X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od piątku czyli od zdjęcia szelek Laura taka spokojna się zrobiła że szok ☺ A ja glupia myślałam że wieczorami płacze bo ma problemy z brzuszkiem lub jest niedojedzona a to przez te szelki była non stop placzliwa 🤦‍♀️ Że ja ponad miesiąc to wytrzymałam to maż powinien mi medal wręczyć 😃 Nie myślałam że dzieci mogą być takie spokojne i nie płakać co chwile ☺ Widzicie jak to jest. Jak człowiek nie ma porównania to myśli że to normalność i jakoś sobie daje radę. Oby ta stara Laura nie wróciła 😃🙆‍♀️

Kasjanna, Zosiek, Leksa, Soleil, Malinka2021 lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkladki mam z thermobaby, sprzedawane po 6 sztuk. Bardzo mi sie podobaly na allegro takie kolorowe, profilowane, ale drogie, a jedna para to przeciez nic, wiec zdecydowalam sie na te.

Zosiek, nie powiedzialabym ze syn byl wymagający tak ogolnie, tylko leniwy i ciezko odkladalny, mysle ze dlatego ze on ma jakas taka delikatna skore, do tej pory ma łaskotki wszedzie i przy najmniejszym dotyku, wiec takie odkladanie, przekladanie bardzo pewnie odczuwal i sie buntował. Ale przy zabkowaniu zupelnie nic sie nie dzialo poza slinotokiem, ani goraczki, ani nadmiernego rozdraznienia. Juz bardziej te skoki odczuwalam.

Musze powiedziec ze przeprosilam sie z chustą. Odlozylam ją jak byly te upaly, ale kurcze moje dziecko jest coraz mniej wózkowe. A z chustą po raz pierwszy zrobiłam zakupy bez wrzasku i generalnie jak gdzies ide to wiem ze tam dojde, a nie bede stawac co 2 minuty i lulac.
    A jesli slina działa jakos dobrze na skórę, to będę miała najpiekniejszy dekolt ever 😄

Vende, Merci92, Zosiek, Leksa, Malinka2021 lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszly bezuciskowe opaski i moge z czystym sumieniem polecic. Nie spada, a Nisia nawet nie zauwazyla ze ma cos na glowie :)

Merci92, Ana.Ta, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna wrote:
    Przyszly bezuciskowe opaski i moge z czystym sumieniem polecic. Nie spada, a Nisia nawet nie zauwazyla ze ma cos na glowie :)

Ze smyka? 🤔

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek dobrze ze masz pomocnikow🙈

Merci92 więc dobry cZas ci się zacząi ufff... miejmy nadzieje że najgorsze zostało z tyłu ✊
    To prawda każda z nas powinna mieć juz dawno jakąś odznake 😂

Kasjanna to super że chusta tak sie sprawdza... u mnie chyba też by to przeszlo bo mloda jak marudzi gdy trzymam ją pionowo od razu się uspokaja...

Dalam rade ugotowac kenedelki ale z młodą w bujku, jadla razem ze mna tzn ja obiad ona cyca... wybudziala sie oczywiscie na kupe- sie nam okaz kupny trafił😂 teraz ululana po takiej dlugiej przedrwie „powinna” spac... zaraz odkladam. Zobaczymy co to wyjdzie 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 15:57

Zosiek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2022, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze dzieci podążają za waszym głosem? Albo czy w ogóle reagują?

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta Oczywiście jeszcze zostaje gniecenie kupy i wzdęcia ale już chociaż szelki odpadły bo wtedy byl mix placzkow i marudzenia a nawet ostrych krzyków 🤦‍♀️😉 No i karmienie jeszcze nie jest za fajne ale nerwy może też mina niedługo 😃 Grunt żeby księżniczka jadła 😎

Megsi W sumie to reaguje. Nawet powtarza po mnie aguuu. Patrzy na moje usta i mówi te aguuu z takim zalotnym uśmiechem i nawet zarechocze 😉🥰 No ale samo to nie przyszło ostro ćwiczyliśmy te aguuu na przewijaku żeby nie płakała przy zmianie pieluchy aż po kilku dniach zaczęła powtarzać i teraz czasami pierwsza do mnie mówi te aguuu😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 16:39

Ana.Ta, Asiulka87, Soleil lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta, kupilam na olx, 16 zl za 2. Nie umiem tego teraz znalezc, ale to sprzedaje jakas mala firma i wystepuje na olx jako kokardy026. Ale na tej bezuciskowej gumce jest ich sporo na olx i mysle ze beda sie trzymac podobnie.

