X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa ja mam glodomora,Bartek potrafi wypi c nawet i 910ml...przewaznie jest powyzej 800ml

Leksa lubi tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil wrote:
    Ja dzisiaj zauważyłam u swojego to samo. Jak ma główkę na prawo to reszta ciała leci jakby na lewo mimo że jest na pleckach, a jak ma na prawo to i ciałko jest na prawo. Troszkę sytuacja jak u z ciebie z tą główka u mnie też mam pilnować żeby kłaść na dwie strony, ale on sam i tak przewróci z tej niewygodnej na wygodną

Właśnie się zastanawiam czy to już leci pod asymetrię czy to jest jeszcze takie fizjologiczne ?

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Vende Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci rozumiem, no zobaczysz, ale dobrze ze poszlas dopytac. Ale szkoda ze nie dali najpierw ćwiczeń a potem dopiero ortezy no ale nie oceniam bo sie nie znam ;)
    Leksa ja mam dziecko smoczkowe- i na smoczek podaje espumisan jak widze ze Mala sie pręży i denerwuje. Tylko ja dopiero startuje, wiec zaczynam od 5 kropli na roz to akurat oblepiaja smoczek. Ta akcje w ogole polecam niesmoczkowym- lej jest slodki i moze zacheci do zlapania tego smoka ;). Ten konzym daje za to do mleka.
    Misiaa Bartek mimo ze wczesniak jednak dłużej jest na świecie :) Moze i u mnie tak dobije...
    Mi dzisiaj wyszło 180ml mm i 460ml mojego mleka na ten moment moglo byc więcej mojego bo zostalo mi 50ml ale za pozno wrocilam ze spaceru i byla potrzeba szybkiego ogarniecia szamy bo byl krzyk, a mleko w lodówce ;).

Soleil, Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende, Ala dobije raz raz zobaczysz ;)

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa wrote:
    Właśnie się zastanawiam czy to już leci pod asymetrię czy to jest jeszcze takie fizjologiczne ?

Póki co obskoczyliśmy kilku lekarzy i osteopate i każdy jest zdania że wszystko jest ok. Ja w każdym razie jeszcze dla pewności skocze do fizjoterapeuty w Polsce dla pewności

Leksa aż spróbuję z tym espumisanem na smoczek. Mój dopiero dziś podjął próbę ssania, może espumisan to rozkręci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2022, 22:51

Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bioderka ok. Mówił też, że jak coś jest nie tak to zwykle można zauważyć po tym jak bioderka odchodzą na boki podczas rozszerzania, że jest opór, nie zwracałam na to uwagi nawet.🙃
    U nas też wyginania różne są, muszę zaobserwować te strony. Ale jak rozpoznajecie tą asymetrię?

Vende dzięki za patent z espumisanem na smoczku, jutro wypróbuję 😁

Padam na twarz, ale dzień ogólnie był na prawdę przyzwoity. Dobrej nocki 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2022, 23:26

Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak zwykle seria nocna startuje o 00:00😂 kurcze czyżby powoli jakiś rytm, pozniej pewnie ok 3 i juz rano 🤔 Ależ jaką serią płaczu mnie dziecko obudzilo... bylo prężenie na kupe echm... muszę dawać jednak ten espumisan... tylko jestem ciekawa, czy lepiej go dawać np. rano czy dopiero jak sie pręży...
    Też sprobuje ze smokiem! Bo u nas jedno wielkie plucie 🤷‍♀️

Oczywiście nie obeszlo się bez krztuszenia tego mojego żarłoka... no masakra z tym :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2022, 00:48

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Vende Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, ze komuś pomoze patent na espumisan :P taka byla rada poloznej i spodobała mi sie bardzo. U nas sie zaczęło od plesniawek, Mala sie denerwowaka jak wsadzałam jej palec z lekiem do buzi, a smoczek sama chętnie lapie.
    Mnie obudzilo nie dziecko a potrzeba ściągnięcia mleka, piersi pełne zobaczymy ile zbiore. Juz chyba ten jeden dzien z 8 ściągnięciami troche rozbujał laktacje bo wczoraj tak nie mialam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2022, 00:52

Leksa lubi tę wiadomość

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.ta a czemu nie chcesz regularnie podawać espumisanu? Moja położna mowila ze on jest całkowicie nieszkodliwy i naprawdę nie ma co się obawiać go stosowac🙂

Dziewczyny wiem ze kiedys byl temat o tym ale nie wiem na czym stanęło...wy bierzecie dalej te suplementy co w ciazy? Pregne czy mama dha? Ja brałam i wlansie kończy mi się opakowanie i nie wiem czy kupowac🤔
    Vende rozkręcasz się z tą laktacją☺️

oar89n73njsm8gcn.png
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka, ja biore mama dha i trzeba brac przez caly okres laktacji.

