Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jak czytam o Waszych problemach to stwierdzam ze ja poki co ja zlote dziecko..maly zasypia sam od razu po kąpieli, w wozku na spacerze potrafi spedzic caly dzien z przerwa na jedzenie i przewiniecie..teraz lezy obok i cos tam sobie opowiada a ja jade z laktatorem:) ma swoje godziny ze sie drze w nieboglosy ale wtedy go odkladam do lozeczka,wykrzyczy sie i zasypia :p no chyba ze brzuszek go meczy to wiadomo ze ciezej juz go uspokoic jedyny minus mego dziecka jest taki ze nadal budzi sie w nocy co 2,5h do jedzenia i nie moge go przestawic na dluzsze spanie..
Megsi, Ana.Ta, Kasjanna lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
nick nieaktualnyVende a jak często karmisz mała na kpi też na żądanie? Ja w sumie nie wiem kiedy mojnmaly jest głodny, bo językiem mlaska cały czas 😃 ostatnio zaczął wypuszczać pierś jak się naje. W dzień nawet 3h przerwy czasem ma, ale staram się gdzieś tam co 2h karmić, bo w nocy je już mniej.
Wlasnie leżał sobie 50min na macie sam, ja zrobiłam śniadanie i w sumie siedziałam kolo niego, w sumie nie wiedziałam co ze sobą zrobić. Jak mąż wstanie to idę się powylegiwac w wannie 😁
W niedziele spróbuję małego do łóżeczka położyć na noc zobacze jak to wyjdzie.
Może też go zacznę na drzemki odkładać. Mam na niego kilka patentów z tym, że ja później nie wiem co robić 😁 koniec końców spędzam czas tak samo jak z małym na rękach czyli oglądając serial. Oczywiście jest sporo rzeczy, które mam na głowie, ale nie mogę się za nie zabrać jakoś 😄Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Vende jak piszesz o malej to jakbym czytala o mojej 😂tez pierwsza drzemka po 9.00 - krotka bo przeszkadza kupa... ja wtedy robie zazwyczaj juz 2 sniadanie i kawe. Na 1 maz mi przynosi owsianke mala tak od 6-7 nieraz posteka w lozeczku po jedzeniu to jem i szybko sie ogarniam.
Wlasnie najgorszy jest wybor czy wybrac sen czy jednak poogarniac 🤪 ale jak jest pogoda wybieram mniej snu. Tez mam gdzies juz spacery rano, od wczoraj po ululaniu odkladam do gondoli na tarasie, przynajmniej w przerwach na ogarnianie tez chwile posiedze. Dzis 20 min wytrzymala po obudzeniu jak ją w niej zabawialam. Oczywiscie jak niebylo jeszcze pory jedzeniowej bo tak to nie ma wyproś 😂
O 11 powinna byc dluzsza drzemka a tu mala albo ulewa albo pierdzi - pewnie na rekach by podrzymala a ja ja odkladam bo przadki chce dzis zrobic zeby jutro znow wyjsc na ogrod🙈 oby sie udalo do 18 zrobic to na raty 😂
Misia to faktycznie porzadne to Twoje dziecko🙈 u mnie mala w nocy po akcji spala ciagiem 4h. Ale jak widac cos za cos 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2022, 11:49
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Megsi u mnie w dzien raczej co 2 h a nawet i czesciej je, jak jest czesciej to daje cyc bo z butli zje wszystko a fafuly rosną.. moze z cyca mniej uciagnie 😂 wyjatkiem są dlusze drzemki- taka to raz w dzien max. I czasem w nocy
Ja to znow seriale odkladam na dalszy plan , troche mam spine z porzadkami i jedzeniem. Poprawiam tak humor i pozniej psychicznie lepiej sie czuje 🙈seriale wjezdzaja jak juz nic sobie nie znajde i mam akurat popoludnie z dzieckiem na rękach... czasem akurat sie tak uluula po obiadku. A na prasowanie niestety juz czesto czasu nie starcza. Wyciagam z kupy jak trzeba 😂 moze jutro... 🥴Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2022, 11:55
Ja seriale czasem na karmienie odpalam, ale przestaje sie oplacac bo za szybko je 😁
Spalam dzis z synem i Nisia chyba to wyczula, bo spala duzo lepiej i nie robila awantur, takze syn ani razu się nie obudzil. Właśnie wrocilismy ze spaceru. U nas nie ma jakiejs systematycznosci, idziemy jak mamy ochote, czasem przed poludniem (szczegolnie jak mam obiad z wczoraj albo w zamrażarce), czasem po.
Na czas wakacji robimy z synem tygodniowy jadlospis, musze powiedziec ze mi to super pomaga sie zorganizowac, bo jak tego nie miałam to za pięć pierwsza myślałam co by tu zrobić...
