Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie od piątku czyli od zdjęcia szelek Laura taka spokojna się zrobiła że szok ☺ A ja glupia myślałam że wieczorami płacze bo ma problemy z brzuszkiem lub jest niedojedzona a to przez te szelki była non stop placzliwa 🤦♀️ Że ja ponad miesiąc to wytrzymałam to maż powinien mi medal wręczyć 😃 Nie myślałam że dzieci mogą być takie spokojne i nie płakać co chwile ☺ Widzicie jak to jest. Jak człowiek nie ma porównania to myśli że to normalność i jakoś sobie daje radę. Oby ta stara Laura nie wróciła 😃🙆♀️
Kasjanna, Zosiek, Leksa, Soleil, Malinka2021 lubią tę wiadomość
-
Wkladki mam z thermobaby, sprzedawane po 6 sztuk. Bardzo mi sie podobaly na allegro takie kolorowe, profilowane, ale drogie, a jedna para to przeciez nic, wiec zdecydowalam sie na te.
Zosiek, nie powiedzialabym ze syn byl wymagający tak ogolnie, tylko leniwy i ciezko odkladalny, mysle ze dlatego ze on ma jakas taka delikatna skore, do tej pory ma łaskotki wszedzie i przy najmniejszym dotyku, wiec takie odkladanie, przekladanie bardzo pewnie odczuwal i sie buntował. Ale przy zabkowaniu zupelnie nic sie nie dzialo poza slinotokiem, ani goraczki, ani nadmiernego rozdraznienia. Juz bardziej te skoki odczuwalam.
Musze powiedziec ze przeprosilam sie z chustą. Odlozylam ją jak byly te upaly, ale kurcze moje dziecko jest coraz mniej wózkowe. A z chustą po raz pierwszy zrobiłam zakupy bez wrzasku i generalnie jak gdzies ide to wiem ze tam dojde, a nie bede stawac co 2 minuty i lulac.
A jesli slina działa jakos dobrze na skórę, to będę miała najpiekniejszy dekolt ever 😄Vende, Merci92, Zosiek, Leksa, Malinka2021 lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Zosiek dobrze ze masz pomocnikow🙈
Merci92 więc dobry cZas ci się zacząi ufff... miejmy nadzieje że najgorsze zostało z tyłu ✊
To prawda każda z nas powinna mieć juz dawno jakąś odznake 😂
Kasjanna to super że chusta tak sie sprawdza... u mnie chyba też by to przeszlo bo mloda jak marudzi gdy trzymam ją pionowo od razu się uspokaja...
Dalam rade ugotowac kenedelki ale z młodą w bujku, jadla razem ze mna tzn ja obiad ona cyca... wybudziala sie oczywiscie na kupe- sie nam okaz kupny trafił😂 teraz ululana po takiej dlugiej przedrwie „powinna” spac... zaraz odkladam. Zobaczymy co to wyjdzie 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 15:57
Zosiek lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
nick nieaktualny
-
Ana.Ta Oczywiście jeszcze zostaje gniecenie kupy i wzdęcia ale już chociaż szelki odpadły bo wtedy byl mix placzkow i marudzenia a nawet ostrych krzyków 🤦♀️😉 No i karmienie jeszcze nie jest za fajne ale nerwy może też mina niedługo 😃 Grunt żeby księżniczka jadła 😎
Megsi W sumie to reaguje. Nawet powtarza po mnie aguuu. Patrzy na moje usta i mówi te aguuu z takim zalotnym uśmiechem i nawet zarechocze 😉🥰 No ale samo to nie przyszło ostro ćwiczyliśmy te aguuu na przewijaku żeby nie płakała przy zmianie pieluchy aż po kilku dniach zaczęła powtarzać i teraz czasami pierwsza do mnie mówi te aguuu😄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 16:39
Ana.Ta, Asiulka87, Soleil lubią tę wiadomość
-
Ana.Ta, kupilam na olx, 16 zl za 2. Nie umiem tego teraz znalezc, ale to sprzedaje jakas mala firma i wystepuje na olx jako kokardy026. Ale na tej bezuciskowej gumce jest ich sporo na olx i mysle ze beda sie trzymac podobnie.