Mala juz ktorys raz budzi mi się w poprzek łóżeczka (tzn pewnie sie budzi normalnie i wedruje, a ze lozeczko male to sie w poprzek blokuje i wtedy dopiero wola o pomoc. Dzis mi sie tez na brzuch w nocy odwrocila, ale nie mogla sobje poradzic z rękami i tez musiala wolac o pomoc. Maly wedrowniczek sie z niej robi.

Od dwóch dni mamy jakies ciezsze karmienje. Niby chce, buzie otwiera, ale je chwile i płacze. Nic podejrzanego nie jadlam zeby to mleko moglo nie smakowac. Nie wiem od czego to. Z brzusKiem chyba wszystko ok, kupy ida normalnie.

Vende, a jak te plesniawki poznac? Mi lekarka mowila ze jak sie sciera to mleko i u ciebie sie ścierało, to jaknto rozroznic?

Zosiek lubi tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie nagadali mi że dziecko powinno sobie radzic samo, bo pozniej w gorszych przypadlach moze nic nie dawac.
    Że jak robi kupy i pierdzi jest ok...
    A mi jeh j szkoda bo ewidentnie stęka i sie męczy
    Własnie chyba bede miAla gdzies te teorie bo mala po kazdym obudzeniu meczy sie i cos gniecie i nie zawsze wygniecie.
    Bede jej podawac 3razy dziennie- mam nadzieje ze to pomoze :/

Kurcze ale pozno wstalysmy - dzis pobudki co 3h- jak dobrze bo odespałam i nie musialam chodzic po pokoju zeby nie usnąć😂czasem przy karmieniu mala mi doslownie leci z rąk 😴 zawsze ide wtedy umysc twarz i chodze🤦‍♀️

Vende wow pięknie sie rozkręcila! Ja sciĄgam max 3 razy dziennie i dzięki temu od kilku dni nie robilam mm 👍
    ale moze jeszcze zwieksze czestotliwisc, przyspieszyloby to co nieco inne karmienia w dzień 👍 tylko teraz troche mi szkoda tej przylepy, chyba uzaleznilam sie od jej dotyku 😂

Asiulka ja biore pregne plus i dha. Zastanawiam sie czy nie zamienic z czyms tańszym. Jeszcze bede brać bo boje sie ze wroci mi anemia i wgl ucieknie duzo witamin :/ a to tez chyba dobre dla dziecka 🤔

Kasjanna u mnie z tym odtzucaniem też tak ma ale od poczatku z 2 razy dziennie. Większosci tak jest jak juz dlugo je, a chce sie spac a nie usnie przy cycu. Czesto ją wtedy odciagam i lulam w rozku -odplywa w 5 min. A jak dalej jest cos nie tak pomaga butla. Wtedy pewnie juz jej malo lecialo i stad ten wnerw. 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2022, 07:27

Kasjanna lubi tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna z języka ładnie schodzilo ale poten zaczęły zostawac plamki na podniebieniu. Male i biale.
    Ja wstałam zbowu z zapalona piersią... A do tego rozlałam 70ml mleka mojego z nocy... Zapowiada się super dzien...

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende tez ostatnio mi sie wylalo w nocy z nocy :/ nie dosc ze nie mialam zapasow to mala juz chciala jesc, a na podlodze bylo mleko, duzo plywajacego mleka - wtedy mialam dla mnie aż 90 ml😂

Mimo wszystko to bedzie super dzien- tak sobie mówmy 💛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2022, 07:51

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende Mogliby by dać te ćwiczenia bo szkoda mi Laury ale już drugi tydzień nosi te szelki i już leczenie trwa więc już niech im będzie też się nie znam i może Laura jest takim przypadkiem że trzeba skoro dwóch ortopedow tak stwierdziło 🤷‍♀️😏 Ahh ważne żeby pomoglo ☺

A mi Laura 4 noc steka i płacze przez sen rzuca się z jednej na druga stronę przy puszczaniu baczkow. Zrobiliśmy gorący kompres z tych pestki wiśni wzięłam na ramiona i trochę mniej kwilila. Sama nie wiem czy to już kolki są czy może jakieś uczulenie na coś 🤔 Też tak miałyście?

