Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasjanna u mnie to było tak, ze było go pełno. Jednego dnia poszłam do apteki dokupić woreczki do mrożenia pokarmu, bo został mi już ostatni, a kolejnego cycki flaki i mała przestała się najadać. Sama byłam w szoku z takiego obrotu sprawy. I tak z czasem było go już coraz mniej i mniej, tak ze w większości dostawała już mm. Karmi tez nie pomogłoNasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
-
Naprawde dziwne Leksa...
Megsi,polozne doradzaja to co dziala dla większość mam i maluszków, ale kazdy jest inny i ma inne potrzeby i mozliwosci, także rob co czujesz a nie co polozne mówią, szczegolnie jesli dziala u ciebie...
Te maluszki naprawde odczuwają nasze humory. Nisia czuje jak jestem zirytowana, nawet jeśli to nie ma z nią nic wspólnego.
U nas wlasnie burza, moze sie ochlodzi...29.04 - moja kochana córeczka -
nick nieaktualnyJa mam laktator, ale się nie bardzo lubimy. Teraz ściągam, bo w czwartek idę do lekarza i zostawiam córę z mężem na jakieś dwie trzy godziny. Z jednej piersi nawet idzie, z drugiej słabo. Tam mi się ciągle zastoje robią. Dwa razy na tydzień to minimum. Ma tak któraś z Was?
Asiulka ja nie smaruje, bo nie wystawiam na słońce. Właśnie w sobotę przyszedł mi parasol do wózka. Super się sprawdza na te upały.
Wasze dzieci też robią takie strzelające rzadkie kupy? Moja jak dzisiaj dwa razy przyladowala, to z pół metra za przewijak poszło. Nie wiem czy to biegunka czy normalne.
Byliśmy dzisiaj na usg bioderek. Lekarka powiedziała, że prawe gorsze i kazała szeroko pieluchowac tetrą. Czytam teraz na mama fizjoterapeuta, że to stare sposoby i żeby tak nie robić. Bądź tu człowieku mądrym..
Ja bujaczek miałam przy pierwszej córce, takie jajo bujające się na boki. Leżała tam bardzo chętnie. Zasypiała i już jej wtedy nie chciałam przekładać, żeby nie rozbudzić. Wiadomo, człowiek lapał wolne chwile. Chyba się nabawiła w ten sposób asymetrii, głowa ciężka, leciala jej na bok. Chodziłyśmy później na fizjoterapię. Bujaczek sprzedałam, ale nie powiem, czasem by się przydał.
Soleil lubi tę wiadomość
-
Klara, ja w bujaczku uzywam tej poduszki wlasnie zeby trzymala prosto glowke. To tez pomaga jej patrzec prosto i sie zajac zabawkami, bo bez niej tez faktycznie jeszcze jej ucieka ta glowka. Co wiecej, tylko w bujaczku ta poduszke akceptuje, w lezeniu na plasko nie jest zachwycona, a o spaniu a niej w ogole nie ma mowy.
Leksa, Klara_1985 lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
nick nieaktualnyTak klara mój tak strzela kupami, na szczęście nie we mnie a w męża 😃 właśnie mlody znowu na cycka wchodzi, minęło 50 min od poprzedniego karmienia.
Leksa co do pokarmu to on nie znika z dnia na dzień tylko stopniowo, ale się tego nie zauważa, a jak dokarmialas mm to może to być przyczyną. Nie wiem w sumie jak bardzo byłaś oddana i nastawiona na kp, ale mm to też nie jest zła opcja. Szkoda, że Ci się skończył mimo wszystko. Ja powiem szczerze, że mam takie dni gdzie chętnie bym rzuciła to kp I karmiła butla, ale to mija. Wiem, że byłoby mi łatwiej pewnie. Teraz już w ogóle możesz mieć więcej czasu dla syna, także patrz na pozytywy, bo zawsze jakieś są 😉
Kp to w ogóle ciężka sprawa, czasochłonna, ciężko stwierdzić czy dziecko się najada czy nie. Z tym przybieraniem na wadze to też nie takie proste, bo niektóre dzieci jedzą jak słonie, a i tak mało ważą. Ciężko określić czy ma się pokarm i ile go jest.
Czasem myślę, że cycek jak flak, a jak nacisnęła to mleko jest. Innym razem z flaka vycka mleka nie ma... jedna wielka niewiadomaSoleil, Leksa, Klara_1985 lubią tę wiadomość
-
Ja też nie traktuje kp jako jakiejs metafizycznej aktywności. Robie w czasie karmienia wszystko, ale na pewno nie wpatruje się w dziecko i nie buduje więzi. Dla mnie to po prostu wygoda. Pamietam jak dokarmialam syna i bylo to dla mnie uciążliwe, chociaz do wszystkiego sie mozna przyzwyczaic.
