X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja miałam lekki problem z zalogowaniem się ale juz jestem. Czytałam na bieżąco. Dołek mi troche przeszedł.. Może temu że nie dostałam od wczoraj żadnej złotej rady 😂

Ja akurat śpię z mężem i nie słyszę jego narzekania ale on juz sie przyzwyczaił i płacz ani większe jęki synka go nie wybudzają. Ale myślę że to dlatego ze widzi, że ostatnio wyglądam jak zombie.. I sam na wieczór usypia syna bo ja już nie dam rady i na szczęście sam chce.

We wtorek idziemy na kontrole do pediatry. Ciesze się bo chce podpytać o ten refluks bo mały tak 'charczy' i lepiej śpi na nas niż w łóżku na płasko.. Przynajmniej nie wydaje żadnych odgłosów.

No i połowa polskich wakacji za nami a ja dalej nieopalona 🤣😜

Asiulka87, Merci92, Zosiek, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie też dzis dużo gorszy dzień...pierwszy taki od jakichs 2 tygodni😏mała dużo ulewa,placze,spi na rękach...dopiero niedawno miala drzemkę w lozeczku i teraz zrobila się bardziej pogodna.
    A mąż pojechal o 11 na rower i jeszcze nie wrócił...😏
    Też ciagle jest zmeczony wiec ja go oszczędzam zeby nie wysłuchiwać jak to siły nie ma🤦‍♀️ ale tym sposobem tez czasem szlak mnie trafia😏

oar89n73njsm8gcn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2022, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solei, a może klin do łóżeczka Wam pomoże. Ja dzisiaj na wizycie dostałam zalecenia, żeby koniecznie spała pod kątem i żeby zawsze odbijać po jedzeniu. Syropu na ulewania po jedzeniu nawet nie zdążyłam podać, bo mnie nieźle obrzygała.

Ja mojego męża nie oszczędzam, bo jak go oszczędzałam i sama stawałam na rzęsach, żeby wszystko ogarnąć, to myślał chłop, że opieka nad dzieckiem to sielanka i jeszcze mniej pomagał i mniej rozumiał.

Soleil, Leksa, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil U mnie też tak charczy i ma cofki po jedzeniu i tak mieli coś białego później w buzi. No i ma zaczerwienione gardło przez to i to utrudnia jedzenie z cyca prawdopodobnie. Dostalismy Dicogel na refluks od Doradcy Laktacyjnego który podaje się po karmieniu. Może Ci się przyda ta informacja gdyby lekarz nie był za dobrym specjalista 😄 Bo to różnie bywa 🙃 A u mnie Laura popłakuje czasami przez to bo się krztusi.

Soleil, Malinka2021 lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O klinie słyszałam podpytam we wtorek od razu. U nas akurat mało ulewa ale często cos miele w buzi i nie raz widziałam jiz mleko jak śmietanę na języku. Pewnie mu się cofa ale ulewa tak do końca. Dzieki Merci zapisze to i zobaczę po wizycie :) dziękuję. Tak z tymi lekarzami to nic niewiadomo myślę że nie raz same między sobą więcej sobie pomogłyśmy niż nie jeden lekarz...

Moje dziecie dzisiaj dużo śpi (na nas i podróż do miasta w lupinie, bo na łóżku co chwilę się wybudzał) az mierzyłam temperature kilkakrotnie i max 36.8 więc mam nadzieję że nie choruje tylko taki ma dzień

Merci92, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a podajecie jeszcze probiotyk?

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Dziewczyny a podajecie jeszcze probiotyk?

Ja tak, ale skończę buteleczkę i przestaję, ew zrobię przerwę

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie skonczylam drugiej buteleczki, ale w zasadzie juz nie podaje. Mała tego nie lubi, a problemów brzuszkowych nie ma.
    Ale dzis naprawde mi podmienili dziecko, nie schodzi z rąk, żali się okropnie, boję się nocy... Ten skok jest wyjątkowo niefajny. Chyba że cos ją łapie, ale nie sądzę...

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2022, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci i dawałaś już Laurze ten Dicogel? Chętnie go pije? Bo ja dałam Hance Gasttrotuss Baby i delikatnie mówiąc nie była zachwycona.

Ja zmieniłam probiotyk na Floractin, tam są szczepy, które zmniejszają ilość zakażeń górnych dróg oddechowych, a chcę ją wzmocnić po tym zapaleniu płuc.

Solei, moja Hanka też śpi dzisiaj prawie cały dzień, ciekawe co będzie w nocy.

Merci92 lubi tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę Was nadrobić 😅 ale na ten moment napisze tylko tyle, ze Olga jest już po Chrzcie Świętym ❤️

Asiulka87, Misiaa, Soleil, Zosiek, Ana.Ta, Merci92, Malinka2021 lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Leksa, jak bedziesz miec chwile napisz jak bylo :)

• Vende Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie Leksa, czekamy na wieści jak tam poszlo :)
    My dzisiaj mamy taki sredni dzien bym powiedziala. Ale mi sie udalo wyjsc na te 2h na spotkanie z koleżankami. Co prawda bylo troche dziwnie bo jestesmy na roznych etapach zycia ale ja i tak sie ciesze, ze udalo sie zobaczyc. Mala wlasnie sadzi kupe z ojcem a ja sie odciagam, bo juz naprawde musialam (4h, masakra).
    Ja męża gonie do pomocy, czasem sie buntuje. W nocy spi z nami chyba ze po nocy w pracy to w osobnym pokoju. Ogolnie jakos sie dogadujemy w tej kwestii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2022, 21:11

Kasjanna, Ana.Ta lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna wrote:
    Ja nie skonczylam drugiej buteleczki, ale w zasadzie juz nie podaje. Mała tego nie lubi, a problemów brzuszkowych nie ma.
    Ale dzis naprawde mi podmienili dziecko, nie schodzi z rąk, żali się okropnie, boję się nocy... Ten skok jest wyjątkowo niefajny. Chyba że cos ją łapie, ale nie sądzę...

Kasjanna pewnie taki dzień albo skok właśnie, oby jutro córcia była łaskawsza, na pewno wszystko mamie wynagrodzi

Kasjanna lubi tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Olga nieraz sama zasypia na macie i w łóżeczku (w ciągu dnia) Na noc to musi się porządnie do mnie przytulić żeby zasnąć. Chociaż wczoraj nie chciała i zasnęła sama w łóżeczku. Jest zupełnie inna niż syn i powiem szczerze, ze współczuje jak dzieci śpią tylko na rekach.

Chrzest się udał 😊 Olga bardzo grzeczna w kościele, w ogóle nie płakała. Ona za bardzo nie lubi być noszona i później już zaczela się denerwować, ze tyle czasu ja trzymam. Pogoda jedynie nieciekawa. Plus jest taki, ze jak jechaliśmy do kościoła to nie padało. Mamy cudowne zdjęcia z tego wydarzenia 😊 wrzucę kilka na grupe 😊 po powrocie z kościoła wypiła mleczko i spała trzy godz, a potem podczas „sesji” gdy każdy chciał z nią zdjęcie to była bardzo grzeczna. Chrztu nie robiliśmy w lokalu, tylko u teściowej w domu. Nie robiliśmy dużej uroczystości. Jest mi jedynie przykro, ze z tata nadal „na noże” i nadal nie zna własnej wnuczki i nie było dziś go z nami. W czwartek z nim „rozmawiałam” to mówił tylko o Dominiku, a Olgi tak jak by w ogóle nie było. No coz chyba czas się z tym pogodzić. Lecz podsumowując wszystko się udało 🥰

Jednak dużo było dziś bodźców i ma teraz problem żeby zasnąć, ale to nic, bo dziś to akurat się za nią stęskniłam. Za tymi przytulaskami 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2022, 23:39

Ana.Ta, Soleil, Zosiek, Merci92, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci super, ze bioderka Laury są już zdrowe 😘

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2022, 02:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa super ze chrzest sie udal a tata? No coz..kiedys bedzie zalowal ze nie zna wnuczki, jego strata.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2022, 03:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na zdjecia Leksa :) super ze sie udalo. Mam nadzieję że tata sie w koncu opamieta...

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2022, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna to pewnie skok i szybko sie skonczy. 💛

Asiulka87 ja odkąd mojemu prosto z mostu powiedzialam ze wcale go dziecko nie obchodzi zmienił sie o 180 stopni. W dzień po pracy bierze go na zabawe i po kąpieli wieczorem pomaga usypiać, a jak wczesniej usnie to nieraz ją trzyma albo pilnuje w łózeczku zeby mocniej usnela. Na noc nie mam co liczyc ale tu nawet nie chce- bardziej w dzień wole odetchnąć i cos sobie innego porobic. Ale nie mam co narzekać bo zaczął dbać o inne rzeczy w domu, których wczesniej nie robił. Robi zmywarke, wyrzuca śmieci i ogarnia suche pranie (oczywiscie bez prasowania, ale choć da to co trzeba na magiczną kupke)😂 No i zawsze robi kolacje i zakupy. A to mega pomoc.

U mnie naszczescie sie nie przelewa w nocy. Ale w dzien jak robila kupe u mnie na kolanach (lepiej jej wtedy idzie bo pokazuje kartrastowe i ją uspkojam głaszcząc) ze szczęścia przelała bokiem - część kupy wylądowala na moich spodenkach. 😂 Śmieszne są takie akcje. Albo jak przy wymienianiu pampersa idzie „potok” sikny 😂 Vende widze ze u ciebie tez z tym ciekawie😂

Merci92 super ze dysplazja ustala 💛 ale nie moge przeżyć tego że mąż ci slodyczy jesc nie pozwala🙈 jak to? U mnie specjalnie kupuje zebym mialam cos codziennie bo wie ze poprawia mi tym humor 😂 no ale pewnie sie martwi o problemy brzuszkowe...

Leksa super wyszly chrzciny w takim razie- super!

Moja córka raz usnęła na macie. Zazwyczaj mimo że jest tak zmęczona, trze oczy i uszy potrzebuje lulania na rękach, czasem nardzo mocnego 🤷‍♀️ Macie jakies patenty jak uspac dziecko w łóżeczku albo na siedząco- to by bulo super - ale u mnie narazie nie ma szans, bo mala strasznie marudzi jak jest zmeczona

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2022, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie zmiana taka że mloda drugą noc śpi bez obudzenia się. Chyba za bardzo coś... aż sie zacZelam martwic bo usnela o 21... i sie wybudzilam przed chwilą a ta spi w najlepsze. Może czuje że tata śpi obok bo akurat przyszedl na 2 dni.

Mleko odciągniete a ja siedze i bije sie z myslami czy wybudzac na jedzenie, bo juz dluga przerwa. Ale wczoraj po pobudce wcale nie byla mega glodna tylko dala sie najpierw przebrac z pampersa i nawet uśmiechala. Gorączki też nie ma. Dziwne to. Chyba ze to jeszcze po tym szczepieniu, dopiero minely 3 dni🤷‍♀️

Chyba ma za wygodny materac ja ją kłade „normalnie” a ta znów w poprzek śpi- wasze dzieci tez tak wedrują? 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2022, 05:27

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2022, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil wrote:
    Ja tak, ale skończę buteleczkę i przestaję, ew zrobię przerwę

Ja jeszcze daje, ale jak skończe chyba też odstawie bo to juz 2 butelka, zostanie pewnie tylko espumisan/ j akurat wkrapiam czesto krople do butelki bo mieszam cyc i swoją butle. Ale na łyżczce mloda wszystko piła. Ważne że bylo co zjesc 😂

Ona chyba za duzo z Nami je - napatrzy sie i pozniej tylko mleczko w glowie 😂 Wczoraj znów jedlismy wszyscy obiad. Na razie mala to mam jak trzymać, ale ale juz nie moge sie doczekac jak bedzie krzeselko i rozsZerzanie diety ! 👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2022, 05:33

Soleil, Leksa lubią tę wiadomość

‹‹ 518 519 520 521 522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