X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Provitamina Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się w końcu trafić z lekiem na gorączkę. Ufff. Ale co ten maluszek musiał wycierpieć...te wszystkie czopki, dożylne wlewy, pobieranie krwi, nawet z główki 😔 i ten ból w jego oczach...W brzuszku było mu tak dobrze a tutaj musiał doświadczyć tyle nieprzyjemnych chwil.
    Bałam się też o swoją laktację. Mąż pod koniec dnia podrzucił mi laktator więc odciagalam ale mleczko wylewalam bo nie mogłam mu go podać. Teraz już się normalnie karmimy. Czekamy jeszcze na wyniki badań. Póki co badają co tylko się da. Dziś był laryngolog, jutro USG brzuszka. Myślę że do końca tygodnia nas nie wypuszcza. Trzeba się z tym pogodzić. Jestem sama na sali, nigdzie nie chodzę bo nie można z uwagi na wirusy i bakterie. Czas zwolnił, godziny się dluza.

Soleil lubi tę wiadomość

Starania od kwietnia 2020 roku
    👫 OBOJE 35+

Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
    AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
    Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
    Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
    Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
    TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
    FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
    FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
    Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
    DHEA-SO4: 281,60 ✅
    FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
    LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
    Drożność jajowodów ✅
    Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK

3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży

Sierpień 2021r. IN VITRO
    06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
    09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
    11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
    Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
    7470ugpj1funw5wd.png
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Provitamina cudowna wiadomosc! Wazne ze goraczka spada/ dzielny mały pacjent 💛
    Dobrze że masz laktator i laktacja „wre” 👍

U mnie po szczepieniu mala ma 37.4 zastanawiam się czy nie podac juz paracetakolu. I dziś spała u mnie od 19.00 (jak nigdy, teraz bylo jedzenie i dalej śpi. Albo to to, że witD byla rano albo po szczepieniu/ pisalyscie ze wasze dzieci tez byly senne🤔choc moja w dzien nawet bawila sie na macie👍

Ta wit jest tylko na recepte? Chyba tez muszd wymienic... bo cos te problemy brzuszkowe nie dajà mi spokoju. Albo zrobie dzien/ dwa przerwy i zobacze czy to to

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2022, 22:06

Provitamina lubi tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale mialyscie dzis super atrakcje- zadroszcze💛 ja sie czuje jak młoda bogini bo spalam z corką od 19.00 😂 tego mi bylo trzeba. Ale za to tak zglodnialam ze ide pałaszować...

Kasjanna jedzenie na mieście?😍 Teraz to mnie zmotywowalas 🙈

Vende ja tak wczoraj zostawilam mezowi ale tylko na godzinkę i to juz byla odskocznia a co dopiero tyle spraw 😀 dobrze że powoli wracamy do życia 💛 a juz niedlugo dzieci będą nam częściej towarzysZyc 😇

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta tak, devikap jest na recepte

Ana.Ta lubi tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Vende Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 03:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Provitamina, nie łam sie proszę, wazne ze leki zaczynaja dzialac, dobrze ze macie sami sale tak chyba jest latwiej i bardziej naturalnie... Trzymam kciuki i jestem z Wamk myslami.
    Ja po wizycie u ginekologa jestem zachwycona, normalnie trafiłam do super pani doktor, az nie wiem czy nie zmienie na stale. Zrobila mi nawet usg tej piersi, w ktorej mialam ropien (moja nigdy nie badala mi piersi), wszystko tlumaczyla, nie pośpieszala, w gabinecie zamiast 15 rutynowych minut bylam poo godziny. Generalnie wszystko sie ladnie goi, na okres sie nie zapowiada, moge wracać do zycia i aktywności jeśli mam ochote :) Ale piers do obserwacji, ladnie wyczyszczoba, ale trochę mnie postraszyła ze z takich rzeczy lubią się robic pozniej torbiele albo guzy i trzeba juz kontrolowac to miejsce.
    U mnie Mala sobie normalnie czas aktywności dzis w nocy zrobiła. Nie spala teraz prawie 2h, ledwo ją uśpiłam, gadala , smiala się... Najgorzej ze chwile przed tym jak wstala robilam sesje na laktatorze doslownie usnelam na 20 minut i sie obudzila. I teraz znowu robie sesje zeby za godzine nie musiec wstawac i najgorzej bo slysze ze sie kreci... Mam nadzieje ze teraz jednak troche pospi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2022, 03:44

