Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
My tez mamy piersza sesje. Po 2 godzinach.
Vende, powiem ci ze mnie mobilizujesz do dania mm. 5h to marzenie... Tyle że kurcze no mam ten pokarm przecież.
Dochodze do wniosku że Nisia albo ma maly żołądek albo jest leniwa. Je tylko do zaspokojenia pierwszego glodu, pozniej nie chce i stąd ten krotki sen i tyle karmień. Tylko jak to zmienić?? Bo nasze sesje trwają tak 5-10 minut, a jeśli dłużej tzn że głównie odpoczywała i musiałam ja szturchać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2022, 03:13
29.04 - moja kochana córeczka -
Kasjanna ja nie chce do niczego namawiać. Sama sie na to mm złościłam ale widzę ze zmals lepiej spi wiec szybko mi przeszlo. Ale czy u Ciebie zadziala to nie wiem
ja siedze z laktatorem po karmieniu, bo Mala zjadla i 40minut z piersi i butelke mojego... Wiec muszee trochę pobudzać dodatkowo.
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
nick nieaktualnyKasjanna u mnie jest podobnie, minimalnie mniej karmien, ale pokarmu jest pod dostatkiem poprostu mały tak je i już. Położna mi mówiła, że on sobie to robi na zasadzie przystawki, dania głównego i deseru. Dzisiaj wisiał 30 min na lewej piersi aktywnie i 15 na prawej, a po godzinie znowu chciał. Miał wzdęty brzuch i sobie poprostu dla komfortu ssał cyca...
Co do mm ja tak długo jak mam swój pokarm to nie podam, bo mi szkoda. 5h snu to marzenie dla mnie. Plan był taki, że karmie małego do snu, a później mąż poda butle z moim mlekiem. Miałam 120ml uciagniete. Spał po tym 1h51 min, więc dupy nie urywa 😁 po mm pewnie spałby lepiej, bo nie jest takie lekkostrawne, ale narazie się wstrzymuje. Jak podam butle to później i tak muszę ściągać mleko, no cycki wybuchają, więc nie pospie.
Tez mnie wkurza, że mały tak krótko je, a często, ale mówią, że to normalne, bo małe żołądki i szybko trawią.
Czasem jest tak, że skończysz karmić, a dziecko już powoli jest gotowe na następne jedzenie... liczę na to, że z czasem będzie krócej na piersi I będzie ona tylko do żarcia, a nie komfortuSoleil, Malinka2021 lubią tę wiadomość
-
Vende mam po 10 sesji dziennie,juz mnie to wykancza bo caly czas odciagam i podaje z butli...macie jakies sposoby zeby wydluzyc czas jedzenia? Probuje bezskutecznie ;( uda sie czasami zjesc co 3h ale jednak w wiekszosci co 2h bo Bartek ma normalnie w tyłku zegarek24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Megsi, tez mi zal podawac mm, tylko mam wrazenie ze idziemy w zlym kierunku, ze wczesniej karmienie, mimo ze częste bylo karmieniem, a teraz jest zabawa lub sposobem na zaśnięcie. Tulenia mogloby nie byc, tylko cyc i cyc. Jak tylko wezme małą na ręce to jestem wylizana. A ze smoczkiem juz nawet nie mam co próbować bo ja tylko rozwścieczam.
A jak w pierwszym miesiacu mialam na tyle energii, zeby to ogarniac, tak moje pozytywne myslenie zaczyna sie kończyć.
No nic, pomierzę jeszcze kilka dni i albo kupie mleko albo usune apke zeby nie patrzec na ta tragedięWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2022, 06:36
Malinka2021, Megsi lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Nie u każdego mm będzie złotym środkiem. Dziewczyny które dają, o której na wieczór podajecie?
Moj dostał dzisiaj w nocy i pierś i mm. Spał 2 godziny zamiast 1. Ale 2 to dalej nie 5 à mając własne mleko myślę że jednak jeszcze zostanę mleczarnia na wyłączność.
W końcu to się zmieni. . Byle szybkoteraz trzeba przeczekać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2022, 07:20
Megsi lubi tę wiadomość
-
Soleil, ja podalam wczoraj o 21. Generalnie zrobiłam tak , dalam jej jesc z piersi orzez 30 minut, potulilismy sie, potem kąpiel i po kapieli butla. Butli zjadla jakos 60ml moze troche mniej wiec nie byla turbo glodna.
Misiaa wcale Ci sie na nie w dziwię... To sporo sesji.Soleil lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Vende wrote:Soleil, ja podalam wczoraj o 21. Generalnie zrobiłam tak , dalam jej jesc z piersi orzez 30 minut, potulilismy sie, potem kąpiel i po kapieli butla. Butli zjadla jakos 60ml moze troche mniej wiec nie byla turbo glodna.
Misiaa wcale Ci sie na nie w dziwię... To sporo sesji.
