży

Sierpień 2021r. IN VITRO
    06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
    09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
    11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
    Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
    7470ugpj1funw5wd.png
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My póki co nadal ubranka 56 i pampersy 1 od tygodnia używamy 😄 ale widze, ze za niedługo będą już ubranka 62 😊 malutka taka długa się robi 😄

Mnie od wczoraj boli głowa, wczoraj jeszcze zakupy z dziecmi i siedzenie z gośćmi do późnych godz nocnych, do tego te gwałtowne zmiany pogody nie sprzyjają mi. Gości jeszcze mam do końca tyg, a w przyszły piątek syn ma urodziny to tez będzie ciagle ktoś, także będzie intensywnie. Czuje się zmęczona mimo ze mała naprawdę ładnie śpi i jest grzeczna. ODPUKAĆ 😅
    Dziś byliśmy w kościele i mała była super grzeczna. Jestem dumna z mojego żuczka ❤️ Starszak bardziej marudził, ale na procesji spotkał kolegów z przedszkola to już było ok 😊

Ana.Ta, Megsi, Malinka2021 lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2022, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende, bo mm jest cięższe niż nasze mleko, nasze przelatuje szybko i jest lepiej trwaione. Dopiero zaczęłaś dawać, może malutka ci się przyzwyczai.

Ja właśnie kończę ostatnie sztuki 1 pampersow I nawet czasem 2 zakładam i w sumie 1 jeszcze dobre są, ale się odciskają wiec chyba na 2 przejdę.
    Ubranka właśnie też powoli 62 będę zakładać, myślę, że to już nasze ostatnie dni z 56 i jakoś mi tak przykro jak on szybko rośnie.

Provitamina spróbuję smarować koim mlekiem zobacze czy zadziała 😃

Ana.Ta, Provitamina lubią tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2022, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozna tez poprosic lekarza zeby przepisal masc z witamina A (ewentualnie cos kupic tylko wtedy moze miec inne rzeczy w skladzie). Po tym ladnie schodzi. U nas tradzik zostal jeszcze na brodzie, ale juz malutki, potowki pojawiały sie na podbródkach, ale juz nie ma.

Ja juz kupilam trójki, ale jeszcze nie probowalam, z tym że dwojki sie wlasnie juz odciskają. Ale mam jeszcze troche do wykorzystania najpierw. Idzie mi tak z 6 pieluszek dziennie. Ubranka 62.

Doszlam dzis do 14 karmien i pewnie jeszcze jedno bedzie do polnocy. Jakos się z tym lepiej czuje niz z 17, a to bez celowego przeciągania, także jak na Nisie jest git. Jakos mi dzisiaj lepiej, wczoraj bylam sama w domu bo syn został u babci i jakoś sie nie moglam pozbierać.

Ana.Ta, Megsi lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2022, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a skąd wiecie na pewno ze to potówki? U nas też jest na brodzie, dekolcie i z tyłu na szyi...wczoraj było jeszcze na brzuchu ale raz posmarowałam wacikiem nasączonym w krochmalu a dzis rano pokremowalam sudocremem i z brzucha już wszystko zeszło natomiast dekolt wyglada kiepsko🤔 myslalam już zebt jutro z małą do pediatry isc zeby to oglądnął ale doszliśmy z mężem do tego że to jednak raczej na pewno potowki😏
    Wysypka na alergie pokarmowe troche inaczej by wyglądała chyba😏

U nas różnie, jedne ubranka 56 a inne już 62 🙂 pieluchy od wczoraj 2 🙂

Megsi lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2022, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm a nasze Mleko wiem ze dobre jest na wszystko ale ze na potówki tez to nie wiedzialam☺️

oar89n73njsm8gcn.png
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2022, 03:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Mnie tez często małe kupy i prężenie, widać że się biedna męczy ale po przytuleniu jakoś usypia czy leży. Teraz nawet nie pomoglo trzymanie za rekre tylko zczołgala sie z rożka i doslownie przywarla do mojego czoła leżąc na brzuszku na „na żabę”- i czuwam bo widzę, że jej dobrze, ale nie wiem czy w tej pozycji mogę ją tak zostawić 😐

Ściągnełam w międzyczasie pokarm bo jadła tylko z 1 piersi, nie chce zapeszać ale ostatnio mała lepiej je z cyca tzn. szybciej. Gdyby nie problemy z brzuszkiem naprawdę byloby ok. I w 8min ściagam jeszcze awaryjne 50 ml.

