X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 04:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa a psikasz rane octeniseptem? Mi on bardzo pomogl, robilam oklady i dodatkowo psikalam na rane i czekalam az wyschnie

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Vende Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa, moze powinien ktos to zobaczyc? To chyba nie jest normalne po takim czasie...
    Mąż tak nie do konca sam bo mowilam o tym od paru dni, po prostu przyspieszył moja decyzję :P
    Ja dzisiaj mam okropna noc z jakimś zatruciem i wymiotami. Trochę nam się tez rytm rozjechał z Małą...

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dostalyscie jakas odpowiedz odnosnie 500+ za maj? Bo ja nadal nie dostalam,ale dostalam za to pierwszy przelew 17.06 a w decyzji mialam ze kasa bedzie wplywala do ostatniego i sie zastanawiam czy to juz za czerwiec przelali czy za maj bo w tytule przelewu nie jest napisane..

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Leksa a psikasz rane octeniseptem? Mi on bardzo pomogl, robilam oklady i dodatkowo psikalam na rane i czekalam az wyschnie

Tak, już w szpitalu to robiłam. Psikalam octaniseptem, przecieralam gazikiem jałowym i czekałam aż wyschnie.

Vende, myśle ze za duże tępo sobie narzuciłam ostatnio. Wzięłam przy poprzednim wstaniu do małej dwie przeciwbólowe kapsułki i dziś palcem niczego nie tknę. Muszę odpocząć. Będę dostępna tylko dla dzieci.

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa też u mnie identyczna sytuacja i jest to przelew za czerwiec, bo za maj przelew będzie proporcjonalnie od daty narodzin 🙂

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. U mnie 500+ z ma maj nie rozpatrzone, czerwiec już też wypłacony 🤷‍♀️

Kurcze podziwiam Wasze zapasy mlekowe. Mi się udaje odciągnąć tylko ok 60 ml dziennie, bo się poprostu nie przykladam, robie w tym czasie inne rzeczy, ale może jakoś uda się to zmienić i awaryjnie nie bedzie kończylo sie mm.

U mnie tez kupska męczą, wybudzaja, ale na szczescie jakoś mała dzielnie to znosi, już się przyzwyczailam do siedzenia wtedy z nią, dobrze że się też tarasujemy👍Wyszlam z nią dzisiaj przed 7.00 na kawe. I od razu mi lepiej.

Ja zauwazylam ze zwiekszyla sie czestotliwosc jedzenia w te upaly :/ nie dlugo je wiec pewnie czesciej chce sie pic. 🤷‍♀️ No i znów gniecie😂 a mial byc spacer na targ echmmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2022, 07:51

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie Wy macie te bujaczki?🙂 nasze dziecko uspokaja się najczęściej tylko jak podskakujemy na kanapie mając ją na rękach 🙈
    Mąż już mial tak dość wczoraj ze stwierdził że kupujemy bujaczek😆 ja się tylko boje ze my kupimy a jej i tak nie przypadnie do gustu😐

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też za czerwiec już mam 500+ a za maj jeszcze nie ma decyzji🙂

oar89n73njsm8gcn.png
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🙂

Leksa musisz zwolnić i nie przemęczać się tak 😘
    Ja oprócz najbliższej rodziny jeszcze nie robiłam spotkań ze znajomymi. Doszłam do wniosku że połóg to czas dla nas, zresztą z moim małym terrorystą nie mogę obiadu ogarnąć a co dopiero poczęstunku jakiegoś dla gości. 😆 W lipcu pewnie nadrobimy ale to bardziej w postaci grilla na tarasie.

Asiulka no u mnie leżaczek to 5 minut max poleży, więc nie polecę. 🙃

Jutro mamy USG bioderek a w czwartek szczepienie. Gorączkowały wam dzieciaczki po szczepieniu?

Leksa lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka U mnie Laura tez lubi podskakiwanua góra dół więc z polecenia Pani doradcy laktacyjnej kupiliśmy piłkę gimnastyczną 🙂 Niedość że dobrze robi na brzuszek dzieciątka to od kołysania usypia lub się uspokaja ☺ Dzięki temu mogę znowu do cycka przystawic jak wcześniej ja wkurzył bo np nie mogła go złapać i się przyssac 🤦‍♀️😄 Ostatnio rozmawialiśmy z mężem że nie wiemy jakbysmy ja usypiali bez tej piłki 😄 Jestem ciekawa jak długo będzie działać na nią 😎😄

Lezaczki bujaczki są fajne ale nie wiem czy są dobre na bioderka no i czytałam że za długo dziecko nie może w nim leżeć 🤷‍♀️🤔 Niestety kupiłam jeszcze w ciąży taki jeden i nie możemy go używać bo ortopeda nam zabronił 😔😏

Ana.Ta lubi tę wiadomość

6056198c02.png
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka, ja mam 2 dziedziczone bujaczki, korzystam z fisher price : https://allegro.pl/oferta/lezaczek-bujaczek-fotelik-3w1-wibracje-grzechotki-12173026537?utm_feed=6bb7005d-9dc7-4374-8565-4bc127df615a&utm_content=supercena&utm_term=desc-yes&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dio_meble-dzieciece_pla_ss_sc&ev_adgr=meble-dzieciece_sc&ev_campaign_id=14416420503&gclid=CjwKCAjwtcCVBhA0EiwAT1fY7wLfO4aehTGgQlhzK-JJ5CQQYPmU6IInRgXL9TZVJBOFcfT8h4QUixoCOF0QAvD_BwE

Wydaje mi sie ze pozycja lezaca na nim jest bardzo naturalna dla dziecka. Mam tez drugi po synu, ale jest na tyle zuzyty ze mala sie juz troche w nim zapada, wiec wykorzystamy pewnie jak bedzie wieksza, bo on sie lepiej bujal. Ten z fisher price to takie bardziej lozeczko, ale mala wiecej widzi wiec chce spedzac czas. Wlasnie sobie lezakuje na balkonie :) ale wydaje mi sie ze profilaktycznie moze warto poczekac na to badanie bioderek, zeby nie zaszkodzic mimo wszystko.