Malinka2021, Provitamina, Ana.Ta lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeny dziewczyny nadrobiłam Was !

Provitamina cieszę się, ze w końcu trafili z lekiem i malemu jest lepiej. Szybkiego powrotu do zdrowia! 😗

U nas „szaleństwo” przed sobotnim chrztem 😁 dla dzieci ubiory juz mam, dla męża koszule tez kupiłam tylko nie wiem czy zmieści się w garnitur, a kobieta jak to kobieta i nie wiem jaka sukienka ubrac. Miałam w planach taka ecru z tiulem, ale przyszła pierwsza miesiączka i dziś wypada już 6 dzień i końca nie widać. A przy miesiączce to mam jednak obawy co do tamtej sukienki.
    Na kontroli i u gin tez byłam. Od środka wszystko pięknie sie zagoiło. Z zewnątrz ta blizna wg pani dr wyglada ładnie. Wg mnie nie, ale chyba za dużo oczekuje w końcu poród byl całkiem niedawno.
    Ja dziś umówiłam się z kolezanka na drinka, a mąż zostaje z dziecmi. Jestem mega zadowolona z tego 😊

Ana.Ta, Malinka2021, Vende, Soleil lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Vende Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Leksa super! Ja ide w sobote na spotkanie z liceum :D co prawda piwo u mnie bedzie bezalkoholowe ale to zawsze wyjście z domu :D
    Moje dziecko dzis wylezalo 20 minut na macie. To nasz rekord :D

Leksa, Soleil lubią tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem Wam jeszcze, ze wczoraj odebrałam z paczkomatu prezenty dla gości. Zamówiłam magnesy ze zdjęciem małej z napisem, który jest w serduszku „Chrzest Święty Olgi. 16.07.2022”. Jestem mega zadowolona z nich 😊

Malinka2021, Ana.Ta, Soleil lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende widzisz nie na tego zlego co by na dobre nie wyszlo :D Super, że wszystko wporządku ! Ja też czasem się tak natne z laktatorem😂 faktycznie coś się tej twojej niuni pomylilo 😂 moja znowóż maruda na maxa. Ale choc od rana rekompensuje uśmiechami 🙈 jakie to wszystko przewrotne

Ja dalam na luz ze spacerami i spedzilam z nią juz dzis 3 h w ogrodzie. Bez presji i wkurzania ze maruda wrzeszczy 😂Nawet poplewilam działke i zebralam porzeczke na ciasto 👍 gdzie nie mialam na to cZasu bo za wszelką cene walczylam zeby wyjść. Na to widocznie przyjdzie czas, albo w weekend z mezem. Stwierdzilam ze sama nie bede sie juz stresowac. A cos zAlatwic bede szla jak mąż wroci i już 🤷‍♀️

Leksa super upominki/ to Wasz wielki dzien juz tuż tuż. Super😘

Też wlasnie dalam malą na mate, ale ona po 5 min juz ziewa😂😂😂. Pokrowiec na bujak sie suszy a bez niego jak bez ręki😂mam nadzieje ze troche na niej wytrzyma 🙈 chociażby te 20 min - to juz cos🤗

Ale super wyjscia przed wami!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2022, 13:45

