X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek trzymam kciuki aby to byl zloty srodek👍👍👍

Asiulka87 no to pięknie z tymi spacerami👍 Ja bylam na jednym ale tez sie tarasujemy. Robie jej aktywność jak robi kupy. Lubi jak jeździ prawie pionowo na 2 kolach - pedaluje wtedy nogami i ogląda ulubioną karte kontrastową misia😂 nie sądziilam że to moze byc taki hit i placz zamienic w uśmiech 🙈

Ja też jesli chodzi o noc (zmienilo mi sie😂) lubie miec cala sypialnie dla siebie. Mąż jest z nami w pt i sob jak ma później wolne dni 👍 i tak nic wtedy nie robi to 0 pożytku😂 no jedyne co moge sie przytulic :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2022, 19:48

Zosiek, Soleil lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2022, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uh u nas tragiczny dzień. O 7 rano mały jak zawsze obudził się, sostal cyca i miał cudowny nastrój. Uśmiechy i ekscytacja, a później już tragedia, spał na mnie 1.5h jak mąż byl na zakupach, a później na zmianę krótkie drzemki jedzenie i płacz. Przystawiam go co chwile, bo upał jest, ale ani ja ani mąż dzisiaj nie mamy siły na nic i pokonuje nas wycie dziecka. Noszenie średnio pomaga, piłka może nawet by dala rade, ale mi aż słabo jest z gorąca. Nawet nie mam siły się odezwać do dziecka, mąż tez nie to na zmianę szelescilismy mu zabawka na macie I Maks się patrzył na to 2h. Jansobie nie wyobrażam ululania go dzisiaj do snu

• Soleil Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi my mieliśmy taki dzień wczoraj. Mam nadzieję, że szybko uda Wam się go ululać. U nas dzisiaj usnal po 18 wiec czuje że weźmie go na zabawy koło 4 rano

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie dni są najgorsze :/

U mnie dziś też jak byly placzki o 18:40 udalo sie ulululac i do tej pory śpi, ostatni posielek o 18.00, aż sie boje co mnie czeka, bo jkladlam ją o 21 -22 i spala przewaznie do 2.00🤔 a tu kąpiel też minięta. Chyba ją przeniose do sypialni i ide spac poki moge 😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2022, 21:39

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a o ktorej kladziecie juz dzieci do snu ? Bo ja mam kapiel ok 20 i Baetus praktycznie od razu zasypia,budzi sie o 24, 3, 6 i ok 8-9 juz wstaje..i zastanawiam sie czy moze za szybko go kapie i stad tyle pobudek w nocy

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dzis inaczej hmm ostatnie kilka dni malutka zasypiała sama w lozeczku kolo godziny 20. Po prostu padała 😋a dzis usnęła o 19.30 a potem o 20 się obudziła na jedzenie i do tej pory nie spi tylko marudzi...mąż próbuje ją już z pół godziny usypiac i nic 🤔
    A myslalam ze ma już swój rytm🙂
    Chociaz ta 20 to trochę wcześnie i może dlatego później kiepsko spala w nocy hmm
    Misia mi się wydaje że tak raczej normalnie Twój Bartuś się w nocy budzi🙂

Dziewczyny trzymam kciuki żeby ne nasze szkraby daly nam pospac w nocy☺️

Ana.Ta lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to moja juz wcina😂 oby szybko usnela spowrotem, ale kupy brak, az sie boje 🤭

Misiaa u mnie tez kapiel ok 20:00 i malutka spala kiedys tez od razu po kąpieli i byly tez takie pobudki jak u ciebie tzn pierwsza o 12:00. Też mi sie wydaje że to ok. Bo ostatnio bujam sie z kupą do 21:30-22:00 i na jedno wychodZi. Ale w sumie albo sie ma wolny czas albo sen🙈

Asiulka87 to co ty z nia w tym lozeczku robisz ze ona tak sama odpadnie 🤔 u mnie tylko na przewijaku z błogości odpadla i raz na macie😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2022, 22:09

