X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2022, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wzielismy młodą na spacer jak wjechala „glupotka” o 17... zawsze 17-18 ma marudy na calego. Mąż polulal ale w wozku juz oczy jak 5zł. Ja oczywiscie po ostatnich przebojach chcialam sie schowac do domu, a ten że idziemy. No to ok- butla w zanadrzu, nie jestem sama- chodźmy. CaaaałĄ droge nie spala, patrzyla raz na mnie, raz na niego wytrzeszczając oczy, ale najlepszą furore zrobiły drzewa. Oczywiście po 40 min bylo juz mega zniecierpliwienie ale ufff butla pomogla. Dobrze że z męzem raźn iej, jest nadzieje że kiedys polubie spacery...

Potem oczywiscie dalej byla „glupotka” ale kąpiel, kupa na fotelu i zlecialo... 😂 no i u nas wjechalo noszenie malej plecami do siebie.. często ide z nią do lustra i wyglupiam a ona potrafi wymusic uśmiech. Ma takie skrajne emocje.. Gdzies czytalam ze jeszcze za wczesne ale tylko to ją uspokaja jak mega sie skarzy na brzuch...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2022, 05:40

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2022, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta, pocieszna ta wasza Oliwka :)

Z tym wedrowaniem po lozeczku to Nisia tez bardzo wedrowala. My mamy male łóżeczko wiec sie klinowala w poprzek, jakby nie to to pewnie lecialaby dalej. Ale ostatnio jakos przestala... 🤔

Tez sie nie moge doczekac rozszerzania diety, ale nie ze dam marchewke czy ziemniaczka, tylko ze moge jej dac sprobowac z naszego talerza nowe smaki. Smiejemy sie w domu ze chyba mi pies potrzebny a nie dziecko, zeby tak podsuwac kąski pod stolem :)

U nas noc lepsza, czyli standardowe 1.5-2 godziny.

Soleil, Ana.Ta, Malinka2021 lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2022, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci dobrze że dysplazja ustala 😘

Leksa najważniejsze że chrzciny się udały, z tatą podejrzewam że jest ciężko i boli Cię to, ale musisz próbować odganiać te myśli bo Cię będą dobijać 😘 mam nadzieję że kiedyś się opamięta...

Megsi z filmami racja jedyny sposób żeby jakoś spędzić czas razem, chociaż młoda nieraz robi awantury w trakcie i 1.5h filmu oglądamy 3h.🤣

Moja noc kolejną ok, ale ja głupia spać nie mogłam, burze myśli mam czasami.🙃

Rozszerzania diety też się nie mogę doczekać to jest właśnie taki krok w większego dzieciaczka próbowanie różnych smaków. Mrozimy ostatnio dla małej różne smaki z działki.🤣

Ana.Ta, Merci92, Kasjanna, Leksa lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2022, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara Nie lubi go. Nie wiem jak smakuje ale okropnie pachnie. Jak taki typowo nie dobry środek dla dorosłych. Wypluwa ale chociaż część połyka. Może to jej pomoże na gardelko od tego refluksu. Z butelki nie lubi pić to też z mlekiem nie mogę podać.

Ana.Ta Wiesz on bez tych słodyczy 5kg schudł! 😃 A ja dalej stoję z waga 😅 Ale to prawda podobno cukier jak i laktoza jest ciężko strawna dla maluszków i to ma też na uwadze nie kupując słodyczy ☺ Za to owoców i zdrowych przekąsek mam full 🙃 Ale powiem wam ze mimo moich diet to i tak jest problem z brzuszkiem w nocy lub wieczorem 😒

6056198c02.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2022, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm merci ja to nie wiem jak jest z tą dietą 🤔ja ostatnio jem bardzo dużo słodkiego az wstyd ehh I już zaczynam z tym walczyć a mała tfu tfu problemów z brzuszkiem ostatnio raczej nie ma🙂

Leksa super ze juz po chrzcinach i że uroczystosc udana a Olga wyglądała slicznie☺️

Ana.ta i jak wybudzała malutką? 🙂 zazdroszczę tego spania🙂
    Moja spala wczoraj od 20 do 00.40 i już w szoku bylam ze tak długo ale potem marudziła i wzielam ją w końcu do łóżka a tam usnela i spala już spokojniej ale potem przerwy już były najpierw po 3 godzinach a potem po 2,5 🙂
    A dzis juz humor ma super poki co, wiec ten wczorajszy dzień to po prostu moze byl jej gorszy dzień i tyle🙂

Ana.Ta, Leksa lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2022, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna to dobry pomysl aby szybko jadly to co My 👍

Ja narazie mam mrozone owoce dla malutkiej. Z dzialki chyba nic sie nie nada, bo pomidora nie zamroże😂

Merci92 serio te batony by ann takie o? A tak zachwalaja😂 trzymam kciuki w takim razie za diete 💛

Asiulka87 wybudzilam ją o 6.00 ale juz mega sie wiercila i wyginala az mi jej bylo szkoda. Zjadla i usneka na rekach. Cos ja gniotlo to wzielam ja do lozka i przekimalysmy do 7:40. Ja jak ja ale jej bylo lepiej.
    Późbiej mała też mnie zasypała usmieszkami, pozniej bylo marudzenie bo w nocy 0 kup- nie miala po czym. Teraz od 8:40 drugi raz ją karmie, mam nadzieje ze usnie i wypad do kosciola sie uda hihi

Trzymam kciuki za dobre dni naszych maluszków💛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2022, 10:27

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2022, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez dzis nieco lepiej.
    Mala pakuje wszystko do buzi, ale tak smiesznie, bo trafia do buzi na przyklad zabawką, ale blokuje sobie dłonią, wiec zabawke ostro trzyma, ale obciumkuje sobie rękę :)
    Mam nadzieję że po południu tez bedzie ok, bo idziemy prosic na chrzciny, juz ostatnią osobę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2022, 11:00

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2022, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mogłybyście mi przypomnieć z jakiej firmy macie nosidła? Zapomniałam zapisać a nie mogę znaleźć :p

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2022, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci, Hania po tym syropie na refluks ulewała jak nigdy. W nocy dwa razy się przebierałam, tak mnie obrzygała. A jak u Was?
    Misiaa ja mam takie:

https://lunadream.pl/nosidelka-do-noszenia-dzieci/720-nosidelko-regulowane-half-buckle-diamond-creamy-100-bawelna-5903991669889.html

U nas początki ciemieniuchy widzę. Macie coś godnego polecenia?

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2022, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara U nas Laura tak ogólnie mało ulewa więc ciężko mi powiedzieć czy po tym Hania będzie czuć się dobrze ale jak coś to nie ulewa jak narazie ☺
    U mojej Laury była okropna ciemieniucha i położna poleciła smarować Emolium CICA a pediatra La Roche - Posay Kernu DS Creme ten pierwszy krem stosuje po całkowitym wyczesaniu tych łusek i nic narazie się nie dzieje ale mam wrażenie że więcej tego kremu na włosach zostaje niż na skórze bo Laura ma długaśne włosy 😀 A ten krem od pediatry przydał się do smarowania ciemieniuchy na brwiach bo też tam miałyśmy. Po starciu tej ciemieniowy z brwi i posmarowaniu kremem miała czerwona skórę ale to od tarcia było a nie od kremu. Teraz nic się po tym kremie nie dzieje a ciemieniuchy na twarzy też już nie ma bo to jest taki krem na skórę łojotokowa ☺

6056198c02.png
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2022, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta Batony by Ann są dobre ale mi jakoś nie podchodzą takie zamienniki 😃 Nie ma to jak porządny Snickers czy Bounty 😄

Kasjanna, Soleil, Ana.Ta, Leksa lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2022, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci92, dzięki za info.

Misiaa, jaką Twój Bartuś miał hemoglobinę, ze bierze żelazo? I jeszcze pytanie, czy ta anemia wyszła przy okazji w badaniach, czy coś Cię niepokoiło i robiłaś?