Leksa lubi tę wiadomość

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta Widzę że mamy podobne niewozkowe dziewuszki 😄 Ostatnio powiedziałam że zacznę hartowac dziecko czyli przyzwyczajać je jak nie śpi na balkonie ale może z 15 min wytrzymuje i już chce zmienić miejsce 😆 Cóż na razie polegam praktycznie na tym tarasowaniu ale na balkonie a na spacer idę tylko na śpiocha jak jest nieświadoma że jest w tym okropnym wózku 🙆‍♀️ Natomiast są jakieś postępy bo raz przy otwartych oczach udało nam się pójść do zabki i pochodzić wokol bloku 😆

Dalej mecze się z tym karmieniem piersią. Podejrzewamy że mało przybiera dlatego znowu idziemy do doradcy laktacyjnego. Zastanawiam się czy to ja jestem jakas ułomna i nie potrafię piersi podać czy to po prostu wina ssaka 😄 Śmieje się ale nie jest mi do śmiechu 🤦‍♀️ Jestem już tym umeczona psychicznie drugi miesiąc. No ale nie poddaje się. Chociaż ostatnio stwierdziliśmy z mężem że czas na dokarmianie butelka bo nie możemy pozwolić na niedojadanie Lauruni ale cóż krolowa butelki nie lubi a wiem ze umie z niej jeść bo kilka razy jadła 🙆‍♀️🤦‍♀️ Zostaje mi tylko ten cyc 😜 Nie rozumiem tego. W nocy je książkowo a w dzień awantury i walka. Mogę ja tylko przystawć jak sobie pospi bo jak już płacze to koniec i nie chce do cyca 😜 Ana.Ta a u Ciebie normalnie je z butelki czy też takie marudzenie i placzki? Moja to wypycha go językiem z buzi i koniec 🙃

6056198c02.png
  • Vende Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak piszecie o tych problemach z kamrieniem butelka to ja sie ciesze ze jestem kpi i kazdy moze nakarmic moje dziecko. Takze jak widac wszystko ma plusy i minusy :) u mnie poki co Mala ma dobry dzien wiec i ja mam dobry humor. Nawrt mielismy drzemke 2,5h ciągiem!
    cos tu dzisiaj cicho. Asiulka, Kasjanna, Megsi, Zosiek, Soleil, gdzie jestescie? :) Kogo mam jeszcze wywołac do tablicy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2022, 17:20

Merci92, Soleil, Megsi lubią tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja was podczytuje ale u nas nic sie nie dzieje. Malej troche sie zepsulo spanie w nocy i budzi sie czesciej, ale dajemy rade. Bardziej mnie pochlania syn bo siedzi w domu i ciagle cos. Dzis robimy sobie seans wieczorny razem, mamy w planach obejrzeć jakąś bajkę i spimy razem, o ile Nisia pojdzie grzecznie spac i nie będzie przeszkadzac ;)

Ana.Ta lubi tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane podczytuje ale sił dzisiaj brak. Młoda od 4 nie spała, gorszy dzień mamy. 🙃 Skok rozwojowy to chyba nie jest. Kocham w takich chwilach moją chustę, tylko ulała do niej porządnie i dopóki nie wyschła tylko rączki. 😁

Provitamina trzymajcie się tam, mam nadzieję że Tymusiowi szybko przejdzie.

Vende fajnie że trafiłaś na taką lekarkę, ja już zaczynam wątpić w ten zawód u nas.🙃
    Kurde u nas niby pije z butli ładnie ale po i tak musi cycka pociamkac masakra

Ana.Ta i Asiulka na nierównościach też wasze wózki nie lubią? Moja na nierównościach cichutko jest w wózku. Dzisiaj nawet drzemała 2h w ciągu dnia jak nigdy, ale ciągle wózek się ruszał 🙃 bez tego byłby wielki bek.