• Vende Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj ogolnie kiepski dzien jesli chodzi o brzuszek u Małej... Duzo placzkow mieliśmy. Zazdroszcze jak piszecie ze dzieci Wam spia do 8 czy 9 czy nawet 10... U nas od 6 to jest juz marudzenie i rzadko udaje sie przetrzymac do 7... A klade ją o 21:30 i nie spi mi wcale duzo w dzien... Ogolnie mam wrazenie ze ona za malo spi. Bylismy z mężem na spacerze twraz pod wieczór to z 30minut przespala a potem lezala i sie rozgladala jakos drugie tyle az zebralo jej sie na jedzenie i tak ja karmilam na raty co lawke bo trochę chciala, po czym zaczynal bolec brzuch, lulalam, do wozka i za pare minut znowu a odeszliśmy dosc daleko od domu. Koniec koncow chyba ja trochę wyziębiłam pod koniec spaceru, bo znowu chciala jeść ubralam ja dopiero po dluzszej chwili a juz byla 20 i robilo sie chlodniej, jak wrocilam do domu to byla troche zimna niestety... Mam nadzieję, ze sie nie przeziębiła. W kazdym razie w domu totalna drama, z przerwa na pare minut w wannie, chyba ciepla woda podzialala kojąco na brzuszek a potem mąż spalil nam termofor z pestek wisni (juz zamówiłam nowy bo dla mnie to must have) i musial potme grzac mi żelazkiem pieluszki, ale pomoglo i po paru minutach odplynela. Niestety znowu przed snem zjadla marne 50ml wiec pewnie bedzie szybka pobudka... No trudno. Udalo mi sie w poludnie przespac z nia godzine.
    Z tym brzuszkiem to u mnie jest tak ze Mala lubi na nim spac ale niekoniecznie byc aktywna. Glowe dzwiga ladnie, ale wydaje mi sie ze nie tymi miesniami co trzeba. Ale mamy teraz wizyte u fizjo w czwartek to sie pewnie dowiemy czy jeat cos nie tak.
    Podobno u nas od jutra znowu upaly... Masakra.

Edycja: ok, Mala jyz nie spi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2022, 22:15

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja młoda kąpie koło 20 a zasypia 21-22, na początku zasypiała 23-24, więc przesunęło się to nam. 20 to chyba za wcześnie na te nasze maluchy, w okresie zimowym będzie lepiej to wydłużyć. 😉

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Nisia ma noc od okolo 21.30 do 8 rano. Tzn budzi sie milion razy, ale od razu wraca do spania. Koło 8 chwilę sie bawi, robi kupę i do południa ma jeszcze ze 2 porządne drzemki. Za to po poludniu to juz sie raczej bawi, drzemki są zdecydowanie krótsze (ale są), w zaleznosci od tego co robimy.

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta ile razy Twoja Oliwka robi kupę dziennie? Bo bardzo często o tym piszesz, aż się zastanawiam 😅

U nas tez kapiel ok. 20, a nocne spanie zaczyna się ok. 24, potem pobudka ok. 8 i następnie ok. 10:30, a potem ok. 12 😅moja właściwie to dużo śpi, aż czasem mi dziwnie, bo syn w ogóle nie spał. I zapisuje sobie karmienia w aplikacji i nadal zjada średnio. Tzn. mamy wyznaczone min. 500 ml na dobę, a czasem nawet tyle nie wypije. Nie wypije dużo mniej, ale nieraz to 500 to graniczy z cudem i czasem jakbym jej nie wybudziła to by jeszcze mniej jadła 🤦🏼‍♀️ Jej max to raz było 690 ml w ciągu doby. Plus jest taki, ze po tej zmianie na Nan duuuuzo mniej ulewa. A czasem jest tak ze nie śpi, ale jeść tez nie chce wcale.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2022, 23:09

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Vende Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa widze ze ona w odróżnieniu do mojej... U mnie dzisiaj bylo ponad 800ml, jak to się mieści...
    Wybudzenie bylo na kupe... Dzisiaj to byla 4. Troche dojadla i usnela. Zapakowalam ja dzisiaj w spiworek bo noc u nas nawet chłodna mimo ze dzien byl upalny, zonaczymy jak będzie w nim spala.

• Leksa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak jest kupa to raz na 2-3 dni. Chociaż zrobiła wczoraj i dziś przed kąpielą, ale z kąpielą tez było opóźnienie, bo znowu był kryzys z jedzeniem i najpierw chciałam żeby zjadła, potem polezala na macie i wtedy poszła kupa. A wypiła dziś 555 ml, także mamy sukces, bo zjadła więcej niż wymagane minimum 😊 a chwile temu polezala na brzuszku i szykuje sie teraz do spania 😊

Jedno dziecko zasypia mi późno w nocy, a drugie wstaje rano 🙈

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 03:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende wspolczuje spaceru, dobrze że nie bylas sama. U mnie niestety tez czeste wybudzenia przez brzuch, termofor odpalam chyba z 7 razy dziennie- mała lubi to grzanie, często w dzień z nim szybciej usypia.

Leksa z dwójką dzieci to dopiero wyczyn. A jaka jest różnica wieku? Ja chcialam jedno po drugim ale juz mi sie zmienilo 💆‍♀️
    Moja praktycznie cały czas coś ciśnie i ma pierdy - cZasem przy nich poplakuje. I juz nie wiem czy jest sens dawać probioryk i espumisan, ale bez tego pewnie byloby jeszcze gorzej :/ często robi ją na raty. Od dwóch dni nie są aż takie rzadkie. Małą bardziej wygina i nie wiem, czy wszystko ok :/ wczoraj i przedwczoraj byly w 4 pampersach, a np 2 dni temu w 6...
    także bez nich chyba miałabym inne dziecko. Ciężko polozyc na mate bo marudzi.

U mnie noc się „spsula” była pobudka o 0:00 i teraz o 3:00. Dopiero teraz twardo odeleciala przy cycu i odlozylam ją do lozeczkai spi jak lord. Widac ze jej wygodniej 😂 ale wczesniej tak stękala ze ja spalam na polsiedząco 🤦‍♀️Podziwiam Was za spanie z dziećmi ja jestem dwoma sesjami umordowana

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 03:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie noc trwa od ok 21-22. Czesto o 5-6 jest mocniejsze wybudzenie ale tą godzinkę, do dwóch jeszcze po lulaniu pośpi. Nie biorę jej wtedy na żadne aktywnosci, bo zazwyczaj boli ją brzuch, a ja chce zeby jeszcze pospala. Jak sie nie da ululać chwile wjezdza bujak lub czasem tez polezy sama na lozku z termoforem zanim ją ponownie ululam. Noc tak do ok 7:30. Pozniej juz ją przebieram itp.

Też czasem mi się wydaje ze duzo spi, ale jak pomysle ile tego snu jest ze stękaniem i otwieraniem oczu - to chyba sumujàc aż tak duzo nie wyjdzie... w sumie często po godzinie aktywności jest juz straszne marudzenie, bo jest zmęczona. Ciekawe kiedy to się zmieni. Też popoludniami krócej śpi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 04:03

• Leksa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Post mi się zmazał 🙈

Ana.Ta u nas tez noc trochę inna, niż zwykle 😅 nie pamietam już kiedy ostatni raz obudziła się o takiej godz 😊
    Różnica między moimi dziecmi wynosi 6 lat. Jak dla mnie za dużo, ale los zadecydował tak, a nie inaczej..

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2022, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc zaczyna się o 22. Ogólnie kolo 21.30 idę z małym na górę już i zaczynam go karmić jak jest bardzo zmęczony to odpływa w minute po jedzeniu, a jak nie to chwile bujać się musimy. Zazwyczaj do 22:30 już śpimy.

U nas pierwsza pobudka kolo 4 jest. Teraz patrzę, że mały 6h bez jedzenia i jakoś średnio chce, chyba muszę ściągnąć laktatorem zaraz.

Mlody w nocy śpi od 22 do 3-4
    Pozniej wstaje o 7 i zazwyczaj po karmieniu jest aktywny tak z 30 min I później śpimy jeszcze do 10.
    W ciągu dnia różnie jest ale łącznie mamy ok 15-16h snu na dobę.

Kup mamy 3-4 dziennie. Problemy z brzuchem zniknęły U nas po nowych kroplach albo odstawieniu nabialu. Dzisiaj na fizjo idziemy zobaczymy co powie na te wyginania małego

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kryzys... Tak mnie to dziecko irytuje, że płakać mi sie chce... Jak robi awanturke wtedy co zwykle to jakos ok, ale jak cos odbiega od normy to cisnienie od razu mi skacze w kosmos.
    Dzis nie budzila sie czesciej niz zwykle, ale mialam problem z jej odłożeniem. Śpi i za 2 minuty pobudka, nie mam pojecia dlaczego. Nie wyglada to na brzuch. Nawet szumis kompletnie nie pomaga. I od razu wrzask na cyca, ale nawet nie udaje że je (w koncu skończyła jeść 2 min temu), tylko sobie smoczkuje. Och jaka jestem zła, a glownie na siebie za to że się złoszczę...
    Probowalam z tym cieplejszym przykrywaniem, bo przykrywam bardzo lekko z reguły, może faktycznie za lekko, ale nic to nie dało jeśli chodzi o dlugosc snu... Źle mi...

• Vende Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna, a ona nie akceptuje smoczka? A zawijanie? Ja czasem zaciskałam tak mocniej szczelniej w rozku jak nie chciala spac.
    U mnie dwie pobudki, o 3 i teraz o 7. Tak bardzo bym chciała zeby po tej butli jeszcze chociaz na godzinę zasnęła...

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie akceptuje ani smoczka ani zawijania... Nie nauczyłam od małego a teraz juz trudno przekonać. Smoczka chyba poszukam, bo juz go gdzies odlozylam, moze sie jeszcze przyjmie skoro ewidentnie ma potrzebe ciumkania. W dzień wystarcza jej wlasne ręce, ale w nocy... Chociaz z drugiej strony moze nie chodzi o ciumkanie tylko po prostu w nocy ja ja zawsze karmie. Nawet jak sie budzi co godzine to przystawiam, troche z wygody, wiec ona nie wie że może usunąć inaczej...

Zaczyna nam sie znowu przelewanie pieluch. Wczoraj 2 razy, dzis raz. Nie zmienilam pieluch, przewijam jak zawsze, nie wiem o co chodzi...

‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