Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiulka, ja zmienilam na dicoflor. Nie widzę roznicy w dzialaniu, ale troszke chetniej go je, moze jest smaczniejszy.
Pediatra mi powiedzial zeby po skonczeniu biogai zmienic na cokolwiek, bo ta flora z biogai juz sie sama namnaża. A wzielam dicoflor bo akurat byl, nie zastanawialam sie nad tym.29.04 - moja kochana córeczka -
A u mnie po laktacji. Może dlatego mała się wczoraj tak wyginała przy piersi, ale wczoraj coś tam jeszcze leciało, ale już wcześniej Wam pisałam, ze pokarm mi się kończy. Eh … mąż stwierdził, ze bardzo meczy mnie temat kp i ma racje, bo w planach miałam ja karmić do czasu wprowadzania pokarmów, czyli do ok. 4 miesiąca, ale życie samo zweryfikowało. Zaczne wyciągać moje mrożonki mleka i pozostanie nam już tylko mm. Grunt żeby była zdrowa i najedzona.
Co do brzuszka to widze, ze dziś tez ja pobolewa, pojechałam kupić espumisan i zobaczymy czy coś zadziała.
U Was tez dziś taki upał ?Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Vende współczuję, małej pewnie wygodniej z butelki i dlatego się złości. U nas czasami pierś porządnie złapie jak wypije butle bo jak jest głodna to się rzuca na piersi, ale u mnie słabo leci.
Klara trzymam kciuki żeby Hania była zdrowa 😘 u nas kiedyś temperatura skoczyła do 37.5 bo się przegrzała.
Nie będę zapeszać chyba Espumisan u nas cos działa, ale zwiększyliśmy dawkę.Klara_1985 lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
U mnie niestety właśnie tez słabo leci, zeby wyciągnąć laktatorem musze odpalać najwyższa moc po chwili bo inaczej lipnie idzie. Ja chyba zdecyduje sie na kpi poki co bo teraz podwojnie marnuje czas, najpierw jak ja karmie w potem jak odciagam. I zastanawiam sie nad zakupem podwojnego laktatora pod to zeby oszczędzić czas. Szkoda mi calkiem rezygnować bo cos tam jednak jest, na ten moment z dzisiaj odciagnelam ok 200ml i dwa razy ją karmiłam piersia to bym strzelala ze max 300ml, ale jeszcze pewnie odciagne drugie tyle. Jakbym miala podwojny to sesje bylyby duzo szybsze... Sama nie wiem w ktora stronę isc. Chcialabym jeszcze żeby trochę tego mojego mleka dostala...
Leksa u mnie zapasy mizerne. Mam moze lacznie z 400ml w zamrażalniku przy aktualnych potrzebach to nawet nie na jeden dzien... Mysle ze tu stres wykańcza, im jest go wiecej, im bardziej sie spinamy tym mniej jest mleka niestety. Ale jak czujesz ze juz sa takie brakii wjezdza głównie mm, to rozumiem jak najbardziej Twoja decyzje.
Dziewczyny, ktoras ma podwójny laktator i poleca?
Misiaa jak Ty sie organizujesz z tym kpi, jaki masz sprzet? Odciągasz fakrycznie w nocy tez co 2h?
Poczytałam troche o tym i jestem przerazona tym odciąganiem co 2h ale z drugiej strony jak dostawiam ja do piersi a ona przez godzine zjada 50ml to szlag mnie trafia bo laktatorem pojedynczym ściągnę tyle 20 minut, albo 30minut a podwojnym w ogole byłoby szybciej.