Leksa udanej imprezy 😘

Leksa lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa wrote:
    A powiem Wam jeszcze, ze wczoraj odebrałam z paczkomatu prezenty dla gości. Zamówiłam magnesy ze zdjęciem małej z napisem, który jest w serduszku „Chrzest Święty Olgi. 16.07.2022”. Jestem mega zadowolona z nich 😊

Również mam przygotowane takie prezenciki :)

Dziewczyny my korzystamy z wakacji, spotykamy się po kolei ze znajomymi i dziećmi. Jesteśmy góra dwa razy w roku w kraju i po dzieciach najbardziej widać jak ten czas upływa...

Zosiek moje dziecko uwielbia nierówności. Uważam ze w każdym supermarkecie i galerii handlowej powinna być nierówna powierzchnia dla takich egzemplarzy jak nasze żeby spokojnie zakupy zrobić. Bo co tylko wózek zatrzymam czy idę po asfaltowej drodze to i oczy się otwierają 😂

Moje dziecko zaprogramowało sobie budzik wakacyjny na 5 rano, a od 19 płacz trochę kolkowy. Ciężkie te wakacje w tym roku

Merci92 jak jest kupka minimum raz na kilka dni i kilka zasiusianych pieluszek w dzień to na pewno dzidzi przybiera na wadze jsk trzeba. Kazda z nas miała ten etap. Moje dziecko tez czasami sie zachowuje jak nienajedzone. Kupiliśmy puszke mleka żeby sie nie stresować jak muszę gdzieś wyjsc i nie zdążę odciągnąć mleka i mąż dał juz 2 razy. Na szczęście nie mamy z tym problemu i mały ładnie je, tak ładnie że moje cyce są zazdrosne 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2022, 22:00

Leksa, Ana.Ta, Merci92, Malinka2021, Zosiek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2022, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej u nas dobrze, ale trochę zmęczona jestem. W nocy miałam takie głupie sny i tak mocno spalam, że się przeraziłam. Śpię z dzieckiem w rękach i zazwyczaj to jest czuwanie,cały dzień mi źle było przez to.

Mały ładnie śpi w nocy po 4-5h i później 3h, pobudka kolo 7 rano z godzinna aktywnością ale dalej w łóżku i później śpimy do 10 jeszcze.
    Chociaz dzisiaj mnie wkurzył, bo wstał przed 9 i jeczy no to ja na szybko z nim uciekałam z sypialni, bo mąż po nocce to chciałam żeby pospał. Zeszłam do salonu owinęłam się poduszka do karmienia, położyłam na niej małego I wiecie klikam sobie coś w aplikacji odpinam biustonosz itd, patrze na dziecko a on śpi! Bezczelny spał 1.5h...a w sypialni jęczał. Poza tym mały jest cudowny i spokojny, ale jednocześnie szybko się denerwuje jak coś nie podpasuje.

Wózka też nie toleruje, jak jest w świetnym humorze to pojedzie z otwartymi oczami na spacer I w trakcie z moją pomocą usnie, ale jak się obudzi w trasie to już kaplica i trzeba nieść do domu królewicza co nie jest fajne, bo jest słońce i nie chce żeby go w głowę grzało.

W domu coraz więcej się uśmiecha na macie lubi leżeć dzisiaj to tam w pewnym momencie tak nieruchomo leżał zmęczony, że mało co nie zasnął, jak go wzielam to afera, ale przytulił się i spał.
    W ogóle dużo mniej je ostatnio i rzadziej i krócej i kp zrobiło się o wiele przyjemniejsze dla mnie. Niestety jednak to uwiazanie jest ciężkie, ale do butli się jakoś nie mogę przemoc. Szanuje dziewczyny za kpi!