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2022, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chustonosidło Lenny Lamb Wrap Tai 🙂

U nas noc wygląda zazwyczaj tak, że koło 20.30 kąpiel potem jedzonko i najbliższa pobudka koło 3 🙂 potem zazwyczaj za jakieś 1.5-2 godziny.

Nie było u nas ciemieniuchy, ale profilaktycznie czasami na kilka minut przed kąpaniem smaruje głowę oliwką, ewentualnie po kąpaniu.
    Natomiast właśnie na ciemieniuche słyszałam, żeby przed kąpielą 30 min nałożyć oliwke, potem zmyć to z włosów i wyczesywac dobrą szczotką do ciemieniuchy.

Ana.Ta, Klara_1985 lubią tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2022, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna twoje dzieciątko jest przed naszymi wiekiem super, że piszesz co nas czeka hihi

U mnie też zauważylam na główce - wyżej czoła taka suchą skóre i troszke na czubku głowy . Ale czytalam żeby poczatkowo sprobowac smarowac oliwką na godzine przed kąpielą i pozniej tylko wymyć główkę. Je narazie naoliwiłam i zobacze jutro jaki bedzie efekt👍 + wyczesywanie przy większej.

U nas dzis po rodzinnym grillu na plus. Balam sie isc, bo mloda spala, ale przed zjadla tylko 60ml wiec bylam pewna ze zaraz sie obudzi a tu niespodzianka- obudzila sie po 2,40h, zjadla butle, oczywiscie musiala marudzic na kupe ale jak juz ją ogrnelam chwile posiedziala, poleżala nawet w gondoli🤭 oczywiscie po godzinie aktywnosci zaczely sie marudki ale udalo sie ululac na huśtawce. Chyba trzeba zakupić do domu fotel bujany...

W pt mają wpasc znajomi niestety wieczorem, aż sie boje 🙈

Ps. Standardowo u nas w polowie mszy KUPA - ja niewiem jak my przebrniemy przez te chrzciny😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2022, 19:10

Kasjanna lubi tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2022, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które mają dziewczynki polecacie jakies cienkie opaski bezuciskowe np z kokardą? Szukam czegos na chrzciny. A niestety moja mała mi szarpie każdą czapeczkę albo grubszą opaskę. 🤷‍♀️

I co to byla za kamerka -niania, którą można używać na 2 tel na raz?... planuje zakupić a gdzieś kiedyś o tym pisałyście

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2022, 19:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2022, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile razy dziennie karmicie teraz dzieci? Ja się boję, że mi pokarm zniknie czy coś, bo mały rzadziej je, 7-8 karmien mam teraz

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2022, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara_1985 wrote:
    Merci92, dzięki za info.

Misiaa, jaką Twój Bartuś miał hemoglobinę, ze bierze żelazo? I jeszcze pytanie, czy ta anemia wyszła przy okazji w badaniach, czy coś Cię niepokoiło i robiłaś?
    Robiliśmy morfologię, ponieważ na wypisie ze szpitala była suplementacja od 8tż z racji rego że jest wcześniakiem...hemoglobina była w dolnej granicy normy jeśpi chcesz to Ci podam dokładna wartosc jak bede w domu :)

Megsi ja karmie Bartka 8-9 razy na dobe , obecnie zjada średbio 110-120ml na raz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2022, 19:31

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2022, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta ja pisałam o kamerce Tenda CP6 🙂

Ana.Ta lubi tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2022, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi, ja karmie z 15 i chetnie sie zamienie na 7-8 :)
    U nas dzis dzien super, nie ma sladu po wczorajszym kryzysie, uff :)

Pytanko do mam tych wiekszych dzieci - jak u was sie mieszcza w foteliku, ok? Wyjmujecie juz tę wkładkę noworodkową? Nisie sie da zapiąć, ale mam wrażenie ze juz ja to trochę cisnie i sie wygina...

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2022, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna ja jeszcze Bartka mam w tej nakładce bo póki co się mieści ale widzę że już niedługo bo zaczyna się robić ciasnawo :p

Kasjanna lubi tę wiadomość

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

‹‹ 519 520 521 522 523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