Megsi, a pytasz o to czy reaguje na glos odpowiadajac czy np o odwrocenie glowy jesli slyszy dzwiek? Bo wydaje mi sie ze odwrocenie glowy to taka wczesniejsza umiejetnosc, a gaworzenie przychodzi z czasem, moze u was jeszcze musicie poczekac (bo zakladam ze dlatego pytasz ze u was tego nie robi)

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2022, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odwrócenie głowy właśnie. Byliśmy na fizjo i mały na mój głos nie odwracał głowy, ale myślałam, że ma czas, a tutaj nie reagował nawet na taką głośna piłkę z piszczałka dla psa 😔

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi, a badali sluch w szpitalu? Bylo ok? Bo u nas tez nie jest tak ze reaguje za kazdym razem, wiec moze po prostu nie mial ochoty...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 17:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2022, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badali i w szpitalu było okej i teraz w sumie nas trochę stresuje, że tak słabo reaguje

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczek jednak zaakceptowała ten avent🙂nie zawsze go chce, czasem wypluwa ale bierze jak jest głodna albo właśnie śpiąca i wtedy sobie go cmoka jak cyca☺️
    Moja malutka reaguje na głosy ale też nie zawsze🙂i też gaworzy już ale oczywiście musi mieć dobry humor do tego🙂

Zosiek lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi a próbowałaś w domu z grzechotkami czy dzwoneczkami? U nas tak się zaczęło w sumie od takich ćwiczeń. Może akurat dzisiaj ma gorszy dzień. Nasza gada po swojemu jak najęta ale z tego co wiem to u niej jest to po prostu wcześniej niż zwykle, każde dziecko ma swoje tempo, starsza z filmików widziałam że zaczęła tak koło 4 miesiąca.😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 19:09

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po wizycie u doktora. Mamy stwierdzony refluks (ale pocieszył, że nie ka tragedii) dostaliśmy zalecenie leczenie lekiem Losec na miesiąc. Póki co zamówiłam w aptece ma być na jutro, to jakos specjalnie robiony proszek. I jestem bardzo zadowolona z wizyty. Prywatna, w gabinecie spędziliśmy godzine, wszystko jest ok poza refluksem. Musimy małego klasc na podusi nawet do zmiany pampersa żeby mu troszkę ulżyć. A no i waga.. 6180 🐷

Ana.Ta, Zosiek, Leksa, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh cos mi się wydaje że większość z naszych maluszków ma ten refluks...hmm ja nie wiem czy dawniej tak tego nie było czy po prostu nie diagnozowano tego🤔
    My mamy w piątek usg brzuszka i też myślę że może bam refluks wyjsc bo to ponoc widać na usg😏

Soleil super ze wszystko poza tym ok a dzidzia juz tez klocuś🙂
    Ja miałam dzis moja malutka wazyc ale jakoś wyleciało mi to z glowy🙂dzis kończy 2,5 miesiaca i tak ją ważę ostatnio co tydzień 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 21:24

oar89n73njsm8gcn.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil to ładna waga..my mielismy dzisiaj 2 szczepienie i maly wazy 5420 :)
    Megsi u mnie Bartus tez nie zawsze reaguje na moj glos...ale slyszy bo czasami jak cos glosniej spadnie albo zamkne szafke to potrafi sie zleknac, a ostatnio jak sie wkurzylam i darłam na starego to zaczal panicznie płakac..
    U nas mały cos tam zaczyna z siebie dzwieki wydawac i odpowiada na usmiechy ale zeby zarechotal albo tak sam od siebie gaworzyl to jeszcze nie..

