Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinka, u nas z tymi usmiechami do taty bylo tak samo, my z synem nad nia skakalismy, a ta i tak usmiechala sie tylko do niego. Obstawialismy ze to broda ma w sobie to cos, bo pozniej tak samo reagowała na jednego z wujkow. Pozniej na wzgledy zasluzyl sobie syn, a ja dopiero na końcu kolejki, ale doczskalam sie 😁
Malinka2021, Leksa, Zosiek lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Czyli jest nadzieja 😁 do mnie tak się uśmiecha jak do męża gdy cycka wyciągam 😅
Mąż brody nie ma, ale za to bujne brwi 😆🥰w ogóle to już śmieje się na głos, a teraz rano to wręcz piszczał z radości na te miny męża 😍Leksa, Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Wyjelam tę wkładkę. Mielismy do zrobienia krotka trasę (syn poszedl na polkolonie 👍), wiec stwierdzilam ze wyprobuje. I wydawalo sie calkiem ok, ale w drodze powrotnej zasnela i juz ta glowke gorzej jej bylo ułożyć, srednio to wygląda... Sama nie wiem, chyba musze jej cos dokupic.29.04 - moja kochana córeczka
-
Misia bardzo dobrze zrobiłaś.
Ana.Ta Myśle, ze chłopem czasem trzeba potrząsnąć, bo gdy zauważy, ze radzimy sobie same to on robi sobie „wolne”, które trwa cały czas. I bardzo współczuje wieczoru jednak tez uważam, ze gdy pojawia się dziecko to na nowo trzeba się między sobą dotrzeć żeby się jakoś porozumieć.
Chciałam Was zapytać czy każda już jest po szczepieniu z maluszkiem ?
My idziemy na pierwsze dopiero w środę. I jak szczepilyscie ? Tymi z sanepidu, 5w1 czy 6w1? I jeżeli szczepilyscie skojarzonym to mogę prosić o orientacyjny kosz tych szczepionek w waszych miastach 😋Ana.Ta lubi tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Leksa wrote:Misia bardzo dobrze zrobiłaś.
Ana.Ta Myśle, ze chłopem czasem trzeba potrząsnąć, bo gdy zauważy, ze radzimy sobie same to on robi sobie „wolne”, które trwa cały czas. I bardzo współczuje wieczoru jednak tez uważam, ze gdy pojawia się dziecko to na nowo trzeba się między sobą dotrzeć żeby się jakoś porozumieć.
Chciałam Was zapytać czy każda już jest po szczepieniu z maluszkiem ?
My idziemy na pierwsze dopiero w środę. I jak szczepilyscie ? Tymi z sanepidu, 5w1 czy 6w1? I jeżeli szczepilyscie skojarzonym to mogę prosić o orientacyjny kosz tych szczepionek w waszych miastach 😋
My w środę lecimy na drugie dawki. Szczepię 5w1 ze względu na to, że G ma w wypisie ze szpitala 37tydzień (bez dni) i wtedy 5w1 jest rekomendowane. Tak to bym szczepła 6w1 (jedna dawka to ok 270zł). W środę będzie 5w1 + pneumokoki płatne + meningokoki i rota.
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Leksa, ja zaplacilam 470 za 6w1 + pneumokoki tez te płatne. O ile do 6w1 bylam przekonans o tyle z pneumo kompletnie nie wiedziałam, ale przekonała mnie pani w przychodni, dobry marketing zrobiła, podobno jest skuteczna w Polsce w ok 80% a ta na nfz w ok 60%. Ile w tym ptawdy nie wiem, ale sie zdecydowalam.17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja
-
U mnie też ma takie dni że częściej śmieje do męża. Siostra moja twierdzi że jej syn tez tak reaguje na jej meza z tesknoty, bo rzadziej go widzi 😂
Ja mialam w ubiegly czwartek 6w1. Ze znizką rodzinną w przychodni placimy 200 zl za jedną dawkę. Pneumokoki na nfz.
