X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi dobrze ze sprobowsliscie to lozeczko. Bedzie tylko lepiej💛

Zosiek super postępy ma maluszek. Ja juz strasznie na to czekam.

Ja też juz nie chce upalow. Wkurza mnie to ogarniczenie ze spacerami, ale moze juz bedzie znośniej. Najgorszy chyba zawsze czerwiec byl pod tym wzgledem.

Apropo męża jak mu powiedzialam co mi lezy na wątrobie zmiękł i dzis juz jak przyszedl na przerwe zapytal czy cos mi trzeba pomóc- szok. Chyba slowa ze corka nie ma z nim więzi tak podzialaly - dzis juz byl u niej 3 razy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2022, 12:29

Zosiek, Soleil lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha zaliczylam dzis na spacerze wszystko co mozna: kupe, karmienie, czkawke i lulanie bo bez tego dziecko wyło jak szalone. Z tym lulaniem bylo tak smiesznie ze na rekach aniolek/ odkladam bo niby spi, a tu ryk i tak 4 razy 😂 ale .. matka sie chartuje... chyba juz byla tak zmeczona ze przy otwartych oczach nie bylo mowy o jeździe wózkiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2022, 12:33

Soleil lubi tę wiadomość

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny później Was nadrobię bo widzę że duzo pisalyscie😁

Pytanko do Dziewczyn co dzieciaczki mają refluks. Czy wasze dzieciaczki wnocy tez tak się kręcą i niespokojnie śpią?
    Spalismy dzis w trójkę w łóżku i mała jak Wykle pierwsza drzemkę miala mega spokojna do godziny 1. Spi i się nie rusza w ogóle a potem już caly czas się rzucała, kręciła głową i tak się zastanawiam czy to właśnie nie piecze ją od tego ulewania hmm😏
    W końcu mąż poszedl o 5 do salony a ja się pomęczyłam do 7 i w końcu 0 7.50 usnęła w miarę spokojnie i do 9 40 spala a ja razem z nia😏

oar89n73njsm8gcn.png
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwsza miesiączka po porodzie. Idzie już 10 dzień i powiem szczerze, ze jestem już wymęczona, bo zamiast coraz mniej to tej krwi leci coraz więcej. Zaczęłam się zastanawiac czy to jest normalne, bo nie pamiętam już ile trwała pierwsza po porodzie syna. Kiedyś miałam problem z długimi miesiączkami i niejednokrotnie brałam leki na zatrzymanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2022, 12:51

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas łapie wszystko co ma pod ręką i łatwo jej chwycić a najbardziej moje włosy które mi wyrywa.🤦 Ale to łapanie to jest takie że złapie i chyba nie zdaje sobie z tego sprawy, dopiero jest fascynacja swoimi rączkami które podziwia z zachwytem.🤣

Leksa, Soleil lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek u nas tez zaczęła oglądać swoje raczki 😍 a za włosy tez nieraz mnie złapie, ale to raczej nie jest świadome. Tez często łapie za mój łańcuszek i wtedy mocno go trzyma ;)

Soleil, Zosiek lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj u mnie wlosy to tez łapie i falbanki na bluzkach 😂 jakby mogla to by wyrwala. Najbardziej mnie przeraza jak ciagnie za swoje uszy.. . 😂

Asiulka87 u mnie refluks i tez mega sie kręci i odgina głowe. Aż mi jej szkoda, ale ja to bardziej z kupą wiązałam, bo kwili przy pierdzeniu... 🤷‍♀️

Leksa a bylas na wizycie kontrolnej? Oby ci sie unormowalo... ✊✊✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2022, 12:58

Zosiek lubi tę wiadomość

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to co noc od 3 zaczyna niespokojnie spać wierci się i steka czasami popłakuje lub lamentuje ale często wtedy bąki puszcza więc może to coś z brzuszkiem. A może to wszystko jest połączone ten refluks i ten problem z brzuszkiem. Sama już nie wiem 🤷‍♀️ ale wiem ze to mija więc trzeba uzbroić się w cierpliwość bo za miesiąc lub dwa może być już lepiej ☺

Ana.Ta, Soleil, Zosiek lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa, tez nie pamietam ile to trwalo u mnie, ale nie sadze zeby bylo uciazliwe bo bym zapamietala. Skontaktuj sie moze z lekarzem bo troche to brzmi podejrzanie, szczegolnie jesli sie nasila...

Moja jeszcze nie odkryla ze ma uszy...
    Natomiast jak sie przebudza a chce jeszcze spac to kreci glowa na boki jakby sie lulala. Syn tez tak robil, ale on spal na plecach, a ona śpi na boku, w zwiazku z czym wygląda to jakby chciala wtulic twarz w materac. I tak kilkakrotnie z całą siłą. Wyglada to conajmniej dziwnie i na pewno niewygodnie. U was tez cos takiego robią?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2022, 13:09

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa wrote:
    Zosiek u nas tez zaczęła oglądać swoje raczki 😍 a za włosy tez nieraz mnie złapie, ale to raczej nie jest świadome. Tez często łapie za mój łańcuszek i wtedy mocno go trzyma ;)

Dokładnie mam to samo,
    Ale jak podkładałam zabawkę to ciężko mi trafić w rączkę 🤣 raz sie udało. A łańcuszek chyba muszę zdjąć.

