X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2022, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta mój mąż też dzisiaj do 19 w pracy i to pierwszy dzień od porodu. Bałam się tego dnia, a tu młoda tylko je i śpi, starsza mimo że przeziębiona na maxa, jest bardzo spokojna. Byłyśmy na spacerze, ogarnełam dom.

Odnośnie karmienia, to mi tak z młoda na brzuchu jakoś niewygodnie. Najczęściej karmię spod pachy, czasami krzyżowo.

Soleil lubi tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2022, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta mamy długie przerwy z kupami ewidentnie nie może zrobić a jak się jej chce to znowu długo jej schodzi i męczy się bidula. 😔 Plus te ataki płaczu.
    Co do karmienia na leżąco to nam się zdarza jak już nie mam pomysłu jak się ułożyć a plecy bolą jak cholera. 🤣 Leży na mnie wtedy brzuszkiem albo na boku. Ale to musi być dłuższa przerwa po karmieniu żeby lepiej jej leciało jak jest mniej w piersiach to już ma nerwa.😆

No ja właśnie tak już chyba mam cycki za smoczki. Ciągle spróbuję smoka dać ale czasami wręcz się nim krztusi.🤦

Klara to córcia wyczuła, że taty nie ma to musi być grzeczna 😁 moja starsza też załatwiona, mam nadzieję że młodsza nic nie złapie.

Asiulek padłam 🤣 ale współczuję 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2022, 17:41

Klara_1985 lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2022, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie zawsze karmie w pozycji klasycznej albo z pod pachy i nawet nie próbowałam inaczej🙂

oar89n73njsm8gcn.png
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2022, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się często zdarza na leżąco, czasami mały tak leży na mnie ze tylko nogi zwisają 😀 wymyślamy różne pozycje żeby każdemu było wygodnie. Dzisiaj i u nas przy spinaniu wielki płacz i lament na który o dziwo pomógł biały szum z youtube
    Byłam w szoku. Po kilku sekundach przestał płakać a później zasnął.. Wcześniej jak włączałam to go nie ruszało. Chyba będzie trzeba zaopatrzyć się jednak w jakiegoś mini szumisia chociażby do wózka

Zosiek u mnie ze smoczkami to samo. Mamę to ciumka ile wlezie ale innych skoczków nie toleruje. Słyszałam że bibsy nie są dobre dla zgryzu ale sproboję jednak kupić. wolałabym mieć jakiegoś smoka na awaryjne sytuacje, jakby go polubił byłobu fajnie

Zosiek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2022, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solei, mi położna poleciła Bibsy, że podobno bezsmoczkowe dzieci je łykają. Mojej młodej niestety nie porwały.

A szumisia Wam mogę polecić. Dostałam od koleżanek z pracy i Hania super przy nim zasypia. Kładę ją taką polspiącą, włączam szumisia i wychodzę. Czasami jak się przebudzi, szumis się uruchamia i jeszcze zasypia na jakiś czas.

Soleil, Zosiek lubią tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2022, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara, szumis sie uruchamia, w sensie sam? Jak to działa?

Powiem wam że jestesmy po pikniku, bylismy 5 godzin ale mała dała radę bez problemu, a ja chętnie zostałabym nawet dłużej.
    Tak fajnie bylo zobaczyc sie z tyloma znajomymi osobami. Nisia spala w wozku, a pod koniec jak sie ochłodziło zapakowalam ją w chuste. Tylko teraz po powrocie nie wygląda jakby miala dzis zamiar isc spac. Lezy sobie w bujaczku i gada :)

Soleil, Zosiek, Malinka2021 lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Provitamina Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2022, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jednak byliśmy na tych urodzinach. Tymek wytrzymał 4 h, impreza na dworze więc nie jedna ciocia go woziła 😜 karmienie też jakoś poszło. Teraz sobie smacznie śpi w domu od jakiś dwóch godzin 🙂 również sobie uciełam godzinna drzemkę 😁

Aplikacja Dziecko+ też ma ciekawe funkcje m.in. biały szum i kołysanki. Korzystam z tego w różnych sytuacjach 😁🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2022, 23:27

