Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Soleil, mysle ze to nie jest źle, o ile idziecie spac bez grymasów, u nas dzisiejsza noc pokazala że nie mam alternatywy. I może to tylko jedna noc, ale jak sobie pomysle ze nam sie trafi np. bolesne ząbkowanie, to przeciez nie będę jej trzymać na cycu całą noc. Ale też nie wyobrażam sobie lulania w nocy za bardzo...29.04 - moja kochana córeczka
-
Kasjanna u nas z tym ciumkaniem cyca niestety podobnie, ale w ciągu dnia i nad ranem. Ciągle o niego kweka i płacze. I na uspokojenie to jedyna właśnie alternatywa bo na smoczek działa alergicznie, jak jej wkładam to jeszcze bardziej się drze i pluje nim na odległość. Espumisan nie działa, ale kusi mnie kupić glukozę na smoczek, wiem że to kiepski pomysł ale sutki czasami już mi odpadają z bólu, bo ciągle wisi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 08:48
Kasjanna lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Ja dzisiaj tez tak usypialam.. daje 60 ml mleka w butli i przystawiam do cyca.... 🤦♀️A tak wgl to wzielam mala do siebie juzo 5:00 bo strasznie stękała a ze minela nie cala godzina od jedzenia wystarczylo tulenie. I śmiec mi sie chce bo mloda o 6:00 stukala mi po policzku patrząc na mnie😂 dalam cyca i niewiem jak usnelysmy... przed chwila sie obudzilam i ona tez... ale bede miala krotki dzien🙈troche jestem zla ze sie nie ogarnelam jak zawsze no ale...
Kurcze to moze ja tez sprobuje z tym nabialem bo okropnie mnie i małą to męczy... mam wrażenie że caly czas sie wykreca:/ zrywa jej to non stop sen
Kasjanna a to za szybko na jakis skok? Kurcze trzynaj sie dzielnie✊ Niestety takie dni i zlosci kazdej sie zdarzają... ale jak piszesz tez mi smutno gdy Zloszcze sie na tą mała istotke
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Dzieki Ana.Ta. Skok (chyba) dopiero co byl, ale może to jakas druga część...
Jak bardzo wasze dzieci się slinia? Bardzo? Nisia czasem ma dosc przemoczone pod brodą, i tak teraz myślę, a co jeśli to juz zęby?? 😬Soleil lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Kasjanna z czasem te nasze dzieciaki mam nadzieję będą sie zmieniać i ich potrzeby również, łudze sie że kiedyś bedziemy zasypiać bez cyca ale póki co uważam to za normalne, w dodatku jak widzę ze często go uspokaja (ale czesto też pewnie wkurza bo zdarza sie ze nie chce i robi grymasy, a smoka nie akceptuje do pociumkania.. Chyba ze z glukoza wlasnie u lekarza 😂)
Raz mi sie zdarzylo ze nie chcial usnac to poszlam z nim do drugiego pokoju polozylam na macie przy kartach i chwile na nie patrzyl, później niestety musiałam ponosić aż padł.
Pewnie i u was to jednorazowy wybryk.
A co do ząbkowania.. Każdemu komu mówię że jest mi ciężko to słyszę tylko 'zobaczysz jak zęby będą iść..' serio aż tak będzie źle?
Mój już zaczął sie ślinić ale nie aż tak żeby ciekło po brodzie, może już niedługo 😀
-
U nas też ślina ostatnio cieknie po brodzie. Czytałam, że to rozwijanie się ślinianek po prostu może być. Na ząbki za wcześnie tak mi się wydaje.🙃
Co do ząbkowania łatwo nie było, pamiętam że spałam z córką w łóżku, czasami Nurofen wchodził w grę, ale chyba wolę to bo przynajmniej wiem co dziecku dolega a nie ostatnio głowie się czemu płacze i płacze, ta niewiedza i bezradność chyba gorsza.😉Kasjanna, Soleil lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Ama.ta malutka usypiala kilka wieczorów hak była śpiąca, dawalam jej smoczka i rak leżała w lozeczku I np patrzyła sobie ba raka zabawkę i oczka się jej robiły coraz mniejsze az usypiala calkiem😍
Wczoraj było gorzej z usypianiem ale za to noc dobra☺️
Jednak mąż poszedl do salonu a ja ją wzielam do łóżka ale normalnie w rożku i tak sobie spokojnie dzis spala tylko z przerwami na jedzenie☺️Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
U nas z kolei ząbkowanie było "bezobjawowe" poza naprawde kolosalnym slinieniem, tak ze sliniaki mozna bylo wyciskać... Takze nie ma sie co nastawiac, ale roznie bywa, a podobno od 3 miesiaca to juz sie zdarza że zeby idą.