W ogóle dzisiaj moja zaba od 11 spi w wozku na dworze. Z przerwa na jedno karmienie.17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Ja mam laktator pojedynczy wiec nie pomoge😐
Ściągnęłam sobie z ciekawości ta aplikacje co polecalyscie dziecko+ i widzę że tam przerwy w karmieniu liczą od końca jednego do początku drugiego a przecież czytalam dużo na ten temat przed porodem i bylam pewna że się liczy czas od rozpoczęcia karmienia do kolejnego karmienia🤔
I ja tak właśnie liczyłam caly czas hmm -
Asiulka, tez wczesniej liczylam od poczatku do poczatku karmienia. Mysle ze to nie ma znaczenia o ile karmienie nie zajmuje za dlugo.
Pamietam ze przy synu w szpitalu mowili zeby karmic co 3h,a teraz co 2.5 bo wlasnie inaczej licza, a karmienie powinno zajac po 15 min z kazdej piersi, czyli na to samo wychodzi.
Ja liczylam w tej aplikacji przez 3 dni i juz tego nie robie, bo mnie stresuje ze za czesto karmie, wole byc nieświadoma. Ale nie usuwam, za jakis czas do niej wroce i sprawdze jak nam idzie
Powiem wam ze moja Nisia bardzo polubiła się z bujaczkiem. Przywiezlismy w zeszlym tygodniu i jak jest najedzona i po kupie to potrafi tam siedziec i siedziec, a jeszcze jak jej masuje pupe to juz w ogole29.04 - moja kochana córeczka -
Vende ja odciagam co 2-3h w zaleznosci co robie i ile Bartek zje...w nocy staram sie pominac jedna sesje bo nie zawsze mam sile siedziec przy laktatorze...obecnie sciagam roznie ale ok 70-100ml z 1 piersi..zwazylam dzisiaj malego i w 19 dno przybral 1kg..juz widze jak lekarla bedziw gadala ze wtorek ze o wiele za duzo..
Czy Wasze dzieci tez dzisiaj non stop placza? Bartek płacze, byłby tylko na ręceVende lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Omg 2 razy skasowałam wiadomość 🙈
Klara ja zamówiłam dziś z whisbear właśnie ale ta mini wersję z zawieszką, zobaczymy
Apke też ściągałam ale nie jestem konsekwentna w tym, nie dame rady zapisywać każdego karmienia za dużo tego 🙈
Zazdroszczę wam ze tyle ściągacie laktatorem. U mnie to jest z jednej piersi 30 ml, to po 15 minutach mam 60ml raptem.
U nas wizyta we wtorek sprawdzimy jak idzie mi moje karmienie.. Ale patrząc po fałdkach na skórze synka powinno być ok
Kasjanna zazdroszczę bujaczka. Tzn my też mamy ale póki co zajmuje czas max 5 minut. Raz prawie go w nim uspalam po wielkim placzu ale chyba ze zmęczenia zamykał oczy. Bo jak na chwilę odeszłam to było znowu darcie 🙈 mały oszukaniec
Mam nadzieję że jak zaczną go interesować zabawki będzie lepiej
Misiaa mój synek miał taki dzień dwa dni temu. Czasami będą takie dni. Jednego dnia będzie spał cały dzień, innego będzie chciał tylko czułości mamy..Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2022, 18:28
Klara_1985 lubi tę wiadomość
-
Misiaa, to ladny wynik, ciekawe kiedy ja tyle ściągnę... Mojej sie właśnie 40 minut temu złączyła opcja 'a przespie się przy wodopoju' i tak je i spi, je i spi ale wiem ze to moze zrobic dobrze na laktacje więc chwilowo godze sie byc jej smoczkiem... Jedna piers nawet ladnie mi opróżniła, szkoda tylko ze jej nie zważyłam przed i nie wiem ile zjadla
.