Co do kup to jeszcze mloda poza pieluche nie nasadzila, ale one sa od poczatku lejące, a jak robi do pieluchy to brzmi jak wystrzal armatni, wiec na pewno pokecialoby daleko
Wydaje mi sie ze takie powinny byc (podobno po rota moga zmieniac kolor i konsystencję, nie szczepilas czasem ostatnio Klara, skoro widzisz roznice?)Malinka2021, Soleil lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
U mnie ostatnio mała codziennie mniej więcej o tej samej porze i w trakcie karmienia wali kupsko i tez takie mega rzadkie wlasnie i sama się zastanawiałam czy aby nie za rzadkie🤔
Na szczęście od naszego sobotniego wypadku z kupą te ostatnie się mieszczą w pampersie ale to chyba tylko dlatego że od razu ide ją przebierać....mysle ze jakby chwile w tym poleżała to jednak wypłynęłaby z pampersiaka🙂
Moja Ala dzis ewidentnie ma gorszy dzień. Wczoraj na ten upal spala dużo a dzis miala moze ze 3 drzemki 20 minutowe w ciągu całego dnia 😏
Naje się to jest zadowolona przez jakieś pół godziny, potem pół godziny próbuje ją usypiac potem spi te kilkanaście minut a potem drze się jak szalona 🤨próbuje ją uspokajac zeby nie dawać od razu piersi ale to nie działa wiec ląduje na cycu😏
Potrafi umęczyć człowieka ehh a mąż który caly dzien prawie jest w innym pokoju i pracuje co przyjdzie to sam mówi że wytrzymać jej płaczu nie może hmm to co ja mam powiedzieć gdzie ciagle próbuje ogarnąć ten darcia🤷♀️Soleil, Leksa lubią tę wiadomość
-
Ile Wasze dzieciaczki ważą? U nas była dzisiaj położna i mamy 5120g, wydaje mi się to bardzo dużo.😆 Ale powiedziała że pięknie przybiera i jest ok.
U nas kupa co 2 dni, niby to ok w upał.
Wieczór mamy jak zwykle ciężki. 😬Malinka2021, Leksa lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Zosiek,Bartek 4460g
U mnie tez byla dzisiaj polozna i powiedziala ze maly moze zjadac nawer do 120ml wiec mu tyle dalam i spal 3h.. kolejne jedzenie zjadl 100ml i tez spal ponad 2.5h.teraz kolejne jedzenie i zobacze jak bedzie tym razemMalinka2021, Zosiek, Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Jak ważyłam go ze sobą i sama siebie to różnica wychodziła mi 5.1 kg więc coś koło tego, w czwartek skończy 6 tygodni🙂
U nas ostatnia kupa była wczoraj wieczorem, już czekam z utęsknieniem aż się nowa pojawi 😐😆
A na bioderka idziemy jutro 🙂Zosiek, Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
U nas waga jakos 3800g mniej wiecej no ale tydzień temu mielismy 3450g wiec jest różnica spora... Jutro przychodzi polozna to zobaczymy na jej wadze. Mi sie dxisiaj Misia pierwszy raz zrzygała ale tak fest jakbyście szklanke mleka wylali. Nie rozumiem czemu, chyba za duzo dzisiaj zjadla, nie ma gorączki, nie jest placzliwa, nic sie szczególnego nie dzieje. Oczywiście po wymiotach juz od razu dzięcioł i chciała jesc dalej. Masakra. Nie wiem juz co ja mam robic. Zdarzalo Wam sie to dziewczyny?
Zosiek, Malinka2021 lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Zosiek u nas nie było ostatnio 3 dni kupy a teraz mamy raz dziennie.
Misiaa Twój Bartek jest z tego samego dnia co moja Ala...Jak Ty to robisz ze on Ci tak długo spi?😃Bo u mnie w dzien to chyba tylko w pierwszych dwóch tygodniach spala po 2 godziny😁
Ala waży ok 5 kg. Jak na nią to bardzo dużo bo urodziła się z wagą 2850 ale ona przybiera stanowczo za duzo🤦♀️Zosiek lubi tę wiadomość
-
Asiulka jak Bartek jadl po 90ml to spal ok 1h ale byl niedojedzony, jak dzisiaj dostal te 120ml to spal i mysle ze umnieproblemem byl wlasnie glod...terazwypil 120ml i znowu spi:)
Leksa lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Vende ja mialam takie meeega wielkie ulanie raz jak bylismy jeszcze w szpitalu, teraz mamy jakies niewielkie jak sie nie odbijemy porzadnie po jedzeniu24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Megsi ja tylko napisałam jak po trzech tyg kp u nas to wyglądało
ale racje masz w tym, ze teraz więcej czasu mogę poświecić dla starszego dziecka, wiec to jest na plus ☺️
A w karmieniu piersią uwielbiałam to jak mała się tak wtuliła we mnie i sobie jadła. Bardzo mnie to rozczulało. 🥰
Syna nie mogłam karmić piersią przez zakazenie, które wdało się po porodzie, a wiec to było dla mnie zupełnie nowe doświadczenie i było one pozytywne 😊
U nas wczoraj były 34 stopnie, a dziś 14. Po południu myslalm, ze padnę, niedość, ze ból rany po cc, to głowa tak bardzo mnie rozbolała, ze czułam zawroty i na wymioty mi się zbierało. Ciśnienie miałam 83/59. Należę do osób z niskim ciśnieniem, ale to już chyba mega niskie, wieczorem zadzwoniłam już po tesciowa do pomocy. Bałam się znieść mała z góry na dół żeby nic się nie stało i bardzo mi pomogła dziś. Teraz malutka śpi, a ja czekam, aż mąż skonczy prace o 22 i wróci do domu. Będę czuła się bezpieczniej jak on będzie. Te przeskoki temperatur są okropne. Cieszę się tylko, ze dzieci dobrze się czuja. ODPUKAĆ
Asiulka mojej się raz tak porządnie ulalo jak się przejadła, a czasem tez jej sie po porostu od tak ulewa, ale zauwazylam, ze nieraz jest tak, ze jak zje odbije jej sie i po jakimś czasie trzeba ja znowu podnieść i znowu jej sie odbije, bo inaczej ulewa i sie krztusi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2022, 21:24
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Tez mysle Vende ze nie ma sie czym martwic. U mnie ulewa juz coraz mniej, ale po kupie jedzenie musi byc obowiazkowo. Chyba dzieci nie sa w stanie zniesc pustki w brzuchu. Z zadnej strony.
Ja waze na wadze jak Malinka i tym sposobem tez wychodzi mi ok. 5 kg. Jak sie wreszcie umowie na to szczepienie to sie zważymyMalinka2021, Ana.Ta lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka