X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2022, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.ta ja nie widzę poprawy, co prawda u mnie nie było ulewania, z brzuchem ciężko powiedzieć, a krosty na klatce jak były tak dalej są, ta dieta moja wyssana z palca trochę, ale mąż się uparł, a jak lekarka "potwierdzila" jego hipotezę to już w ogóle.

Zosiek a może ze starsza rób jakieś seanse filmowe, albo serial jakiś fajny zacznijcie razem oglądać, da wam to może jakiś super temat do gadania i mała nie będzie aż tak przeszkadzać.

Vende mój zasnął mi na rękach, odłożyłam do wózka, bo potrzebowałam się ogarnąć, po 5 min słyszę już wrzask, ale mąż się zajął bo był akurat.
    Zeszłam na dol wzielam małego na ręce i odpłynął znowu w 3 min, ale już go nie odkładałam tylko spał mi na rękach 2h, a ja cóż włączyłam sobie grę na konsoli i coś tam biegałam żeby się nie nudzić 😁
    Także ja odpuszczam odkładanie, bo dziecko gardzi wózkiem.

Tulić mały się lubi jak jest zmęczony, a tak to jak chodzę, albo się bujam na fotelu/piłce

Zosiek lubi tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 03:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende piewsza porcja byla zacna to pewnie juz nie potrzebowala wiecej:) u mnie w nocy i wlasnie często przed snem wypija tez mniej. Nieraz mam tylko 60 ml w butelce i dojada 5 min z cyca albo i mniej.

U mnie tez szybciej zasypia u meza, ale robi to max raz dziennie po kąpaniu, gdzie mala i tak sie budzi pozniej na jedzenie.

Kasjanna ja marze o takim tuleniu! U mnie uwielbia mnie trzymac rączkami za palce, czasem na bujaku tak się trzymamy (i love). I podczas karmienia często jedna ręka mnie obejmuje w pasie ale to chyba przez przypadek🤔 na siedzaca robi tylko czasem robic lupy jak podegne kolana i siedzi oparta plecami. Typowo na kolanach zawsze mi placze 😓 musze sprobowac zamiast zabawy jak ma dobry humor.

U mnie mąż w 2 strone-opieprza jak mysle o diecie, bo mowi ze wiecej szkody wyrządze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2022, 03:59

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O looosie co za noc za nami :/ maly co 2h sie budzil..czuje sie normalnie wypluta i nie wiem jak bede dzisiaj funkcjonowala..
    Jednak pobudki co 2h a co 3h to mega roznica :/

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa, nawet mi nie mow, u nas dzis srednio co godzine i 15 minut, a najdluzej 2 (raz). Zaczelam spisywac w aplikacji i jestem przerazona, bo juz wczoraj ledwo dobrnelam do wieczora....

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde dziewczyny wspolczuje.

U Mnie corka chyba robi prezent na swoje 2 miesiace bo po ciezkim usypianiu spala 23-3 i od 3:30 spi do teraz... ja oczywiscie laktator o 5 . tylko ona wiekszosc sie kreci w lozeczku na kupe. Kilka razy glasialam po glowce zeby sie uspokoila, wiec wcale jej sie nie dziwie że spi jak jej ulzy... a taka bylam padnieta ze nie wybudzalam na pampersa... az sie boje co tam zobacze 😱

Szczerze teraz to czekam az wstanie zeby ja przebrac itd i mielone zrobic 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2022, 08:28

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Vende Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zazdroszczę dziewczyny :( u nas noc w miare normlanie, od 22 do 2 i potem od tej 2:30 do 5:30, a po juz marudzenie zakonczone przed chwila turbo kupą, ktora była wszędzie i Mala wyladowala pod kranem. Mam nadzieje ze to nie jest dzien marud.

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa, Kasjanna witajcie w klubie😏
    Kurde moja Ala cos ostatnio ewidentnie ma gorsze nocki hmm pada po godzinie 20 i wtedy spi mega spokojnie i albo się budzi na jedzenie co te 2,5 lub 3 h albo i nie, ja się wtedy ogarniam. Tylko ze ten spokojny sen ma coraz krótszy.wczoraj usnęła o 20. Przebudziła się na jedzenie po 21 i spala do 00.30 a później już niby spala ale się kręciła caly czas i odgłosy dziwne wydawała jakby jej się coś snilo😏w końcu o 1.30 mowie do męża ze ide z malą z sypialni bo bez sensu zebysmy się oboje nie wyspali bo tak naprawdę oboje czuwaliśmy...Tyle tylko ze skoro mąż ma dzis wolne to mógł zaproponować ze on pojdzie ehh a obudzi mnie na karmienie no ale coz...nie domyślił się na pewno😛
    I tak już do rana mała marudziła przez sen, trochę poplakiwala, to jej się ulało dość sporo ehh kiepska noc kiepska 😏

oar89n73njsm8gcn.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta ja sie staram w nocy ostatnio nie przebierac pampersa zeby chlopak sie przyzwyczajal ze w nocy sie spi ale to niewiele daje :p

Jak Wy to robicie ze Wam dzieci przesypiaja juz w nocy po 5h? Maly w dzien jest naprawde grzeczny itp ale te nocki... 🙈

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa, ja jak nie przewine raz to przeleje i wtedy muszę juz wszystko przebierac...