Leksa takie magnesy są fajne ja mam dalej na lodówce z chrztu mojej chrześnicy co prawda wyblakły się zrobil, ale dalej fajna pamiątka 😆
    Powiem wam jeszcze, że pewnie przesadzam, ale trochę mnie teściowa irytuje, ogólnie to fajna babka jest i mój mały to jej pierwszy wnuk możliwe, że jedyny jak nie będziemy mieć więcej dzieci, ale czasem jakoś tak mi działa na nerwy. Codziennie jej wysyłam zdjęcia dziecka, ale czasem nie mam czasu zrobić, albo mam gorszy dzień i inne ważne sprawy na głowie, to ona zaraz to szwagra pisze, że nic dzisiaj nie dostała...Poza tym mój mały tak dosyć oszczędnie rozdaje uśmiechy jeszcze. Cieszę się jak chociaż raz dziennie się do mnie uśmiechnie, a złapać to na zdjęciu to wyczyn. Ostatnio lepiej i mały się śmiał do mnie wiec zrobiłam zdjęcie, wysłałam babci filmik i zdjęcie. To mi odpisała, że widać jak pięknie się do babci uśmiecha I no ja wiem, że przesadzam, ale No każdy jeden usmiech sobie przypisuje 🤦‍♀️

Ana.Ta, Soleil lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci92 to witaj w klubie- robie to samo spacery tylko na dużego śpiocha, ale czasem nie zdąże wyjechać z ogrodu i już jest wielki lament... Oby te nasze szkraby szybko z tego „wyrosły” ... zauwazylam ze mojej lepiej jak sie wybudzi przy odkrytej budzie, ale czy sie da to niestety zalezy od pogody i pory dnia...
    W sierpniu jedziemy do dziadkow - to sie zdziwią 😂

Moja córka jest taka łapczywa za mlekiem że przyjmie każdą butle. I pewnie dlatego nienawidzi smoczków bo tam nic nie leci🤷‍♀️
    Ale, ale czasem też idzie tylko cyc. Zdarza się że butlę też wypucha językiem, a ostatnio walnęła z pięści.

Vende ja tez sie ciesze że karmie pol na pol butla/cyc. To że z kims zostawie to raz, a dwa na cycu nie mam kontroli ile ona je. I to mi sie nie podoba ;/Dziś nie pracowalam z lakatorem byl cyc bo dlugo spala i buszowalam w ogorodzie... Ale matka pozwolila zjesc przed kąpaniem, po kąpaniu, później spała z 30 min i dalej jadla... jaki skutek ? Usypianie z płaczkami 2h. Myślalam że to brzuch a tu pszły dwie „fontanny” i dopiero po tym usnęła...

Zosiek wytrwalosci - oby jutro bylo lepiej. Moja nie lubi krzywizn. I ja juz tez bo ona sie wtedy budzi😂
    Kasjanna dobrze ze u Ciebie stabilnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2022, 23:28

Zosiek lubi tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi, nie przejmuj sie, babcie tak mają, szczegolnie przy pierwszych wnukach. U moich rodzicow to już szósty, wiec nawet jej za bardzo nie zauwazaja jak nie narobi hałasu ;)

Soleil, a do kiedy zostajecie w Polsce?

Nasz wieczór filmowy zakonczony sukcesem :) Nisia zasnela na czas i obudzila sie na napisach końcowych :)

Leksa, Ana.Ta, Megsi, Malinka2021, Zosiek lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2022, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna superz-drugie dziecie zadowolone 💛

U Mnie mloda ma zakodowane do spania pozniejsze godziny 🤷‍♀️ Kàpiemy po 19 a ona po zawsze stęka i udaje sie uspac dopiero po 21-22. Takze wieczory take nie moje m

Soleil u Mnie tez niestety pobudki dluzsze juz o 5-6 bo wtedy wierci sie i zazwyczaj robi kupe😂 jak mi po jedzeniu placze musze z nią iść na bujak 🤷‍♀️

Megsi to Twoje dziecko taki pieszczoch, zazdroszcze. Mojej jak cos dolega to niestety az bije rączkami. 😢

