Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasjanna wrote:Misiaa, a ile jednostek podajesz? Bo ja mam devicap dla siebie, ale jedna kropla to 500 jednostek, Nisi podaje 400, biaron D, głównie dlatego ze jest w pompce i tak mi najwygodniej.
Ana.Ta lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Ana.Ta wrote:Dziewczyny a jak kladziecie dzieci na brzuszek to jakos pomagacie im sie przesuwac ? Ja jedynie rece jej zginam do przodu bo zostawia wzdloz tulowia. 🤔
Ana.Ta, Leksa lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
nick nieaktualnyKasjanna, jesteśmy już w domu.
Provitamina, współczuję, życzę Wam zdrowia. Wiadomo już skąd ta temperatura?
Ana.Ta, gdzieś czytałam, że witaminę D lepiej dawać rano, bo wieczorem może powodować problemy ze spaniem
Ja daję Devikap. Wcześniej dawałam Bioaron, ale lekarka na usg bioderek powiedziała, że lepiej dawać w kroplach. Na zaleceniach z wypisu ze szpitala mamy dawkę 500, więc akurat jedna kropla.
Provitamina, odnośnie kp i temperatury. To kiedyś twierdzono, że jak kobieta kp ma wysoką gorączkę, to nie powinna karmić, bo
się mleko ścina. Coś się temu lekarzowi musiało pomylić. Odnośnie bzdurnych zaleceń, na wypisie pielęgniarkim mam wpisane, że Hania ma mieć dietę lekkostrawną, jakbym co najmniej steki jej serwowała i że mam ją często dopajać.
U mnie dzisiaj słaby dzień. Pierwszy dzień po szpitalu, mąż w pracy 12h i dwie dziewuchy do ogarnięcia. Jestem jeszcze po szpitalu okropnie zmęczona, psychika siada. Liczę, że noc będzie przyzwoita..
Soleil lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZosiek, ja też po tym piulatte widziałam różnicę na plus
A i przetestowałam dzisiaj pierwszy raz to chustonosidło z Luna dream i jestem bardzo zadowolona. Hanka była bardzo marudna, włożyłam ją do nosidła i po minucie spała i tak trzy razy dzisiaj.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2022, 20:35
Soleil, Zosiek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEch skasowałam sobie posta.
Klara dobrze, że już w domu i tak masz rację z tą witamina D. Najlepiej rano dawać, bo zaburza produkcję melatoniny i są problemy ze snem, nie wiem narazie jak u maluchów ale u dorosłych na pewno.
Byłam na fizjo dzisiaj. Mięśnie brzucha w super stanie, blizna też, dostalam ćwiczenia na jej mobilizacje, za 4 tyg mam wrócić po następny zestaw, bo teraz za wcześnie jest. Fizjo mówiła, że cc to poważna operacja i nie szaleć z powrotem do ćwiczeń. Kazała dużo na brzuchu leżeć narazie. Również zauważyła, że masuje kciuk i muszę nosić opaskę uciskową, żeby mi się zapalenie ścięgna nie rozwinęło od nadmiernego noszenia dziecka I podtrzymywania główki. No i trochę napięte mam dno miednicy mam rozluzniac.
Vende jak Twoja wizyta?Ana.Ta, Klara_1985, Soleil lubią tę wiadomość
-
Megsi, dziekuje ze pytasz. Rozejscia mięśni nie mam, blizna wyglada bardzo dobrze, pokazala mi jak z nia współpracować i zaleciła powolne wracanie do sportu od jogi (kiedyś ćwiczyłam, wspominałam jej o tym) a co do biegania niebawem, ale najpierw musze dostac zgode ginekologa. Zobaczymy.
Megsi, Soleil lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Ana.Ta jedynie próbuje pomóc z rączkami jak się męczy i poplakuje.
Klara najważniejsze że jesteście w domku i nie dziwię się, że jest ciężko ale dacie radę.😘 Podeślij proszę jakie masz dokładnie to chustonosidło. 😉 Moja bardzo jest chustowa, a lepiej tak niż na rękach bo te 6kg ledwo trzymam 🙃Ana.Ta, Klara_1985 lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Kurcze dziewczyny to może ta wit D jest powodem kilkakrotnego usypiania wieczorem...od jutra zmieniam na ranek, może wieczór będzie łaskawszy🤷♀️ Bo dziś chyba córka czuje co ją czeka od 19.00 wisi co godzine na cycu. O 21:40 poszla twardo spać... i mi sie znów obudzila- niewiem co jej jest. Co jak co ale w tych godzinach spala do nocy echm...