Asiulka moje dziecko samo śpi bardzo niespokoknie, z nami okej. Ale jeszcze nie wiem czy to przez Refluks

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna wlasnie mi przypomnialas jak corka kiedys na macie jak byla na brzuchu walila w nią glowa, jak dzięcioł do cyca. Byla juz mega zmeczona. I faktycznie ona tak czasem ma ze przekreca glowe raz w tą raz w tą marudząc. Nie łączylam tego z niewyspaniem 🤔

U mnie często ciągnie za uszy jak chce spać.... coraz czesciej sie to sprawdza... bo nie minie dlugi okres czasu i wlacza sie marudzenie do lulania

Kasjanna lubi tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna moja tak robi jak smoczek jej wypadnie z buzi i w ten sposób go szuka jeżeli leży na boku 😅

Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta U mnie to znaczy że chce spać jak tak leży na plecach i głowa majta w jedna i druga stronę 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2022, 15:13

Ana.Ta lubi tę wiadomość

6056198c02.png
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u was dzieciaczki ładnie podnoszą glowke na brzuchu czy jeszcze mają z tym problem? 🤔 U mnie podnosi ale bardzo chwieje się ta główka i długo jej nie potrafi utrzymać. Wiem ze to przez te szelki ale nie wiem jak bardzo jesteśmy z tym w tyle...☺

6056198c02.png
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mało co jestesmy na brzuchu bo sie tylko wkurza 🤷‍♀️ Ale jak podnosi zaraz leci w dół😬

Merci92 lubi tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci, u nas nie mam pojecia, bo rzadko ja podnosi. Nawet nie to ze sie wkurza, po prostu sobie lezy albo wylizuje mate. Boje sie co mi lekarka powie na badaniu :/

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Bartek podnosi główkę dość często ale tak żeby stabilnie przez dłuższą chwilę to nie..uda mu się na moment i tyle..

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi to moja też jeszcze nie odkryła uszu.🤣
    Dziewczyny szok moja śpi już 1,5h wtulona w moją gołą pierś, karmiłam ja na leżąco i tak usnelysmy, tzn ona dalej śpi. W dzień coś nadzwyczajnego chyba mam na nią sposób🤣

Co do leżenia na brzuchu moja bardziej mobilizuje się do podnoszenia główki jak jej grzechocze czymś i tak nakierowuje żeby kontakt wzrokowy złapała mając główkę na boku i później przesuwam prosto i podnosi główkę prostując i zerkając. Trzyma ją wtedy chwilę stabilnie. Tak sama od siebie różnie jak jej się chce. 😉

Jeśli chodzi o nocne spanie to do 4/5 śpi spokojnie ale już pozniej po karmieniu musi z nami spać bo strasznie się wierci kweka i ulewa w łóżeczku. Wolę żeby było blisko pod kontrolą i jest spokojniejsza 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2022, 17:23

Merci92, Malinka2021, Soleil, Ana.Ta, Leksa lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna najczęściej jest tak ze jak ją ważę to przybiera ok 50g dziennie wiec troche za duzo🙈poza tym staram się w miarę możliwości zeby nie jadła tak co chwilę zeby nie ulewala ale różnie z tym bywa😏

Moja tez wiele na brzuszku nie leży ale jak już ją kładę to czasem w ogóle nie chce się jej głowy podnosić a czasem tak jak np teraz podnosi wysoko i ruszą nią w prawo i lewo - szok 😁
    Dzisiaj mamy rekord, byłyśmy na dwóch długich spacerach z przerwa na szybkie zrobienie obiadu i jedzenie🙂
    Skoro musze jesc tyle slodyczy to chocisz odrobinę muszę się starać to spalić 😛
    Ehh a co do tego nocnego spania to ja już jie wiem. Myslalam ze jak będziemy spac razem w łóżku to będzie lepiej ale widzę że wcale nie robi to zbytniej różnicy chyba wiec dzis juz raczej zostawie ją w lozeczku I pewnie w nocy znowu wyemigruję do salonu😏co mi to da ze i ja będę niewyspana i mąż 🤔 a tak niech on spi a najwyzej rano będę mu dawać mała a ja będę dosypiac🙂

Soleil lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez wylizuje mate😂

Też macie stale godziny płaczek dzieci? U mnie miedzy 17-18 codziennie rozpoczyna się akcja brzuch😬 ciezko uspokoić i praktycznie do samej kąpieli jest nieodkladalna :/

‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