Kasjanna, Leksa, Soleil lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi u Mnie tak ale nie kazdorazowo. Jak w szpitalu byli ok pewnie nie masz sie czym martwic. 💛 jeśli chodzi o test przekręcania główki u mnie świetnie sprawdzają sie karty kontrastowe i pozytywka z diodami👍

Soleil jaka zacna waga 😂to na twoim mleczku? Dobrze że wizyta udana i wiecie jak działać 👍

Tak sobie dzis policzylam od 9-21 ile moje dziecko spało i wyszlo tylko 3,5h. Dobrze że jest lato o tylek ratuje mi taras, pakuje do gondoli i chwile w niej wytrzyma. U mnie ok 10.00 ma dluzsza drzemke a popoludniu budzi mi sie po 15-30 min 🤷‍♀️ Mimo ze wczesniej oczy aż sie kleily... moze teraz juz tak bedzie i trzeba sie przyzwyczajac🤔

Ale dziś choć wrócila do swojej nocnej pory spania, po 21. Ufff oby tak pozostało 🙏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 21:44

• Soleil Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka87 wrote:
    Ehhh cos mi się wydaje że większość z naszych maluszków ma ten refluks...hmm ja nie wiem czy dawniej tak tego nie było czy po prostu nie diagnozowano tego🤔
    My mamy w piątek usg brzuszka i też myślę że może bam refluks wyjsc bo to ponoc widać na usg😏

Soleil super ze wszystko poza tym ok a dzidzia juz tez klocuś🙂
    Ja miałam dzis moja malutka wazyc ale jakoś wyleciało mi to z glowy🙂dzis kończy 2,5 miesiaca i tak ją ważę ostatnio co tydzień 🙂

Lekarz polecił nam ważyć co miesiąc właśnie do 4 miesiąca a po 4 tym co miesiąc :)
    Ja bardzo sie ciesze ze dostalismy jakis lek a nie tylko probiotyk mam nadzieję że Chociaż trochę pomoże bo maly się drze ostatnio jakby mu skore sciagali.. :(

Ana.Ta tak na moim.. I co chwile myślę ze on jest głodny bo krotko je.. Tylko ze czesto a przez to ze krótko to pozwalam.. Musze starac się wydłużać czas miedzy posiłkami bo meczace to się robi. Lekarz mnie uświadomił że smoczka mozna dziecko nauczyć... Tak więc kupiłam dzisiaj 3 kolejne. W tym philipsa aventa i nawet nagrywałam filmik jak maly ciumka 😍 ale przydałyby sie jakieś gumki na uszy zebymu tak nie wypadał 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 22:13

Ana.Ta, Leksa, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co dostały krople na refluks działają coś? U nas dzisiaj spała 2 godziny wtulona znowu w moją pierś. Ewidentnie coś jej dolega.🤦

Asiulka mieliście jakiś konkretny powód USG brzucha?

Soleil to dawaj znać jak Ci idzie nauka smoczka 🤣 bo nam słabo hihi
    Właśnie czytałam że dzieci z refluksem często tak chcą pierś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 22:18

Soleil lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na wizycie też lekarz stwierdzil maly refluks ale kompetnie nic nie zapisał... ale ostatnio malutka nie ulewa nawet...
    Ale często wygina plecy w łuk, głowe i tak niespokojnie śpi ech
    czy refluks też zanika u takich dzieci z problemami brzuszkowymi?

Ja mam smoczek z lovi i bibsa, może skusze sie na avent 😂
    Przdalby sie bo ewidentnie nieraz mloda chce pociumkac...

Soleil ja dlatego ciesze sie że moja akceptuje butle, odciągam mleko i w ciągu dnia karmie mieszanie, bo je pewne ml, a na. cycu ewidentnie nie dojada, bo sobie przysypia. I też wtedy jada co godzine... Często po cycu za jakiś czas niestety jest niespokojna i wszczyna afery. Zrozumialam to dzis jak po godzinie od jedzenia cyca (25min) rzucila sie na butle i popadla w blogość ... a ja glupia myslalam ze męczy ją brzuch i nosilam z termoforem 😂a ta zjadla i pozniej jezdzila po ogrodzie w gondoli zadowolona...

Jestem w szoku że córka troche polubila wózek, ale przy otwartej budzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 22:46

Soleil, Asiulka87 lubią tę wiadomość

‹‹ 525 526 527 528 529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