Poszlam z małą na targ bo usnęla mi tak twardo na przewijaku- ledwo pampersa wymienialam, uśmiechnela sie i odpadla. I co ją obudzilo? Kupa. Oczywisce grzmot przy wszystkich w kolejce. I co robie? Oczywiscie juz karmie. Na szczescie jest to nad stawami to mam przyjemne zaciszne zaplecze. 😂
Nocka u Nas wrocila do normy czyli 21/2/5 👍Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2022, 09:25
Zosiek, Malinka2021 lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Leksa, ja placilam 250 w luxmed (mam tam 20% znizki) za 6w1. 5w1 akurat nie bylo to nie miałam dylematu. Ale sprawdzalam ceny w aptekach i podobnie wychodzilo.
Na pneumo ide pojutrze (jesli tym razem bedzie szczepionka, mam nadzieje), na NFZ.29.04 - moja kochana córeczka -
u nas pierwsze szczepienie powinno być na dniach (8 tydzień) ale będzie po powrocie z wakacji na początku sierpnia.
Co do uśmiechania to myślę że moje dziecko obdarza obojga rodziców po równo 🤣
znowu mamy gorsze dni, nie wiem co sie dzieje, od dwoch dni poje chwilę i zaczyna płakać odrywa się itd... Juz zdążyłam zapomnieć że robił tak wcześniej. Pomyślałabym że sie serio nie najada ale czasami nawet nie chce chwycić piersi tak placze.. Przestaje płakać tylko na rękach, śpi na mnie -
nick nieaktualnyDzien dobry u nas noc tragiczna 😁 polepszyło się jak wzielam małego do nas, oboje zasnęliśmy w sekundę. Dzisiaj spróbuję znowu odłożyć, bo gorąco, ale od jutra przytulanki.
Ja nie szczepiłam jeszcze, bo u nas skończone 2 miesiące muszą być i w sumie szczepienie za darmo jest. Juz się boję iść, bo pewnie płacz będzie. Na pewno celuje z terminem w dzień wolny męża, żeby na zmianę się zajmować dzieckiem. -
Soleil Ja mam tak samo może mu coś przeszkadza przy tym karmieniu. Pozycja nie ta? Może to ten refluks i gardło go piecze? Albo skok rozwojowy? Ja ostatnio uświadomiłam sobie ze u dorosłych to przecież mega gardło piecze jak jedzenie się cofa przy tym refluksie. To u dzieci na pewno nie jest bez bolesne. 🤷♀️ U mnie dużo pomogła zmiana pozycji ale nie zawsze działa natomiast jest i tak lepiej bo dłużej je. Z tym że my mamy jakieś napięcia w szyji i ona tak wygina do tyłu głowę np. na poduszce do karmienia.Wtedy płacze i wogole nie chce jeść chociaż jest glodna. Jak są jakieś napięcia w glowce to potocznie mówiąc koparka słabo działa czyli buźka☺ Też czasami myślę że z tymi cyckami coś nie tak jest i się nie najada średnio co 2 dzień tak myślę 😄 No ale jakos dajemy radę chociaż rekordów wagowych nie bijemy.
Soleil lubi tę wiadomość
-
Hej, nadrobiłam 😁
Miałam rodziców w weekend, do tego rodzinny grill i kupa roboty.
U nas kolejny etap też, młoda już tak uroczo grucha że nie mogę nic iść zrobić i siedzę i gadam z nią. Moja uśmiecha się najbardziej do mnie i gada do mnie albo pluszowego psa Pluto. Mąż jest chyba zazdrosny bo do niego mniej, ale przyjdzie i na to czas.🙃
Zaczyna też się tak hihrac i zacieszac cudne to jest.
Płaczek jest bardzo w ciągu dnia i podejrzewam że to od ulewania też bo często ją cofa. Nocki przespi z 7/8h ciurkiem ale w ciągu dnia drzemki max 15 minut coś za coś.🤣
Ana.Ta przykro mi że tak się u Was dzieje. Ja bym chyba dawała córę z zaskoczenia mu na ręce i mówiła muszę iść coś zrobić pilnuj.🙃 To jego dziecko też.