Tez jestem pelna podziwu dla dzieci ktore spia całą noc, ale ja się nie nastawiam. Syn zaczął przesypiac wiecej niż 3 godziny jak miał grubo ponad rok :/

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😉 Czy u was dzieciątka tez same zasypiają na macie lub podczas leżenia w łóżeczku np po zabawie? ☺ Bo od wczoraj Laura trzy razy bez lulania zasnęła nie na długo ale sama i jestem trochę w szoku 🙆‍♀️

Malinka Ale dobre ciacho zrobiłaś ☺ Mój mąż mi zakazuje jeść słodkości ale jak je zrobię z zamiennikiem cukru to powinno być zdrowsze 😉 Mój mąż zwariował kupuje teraz same zdrowe rzeczy. 🙆‍♀️ A że ja nie chodzę na zakupy to teraz do kawy mam te niedobre batony by Ann itp okropność po jednym takim odechciewa mi się już wszystkiego 😄

Wczoraj byłam na badaniu bioderek i wynik jest taki że już Laura nie ma dysplazji. Ale jakie szkody zrobiły nam te szelki to dowiem się od fizjo. U nas są tak zacofani lekarze że babka teraz każe pieluchowac 🤦‍♀️ Ja już powoli zaczynam nie ufać lekarzom. Niedość że jakieś stare metody leczenia tylko znają i stosują to jeszcze każdy co innego mówi.

Na szczęście byłam też wczoraj u doradcy laktacyjnego i ku mojemu zdziwieniu po szczepieniu rotawirusa jest zaczerwienione gardło u Lauruni a te podrażnione gardło jest od cofania sie treści pokarmowej tuż po jedzeniu dlatego ona tak pokasluje po jedzeniu i coś mieli. No i przelewa jej się w brzuchu i ma bolesne baczki w nocy przez co tak źle sypia. Może ma i rację ta babka bo te problemy jak nie były to się nasiliły po tym szczepieniu 🤷‍♀️ A zaraz kolejna dawka 🤦‍♀️
    No i to może jej przeszkadzać w jedzeniu plus jeszcze napięcie mięśniowe przez te szelki które powodują że płacze przy przystawieniu na poduszce. Na szczęście znalazłyśmy sposób karmienia i już lepiej je i bez takich płaczów bo jest jej teraz poprostu wygodniej a tak to wyginała biedna główkę do tyłu 😏 No i miałyśmy spadek wagi i to też jest po szczepieniu dlatego teraz musimy to nadrobić więc staram się więcej przy stawiać do piersi w nocy bo wtedy podobno jest bardziej tluste mleko 🙃 No i nie muszę wprowadzać karmienia mieszanego bo mam sporo pokarmu i nawet dobrze przystawiam Laurunie a mój ssak je konkretnie i szybko stąd te 5 min i koniec jedzonka 😄 No i dostałyśmy krople na ten ala refluks który daje się po karmieniu ☺ Ahh musialam się wygadać bo komu jak nie wam 🥰

Pozdrawiam i miłego dnia życzę! 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2022, 10:46

Megsi, Zosiek, Leksa, Ana.Ta, Malinka2021 lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Vende Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci super ze juz poradziliście sobie z dysplazja :) Chociasz szczerze jak tak syzbko poszlo to moze bez sensu bylo w ogole męczenie Malej i Ciebie tymi szelkami a pomogłaby rehabilitacja... Ja jestem ciekawa jak u nas- teraz mamy kontrole dopiero we wrzesniu, mam nadzieję ze obędziemy sie bez tych wspomagaczy...
    U mnie Mala od miesiaca jaos sobie te godziny 22-2 ustawiła i tak spi prawie zawsze. Normlanie sie smieje ze jak sie z kims umawiac to tylko wtedy. ;)
    Pampersa w nocy zawsze zmieniam i zawsze jest darcie. Ale Mala i tak co chwilę ma pupe obszczypana więc nie ryzykuje.

