Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Motyl Ojej cieszę się że wszystko dobrze się skończyło i jesteście cali i zdrowi ! 🥰 Bardzo współczuję takich przeżyć. Poród sam w sobie nie jest przyjemny a do tego jeszcze takie wydarzenia aż ciarki mnie przeszły. Twarda babka z Ciebie że tak szybko doszłaś do siebie 💪☺ Przesyłam moc uścisków i dużo dobrej energii 🥰☺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2022, 13:02
Motyl12, Malinka2021 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMotyl brak mi słów na coś takiego... po co tyle zwlekać jak nic się nie dzieje i ryzykować komplikacje. U mnie przy całkowitym braku wod i braku skurczy pp oksy tez mnie trzymali, ale nic się nie działo i tętno małego było perfekcyjne. Lekarka jak zobaczyła brak rozwarcia to od razu mowi, że tniemy bo nic się nie zadzieje... za długo cie trzymali niepotrzebnie ryzykując życie twoje i dziecka.
Ja na zdjęcia z porodówki tez nie lubię patrzeć, bo zostawili mnie po cc sama z dzieckiem I męża wyprosili już do domu.
Wyglądam na zdjęciu jakbym miała zemdleć.
Dobrze, ze juz do siebie doszłaś i cieszysz się macierzyństwem
Soleil jak tak bardzo twój mały przybiera na kp to chyba bym mm nie dawała, bo jak ci lepiej nie spi to chyba nie ma innych plusów.
My mamy dzieci z tego samego dnia i u mojego skok chyba się dzisiaj skończył. Dużo lepsza noc, patrzy na mnie i spokojniej je. Dalej często, ale już się tak nie rzuca jak mu wypadnie cycek. W nocy mieliśmy karmienia co 3h, później nad ranem już co godzinę.
Teraz się drze jak prosie, bo przebodzcowany jest no I minęło trochę ponad godzinę od karmienia, więc stęskniony za cycem...
Zrobiłam mini sesję z laktatorem i z 2 piersi tylko 30 ml, a prawa pełna jest więc te laktatory to też humory maja ze ściąganiemAna.Ta, Motyl12, Soleil, Zosiek, Malinka2021 lubią tę wiadomość
-
Soleil, ale ładna waga już małego jest 😊
Motyl jak dobrze, ze się odezwalas 😘 bardzo Ci współczuje, ze tak długo lekarze Cię męczyli i bardzo współczuje tego przez co przeszłaś. Najważniejsze, ze wszystko dobrze się skończyło i Ty i maluszek czujecie się dobrze. Teraz już tylko ciesz się macierzyństwem 😘Ana.Ta, Motyl12, Soleil, Malinka2021 lubią tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Motyl jejku wspolczuje tych przezyc i tobie i mężowi. Dobrze że wszytko z Tobąbi dzieciàtkiem ok, a rany psychiczne i fizyczne napewno się zagoją 💛trzymaj się cieplo.
Soleil super że u Cb smoczek dziala!u mnie niestety łapie tylko po kąpieli, w innych sytuacjach pluje🤷♀️ ale czekam jeszcze na inny model (bibs) i zobaczymy...
Ja dzisiaj matka roku... po najedzeniu (tak mi sie wydawalo, bo jadla aktywnie 15 min) poszlam na spcer do tego paczkomatu... i co? W polowie drogi wycie- rozpoznaje juz tony- takie na jedzenie. Zadowolona wyciągam odciagniete mleko, a tam butla zakrecona ale bez smoka- zapomnialam przemienić🤣). No i mialam 2 wyjscia albo zawrócic i sluchac wycia. Albo dac cyca... a że bylo to w miejscu gdzie byla taka droga rowerowa wzdłoż obwodnicy- i na niej pustka- poszlam tam karmic... 🤦♀️ Dobrze ze mislam i koszule i marynarke i tetre - opatulilam mlodą/nic nie bylo widac... takze nie takie zle karmienie publiczne 😂 ssała 25 min... i usnela- ja poszlam dalej. Ale zachecona mocnym snem poszlam dalej i po 40 min powtorka z rozrywki😂
Jak dobrze być juz w domu 🤣 home sweet home
Dzisiaj bedzie ewidentnie dzien z cycem. Je 10-20 min, usypia, a pozniej budzi sie oburzona🤣 oj te Nasze dzikuskiWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2022, 13:36
Motyl12, Leksa, Soleil, Zosiek lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Dziękuję za dobre i ciepłe słowa🤗💙malutki jest przekochany, noce przesypia, budzi się co 3h na cyca,choc teraz w dzien troszkę beczy i to chyba brzuszek bo napina się bardzo. Zaraz po przebudzeniu na intensywnej pani zapytała czy chcę maluszka do piersi i powiedziałam że tak bo bardzo zależało mi na kp i tak spał ze mną przy cycu całą noc💞dzięki temu karmię piersią i cieszę się że się nie poddałam💪jednak morfina zrobiła swoje wtedy i byłam silniejsza by mieć synka obok. No i waga mlodego-ponad 4kg prawie 4200...z rodziny i znajomi tez wszyscy się dziwią dlaczego tak dlugo czekali urodziłam w41+5 gdyby prowadzący wyczuł pismo nosem to by wcześniej mnie skierował na wywołanie lub cięcie no i ja invitro to juz w ogole ciąża wyzszego ryzyka...tak jak piszecie-wazne ze wrocilismy w kąplecie do domu💙