6056198c02.png
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci myślę że jak dała lekarka ortezę to wie co robi i Laurze szybko przejdzie. 😘

U nas ostatnio jest problem z butlą, pluje zastanawia się przerywa i tak karmienie nią trwa czasem 40 minut 🤦.

Espumisan u nas jednak działa, wiadomo, że prężenia dalej jakieś są i steki kweki ale nie ma darcia oprócz tego głodowego.🙃 Odpukać 🙏

Uciekam na spacer tylko się ogarnę.🙃
    Miłego dnia 😘

Merci92 lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Vende Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ile dziennie dajecie espumisanu?

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas jiore mama dha wlansie czyli potwierdzacie zeby brac dalej🙂ok🙂
    Ja espumisan daje 3x dziennie🙂
    U małej od wczoraj widze takie większe prężenia i troszke trudniej bączki odchodzą ale nie chce zwiększać ilości tego espumisanu😏
    Dzis bedziemy zmieniać probiotyk na vivomix. Mam nadzieję że nie będzie jakichs przeboi z tym zwiazanych🙂

Soleil lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Vende Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja witamin nie biore, po prostu zapominam o tym szczerze mowiac.
    My dzisiaj bardzo mamy widzę dzien przytulania - lozeczko jest be, ale lezenie na mamie ekstra. Szkoda ze mnie tak cycki bolą, ale oklad z dziecka nawet jak nie je w sumie zawsze spoko ;) Pogodzilam sie ze do 12 nie wyjde z pidzmay. Maz obiecal mi rano, ze wezmie sam Mala na spacer. Zobaczymy :) Mam ochote wziac kapiel w wannie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2022, 10:00

Kasjanna, Asiulka87 lubią tę wiadomość

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci, nie wiem jaki stopień bioderek. Lekarz był obcokrajowcem i mówił niewyraźnie po polsku 😐 w książeczce coś nabazgrane nie do odczytania. Muszę do innego lekarza na ta kontrolę za 2 miesiące się umówić.
    Odnośnie asymetrii to jeżeli dobrze go zrozumiałam to jak dziecko leży na plecach i układa się tak, że jeden boczek ma tak jakby krótszy od drugiego to jest to asymetria. Tyle że on mi to tak jakby więcej na migi pokazywał niż mówił.
    Leksa u nas to wygląda tak, że leżąc na plecach głowę układa najczęściej na swój prawy bok, a brzuszek jest wygięty w łuk i wygląda jak literka D, czyli uwypuklony jest z jego lewej strony.

Zosiek, Leksa lubią tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek Masz rację trzeba uwierzyć lekarzom bo ja niestety medycyny nie skończyłam a ten lekarz akurat jest z polecenia i nawet robi operacje na bioderka takim maluszkom. Śmiesznie bo znowu jak z nią czekałam w kolejce do tej Pani to zrobiła kupę gigant 😄 Ewidentnie nie lubi lekarzy 😄 Nawet jak ja rodzilam i Panie ja wyjely to odrazu kupę zrobiła 😅 I taka z kupa mi ja podały 😄

Też daje espumisan ale wiadomo to nie usmierzy kazdego bolu tylko może złagodzić te wzdęcia czy coś w tym stylu i u mnie dalej są jakieś płaczki z powodu bąków czy kupy. No ale w nocy rzuca się tak jakby ja opętało aż mnie serce boli a najlepsze jest to że podczas snu to robi więc może ja tak nie boli mocno jakby się wydawało 😏

Malinka Kurcze to już po angielsku mógł mówić 🤦‍♀️ Czasami nawet jak na Polaka się trafi to i tak nie idzie sie z nimi dogadać 😀 Może i moja w ta literę D się układa ale już nie pamiętam bo cały czas w tych szelkach leży. Najgorsze jest to że ona często przekreca głowę na ta zła stronę a jak ja odkręcam to się budzi 🤪

Zosiek, Malinka2021 lubią tę wiadomość

6056198c02.png
‹‹ 475 476 477 478 479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