U mnie Misia moja tak jak powiedzialam od 7 do 11 wisiala na mnie a potem dziecka nie ma i tak bylo do 18, teraz wlasnie od 18 sie karmimy caly czas prawie haha17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Ja to jestem juz dzisiaj załamana tym jego zachowaniem bo to pierwszy nasz taki dzień..przeważnie popłakał i było ok a dzisiaj armagedon,ale no nic..uroki macierzyństwa
mam tylko nadzieje ze noc bedzie lepsza
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Hmm widze ze dużo z was ma buraczki a mi wydawało się ze one sa dla starszych dzieci i ze naszym szkrabom małym to mogą tylko krzywdę wyrządzić 🤔 czytałyście gdzies ze można już takie maluszki do tych bujaczkow dawać?🙂
Misia to moja mała dzis jak nie ona, prawie cały czas śpi 😏
Moze dzieci tez reagują na swój sposób na te upały?🙂
Dzisiaj powtórka z rozrywki z kupą...Tyle ze nie wyleciała mi poza pampersa ale to tylko dlatego chyba że znowu zrobila przy karmieniu i jak tylko usłyszałam i poczułam ze poszla to przewalam karmienie i od razu pobiegłam z nią na przebierak🙈
Ale znowu potężne kupsko także od razu była kąpiel - dzis na szczescie mąż jest w domu🙂
Ehh nie wiem czemu ona nie robi częściej kup a mniejsze tylko rzadziej ale za to takie giganty 🤔
Teraz biedną kończę karmienie bo przecież zabrałam jej cyca w trakcie i płacz był jak nie wiem🤔
Soleil ja też nie będę wszystkich karmien zapisuwac, szczególnie w nocy kiedy wychodze do innego pokoju karmić i nie biorę tel nawet 🙂ale aplikacja faktycznie fajna🙂Soleil lubi tę wiadomość
-
Ja zapisuje wszystkie karmienia bo Bartek moglby jesc non stop i juz zapominam o ktorej go karmilam
aplikacja mi na szczescie przypomina i nie karmie go co 1h...
a czy Wasze dzieci i teresuja sie juz matami edukacyjnymi? Dostalismy super mate z wieloma zabawkami,nawet niektore graja ale maly w ogole na nie nie reaguje...bujaczek mamy ale musze wyprać materiał bo dostaliśmy od szwagierki i muszę odświeżyc..
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Ja schodze z liczby sesji z laktatorem, od kilku dni mam 7,na dobę mysle, ze przy 6 sesjach przestalabym tak byc "uwiazana". Zapasy mleka dalej robie, mysle ze w zamrazalniku mam juz ok 10l, wywiozlam juz czesc zapasow do mamy. Nie zapisuje ile zjada mała, chociaz był taki dzień ostatnio ze notowałam bo wydawało mi sie, ze skoro tyle mleka mroze dziennie (ok 400ml + w loówce na bieżąco mam 500ml) to niedojada ale akurat zjadła 880 ml 🙈
z rzuszkiem różnie, sa dni, że zapominam niemal, że mam dziecko a są dni kiedy bączki bardzo męczą yh07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Vende wrote:Dziewczyny, ktoras ma podwójny laktator i poleca?
Misiaa jak Ty sie organizujesz z tym kpi, jaki masz sprzet? Odciągasz fakrycznie w nocy tez co 2h?
Poczytałam troche o tym i jestem przerazona tym odciąganiem co 2h ale z drugiej strony jak dostawiam ja do piersi a ona przez godzine zjada 50ml to szlag mnie trafia bo laktatorem pojedynczym ściągnę tyle 20 minut, albo 30minut a podwojnym w ogole byłoby szybciej.
W ogóle dzisiaj moja zaba od 11 spi w wozku na dworze. Z przerwa na jedno karmienie.