Jeszcze pewnie sprobóję, może Twoja taktyką.my wczoraj mieliśmy małą histerie nie wiem czy to nie była kolka bo trwała ponad 2 godziny, aż sama się popłakałam a mały zasnal już ze zmęczenia, nawet piersi nie chciał ale potem wcisnęliśmy mu trochę mm, pospał 2 godziny ciagiem, w nocy pierś plus butelka, też 60ml może nawet niecałe, przewijanie, ulewanie i spanko, ale też nie dłużej jak 2 godziny. Ale szczerze i tak czuje różnice -
Soleil moja cały wieczor mogłaby wisieć na piersi. Śmiałam się, ze skok rozwojowy ona ma co wieczor
tylko godz nam się przesuwają na bardziej nocne
Wczoraj przed kąpielą dostała piers i do tego 60 ml mm, godz później była kapiel i darła się jak oszalała była taka głodna, wiec znowu piers i znowu 60 ml mleka i wtedy była spokojna. Chciała się poprzytulać, a potem wzięłam ja do wózka i tak grzecznie leżała godzinkę lub 1,5 godz, a ja tym czasie ogarnelam syna i co tam chciałam. A na noc czyli koło 23 dostała tylko mm 90 ml i po tym zasnęła grubo po północy, ale obudziła się przed 5 rano, a nad ranem tylko piers i obudziła się o 9. Zauwazylam, ze moim mlekiem najada się dwa, może trzy razy dziennie tylko z ranaSoleil, Kasjanna, Megsi lubią tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
nick nieaktualnyCiężka sprawa kasjanna, bo u mnie faktycznie nie ms zabawy tylko jedzenie i daje rade go oszukać smoczkiem.
U nas problem jest z tymi kapturkami nue jestemw stanie uch odstawić w 100%...
No i znowu w nocy lipa ze spaniem, ale zwiększyły się odstępy karmienia do 2-3h tylko steka cała noc wiec i tak nie śpimy.
Soleil ja nie podaje mm, ale taktyki specjalnej na to być nie powinno raczej.
Wydaje mi się, że jak dziecko po butli nie spi to vos innego jest na rzeczy, pewnie jakieś odbicie, gazy, a może u nas skok rozwojowy być, mój mlody więcej się na mnie patrzy ostatnio 😁
Ja w nocy dałam 110 mojego mleka a i tak nie spał, a wypił 80, a cycki jak melony przez to miałam. Mi zresztą położna I tak każe dziecko karmić nie dłużej niż co 3h, powiedziała, że mogę mu dawać spać dłużej po 6 tyg jak będzie dalej dobrze przybierał...
Nawet jakbym chciała się ratować mm to nie mogę, bo już małe sumo mi się robi 😐
Leksa u mnie też mam wrażenie, że rano i w dzień ogólnie mlody lepiej się najada, wieczory to porażka wisi dłużej i miauczy. Walczę jeszcze 2 tyg, a później będziemy myśleć co dalej -
Leksa ale Ci zazdroszcze ze młoda śpi po 5h w nocy...Bartek budzi sie nadal co 2h...24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Megsi u nas też stękanie 😅 ale dzisiaj go trzymalam za rączkę jak spał, a spał w dostawce i stękania jakby mniej. Zastanawiam się czy ten odruch moro może naszych dzieci nie wybudza. Mój nie śpi w żadnym rożku i te rączki i nóżki mu latają. I myślę o kupieniu tulika antykolkowego. Któraś może używa albo używała kiedyś?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2022, 12:44
-
Ja nie uzywalam, ale moja wrzeszczy jak nie moze ruszac rękami. Raczej odruch moro jej nie budzi, w ogole ostatnio zaczela wedrowac po lozeczku. Budzi sie zupelnie gdzie indziej niz ją polozylam, kreci na boki, zsuwa się w dol.29.04 - moja kochana córeczka
-
nick nieaktualnyDziewczyny, przypomnijcie mi nazwę tego ekspresu do kawy, który wiele z Was chwaliło. Asiulka Ty go dostałaś na prezent od męża? Dobrze pamiętam?
Bez większej ilości kawy ciężko mi będzie przeżyć. Moja panienka w nocy rządzi. W sumie w nocy i w dzień je co 2 godziny. Przestałam już liczyć w aplikacji, bo te odstępy dłuższe nie są, najwyżej krótsze. Aż też mnie korci spróbować, jakby było po mm.
-
nick nieaktualnyDzisiaj w nocy co 2 godziny jadła, ale nie zasypiała po jedzeniu tylko płakała. Nad ranem zasnęła na mnie na 1,5h.zastanaeiam się już czy nie przesadziłam z truskawkami, niby to co się je nie powinno mieć wpływu, ale rozważam różne opcje. W każdym razie byłam w aptece po espumisan. Może pomoże
-
Klara_1985 wrote:Dziewczyny, przypomnijcie mi nazwę tego ekspresu do kawy, który wiele z Was chwaliło. Asiulka Ty go dostałaś na prezent od męża? Dobrze pamiętam?
Bez większej ilości kawy ciężko mi będzie przeżyć. Moja panienka w nocy rządzi. W sumie w nocy i w dzień je co 2 godziny. Przestałam już liczyć w aplikacji, bo te odstępy dłuższe nie są, najwyżej krótsze. Aż też mnie korci spróbować, jakby było po mm.
Ja z poleceń dziewczyn kupiłam de longhi dedica, cena mnie skusiła i możliwość robienia kawy mielonej i w saszetkach plus spienia mleko. Nic więcej mi nie trzeba à uważam że to najlepszy mój zakup na 4 trymestr
Malinka2021 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Klara ja mam ten sam ekspres co soleil🙂u nas znowu na plus była jego szerokości czyli 15 cm🙂mamy mały blat wiec tylko taki się nam miescil🙂
Jest super, polecam 🙂
Ja pije 1 kawę do południa a po południu drugą bezkofeinową🙂Soleil, Klara_1985 lubią tę wiadomość
-
Klara_1985 wrote:Solei dzięki , a kawę mielisz sama, czy kupujesz mieloną?
Młynek mam w razie co osobno ale polubiłam się z gotową zmieloną lavazza złotą 😉 też dziewczyny polecały więc w ciemno brałam i jest super
Oj tak i wizualnie ten ekspres dla mnie jest idealnyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2022, 18:53
Klara_1985 lubi tę wiadomość