Aha jeszcze wracajac do tematu Misiaa u mnie jest to samo jesli chodzi o rozbieżność z tymi piersiami, z jednej np 80 a z drugiej 40. Podobno to normalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2022, 11:21

Merci92 lubi tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2022, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende u mnie dzień nieprzewidywalny, a w nocy podobnie z godzinami z tym, że ja się nie umowie z nikim, bo mały śpi przytulony.
    Za to codziennie zaczynamy dzień o 10, więc wczoraj jak się umawiałam do kosmetyczki to do niej mowie, ze w grę wchodzi tylko 10/11 rano, no dziecko ma wtedy wyśmienity nastrój 😆

Merci dobrze, że dysplazja zniknęła i mam podobnie z tym zaufaniem do lekarzy.
    Dla mnie to nie do pomyślenia, że takie sprzeczne opinie są w gronie medycznym.
    Fajnie, że cdl ci rozwiała wątpliwości co do karmienia.

Ja na pampersa też nie wybudzam, ale codziennie mam zalane łóżko. Zmieniam mu w novy przy karmieniu, mąż rano po pracy o 7 zmienił, a o 10 plama na łóżku i body mokre. Nie wiem czy to wina pieluch, złego zapinania czy co...

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende A daj spokój. Pewnie że nie potrzebne były. Może i szybciej wychodzi się z tej dysplazji przy pomocy szelek ale po takim leczeniu trzeba i tak iść na rehabilitację bo przez nie ma się jakieś tsm napięcia i słabe mięśnie. U nas jest problem z karmieniem przez to i nawet już chciałam rezygnować z kp bo myślałam że to moja wina 🤷‍♀️😕 Nigdy więcej nie dam się namówić na tak drastyczne leczenie 🙅‍♀️ Trzymam kciuki za bioderka Alicji 🥰 Wyjdzie z tego lepiej niż po tych szelkach ☺

Vende, Leksa lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2022, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie noc wspaniała jak na Hanki możliwości. Pobudka o 1 a potem o 5.bylysmy prywatnie dzisiaj u pediatry, bo wczoraj zaczęło oczko ropieć i trochę pokasływała, prawie zawału dostałam na myśl, że może trzeba będzie do szpitala wracać. Na szczęście osłuchowo póki co w porządku. Lekarz zalecił inhalacje, krople do oka i na refluks mam zakupić syrop przeciwko ulewaniom i dawać po karmieniu.

Merci my też miałyśmy zalecone szerokie pieluchowanie, czego nie stosowałam, zobaczymy pod koniec lipca, mamy drugie usg. Faktycznie, co lekarz to co innego mówi, można oszaleć. A często w o g ole jest rąk, że najbardziej aktualna wiedzę to można znaleźć samemu w internecie.

Provitamina, jak u Was? Wiadomo juz skąd temperatura? Jak się trzymasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2022, 12:16

Merci92, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci, dobrze że się tych szelek pozbylyscie przynajmniej.

Megsi, a przelewa ci pieluche bo jest za pelna czy po prostu bokiem leci?
    Ja jak nie zmienie w nocy to jest ewidentnie za pelno, natomiast i pampersy i rossmanowskie przelewa bokiem, tylko dady dają radę.

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna nie strasz że prześpię noc jak dobrze pójdzie w maju za rok... :p

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy dzis skok jak nic. Jakby mi dziecko podmienili. Śpi tylko na rękach i sama nie wie czego chce.
    Najgorsze jest to że kończą mi się pieluchy i muszę podejsc do biedronki :/ a najchetniej nie wysciubilabym dzis nosa z domu.

Misiaa, no moze przesadzam, moze w okolicy roku to juz byly te 4 godziny 😁 coz, kazde dziecko jest inne. Syn np zaczal sam zasypiac jak mial 3 lata, wcześniej mimo ze spal w osobnym pokoju to musialam czekac przy lozeczku az zaśnie. Także Merci - szacun, oby Laurze juz tak zostalo :)

Merci92, Soleil lubią tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna a ja tak sobie marzylam ze jak maly skonczy max 3 miesiace to pospie sobie w nocy.. 🙈 najgorsze jest to ze M mi wcale w nocy nie pomaga, w dzien tez bywa roznie a chodzi wiecznie bardzo zmeczoby i mnie tylko wkurwia... :/

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo. Juz pomoc mam gdzies, ale narzekanie jaki to on zmeczony (spimy w osobnych pokojach, wiec mała go nie budzi), moglby sobie oszczedzic. Codziennie jesli jest w domu robi sobie drzemki, wychodzi gdzie i kiedy chce, a ja zapindalam z zapalkami w oczach :/

Wrocilysmy wlasnie z biedronki, oczywiscie z rykiem. Drzwi do biedronki sie za nami zamkna, jest cisza, ale jak tylko otworze dzwi do klatki orkiestra rusza na nowo...

Soleil lubi tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna u mnie M tez spi w salonie wiec maly go nie budzi w ogole a on wielce zmeczony.. :/ szlak mnie trafia i czasami mam ochote wywalic go z chałupy

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

‹‹ 517 518 519 520 521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