Leksa, Soleil, Ana.Ta, Megsi, Zosiek, Malinka2021 lubią tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Mam pytanie do dziewczyn po cc. Czy mialyście problemy ze wzdęciami? Jestem 3tyg po cc i od kilku dni boli mnie brzuch przez wzdęcia. Wczoraj trochę masowałam brzuch to coś tam poschodziło powietrza ale nawet dotyk boliUdane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Motyl bardzo współczuję przezyc, najwazniejsze jednak ze wszystko dobrze sie skończyło. Ech, dziwi mnie ze czasem robia te cesarki na zyczenie a w takiej sytuacji tyle zwlekali... Masakra
My od dzisiaj zaczynamy brac kropelki kolzym, bo jednak położna zaklada ze to jest problem z tolerancja laktozy, oraz espumisan doraznie. No i zobaczymy. Waga 3850g, czyli ponad 400g do przodu od zeszlego tygodnia, także nadrabiamy. Jesteśmy juz po rehabilitacji dzisiejszej i ciesze sie bardzo bo jest podobno lepiejDalej mamy cwiczyc ale najwazniejsze ze sa efekty, kolejna kontrola na rehabilitacji za miesiąc. Za to ja zapisalam sie do fizjo urogin na za dwa tygodnie bo pani namawiala i zobaczymy
Soleil, Zosiek, Motyl12 lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Motyl12 co przeżyłaś to Twoje... Teraz będzie już tylko lepiej cieszcie się każdym dniem
co do cięcia cc ja też mam spore.. Ale też temu że syn 4kg i w sumie jak patrzyłam na jego głowe a na długość cięcia to by się zgadzało 😅🙈
Ja po cc raczej nie mam wzdec, czasami brzuch pobolewa ale nic specjalnegoMotyl12 lubi tę wiadomość
-
Motyl okropne rzeczy przeszliście ale najważniejsze że jest wszystko dobrze! Pewnie trauma pozostanie z Toba na zawsze ale z czasem będzie to tylko przykre wspomnienie!
Vende a po czym lekarka poznała ze to nietolerancja laktozy? Nam położna tez powiedziala ze mała ma nietolerancje ale stwierdziła tak po tym jak jej powiedzialam ze malutka bardzo często puszczą bąki i sa one bardzo śmierdzące, a w sumie położna sama się o tym przekonala🙂ale jak czytalam na necie to w ogóle mi się to nie sprawdzało, poza tym żadnych innych objawów nie miala😏 wtedy położna powiedziala nam zeby kupić kropelki na tą nietolerancję niby a po tych kropelkach tak mała brzuszek bolał ze ciagle płakała wiec położna zadecydowała zeby je odstawić i zostawić tylko espumisan ale dalej twierdziła że ta nietolerancję laktozy na pewno ma mała 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2022, 15:21
Motyl12 lubi tę wiadomość
-
Wczoraj mała szalała caly dzien, prawie nic nie spala, dużo płakała z dzis nie to dziecko. Spala mi ponad 2 godziny przed południem a to się jej nigdy nie zdarzało i teraz tez po każdym karmieniu mi usypia a nawet w trakcie. Mega jest ospała dzis...czy Wasze dzieci tez mają takie dni czasem? Bo zaczynam się oczywiście martwic😏
Temperatury nie ma na szczescie podwyzszonej -
Asiulka u nas dzisiaj własnie taki dzień, także coś jest w powietrzu. Moja w dzień prawie wogole nie śpi, jedynie 10-15 minut, a dzisiaj spała 2h i spokojnie leżała w leżaczku... Wzięłam ją na przytulasy a ona kupę zrobiła do połowy pleców i pod brzuch...🤣 Trochę mniej boje się dzisiaj jechać na to usg bioderek jak taka w miarę spokojna.🙃Nasz mały cud 15.05.22 🥰
-
Asiulka, powiedziala ze pierwsza sprawa to jest to ulewanie, druga wzdęty brzuszek, a trzecia to ze znowu mamy odparzony tyłek. Ja tam sie nie znam, ale sprobuje przez tydzień podawac te kropelki jak będzie lepiej to spoko jak nie bedziemy myslec dalej, oprócz kasy nic nie tracę ;)u nas tez dzisiaj turbo kupa nawet podwójna, spoznilam sie z nia chwile na rehabilitacje bo chcialam jeszcze ja przebrać bo akirat poszla kupa po czyk druga poszla w samochodzie, wcale nie mniejsza od poprzedniej...17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja
-
Motyl 😔 ogromnie współczuję, dużo zdrowia dla Ciebie i Maluszka 😘 teraz już musi być wszystko dobrze 😊
Merci92, Motyl12 lubią tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
U nas kolejny marudny dzień 😕
Z wizyty na badaniu bioderek niewiele się dowiedziałam.. Mamy przyjść na kontrolę za 2 miesiące, a przez ten czas układać na zabke i pilnować żeby leżał na lewym boku bo ma lekka asymetrię, ale to już wiedziałam. Tyle że ciężko go upilnować, bo zaraz i tak głowę przekreca na prawu bok. Wybierzemy się do fizjo żeby jakieś ćwiczenia przepracować.Merci92, Soleil lubią tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Malinka a jak masz kłaść małego na lewy bok, bo ma ta asymetrię to jak jego ciało się układa ? Bo moja ma bardzo często głowę w lewa stronę odwrócona, a reszta ciała leci po skosie bardziej na prawo. Mam nadzieje, ze dobrze to napisałam i wiesz o co mi chodzi.