Soleil, Zosiek, Klara_1985 lubią tę wiadomość

Starania od kwietnia 2020 roku
    👫 OBOJE 35+

Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
    AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
    Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
    Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
    Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
    TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
    FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
    FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
    Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
    DHEA-SO4: 281,60 ✅
    FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
    LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
    Drożność jajowodów ✅
    Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK

3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży

Sierpień 2021r. IN VITRO
    06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
    09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
    11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
    Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
    7470ugpj1funw5wd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2022, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna, ja dostałam takiego z czujnikiem. Jak młoda się poruszy, zacznie płakać to on się włącza od nowa.

Malinka2021 lubi tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2022, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas impreza ze znajomymi dramat 🤦🏼‍♀️ Mała godz po ich przyjeździe zaczela mocno płakać, prężyć się i wyginać. Ewidentnie bolał ja brzuch. Popłakała godz i poszła jedna kupa, po godz następna, a teraz przy piersi bardzo się denerwuje, wygina i puszcza baki, wiec mamy bóle brzuszka.

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2022, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Męczyła się do 1 🤦🏼‍♀️ Poszła kolejna kupa. Tak mi jej szkoda :( jak zasnęła to ja się poszłam wykapać. Oczywiście piersia się nie najadła i wjechało mm. Mam nadzieje, ze pospi trochę i ja tez, chociaż jestem już tak zmęczona, ze odechciało mi się spać .

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Vende Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2022, 03:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa, wspolczuje problemów brzuszkowych, u nas tez byl wczoraj taki epizod, w sumie dwa razy walczyła z wiatrami ;) ale po kupie zawsze przechodziło, a nie bylo dla mnke tak straszne bo trwalo np 40 minut. Powiem Wam ze ja mam malego zarloczka wcdomu wszystko by zjadla. Czasem wjezdza piers jedna, druga, moje ściągnięte mleko a potem jeszcze mm. Takze porcję srogie. Widzę ze zaczynamy miec pewna rutyne co mnoe mega cieszy. Któraś noc pod rzad mam pierwsza pobudkę kupą ok 3 nad ranem. Zwykle następna jest dopiero po 6, kolo 7. Zobaczymy jak dzis. Balam sie troche tej nocy bo wczoraj mielismy dosc dobry dzien, Mala sporo spała, a placzki wlasnie byly tylko na kupe, nawet kąpiel obyla sie bez dramy. ;)

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2022, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dopiero druga pobudka, od 10.30. Cud :)
    Z nas dwoch to chyba ja mialam nadmiar wrażeń bo nie mogłam spać ;)

Provitamina, a jak u was noc? Ciesze sie że udało wam się wyjść jednak.

Leksa, współczuję. Jaki te brzuszki mają wpływ na te nasze maluchy... Tyle dobrze że z czasem na pewno bedzie lepiej.

Klara, super ten szumis, my mamy takiego podstawowego. A czy jest możliwość regulacji dlugosci czasu na jaki sie wlaczy? Tak czytalam ze jest dosyc czuly, jak sie wlacza na kazdy dzwiek na godzine, to u mnie bedzie szedl non stop, bo mala sobie lubi westchnac przez sen.

Soleil lubi tę wiadomość

• Provitamina Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2022, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc średnia. Mały bardzo się pręży, przy tym wydaje dźwięki, charczy. Sama już nie wiem czy to zatkany nosek czy problemy z brzuszkiem. Chwilę temu zrobił kupkę, więc może zaśnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2022, 05:44

Starania od kwietnia 2020 roku
    👫 OBOJE 35+

Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
    AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
    Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
    Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
    Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
    TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
    FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
    FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
    Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
    DHEA-SO4: 281,60 ✅
    FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
    LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
    Drożność jajowodów ✅
    Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK

3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży

Sierpień 2021r. IN VITRO
    06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
    09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
    11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
    Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
    7470ugpj1funw5wd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2022, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna, tw kolejne włączenia są na 20 minut, a można po prostu ręcznie wyłączyć.