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2022, 06:43

• Soleil Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2022, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi ah te babcie.. I dziadkowie.. 😀 Lepsze to niż rady które ja słyszę w te wakacje 😅 'daj mu wode z cukrem to przestanie płakać' 'a może włącz mu telewizor to zaśnie'.. ' a czemu ty jesz pizze jak karmisz?' itd.. 😁 No ale musze przecierpieć.
    Kasjanna zostajemy do końca lipca :)

Ana.ta z zasypianiem po kapieli u nas jest podobnie. Tylko raz właśnie po długiej podróży zasnął po kąpaniu. A tak mimo wszelkich starań rodziców mija z 2-3 godziny 😅

Malinka2021 lubi tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2022, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nareszcie, nawet jak nic sie nie dzieje to milo Was czytać :)
    Megsi z tymi dziadkami to tak jest. Ja od teściowej slysze ciagle ze moj mąż musi być ciagle w domu bo JEMU NIE PŁACZE. Nie idzie jej przetlumaczyc, ze ona ma stake godziny tych boli brzuszka a on zwykle wtedy faktycznie jest w pracy lub odsypia po nocy. Chociaż ostatnio moim ulubionym jest jej czepianie sie o moje karmienie. Wie co przeszlam ostatnio z tą IP a dalej mnie ciśnie. Ja oczywiście dalej odciagam i nawet dumnie powiem, ze czasem w ogole nie musze dawac mm bo mi starcza, no ale wkurza mnie to jej cisnienie. Bo jak przestaniesz to będzie chorowac. Ostatnio jak posiedzialam ze byle tylko do 3 miesiecy to prawie mnie wzrokiem zabiła. Ogolnie jakos nie moge sie z nia dogadac w tym temacie i wkurza mnie jak mam tam jechac. Cisną mnke na to karmienie a jak juz tam jedziemy a ja musze wyjsc bo mijaja 3h i juz naprawde musze odviagnacto zero zrozumienia, juz idziecie, czemu, a jak powiem wprost to slysze ze przeciez raz sie nic nie stanie. Albo lepsze, to wez ją nakarm piersią. No ręce mi opadaja, jakbym odciagala dla przyjemnosci i z wyboru.
    Kasjanna super ze udal Wam sie wieczor z synem, to wazne zeby starszak tez Cie miał i nie byl zazdrosny o siostre :)
    Soleil, to pomysł ze niektóre z nas słuchają tych tekstow na codzień. Do mnie rano dzwoni mama i pyta jak Mala, to mowie ze rano jak zawsze płaczki i problemy z kupa (koniec końców zrobila i wylądowala w kranie) to od razu uslyszalam ze to od fasoliki szparagowej (zrobiłam wczoraj zapiekankę ze wszystkiego co mi zostalo w lodówce, a ze na dole mieszkaja rodzice a bylo tego duzo to tez sie zalapali po pracy).
    U mnie ze spacerami to tak roznie. Ale tez staram się wychodzić jak juz przysypia albo chociaz jest na maksa pojedzona a i tak zdarzylo mi sie nie raz ja karmic na spacerze, juz sie nie ruszam z domu bez butelki. Ale ja dalej mam problem z organizacją wyjścia na ten spacer więc chodze glownie wieczorami. Rano byloby super ale nie chce mi sie wczesniej wstawac zrby sie ogarnąć a Mala pierwsza drzemke lapie po 9, a zwykle jest tak krotka ze nie zdarzę sie uszykowac i najesc ;) na aktywmosci boje sie wychodzic, a następną drzemke robimy na brzuchu i ona jest dluzsza, wiwc szkoda mi ja budzic bo to jedyny czas kiedy ja ogarniam obiad itp no i dwie sesje na laktatorze zeby miec mini zapas mleka :P i koniec koncow zwykle przed 17 nie wychodzimy ;) ale ja lubię te spacery pod wieczór, bo wcześniej miala tak kolki a na spacerze czasem mi ten moment przesypia. A poza tym popoludniu czasem idzievze mna maz a czasem kogos innego idzie wyciągnąć :)

‹‹ 514 515 516 517 518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