Megsi, a pytasz o to czy reaguje na glos odpowiadajac czy np o odwrocenie glowy jesli slyszy dzwiek? Bo wydaje mi sie ze odwrocenie glowy to taka wczesniejsza umiejetnosc, a gaworzenie przychodzi z czasem, moze u was jeszcze musicie poczekac (bo zakladam ze dlatego pytasz ze u was tego nie robi)Ana.Ta lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Smoczek jednak zaakceptowała ten avent🙂nie zawsze go chce, czasem wypluwa ale bierze jak jest głodna albo właśnie śpiąca i wtedy sobie go cmoka jak cyca☺️
Moja malutka reaguje na głosy ale też nie zawsze🙂i też gaworzy już ale oczywiście musi mieć dobry humor do tego🙂Zosiek lubi tę wiadomość
-
Megsi a próbowałaś w domu z grzechotkami czy dzwoneczkami? U nas tak się zaczęło w sumie od takich ćwiczeń. Może akurat dzisiaj ma gorszy dzień. Nasza gada po swojemu jak najęta ale z tego co wiem to u niej jest to po prostu wcześniej niż zwykle, każde dziecko ma swoje tempo, starsza z filmików widziałam że zaczęła tak koło 4 miesiąca.😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 19:09
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Dziewczyny ja już po wizycie u doktora. Mamy stwierdzony refluks (ale pocieszył, że nie ka tragedii) dostaliśmy zalecenie leczenie lekiem Losec na miesiąc. Póki co zamówiłam w aptece ma być na jutro, to jakos specjalnie robiony proszek. I jestem bardzo zadowolona z wizyty. Prywatna, w gabinecie spędziliśmy godzine, wszystko jest ok poza refluksem. Musimy małego klasc na podusi nawet do zmiany pampersa żeby mu troszkę ulżyć. A no i waga.. 6180 🐷
Ana.Ta, Zosiek, Leksa, Malinka2021 lubią tę wiadomość
-
Ehhh cos mi się wydaje że większość z naszych maluszków ma ten refluks...hmm ja nie wiem czy dawniej tak tego nie było czy po prostu nie diagnozowano tego🤔
My mamy w piątek usg brzuszka i też myślę że może bam refluks wyjsc bo to ponoc widać na usg😏
Soleil super ze wszystko poza tym ok a dzidzia juz tez klocuś🙂
Ja miałam dzis moja malutka wazyc ale jakoś wyleciało mi to z glowy🙂dzis kończy 2,5 miesiaca i tak ją ważę ostatnio co tydzień 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 21:24
-
Soleil to ładna waga..my mielismy dzisiaj 2 szczepienie i maly wazy 5420
Megsi u mnie Bartus tez nie zawsze reaguje na moj glos...ale slyszy bo czasami jak cos glosniej spadnie albo zamkne szafke to potrafi sie zleknac, a ostatnio jak sie wkurzylam i darłam na starego to zaczal panicznie płakac..
U nas mały cos tam zaczyna z siebie dzwieki wydawac i odpowiada na usmiechy ale zeby zarechotal albo tak sam od siebie gaworzyl to jeszcze nie..