Vende i Misia, bo wy jesteście na kpi i kontrolujecie ile mleka w ciągu doby wasze dzieci piją?Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Malinka A jaki masz stopień bioderek bo u nas wyszło 2a (wada fizjologiczna) na obu + ta asymetria czyli woli prawa stronę a ciało idzie w lewo i wtedy jest tak przekrzywiona na ukos - nie wiem czy dobrze napisałam ☺ Nam to przepisali ta orteze i nie wiem czy nie jest to za dużo przy tej wadzie... Pani kazała układać Laurę tak aby twarz była po lewej stronie i nawet karmić tak aby leżała na lewej stronie twarzy a prawa stronę na razie mamy sobie darować 🤷♀️ Nosić na rękach też muszę na jednej syronie tej właściwej.
-
Merci serio dali Wam ta ortoze przy 2a? U nas tez sa 2 tylko nie wiem który rodzaj bo cos rsm sie zmienialo. Nie mamy ortezy tylko ukladanie i pielęgnację poki co... A moze powinnas sie gdzis przejść dopytac jeszcze? Bo to trochę dziwne jak dla mnie.
Leksa, probuje od rana to policzyc i mam problem. Wyszło mi dzisiaj ok 600ml a wczoraj ponad 700ml. Ale dzisiaj moze jeszcze cos wpadnie, chociaz właśnie mi usypia.17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Vende No właśnie poszłam tez na wizytę prywatna bo wiadomo na NFZ niczego się nie dowiedziałam 🤦♀️ i tam Pani zrobiła USG dała diagnozę i powiedziała że jednej nóżki nie odwodzi i ze względu na to tez czasami daje orteze bo nigdy nie wiadomo w która stronę to pójdzie mozliwe ze by wyszla z tego bez ortezy a może być tak ze pogorszy się i wtedy jest jeszcze gorzej- tak to zrozumiałam 🤷♀️ No ale nie do końca jestem pewna czy ta orteza jest aż tak bardzo potrzebna. Mówiła ze może być nawet po 6 tygodniach zdjęta
-
Leksa wrote:Malinka a jak masz kłaść małego na lewy bok, bo ma ta asymetrię to jak jego ciało się układa ? Bo moja ma bardzo często głowę w lewa stronę odwrócona, a reszta ciała leci po skosie bardziej na prawo. Mam nadzieje, ze dobrze to napisałam i wiesz o co mi chodzi.
Vende i Misia, bo wy jesteście na kpi i kontrolujecie ile mleka w ciągu doby wasze dzieci piją?
Ja dzisiaj zauważyłam u swojego to samo. Jak ma główkę na prawo to reszta ciała leci jakby na lewo mimo że jest na pleckach, a jak ma na prawo to i ciałko jest na prawo. Troszkę sytuacja jak u z ciebie z tą główka u mnie też mam pilnować żeby kłaść na dwie strony, ale on sam i tak przewróci z tej niewygodnej na wygodną -
Pytam, bo zaczęłam od wczoraj tez podliczać, tyle ze jedziemy na karmieniu mieszanym i wczoraj wyszło 430 ml mm, a 190 mleka z piersi (moje cudne mrożonki 😅) dziś mamy 300 ml mm, a 290 ml z piersi, ale jednak widze, ze to nie koniec jedzenia na dziś.
Dobrze pamietam, ze dajesz malej espumisan? Dodajesz do butelki czy z łyżeczki?Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️