Ja mam NENO BELLA TWIN i jestem mega zadowolona. Dokupiłam sobie gorset i wykorzystuję nerke gdzie wkładam bazęi mam wolne ręce więc mogę robić różne czynności jak gotowanie czy wieszaie prania 🙈
ale jakbym miała teraz kupować to bym wzięła NENO CAMINO bo baza mniejsza
Ja odciągałam przy 9 sesjach niemal co 2 h. Teraz mam stałe godziny: 1:00 - 5:00 - 9:00 - 11:30 - 14:00 - 17:30/18:00 - 20:30/21:00. Okienka spowodowane aktywnością ze starszą córką
Z tego co wyczytałam ważna jest chociaż jedna nocna sesja między 1-4 (najwyższy poziom prolaktyny). Ale to teraz mam laktację rozkręconą wcześniej miałam sesje: 1:00 - 3:00 - 6:30 - 8:30 - 10:30 - 12:30 - 14:30 - 18:00 - 21:00 i szczerze mówiąc byłam zombie a to "tylko" 9 z 12 zalecanych sesji 🙈
Vende lubi tę wiadomość
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Asiulka, bujaczki sa rozne, sa takie dedykowane od 1 miesiaca i tez dla starszych dzieci. Na moim mala praktycznie leży. Zabawkami sie interesuje, ale wlasnie na bujaczku, mata jakos jej mniej podchodzi.
Vende, to faktycznie tak dziala ze ile zje tyle od razu widac na wadze? Z doroslymi tak nie działa, jest to jakos potwierdzone?
Misiaa, skoro Bartus chcialby jesc co godzine to co robisz żeby mu nie dać? Da sie go jakos ograniczyc?29.04 - moja kochana córeczka -
Misiaa moja Ala jak jest głodna cxyki co mniej więcej 2 godziny to nie jestem jej w stanie uspokoić inaczej niż przykładając jej cyca😏jedyne co to próbuje zawsze urwać nawet 5 minut hah wiec noszę, podskakuje, śpiewam haha😋
Kurcze muszę poczytaj o tych bujaczkach, może akurat moja malutka by się z nim polubila😛 -
Kasjanna ostatnio to po prostu dawałam mu co 2-3h po 90ml a jak chcial po godzinie to dawałam między 10-30ml.. boje sie ze rozepchałam mu zołądek bo on potrafi zjesc prawie 900ml na dobe..
chodze z nim jak najczesciej na spacery wtedy go przetrzymuje nawet do 2.5-3h z jedzeniem...dzisiaj wojował caly dzien i teraz rozpoczela mu soe 4 godzina spania i nie wiem czy go wybudzac do jedzenia jak on tyle je
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2022, 20:50
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Vedne a może zamiast podwojnego laktatora to na druga pierś kolektor 'magiczna butelka' podczas odciagania laktatorem? Koleżanka tak robiła i była zadowolona. Kolektor kosztuje niecałe 30 zł.PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Kasjanna czy jest tak dokładnie to nie wiem, ale tak kazala mi robić polozna wiec tak robie. Mowila ze to mniej wiecej oddaje, bo wiadomo cos tam dziecko spala tez podczas jedzenia ale ja nie wiem.
Majetta dziekuje za wskazówki, okazało się ze mąż juz mi zamowil podwojny laktator nenojutro mam go miec. A jaki masz gorset?
Malinka myslalam o tym. Ale jak napisalam wyzej, laktator juz w drodze, zobaczymyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2022, 21:31
Kasjanna, Malinka2021 lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Vende, ale miło ze strony męża, ze tak sam pomyślał tym laktatorze 😊 oby teraz lepiej Ci szło 😊
Zachwalacie ta aplikacje dziecko + i sama się na nią skusilam. Bardzo fajna 😊
Jestem okropnie zmęczona tym tyg, za dużo gości, za duży bieg, za duzo roboty przy tym. Do tego wczoraj korzystałam z piękniej pogody i poparłam ubrania i cześć już poprasowalam. Rana po cc tak okropnie spuchła, ze jak kichnęłam to znowu okropny ból. Mniejszy niż zaraz po cięciu, ale taki bardzo zbliżony do tego bólu i teraz jak wstałam jak mała płakała to nie miałam siły zeby wyciągnąć ja z łóżeczka, a rana nadal cała opuchnięta i nadal boliNasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️