Nisia wozkowa jest tak do czasu. Jak jest pojedzona i nie śpiąca to mozna jezdzic, ale jak się robi senna to masakra, żali sie i nie może zasnąć. Dziś zrobila na spacerze dwie takie akcje. Jedna z nich to doslownie podnioslam, potrzymalam 30 sekund i odłożylam, i śpi. Ale w wozku nie usnie.
Odnośnie komentarzy babć, jest taka książka dedykowana dziadkom o nie wtrącaniu się, chyba u Bloga Ojca widzialam, moze trzeba by sprezentować...
Ja tesciowej nie mam, a mama sie nie wtraca ogolnie (poza ubraniem chrzcielnym, ale juz jej powiedzialam do sluchu), ale bardziej komentuje wychowanie starszaka, bo jak to dziecko ma swoje gorsze chwile i upory, ja mu daje czas na uspokojenie, a babcia tylko komentuje ze teraz to sie w głowach poprzewracalo, klapsa trzeba dać. Nie da sie tego przegadac...Soleil, Megsi lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Dziewczyny odnośnie komentarzy i długości karmienia, bo niby dziecko na cycu nie choruje, przyjaciółka ma dwójkę, te co było na piersi rok choruje więcej niż te co było 5 miesięcy. I tyle w sumie. Nie neguje tego ze na piersi lepiej, ale na mm też nie jest gorzej. Każde dziecko inne i nie przewidzimy jak bedzie z chorowaniem czy będzie długo na piersi czy nie
Malinka2021, Leksa lubią tę wiadomość
-
Powiem Wam że ja niby dużo rad nie słyszę może jedna dziennie.. 😅 Ale dzisiaj się już popłakałam. Czy dalej przy karmieniu buzują hormomy? Chciałabym sama móc decydować kiedy nałożyć czapeczkę kiedy nie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2022, 13:18
Malinka2021, Leksa lubią tę wiadomość
-
Megsi, tak, na żądanie. Mała najchętniej ciagle by jadła, tak szczerze mówiąc. Sporo mamy tych karmien w ciagu dnia i zawsze jak nie mam sciagnietego mleka to czuje strach . U mnie Mala wlasnie tak smiesznie memla jak to mowimy z mężem. Od razu wiadomo o co chodzi.
Megsi lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Soleil no z tą czapeczką to za przeproszeniem ja już ku*wicy dostaje 😅
Czy Wasze dzieci też mają zabielone języczki? Gaźnikiem z przegotowana wodą chciałam przetrzeć ale chowa język i tylko czubek mogę wyczyścić. Już zaczęłam się zastanawiać czy to ok z tym białym nalotem.
Codziennie przemywacie gazikiem jamę ustną?PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
U nas dzisiaj placek śliwkowy na kruchym cieście z kruszonką na wierzchu 🙂 polecam, szybkie i pyszne ciasto z przepisu od 'Ania gotuje'. Chyba nie może nie wyjść 😄
Merci92 lubi tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Tak, u nas bylo. Musisz Malinka obejrzec. Czy gdzies w buzi nie ma bialych plamek, u mnie były na podniebieniu jak sie tak dzialo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2022, 15:20
Malinka2021 lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyVende mój też memla ciągle, ale jednocześnie wypluwa cyca I już jesc nie chce. Ja to się domyślać musze o co mu chodzi, ja często od razu przystawiałam, ale zaczęłam mniej i faktycznie nie zawsze o głód chodzi, ale zawsze ten stresik by zajadl 😁
Kasjanna super, że wieczór I noc udana. Ja też nie mam rutyny specjalnej z drzemkami czy spacerami, jedyne co to chodzimy po 21 do sypialni tam go karmie I o 22 spać i wychodzimy rano z pokoju jakoś koło 10 też.
Też robie tygodniowy plan jedzenia. Po pierwsze dlatego, że masę prostych nowych przepisów mam, a po drugie mąż zakupy sam robi, więc chce w miarę wiedzieć co potrzeba.
Soleil z tym chorowaniem tak jest czy mm czy kp dzieci będą coś łapać.
Malinka zazdroszczę placka, ja na diecie bez nabialu i trochę tęsknię za słodkościami, ale daje rade.