Dzisiaj skończyliśmy biogaye i zastanawiam się czy nie lepiej wprowadzić espumisan... może tak teraz spróbujemy, bo męczy mnie to jak nieraz kilka godzin się pręży. Niby w trakcie czasem usypia, ale źle mi z tym wybudzaniem, wtedy też gorzej śpi

U mnie potówek nie ma ale bardzo lekko ubieram, w sumie skarpet nie widziała od tygodnia, widzę że tak jej wygodniej. Mam tylko problem z krosteczkami na powiekach. Przegotowana woda, czy sól nie pomaga. Może mleko by pomoglo - tylko trochę się bałam na powieki zastosować 🤔

A tak wgl to u Nas malutka ewidentnie pokocha bujaczek. Teraz jest jeszcze taka mała że jakieś 5min jej wystarczy, ale ma taką błogość jak w wannie😂 i uwielbia huśtać się w ogrodzie na rękach w rożku. Cudowne jest takie odkrywanie 💛

Wczoraj została z babcią i wypiła całe awaryje mleko - jak to powiedziala- „darła do końca” - cale 120 ml zniknęło w zawrotnym tempie😂 to było 30 min po karmieniu-ale podejrzewałam że tak moze byc bo jadla (dla mnie tylko) 12 min i usnęła.
    Jak będziemy jechać na dluzej trzeba zostwiać jeszcze większe zapasy😂

Wieczorem wypiłam karmi kawowe! Dzięki za polecenie tego rarytasu😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2022, 03:18

Megsi, Leksa, Zosiek lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2022, 03:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze pampers 1, ale zaczynałam od 0, ubranka mieszam, czasem zakładam mniejsze 62.
    Najgorzej jak nie trafie z rozmiarem przy przebieraniu i muszę jeszcze raz 😂muszę zacząć wcześniej przykladać, ale często mała ma taką pozycję na przewijaku że ciężko to zrobić 😂

Co do śpiworkow ja widzialam takie cieniutkie ale na używanych, ale znowóż z dlugim rekawem :/ choć u mnie to sie nie sprawdzi bo jest zdenerwowanie często na rożek- lubi sobie zmieniać pozycje i wywijać kończynami 🤷‍♀️

Leksa super, że się przełamałaś i bobasek grzeczny. my planujemy w niedzielę juz tez isc z malutką, mamy piechotą 1 km, fajna droga, to od razu będzie w ramach spaceru. :)

U mnie córka też jakas grzeczna podczas różnych odwiedzin, jakby czula żeby dobrze sie „zaprezentować”😂
    Ale jakby nie było... my się przejmujemy ze dziecko się rozplacze a te przeciez normalne... i inni wcale nie oceniają tego nawet ryku 🤷‍♀️

Dla mojej mamy nawet gdy malutka ma aferki i tak jest grzeczna i kochana 😂🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2022, 03:16

Megsi, Leksa, Zosiek lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2022, 03:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta, espumisan to lek a biogaia to probiotyk, takze mozesz je podawac niezaleznie od siebie. Mi lekarz zasugerowal zmienic biogaie na inny probiotyk po skonczeniu, zeby urozmaicic flore bakteryjną, bo ma inny sklad. Daje dicoflor i chyba jest smaczniejszy bo mniej sie zali przy podawaniu. Chyba ze po prostu przywykla.

A propos tego ze inni rozumieja ze dziecko placze. Moj mąż wczoraj kazał mi zabrac mała do lekarza, bo na pewno jest chora, bo -uwaga- rozbudzila sie i plakala zawrotne 5 minut zanim ja utulilam.
    Ja nie wiem jak mozna sie tak zresetowac, bo syn ryczał niemożebnie jak był mały, ciagle chcial być noszony. Nisia przy nim to oaza spokoju.

Megsi, Malinka2021, Soleil, Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2022, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dajemy espumisan 3x dziennie. Są jeszcze takie kropelki o podobnej nazwie jak espumisan ale nie pamiętam dokładnie i wtedy się je stosuje jak espumisan nie pomaga. Tak jak Kasjanna pisze biogaia to probiotyk a espumisan jest na brzuszek właśnie. Nam też się biogaia kończy i też się zastanawiam nad zmianą. Jest albo wlasnie ten dicoflor albo vivomix. Ten vivomix jeszcze bardziej chwalą ale nie wiem hmm 23 czerwca idziemy na szczepienie to może dopytam pediatry który lepszy (moze jeszcze starczy biogai do tego czasu🙂)

Ja w pewnym momencie odstawiłam espumisan ale jak położna przyszla to powiedziala zeby do dawać malej bo on w ogóle nie szkodzi, nie można go przedawkować a po co dziecko ma się męczyć🙂

Będę zmieniać też witaminę d, bo ja kupilam taką zwykłą z pompeczka zeby było wygodnie dozować a też czytalam ze najlepsza witamina d dla maluszków to
    Vigantol. To jest lek a nie suplement🙂czytalam tez ze czasem właśnie po zmianie witaminy D kończą się bóle brzuszka...ehhh wszystko jest możliwe z tymi naszymi dziecmi🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2022, 07:22

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2022, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Was dziewczyny laktacja się stabilizuje a mi się wydaje że u mnie zaczyna się psuc😋
    W nocy jest ok, piersi mega pelne ale w ciągu dnia coraz bardziej zflaczałe się robia😏 mała będzie chcieć jesc coraz więcej a ja nie wiem czy właśnie nie mam coraz mniej pokarmu🤔

oar89n73njsm8gcn.png
‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