U nas noc dziwna. Hania spała pierwszy raz ponad 5 godzin, co mnie w sumie zaniepokoiło i ją wybudziłam. Okazało się, że ma temperaturę 37,7.starsza jest chora, więc coś się pewnie rozkręca. Na razie rano ma 37,4.

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2022, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Klara, musze pomyslec czy warto, skoro jednego juz mam, ale brzmi fajnie.

A z ta temperatura, mierzylas malej kiedys wcześniej jak byla zdrowa? Niemowlaki miewaja podniesiona temperature jako swoja standardowa. Oby sie nie rozlozyla...

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2022, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co polecacie na potowki? Bo Laura może je mieć przez te uciskajace szelki ortopedyczne. Teraz ja trzymam o samym pampersie ale te szelki i tak ja grzeją ehh no ale bioderka są warzniejsze 🤦‍♀️😏😔

6056198c02.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2022, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna, czasami się zdarzało 37,3.moze się przegrzała w rożku, ale spała przy otwartym oknie. Zobaczymy wieczorem. Na razie jest ok. Oby zbieg okoliczności to był, bo starsza bardzo przeziębiona.

Odnośnie misia, to ja mam tego :
    https://whisbear.com/pl/sklep/zabawki-do-lozeczka/szumiacy-krolis-felek/?gclid=CjwKCAjw77WVBhBuEiwAJ-YoJBinEHINTP8FN1tuebwyd5g3Tt6-HGHuBJxTQGvPGOX-XpnS5NTDyBoCingQAvD_BwE

Drogi skurczybyk. Sama bym pewnie tyle nie dała.takze super, że dostałyśmy taki prezent. Właśnie mówiłam mężowi, że muszę się zaopatrzyć w zapas baterii,bo robi kawał dobrej roboty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2022, 12:19

Kasjanna lubi tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2022, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie drogi. Ja wygooglalam tańszego, ale moze nie byc tak dobry jak twoj. No nic, chyba będziemy jechac na tym co mamy. Ale dzieki :)

• Vende Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2022, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Mala odrzuca pierś, nie wiem o co chodzi, a jak juz sie przyssie to tylko sie bawi i prawie nic nie zjada... Dziecko zakochane w butelce. A u mnie zaczynają się zastoje bo przez to wszystko brakuje czasu na odciaganie... Dzisiaj myskalam juz ze zwariuje, dostawialam ja rano o 6 30 (spoko bo po 3h od karmienia a po ściągania laktatorem), czuje ze piersi pelne a ona zjadla przez godzine ze 30ml (sprawdzałam jej wage przed i po) a potem wciągnęła 50ml ktore sciagnelam po 4 rano i 50mm... I nie spala 3h... Myslalam ze mi te piersi rozerwie. Ściągnęłam jednak tylko 80ml wiec na pewno zaczynają sie robic zastoje ech... Teraz znowu ściągam i zobaczymy co z tego wyjdzie...
    Klara oby to byl przypadek i nic Malej nie bylo.

Klara_1985 lubi tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2022, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie fajny ten szumiś ☺️ale cena tez niezła a kurcze pewności nie ma ze dziecku przypadnie aż tak do gustu😐
    Klara może to faktycznie tylko od przegrzania, oby🙂i zdrowka dla starszej córy 🙂

Vende współczuję tych ciągłych problemów z karmieniem ehh, twarda z Ciebie kobitka, walczysz jak lwica o te karmienie piersią a ja ciągle trzymam kciuki oby się sytuacja ustabilizowala u Ciebie🙂ja nie wiem czy bym już sie nie poddała 😑

Dziewczyny kończy mi się biogaia. Czy któraś z Was zmieniała probiotyk po skończonej buteleczce i zadziałało to na plus? Zastanawiam się teraz nad vivomix, czytalam dobre opinie ale nie wiem czy ryzykowac😏 małą widać czasem ze boli brzuszek ale bardziej mnie martwi ta nieregularność kupek 😒moze zmianą probiotyku by pomogła hmm

Kasjanna lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
‹‹ 468 469 470 471 472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