My wlasnie wywolujemy kupe (wystarczy mala posadzic rano na kolanach i na bank cos wyjdzie). A do tego sprzedaje usmiechy jakby chciala wynagrodzic nocSoleil, Malinka2021, Zosiek lubią tę wiadomość
Nie wiem, ja chyba nie jestem najlesza osoba zeby udzielać rad, bo znowu jest prawie południe a ja w pidzamie i boje sie ruszyc bo Mala zasnela na mnie... Ech. Momentami to kocham, a chwilami przeklinam. Wkurzam sie tez ze u nas ta impreza rano zawsze od 7 do 11 czy 12... Udało mi sie odlozyc ja tylko na 15 minut w miedzyczasie zeby odciagnac mleko i zjesc sniadanie... U nas ewidentnie z tym brzuchem sa problemy ale nie umiem jej pomoc...17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja
-
U mnie też okropnie sie ślini, często caly dzien ma pieluszke pod brodą jak tylko jest możliwosc. Jak jà zostawie bez plama na wszystkim 😂
Soleil ja też mam nadzieje ze te zęby jednak będą lepsze niż ta niewiadoma teraz.
Kasjanna u mnie też ta pozycja pomaga w robieniu kupy. Często pokazuje jej wtedy karty i ma mine stękania na przemian z usmiechem.
Vende a moze malutka przez brzuszek nie moze usnąć wczesniej ? U mnie tak tez jest niestety ale jak ją troche wymecze po jedzeniu tzn ponosze, dam na bujak, wloze chwile do gondoli z zabawkami i widze ze jest mega zmeczona lulam z termoforem w rozku. I zazwyczaj odpada, ale to nie jest spanie na 100% od razu. Dzisiaj np ze 3 razy otwierala oczy juz po odlozeniu i ja tylko robie „ciii” - kręci sie okropnie i idą pierdy ale jak jej nie ruszam wkońcu uśnie. Czasem jeszcze wjezdza cyc zeby ją uspokoic, niestety moja córa też bezsmokowa. Liże z niego tylko espumisan 😂
A i prosze sie nie dołowac- jestes napewno wspanialą mamą ktora przedklada wlasne potrzeby na potrzeby córeczki! 💛a kiedys odetchniemy- ja juz widze oczami wyobraźni pokazywanie świata tej malej istotce. 💛
Asiulka87 no wlasnie- smok... przydalaby sie ta opcja... nawet na spacerach... ale jak Kasjanna jeszcze sie nie poddaje - bede probowacWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 11:30
Kasjanna, Zosiek lubią tę wiadomość
Ja juz nauczylam męża zeby jak sie wierci ale nie placze nic do niej nie mowil i nie wybudzal. 😂 jak lezy w domu a nie na trasie wlaczam jej muzyke glebokiego snu z youtuba i nie wiem czy to ma wplyw ale potrafi z takim wybudzaniem długo leżakować
Pisala któraś z Was kirdys o polecenie wkładek laktacyjnych. Ja używam z bocioland (były najbardziej polecane na allegro jak dobrze pamietam) tersz mi się właśnie koncza i też się zastanawiam czy kupować te same czy inne są lepsze🙂
Ale chyba są ok🙂
Pytanie z innej beczki. Czy któraś z Was ma lustro w aucie zeby widziec dzieciątko? I czy możecie cos polecić? Nie rozglądałam się w ogóle za tym wiec nie wiem nawet czy są różne rodzaje ale muszę chyba kupic bo w końcu będę chciała gdzies z małą sama pojechac 🙂Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Ana.Ta, ta muzyka to nie szum tylko taka bardziej muzyka klasyczna? Sprobuje...