Mam wrazenie ze mala swiadomie zaczela pakowac lapki do buzi na uspokojenie. Jesli to przypadek to nadzwyczaj czesto jej sie zdarza.

Dokonalam dzis odkrycia na miare blondynki ;) od dziecinstwa nie mialam czkawki. Zaczelam miec jak syn byl maly, pozniej zniknely i teraz przy corce znowu mam. Smialam sie ze to zarazliwe bo dzieci maja czkawki, wiadomo. Dopiero dzis odkrylam ze ja po prostu prawie nie gryze jak jem tylko pakuje byle szybko, to co sie dziwic... 🙊🙉🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2022, 10:20

Ana.Ta lubi tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek wrote:

Jutro mamy USG bioderek a w czwartek szczepienie. Gorączkowały wam dzieciaczki po szczepieniu?

U nas zupelnie nic sie nie dzialo po szczepieniu. Ponawiam pytanie, bo moze ktos jednak cos wie albo wam Zosiek lekarz wspomni - czy przed szczepieniem na pneumokoki kazali wam podac przeciwbolowe leki profilaktycznie?
    Probuje sie wbic na termin wlasnie, nie jest latwo :/

• Leksa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka my mamy bujaczek lionelo robin 😁

500+ dostalismy za czerwiec, za maj decyzja nierozpatrzona

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak szczepienie mamy przełożone za 2 tygodnie bo pediatra na urlopie. Miałam szczepić na pneumokoki też od razu.
    Kasjanna ja dawałam pamiętam czopka popołudniu po prevanarze 10 lat temu ale zapobiegawczo przed temperaturą.
    Szczepi ktoś prevenarem? Bo ja ciągle się waham czy brać tą szczepionkę z sanepidu czy kupić prevenar.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2022, 11:00

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek nie strasz bo moja mała to też taka terrorystka i właśnie mam WIELKĄ nadzieję że ten Bujaczek mógłby nam uratować życie czytaj mój kręgosłup oraz np czas na ugormtowanie obiadu😅

Ana.Ta lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci to właśnie nam położna tez poleciła taka piłkę ale okazało się że narożnik może spełnić rolę tej pilki😋jak podskakuje to mała faktycznie się uspokaja i często usypia ale wygląda to tak ze jak tylko chce ją odłożyć do łóżeczka to włącza się jej radar i od razu się budzi a zaraz płacze 🤦‍♀️ poza tym od tego podskakiwaniq z nią kręgosłup mi już wysiada😏 w ogóle od noszenia i karmienia tez bo ciągle jestem jakos powyginana i ciągle jakies inne mięśnie napinam😏
    Poszłabym na jakiś masaż ale boję się jej z mężem zostawic bo jednak mąż ma mniej cierpliwości do niej niz ja🙂
    Mamy taka mate z kolcami - nie pamiętam jak to się profesjonalnie nazywa. Boli na początku jak cholera jak się na niej kładzie ale po jakimś czasie to przechodzi i po takich 20 lub 30 minutach wstaje się mega rozluznionym🙂ale trzeba to robić regularnie a ja co chce się położyć to mała zaczyna się drzeć 😆

Merci92, Ana.Ta lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna no wlansie mam mieszane uczucia co do tych bujaczkow ale zaczyna nas dopadac desperacja🙈
    A usg bioderek mam dopiero 5 lipca- nie było wcześniej terminu wolnego😒

Hah a co do jedzenia to faktycznie moze byc od tego😋ja też się czasem śmieje do męża ze mogę brac udział w zawodach na najszybsze jedzenie😛

Ana.Ta lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze ja jeszcze nie ogarnęłam tych szczepionek a mamy w czwartek🤔
    Będziemy szczepić 6w1 bo tak nam doradziła położna a ja jej ufam bo byla bardzo polecana. Powiedziala ze na rotawirusy można szczepić szczepionka na nfz bo jest dobra. Hmm a pneumokoków chyba nie ma w tym 6w1?🤔
    Boze musze o tym poczytać w końcu bo jestem totalnie zielona w temacie a lada dzień szczepienie🤦‍♀️

oar89n73njsm8gcn.png
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka, pneumokoki sa osobno. Ja nie chcialam laczyc z 6w1, zeby nie miala na raz kumulacji. Ja szczepie na pneumokoki ta refundowana, na rota tez ta bezplatna szczepilam, nic sie nie dzialo.
    Po rota przez pol godziny nie wolno karmic, wezcie pod uwage przy planowaniu, bo ja nie wzielam i mloda nie byla zachwycona...

Malinka2021 lubi tę wiadomość

• Soleil Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka ja mam Bujaczek chicco hoopla z wkładką dla noworodka. Ponoć nie zalecane jest używanie dłużej jak 20 min dziennie, ja nie mialam zamiaru go używać jeszcze r moje dziecko nieodkladalne więc szukałam sposobu na niego. Póki co wytrzymuje 5 minut 😀

‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