X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2022, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że to nasze forum dalej tak prężnie działa. Bez Was mój poziom stresu i braku równowagi emocjonalnej na pewno byłyby na wyższym poziomie.

Asiulka87, Zosiek, Ana.Ta, Soleil, Malinka2021, Merci92, Megsi, Kasjanna, Vende, Leksa lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka to dobrze sobie wazy ta twoja mała kuleczka hihihi
    Super że jest pogodniejsza! U mnie więcej sie usmiecha ale tylko po zachęceniu wyglupami w lustrze. A i na przewijaku jak jej wymachuje chusteczkami i na widok nowego pampersa jak jejb spiewam ze bedzie miała czystą dupke😂

Moja Oliwka ma dwa podgardla, powiedzialabym ze taka srednia waga. Ale nogi ma dlugie dlAtego u mnie z rozmiarami tak smiesznie ze mieszam 62 i 68. Spodnie oczywiscie wieksze 😂 bedzie nietypowa rozmiarowka jna bank... 🥴 ale ... ważne że zdrowo rośnie, niech tam będzie jaka będzie 🙈

Z tym spaniem ich to wiercenie najgorsze. Vende u mnie tez kupa czasu odpada przez laktator ale mysl ze nie mam nic w butli mnie parliżuje przez trudne początki z cycem więc odciàgam...

Klara dokladnie w grupie raźniej💛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2022, 13:16

Klara_1985, Kasjanna lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Provitamina jesteśmy z Tobą dawaj znać 😘

Jak ja się cieszę że nie tylko ja mam mysli o ucieczce 😂 też przy 1 miałam ochotę wskoczyć w pociąg nad morze 😁

U nas od 3 dni dużo lepiej, mimo że młoda mało śpi w dzień to jest spokojniejsza. Poleży na macie pośpiewa, zaczyna pięknie gaworzyć 🙃

Ana.Ta, Klara_1985 lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek dajesz nadzieje że juz bedzie lżej 🙈 u mnie córka dzień młodsza - szkoda że nie śpiewa hihi
    Ale to fakt na macie lubi poleżeć dluzej gdzie kiedyś od razu byl ryk. Ale raczej na plecach nadal woli. Brzuch robie na sam koniec, albo juz nie zdarze bo marudzi zeby spać.

Tak sie zastanawiam bo często wybudza się z placzem przy pierdzeniu - czy moze to byc z wit D? 🤔 juz nie mam pomyslu jak jej pomoc. Narazie stosuje smoczek+ espumisan - mimo ze wypluje jakoś ją to koi i termofor na brzuszek. No i cyc... Szkoda drzemki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2022, 14:12

Zosiek lubi tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • ola1 Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2022, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu jest -> TABELA wymiarów ubranek niemowlęcych
    Rozmiar 62 to jest na dziecko tak okolo 5-6kg ale wzrost jest wazniejszy

ubranka dla niemowląt
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta, nie mam pojecia, ale moze sprobun ta witamine D z rana tak jak dziewczyny pisaly. Ja musze powiedziec ze czesto o tej witaminie zapominam, jestemy duzo na zewnatrz, tez na sloncu, wiec licze ze nie ma niedoboru. A o probiotyku to juz w ogole nie pamiętam, ale juz chyba nie jeat potrzebny, mala nie ma problemów brzuszkowych. Aczkolwiek dzis w nocy wyjatkowo czesto sie budzila. Do tego zaplanowałam z tymi moimi dzieciami wreszcie wypad do tego ogrodu botanicznego i na rynek,wiec ciezko odespac. Ale zaliczylismy nawet restauracje i mala dala rade. Troche w wozku, troche w chuscie. Wlasnie wrocilismy i sie grzecznie bawi, daje mamie odsapnac ;)
    W przyszłym tygodniu synu ma polkolonie to troche bede mogla zwolnic z zapewnianiem wakacyjnych atrakcji...

Czy wasze dzieci tez sie tak slinia? Mam nadzieje ze to tak dla zabawy, a nie ze jakies zęby... 🙄
    Z rozmiarami tonu nas glownie 68. Jeszcze niektore 62 daja rade, ale takie wieksze.

Dzis rano taka bylam padnieta ze wymyslilam ze nakarmie na lezaco, co mi sie nie zdarza. Mala tak sie dobierala do cyca jakos dziwnie, ze mam sporą malinke na brodawce, bo chyba trafic nie mogla i ssala co popadnie🤦‍♀️

Ana.Ta lubi tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Vende Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka, u mnie blizna jest w polowie czerwona ale to podobno jeszcze normalne, zagojona jest dobrze. A ten 'fałd' tez dalej mam i podobno na niego potrzeba więcej czasu, generalnie mobilizowac blizne nad nia i pod nia i szczotkować brzuch a moze zniknie...
    Ja tez bez tego forum bym zwariowala, dobrze Was tu miec! :)
    Ja mam dzisiaj troche dzien bez dziecka. O 12 pojechalam na brwi, mala zostala z tata, ja po kosmetyczce skoczylam sobie na zakupy i na cmentarz, wróciłam do domu i szok- ona dalej spi. Ale teraz ogarnelam ja szybko i maz wzial ją na spacer, a ja laktator a potem obiad. Na 17 ide do ginekologa i podrzucam Mala do dziadków. Takze bardzo dziwny dzien bo takim czasie :)
    Kasjanna ja tez czasem zapominam o tej witaminie i to sa zwykle wlasnie te spokojne dni...

Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende to szalejesz dzisiaj😃
    Ale potrzebujemy powoli już chyba właśnie takich dni🙂ja też bylam na pedicure i jestem mega zadowolona. Moje pierwsze wyjście hah🙈
    Wrocilam dziecko spało, świat się nie zawalił 😄
    Mi się jeszcze nie zdarzylo zapomniec o probiotyku i Wit d ale albo zmiana witaminy pomogła albo zmiana espumisanu na ten drugi (wiecznie nie pamiętam nazwy🤦‍♀️) sprawiły ze mała tez nie ma już problemów z brzuszkiem albo hmm moze małe są ale na pewno jest dużo lepiej niż bylo☺️

Vende, Ana.Ta lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa I ogladalam wczoraj ten film tully to powiem Wam ze chwilami on jest śmieszny ale chwilami przerazajacy😆
    Swoją drogą wykupiłam dostęp na cda premium na miesiac to może macie jakieś filmy jeszcze do polecenia?☺️

Ana.Ta lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile wasze dzieci mają już wzrostu? ☺ Mierzyli wam położne w przychodniach np przy szczepieniu czy wizycie kontrolnej ? ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2022, 16:12

6056198c02.png
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka polecam serial The Letdown ale na Netflix ☺ Na cda nie wiem co jest ale tamten serial jest dla nas akurat na czasie 😃

6056198c02.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Merci sprawdze😃
    Chociaz ja za bardzo seriali nie lubię oglądać jo za bardzo wciagaja😆

Merci92 lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci mi przy urodzeniu Wojtka zmierzyli na 57 cm. W przychodni koło 4 tygodnia wymierzyli go na 53.. A teraz jak 7 lipca byliśmy to na 58 cm. No a ubranka mamy 68 i wydaje mi się że są na styk 😅 a dopiero spakowałam 62.
    Także nie wiem i co chodzi, chyba coś nie tak w tej przychodni z miarką xx

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka ja to się trochę zmartwilam bo babka 1 lipca przy szczepieniu zmierzyła i powiedziała że ma 56 cm a później powiedziała że coś za mało jej wyszło i powiedziała żeby wpisać w książeczce wzrost z dnia urodzenia czyli 57 cm 🤦‍♀️ To możliwe żeby dziecko przez około 1,5 miesiąca nic nie urosło? 🤔☺

6056198c02.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez przy urodzeniu w szpitaly nial 50cm a w przychodni 2 tyg pozniej powiedzieli ze ma 46cm wiec sie zapytalam czy sie skurczyl :p

Merci92 lubi tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2022, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym mierzeniem dzieci to ciężko, bo one podkurczone są i każdemu co innego wychodzi.
    Mój miał 53cm jak się urodził, a na 2 tyg wizycie miał 56, później 54cm, a teraz to już nawet go nie mierzą, ale 56 pajace nie wchodzą na niego już od 2 tyg, teraz tylko 62. Ostatnio mąż przez przypadek założył mu 68 to sporo za duże było.

Zazdroszczę wam dziewczyny tych wypadów, ja magazynuje mleko właśnie, żeby iść na brwi i paznokcie, ale obawiam się, że nie prędko będzie mi dane.
    Na wczorajsze fizjo miałam jechać sama, ale z racji, że nie mam prawka to wyprawa autobusem 40min w jedną stronę plus fizjo to mąż stwierdził, że on z małym tyle nie da rady i jada ze mną. W aucie była taka awantura, że sama miałam ochotę wyć, ale zasnął po 15 min obudził się dopiero jak skończyłam zajęcia, mąż z nim spacerował pod przychodnia.

Wiecie to jest mega dobry ojciec, który zajmuje się małym bardzo dużo, ale zawsze ma mnie pod ręką jak jest kryzys. Mały jak chce spać to u mnie zasypia w 2 min u męża jest afera straszna. Może w sierpniu mi się uda samej wyjsc gdzieś

• Vende Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi wlansie to jest cos czego ja sie balam u nas. Natomiast teraz momentami mi aż żal ze mojemu dziecku jest zupełnie bez roznicy kto go nosi, karmi, przewija. Ale jest to bardzo wygodne w kontekscie wychodzenia z domu.
    U mnie mierzebie bylo tylko w szpitalyz ale zdecydowanie widze ze Mala duzo urosla od porodu :)
    Wlasnie czekam pod ginekologiem, jest opóźnienie oczywiście jak zwykle. Powiem Wam ze jakos sie stresuje tą wizyta moze dlatego ze to nie moja pani doktor...

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2022, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do blizny to jest taka ciemno rozowa, ale dosyć dobrze wygląda, dalej się goi. Kurde mój mały dużo śpi dzisiaj, zazwyczaj drzemki 40 min, a on 2h przespał, gdybym wiedziała to z nim bym się położyła do łóżka a nie siedzieć na kanapie 😀

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi rozmiarami ubranek to też jest masakra bo moja niby nosi 62 ale ostatnio robilam porządek z jej ubrankami , chowałam za małe i wyciągałam większe I się okazało że pajacyk 68 jest tak totalnie na styk ze ubrałam jej wczoraj raz i pewnie już więcej nie zaloze😏

oar89n73njsm8gcn.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartusia bolał brzuszek po witaminie D..zmieniałam kilka razy firme i dopiero po devikapie go ten brzuch nie boli..
    W ogole od kilku dni wprowadzilismy rutyne ze miedzy 20-21jest kapiel,jedzenie i spanie...przez pierwsze 2 dni byl bunt a od wczoraj po odbiciu jak go poloze to sie nie buntuje tylko od razu zasypia :)

Ana.Ta, Malinka2021 lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
‹‹ 513 514 515 516 517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