Vende, podobno wiekszosc standardowych problemow brzuszkowych odchodzi w zapomnienie po 3 miesiacu, takze jeszcze trochę
Asiulka, ja lusterka nie mam, ale mialam przy synu i mnie mega rozpraszalo, bardziej w nie patrzyłam niz na droge i finalnie go zdjelam. Teraz mam lusterko w postaci syna ktory zdaje mi relacje co tam sie w foteliku dzieje
Asiulka87, Zosiek, Malinka2021 lubią tę wiadomość
Tak muzyka relaksująca, czasem puszczam klasycznĄ, a czasem „muzyka głębokiego snu” - kanał lulanko. Sama sie przy tym relaksuje i uwielbiam 💛
Też nie mam lusterka ale nie myslalam bo jeszczs nigdy sama z mała nie jechalam autem 🙈
Na fajne wkladki jeszcze nie trafilam a tez wlasnie bede domawiacWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 12:11
Odnosnie wkladek ja dalej polecam wielorazowe ze wzgledu na ich miekkosc. Zdarzyły mi się przecieknac, ale przy takiej fontannie ze chyba zadne nie dalyby rady. Jedną piers mam taką że potrafi nic nie cieknąć przez tydzien, a nagle leje się bez opamietania, że co karmienie drugą , to z tej tez fontanna...29.04 - moja kochana córeczka
-
Kasjanna, a jakie masz te wielorazowe? Musze chyba kupic a wszystkie jednorazowe mnoe wkurzaja bo sa za grube. Natomiast bez niestety sie nie da. Znalazlam jedne które mi pasuja ale sa tylko w jednym sklepie bo to ich marka i sa super cienkie. Ale drogie. I nie zawsze są.
Wiem dziewczyny ze to minie, odliczam do tych 3 miesięcy i mam nadzieję że ten problem będzie za nami.
Mala w koncu usnęła przed 12 wiec juz wygladam jak człowiek i właśnie pije druga kawe. Na poprawę humoru otworzylam lody chociaz wiem ze nie powinnam. Waga stoi w miejscu...
Lusterka w aucie nie mam. Poki co nie kupuje bo zawsze moge poprosic zeby ktos ze mna jechal jak jest potrzeba wiec poki co sie wstrzymam.Ana.Ta lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Vende super 💛 ja sie śmieje że dzień ma teraz chwile grozy i szczęścia😂 u mnie mała spała na tarasie - zdarzam zrobic pranie i knedle ze śliwkami. Oby nie zrobila sie papka bo juz nie zdarzylam ugotowac😂 a jest walka z cycem bo oczywiscie coś ją gniecie. Co do lodów- no czymś musimy poprawiac humory💛
Wlasnie Kasjanna jakie to wkladki?
Oby to faktycznie trwalo max 3 miesiace... zapisaliśmy wczoraj chrzciny na 21.08- bedzie 3 mce i 5 dni 😂
Moja córka dziś drugi raz sie zaśmiala- do wieszaka w przedpokoju ale też fajnie:DWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 13:11
Zosiek, Vende, Leksa lubią tę wiadomość
Właśnie tak mówią do końca 3 miesiąca, ale ja się obawiam że mam po prostu takie płaczliwe dziecko i tyle. 🤦 Dzisiaj się rozwyła jak kichnełam 🙃
Vende nie przejmuj się u mnie do 11 w pidżamie to standard także rozumiem. Jeszcze mąż nieraz śniadanie mi robi bo nie mam jak bo młoda wisi na cycu i poplakuje ciągle. Już do WC chyba będę ją brać z lezaczkiem. Ciężko jest 🙃
Córa dba żebym miała co pić, mąż jeść i jakoś leci dzien za dniem 🤣
Dzisiaj od 5.30 nie spała, dopiero teraz oko zamknęła pół godziny na spacerze, wrocilysmy i kwik.
Cierpliwości proszę cierpliwości...🙏
Ana.Ta zjadłabym knedle 🥰 u nas naleśniki od mamy rozmrażaja się 😁
Asiulka jaki wkoncu smoczek wam się przyjął? Jak córa czasami usypia na nim to jest dobry znak, będzie lżej.😘
Kasjanna to nie wspominasz źle ząbkowania ale syn był wymagający?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 13:24
Kasjanna, Leksa, Merci92 lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