Zosiek, a jak u ciebie z dieta?Kasjanna, Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość
-
Ja na szczescie z tesciowa mam spokoj. Śmieszne to bo podaje rzeczy dla malej przez meza bo przy okazji pracy odwiedza ich co 2 tyg a do nas przyjezdza tez przy okazji biznesow ale sam tesciu. No cóż 😂 przynajmniej nie poucza, wgl jak byla 1 raz nie chciala wnuczki na reke co mnie zdziwilo 🤷♀️
Moja mama pomaga ale sie nie wtrąca- raczej bardziej by rozebrala niz ubrala 👍
Wspoczuje tych „zlotych rad”... Nie dajcie sie dziewczyny. A hormony u mnie jeszcze sZaleją- mąż musi byc wyrozumialy hihi bo w chwilach slabosci dostaje sie mu ze za malo zajmuje sie dzieckiem 🤷♀️
Malinka uwielbiam robic kruche ciasto- u mnie ostatnio wjechalo z porzeczką. Sliwki na knedle ma kupic maz moze cos zostanie i bedzie na ciasto 🤗
Ja wgl nie myje jamy ustnej. Wgl uwazam że zbytnie szurowanie, kremowanie od malego to nic dobrego 😂
Moja corka dala matce posprzatac uff zostaly mi tylko podlogi a to juz pikuś. 😂 Nakramilam ją ulala po butli i usnela przy cycu, a wczesniej spala 3h... włączylam serial bo boje sie odlozyc- co chwile ją rzuca, a js musze odpocząć, mąż wraca dopiero o 18:30 - misze przeciagnac🤭🙈
, m
Oj taknu mnie tez stres zajada🤣
Moja je juz przez sen wtedy wiem ze trzeba szybko ja przystawic albo szybko dac butle. Czesto dziala tez sprawdzenie na palec lub smoczka-rzuca sie na nie az sie uszy trzęsą.
A jak jest śpiąca to zaczyna trzeć uszy 😂
Ja chyba tez po kąpaniu (19:15-19:45)- zawsze robimy w tych okolicach nie bede szla do sypialni bo dostane depresji z tym usypianiem do 22.00 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2022, 16:11
Leksa lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyAna.ta dlatego ja mojego kąpię o 21 i potem do sypialni. Wybrałam 22 na spanie, bo nie jest ani za wcześnie dla mnie ani za późno. Ogólnie lubię dłużej siedzieć i jak mały był mniejszy to spał na dole na rękach jak sobie jeszcze siedziałam, ale teraz musiałam pójść na jakiś kompromis. Jak te nocy się ustabilizują to wtedy będę miała wiekszy luz. Narazie ciesze się z małych sukcesów 😁
-
Ja od czasu plesniawek staram sie przecierać wacikiem z przegotowana woda ta jame ustna, bo kurcze ciezko nam szlo pozbywanie sie ich.
Ja właśnie odliczam do powrotu meza, na szczescie będzie już za pol godziny. U mnie Malw spala w efekcie 2h jakos po 12 ale w sumie zdążyłam sie wykapac, umalowac, zjesc i ogarnąć takie podstawy, pranie, zmywarke i oczywiście laktator. Wgl miałam ściągnięte dla Malej prawie 150ml- zjadla wszystko juz od kiedy wstala i musialam dirabiac mm, którego zjadla juz tylko 15ml ale najwyraźniej brakowalo 'do pelna'. I tez jestem wlasnie na etapie, ze usnela na mnie ale boje się odlozyc haha ;]
Tez z jedzeniem robie test smoczka, po drzemce zawsze sie rzuca, poza roznie bywa.
Ja od mamy tez wiecznie slysze o czapeczce. Ale chyba i tak najbardziej wkurzają mnie teksty na temat dopajania wodą. Ciagle jest - pic jej sie chce, juz nawet pare razy probiwalam jej dac ta wode ale ona nie chce, o co juz oczywiscie uslyszalam bo nie jest przyzwyczajona. A ja uważam ze jakby tak potrzebiwala tej wody to by ja wypila i tyle. Jeszcze przy mm moze jakis sens to przepajanie moze miec ale orzy mleko matki to nie wiem... Nie jest to polecane.
My kąpiemy o 21 i o 22 Mala zwykle zasypia. Dla mnie to sa fajne godziny przynsjmniej teraz latem, czesto do 20 jeszcze jestesmy na spacerze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2022, 16:47
Vende robie miedzy 7-9 sesji codziennie..sciagam ok 200ml z kazdej sesji,poki co wystarcza bo maly zjada za kazdym razem miedzy 100-130ml.. nie wiem tylko dlaczego ale z lewej piersi mam o wiele wiecej mleka nkz z prawej za kazdym razem bo ok 140ml z lewej a zaledwie ok 60ml z prawej..
Co do czapeczki i skarpetek to u mnie tez sa wiecznie komentarze ale ja juz nie zwracam uwagi...no i wiecznie zimne raczki i nozki...na nic tlumaczenie ze jak kark cieply to nie jest mu zimno..wiec teraz po prostu czapki do babc nie zabieram w ogole ale mam w torbie w razie W gdybym uznala ze nalezy ja ubrac ale one o tym ze ją mam przy sobie nie wiedza :p24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..."