Mój był wczoraj pobiegać ale cały weekend pomagał ile mógł.
Leksa u nas w aptece pod Krk 170 zł 6w1.
Malinka2021 lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Merci ja tak samo myślę właśnie, wczoraj na wieczór ściągnęłam mleko i zjadł w pionie i jakoś usnął, dzisiaj tez kombinowałam z pozycjami. Dobrze ze jutro już mam pediatre podpytam o ten refluks zanim sama pójdę kupić coś do apteki
Kurcze kosmiczne ceny tych waszych szczepionek.. U nas też darmowa jak u Megsi tylko za rota będę musiała lekko dopłacić
A czy Wasze dzieci proboja wyciągać raczki do zabawek?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2022, 11:24
-
Soleil, mozna szczepic na nfz z tego co wiem. Tylko sa to zwykle gorsze szczepionki i jest wiecej wkłuc, a o ile sie nie myle tez sa na mniej chorób. Wiekszosc jednak wybiera te platne, żeby oszczędzić dziecku i sobie wizyt w przychodni... Szczerze to glupie, ze dalej finansuje się tamte szczepiebia zamoast sciagac te, na ktore decyduje sie większość... Ale to Polska. Co do refruksu, nie próbowałaś jeszcze podawac zagestnika? Mi polecil pediatra ale jeszcze sie nie zdecydowalam zeby podac mimo ze kupiłam.17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja
-
Soleil, u mnie lapie wiszace zabawki i przyciaga do buzi. Ale musza byc wiszące i łatwo chwytne, bo jak leżą to jej zaraz uciekną. Jak ja przed nią macham to nie ma takiego efektu.
Moj mąż ma metode na wciskanie mu dziecka, zresztą na zabawe ze starszakiem też - od razu musi isc do toalety. Jak ten pies Pawłowa - dziecko na ręku = toaleta 😋Soleil lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
nick nieaktualnySoleil mój nie próbuje jeszcze łapać.
Co do karmienia to bywają gorsze dni u nas, czasem szarpie jak kupę chce, ostatnio szarpał bo skok chyba jakiś był, ale później lepiej.
Teraz mały leżał 1.5h w wózku zmęczony ale nie zasnął sam. Wzielam go na ręce i w minute odpłynął. Także narazie u mnie dalej kanapowanie.
Mąż właśnie na zakupy pojechał.
Dzisiaj robimy dom wampirów, wszystko pozasłaniane, zeby słońce nie grzało, super ciemno w domu jest 😁 powiem wam, że stresują mnie upały z takim maluchem, na szczęście jutro już u mnie spadek temperatury, a co za tym idzie koniec lataSoleil lubi tę wiadomość
-
Ja szczepilam Bartka 5v1 jutro idziemy na kolejna dawke..szczepie tymi na nfz24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Soleil 8. Tydzień to możliwy skok. U mnie też czasem jesxcze bitwa przy cycu ale zdecydowanie najczesciej przy kupie. Albo wyedy kiedy dlugo je i nie wie co ma robic 😂 czasem wtedy podmieniam na butle, jej juz nie chce, wiec szybko z nią wstaje i ide wyglupiac sie do lusterka 😂jak ono nie dziala to juz tylko lulanie bo maruda zmęczona, a niepotrzebnie kombinuje przy cycu.
Moja mała wymusza dzis tulenie-chyba zapisze w kalendarzu. Siedzi z termoforkiem i stęka na kupe. 🤷♀️Uśmiechajac sie pod nosem. Jak odkladam placzki. No nic tylko tulić 🙈💛
U mnie chwyta ale tez zdecydowanie wiszące. Ja jej zawsze podmieniam z gondoli do bujaka. Lubi je bo są to 3 miękkie zwierzątka z grzechotkami w środku. Częto je sZarpie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2022, 12:23
Soleil lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