Kasjanna, Leksa, Soleil lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Megsi u Mnie tak ale nie kazdorazowo. Jak w szpitalu byli ok pewnie nie masz sie czym martwic. 💛 jeśli chodzi o test przekręcania główki u mnie świetnie sprawdzają sie karty kontrastowe i pozytywka z diodami👍
Soleil jaka zacna waga 😂to na twoim mleczku? Dobrze że wizyta udana i wiecie jak działać 👍
Tak sobie dzis policzylam od 9-21 ile moje dziecko spało i wyszlo tylko 3,5h. Dobrze że jest lato o tylek ratuje mi taras, pakuje do gondoli i chwile w niej wytrzyma. U mnie ok 10.00 ma dluzsza drzemke a popoludniu budzi mi sie po 15-30 min 🤷♀️ Mimo ze wczesniej oczy aż sie kleily... moze teraz juz tak bedzie i trzeba sie przyzwyczajac🤔
Ale dziś choć wrócila do swojej nocnej pory spania, po 21. Ufff oby tak pozostało 🙏Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 21:44
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Asiulka87 wrote:Ehhh cos mi się wydaje że większość z naszych maluszków ma ten refluks...hmm ja nie wiem czy dawniej tak tego nie było czy po prostu nie diagnozowano tego🤔
My mamy w piątek usg brzuszka i też myślę że może bam refluks wyjsc bo to ponoc widać na usg😏
Soleil super ze wszystko poza tym ok a dzidzia juz tez klocuś🙂
Ja miałam dzis moja malutka wazyc ale jakoś wyleciało mi to z glowy🙂dzis kończy 2,5 miesiaca i tak ją ważę ostatnio co tydzień 🙂
Lekarz polecił nam ważyć co miesiąc właśnie do 4 miesiąca a po 4 tym co miesiąc
Ja bardzo sie ciesze ze dostalismy jakis lek a nie tylko probiotyk mam nadzieję że Chociaż trochę pomoże bo maly się drze ostatnio jakby mu skore sciagali..
Ana.Ta tak na moim.. I co chwile myślę ze on jest głodny bo krotko je.. Tylko ze czesto a przez to ze krótko to pozwalam.. Musze starac się wydłużać czas miedzy posiłkami bo meczace to się robi. Lekarz mnie uświadomił że smoczka mozna dziecko nauczyć... Tak więc kupiłam dzisiaj 3 kolejne. W tym philipsa aventa i nawet nagrywałam filmik jak maly ciumka 😍 ale przydałyby sie jakieś gumki na uszy zebymu tak nie wypadał 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 22:13
Ana.Ta, Leksa, Malinka2021 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny co dostały krople na refluks działają coś? U nas dzisiaj spała 2 godziny wtulona znowu w moją pierś. Ewidentnie coś jej dolega.🤦
Asiulka mieliście jakiś konkretny powód USG brzucha?
Soleil to dawaj znać jak Ci idzie nauka smoczka 🤣 bo nam słabo hihi
Właśnie czytałam że dzieci z refluksem często tak chcą pierś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 22:18
Soleil lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
U mnie na wizycie też lekarz stwierdzil maly refluks ale kompetnie nic nie zapisał... ale ostatnio malutka nie ulewa nawet...
Ale często wygina plecy w łuk, głowe i tak niespokojnie śpi ech
czy refluks też zanika u takich dzieci z problemami brzuszkowymi?
Ja mam smoczek z lovi i bibsa, może skusze sie na avent 😂
Przdalby sie bo ewidentnie nieraz mloda chce pociumkac...
Soleil ja dlatego ciesze sie że moja akceptuje butle, odciągam mleko i w ciągu dnia karmie mieszanie, bo je pewne ml, a na. cycu ewidentnie nie dojada, bo sobie przysypia. I też wtedy jada co godzine... Często po cycu za jakiś czas niestety jest niespokojna i wszczyna afery. Zrozumialam to dzis jak po godzinie od jedzenia cyca (25min) rzucila sie na butle i popadla w blogość ... a ja glupia myslalam ze męczy ją brzuch i nosilam z termoforem 😂a ta zjadla i pozniej jezdzila po ogrodzie w gondoli zadowolona...
Jestem w szoku że córka troche polubila wózek, ale przy otwartej budzieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 22:46
Soleil, Asiulka87 lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