Klara strong women z Ciebie 👍podziwiam Was dziewczyny z większą gromadką 💛 ja narazie ucze sie jak to jest byc mamą... i czasem włącza sie egoizm... jak to bylo na „wolnosci”. Ale... dzis mialam kolejną godzinke wychodnego- dobrze ze mąż juz nie boi sie zostawacKlara_1985, Malinka2021 lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
nick nieaktualnyZosiek, ja mam takie. Od czasu do czasu wrzucają promocję i kosztuje 100 zł mniej.
https://lunadream.pl/nosidelka-do-noszenia-dzieci/720-nosidelko-regulowane-half-buckle-diamond-creamy-100-bawelna-5903991669889.html
Ana.Ta, zdrowy egoizm jest jak najbardziej wskazany. Ja przez te ostatnie choroby moich dziewczyn i przez to, że nic nie moglam zaplanować, czuję się psychicznie i fizycznie jak wrak. Wizytę u ginekologa przekładałam 4 razy. Muszę wyszarpać trochę czasu dla siebie, bo będzie to z korzyścią dla mnie i dla domowników. Szpital był niedaleko stacji PKP. Jak słyszałam odjeżdżający pociąg, to mnie naszła taka myśl, że chętnie bym wsiadła i pojechała daleko, żeby przez jakiś czas nikt ode mnie nic nie chciał. Myślę, że czas odpocząć.
Zosiek, Malinka2021 lubią tę wiadomość
-
Wstyd sie przyznac, ale jak syn byl maly to marzyla mi sie jakas choroba, zebym na chwile wyladowala w szpitalu. Jakbym uciekla pociagiem to by mnie zeżarły wyrzuty sumienia, ale odpoczynek w szpitalu - sila wyzsza. Po prostu marzylam zeby ktos sie mną zajął...
Malinka2021 lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Nie wiem dlaczego personel szpitala jest przeciwny kp powyżej temperatury 38 stopni u dziecka. Ja i tak staram się go karmić kiedy tylko się da, ale też już zaczęłam pytać czy w ogóle teraz mogę go nakarmić 🤯
W szpitalu psycha siada. Jeszcze nic nie wiadomo. Czekają jeszcze na posiew moczu. Na szczęście RTG płuc bez żadnych zmian.
Gorączka nie odpuszcza. Mój syn dostaje czopki ale po nich przeważnie jest kupą. Więc raz zrobili wlew paracetamolu. Teraz próbują doustnie. A ja już więcej płacze niż zachowuje spokój.Starania od kwietnia 2020 roku
👫 OBOJE 35+
Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
DHEA-SO4: 281,60 ✅
FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
Drożność jajowodów ✅
Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK
3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży
Sierpień 2021r. IN VITRO
06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
-
Provitamina, wspolczuje bardzo wiem, ze to niewiele ale jesteśmy z Tobą myślami. Msm nadzieję ze szybko wyjasni się od czego jest gorączka i ze to nic groźnego...
Ja dzisiaj drugi dzień pod rzad zostawiam Mała u dziadków. Co prawda na godzinę ale jakoś i tak mi dziwnie.
W ogole zarezerwowalismy sobie wyjazd na weekend w gory razem z moimi rodzicami zeby troche podzielić opieke i spędzić tez trochę czasu razem jedziemy dop3we wrzesniu ale i tak się super cieszę.17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Dziewczyny musimy być silne i robic sobie male przyjemności. Ja na humor musze mieć dobrą kawe i coś slodkiego😂 a i wlasnie jak sie da wychodzić z domu... to takie skrajne emocje, bo jak tylko pomyśle że ta ciąża poszlaby nie tak, jak sobie przypomne ile razy drżałam ze stachu wstyd mi że teraz marudze. Ale kiedy tak jest? Jak jestem zmeczona i nie wyspana...
Trzeba zacząć dbać o siebie. Ja chyba beda z małą poprostu dluzej spac.... bo ogarniam wszystko domowe, ale wiadomo jakim kosztem...
Provitamina współczuję bardzo tej sytuacji. Oby maluszkowi szybko przeszlo 💛
Vende super z tym wyjazdem ! Na pewno sobie odetchniecie- tymbardziej ze dziadkowie lubią wnuków 👍
My po szczepieniu, dobrze że mąż zawsze mi towarzyszy , jakos tak raźniej. Moja awanturniczka bardziej plakala przy rozbieraniu niz przy wkłuciach. Na szczęście teraz śpi bo ranek miała kiepski. Oby tylko nie bylo temperatury. Lekarka kazała tylko dziś nie kąpać/ ciekawe jak to wplynie na jej sen. Choć dzisiaj byla pobudka co 2h - dla mnie co 1h takze wypruta jestem na maxa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2022, 10:34
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Dziewczyny mam pytanie, o pensje jskie teraz dostajecie. Moze to glupie ale ja dostaje wiecej niz dostawalam pracujac normalnie, dzwonilam dzis do kadr i niby mowia ze to jest te 80%, wiem ze szefowa mimo zwolnienia daje mi dalej dodatki, ale i tak dziwi mnie ze dostaje wiecej niz wczesniej. Czy ktoras z Was tez jakos dziwnie ma to rozliczane? Nie wiem, jakiś podatkow nie placimy na tym urlopie? Nie umiem sie doczytać.
Ana. Ta no to masz juz kawal baby U nas waga bardzo podobna bo 4800g ale raczej w cm mniej, ja mam taka raczej kluseczke Ale ubranka juz na 62cm zakladamy, a u Was?
Musimy troche byc egoistkami i dosypiac bo na takim spaniu ciezko jest potem funkcjonować... Wczoraj fizjo pytala mnie ile spie na dobe jak powiedzialam ze jakos 4h by sie zebraly to byla w szoku i powiedziala ze powinnam się ogarnąć. U mnie maz na noce czesto pracuje i ciezko mi sie zorganizowac zeby spac dłużej. Może gdyby tego odciagania w nocy nie bylo...Ana.Ta lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Probitamina współczuję, taka niepewnosc jest najgorsza ale musisz być silna! Na pewno to nic poważnego!
Okropne to jest ale cieszę się że nie tylko ja mam czasem takie mysli ze chcialabym choć przez chwilę zostawic to wszystko i uciec albo wrocic do czasów z przed...ale powiem Wam ze ostatnio nawet nie zdarzają mi się takie dni. Mała bardzo się zmieniła i z mojego małego terrorysty zrobila się mega pogodnym i kochanym dzieciatkiem 🙂oczywiście są gorsze chwile ale ogólnie jest dużo lepiej! Jedynie noce móglyby być lepsze bo jedynie pierwszy sen między 22 a 1 ma spokojny a później pomiedzy karmieniami to już są jakies marudzenia, przekręcania, stękania wiec gdybym nie chodziła spac o tej 22 to też miałabym w sumie moze ze 3 godziny normalnego snu😏
Dziewczyny a te blizny to macie dalej czerwone czy juz nie ? I to zgrubienie nad zeszło Wam calkiem? Piszecie po tych wizytach u fizjo ze wszystko Wam się ładnie goi a u mnie wydaje mi się ze mię wygląda to tak dobrze🤔
Vende ja mam mniej kasiorki niż przed porodem. U Ciebie jest więcej moze właśnie przez te dodatki co dostajesz?
Powiem Wam tak...gdybym ja miala w nocy nie spac jeszcze więcej przez to odciaganie to wstyd się przyznać ale na pewno bym odpuscila🙈
Jak jestem bardzo niewyspana to jestem nie do życia...I na pewno zle to wpływa i na mnie ale i na dziecko tez wiec dlatego niestety zamiast posiedzieć wieczorem z mężem jak mała zasypia to ja robię wszystko zeby tez sie jak najszybciej położyć 🙂Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasjanna wrote:Wstyd sie przyznac, ale jak syn byl maly to marzyla mi sie jakas choroba, zebym na chwile wyladowala w szpitalu. Jakbym uciekla pociagiem to by mnie zeżarły wyrzuty sumienia, ale odpoczynek w szpitalu - sila wyzsza. Po prostu marzylam zeby ktos sie mną zajął...
Kasjanna, hehe, dobrze kombinowałaś i odpoczynek byłby i twarz matki zachowana.
Provitamina, rozumiem jak Ci ciężko, zwłaszcza, że jeszcze nie wiadomo skąd temperatura. Nikt inny nie był chory u Was ostatnio? Warunki masz znośne w szpitalu?
Vende, liczy się średnia z ostatnich przepracowanych dwunastu miesięcy razem z premiami itd. U mnie jakieś dwa miesiące przed porodem nagle zaczęłam dostawać kilkaset zł więcej, dzwoniłam do kadr, żeby wyjaśnić, o co chodzi i stwierdzili, że naliczone prawidłowo. Do tej pory nie wiem skąd ta wyższa kwota. Wychodzi na to, że 80% na macierzyńskim to ta sama kwota, którą miałam, jak pracowałam. Teraz od lipca stawka podatku się zmieniła też z 17% na 12%.
Ana.Ta, długaśna tą Twoja Oliwka. Moja Hanka z 10cm mniej ma. U nas ubranka 62.
Mnie ostatnio brzuch pobolewa tak jak na okres. Muszę też do fizjo sid wybrać.
Ana.Ta lubi tę wiadomość