Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ana.ta dobry pomysł z tą meliska😃
My chrzciny mamy 18 września. Najpierw się nam ksiądz zgodził zeby były po mszy a potem zadzwonił ze proboszcz się jednak nie zgodził bo mają drugi chrzest jeszcze na tej mszy i zeby tamci nie byli źli😒
Kasjanna a Ty bierzesz tez witaminy mamadha? Bo jednak troche w składzie się powiela z tym vitapil mama🤔ale coz wzielam już dziś hmm mam nadzieję że nie będzie jakiegos odwrotnego skutku😏
Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Asiulka, biore to i to. Jak rzucilam okiem na sklad to wlasnie wydawalo mi sie ze niewiele sie powtarza. W kazdym razie mowilam farmaceutce ze juz biore witaminy i wtedy polecila mi wlasnie ten vitapil, wiec chyba jest ok. A najwyzej chodze na witaminowym haju 😉
Asiulka87 lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Ana.Ta kciuki! Będzie dobrze 😁
U nas noc tragiczna, pobudki co pół godziny od 1. Ale też duchota jakaś dziwna była. 😔
Dzisiaj zombieland 😂 wysyłam męża na spacer i idę spać nie ma bata. Spałam jakieś 2h maksAna.Ta lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Ana.Ta udanych chrzcin 💪💪A u nas noc kiepska. Caly czas "tancowala" po calym łóżeczku.Nie wiem jak Wasze maluszki- ale Hela przekreca się na brzuch w poprzek łóżeczka. I potem nozki ma w szczebelkach - bo juz ma 68 cm- lozeczko 65 szerokości. I potem jakos nie może się wykaraskac z tej pozycji . Zastanawiam się czy bokow lozeczka czyms nie zakryc. Macie te szczebelki zakryte? No i sie rozkopywala z okrycia - a byla tylko zakryta pieluszka tetrowa. Chyba nie będę już na siłę.okrywala - bo normalnie jakby ja to parzylo. Może rzeczywiscie przez te upaly tak jej goraco. Zreszta ja dzis tez totalnie bez sil. Dobrze, ze rano trochę maz mała ogarnął. To moglam godzinkę się zdrzemnąć. Dobrej niedzieli!
Ana.Ta lubi tę wiadomość
Marmis -
nick nieaktualnyEch ja mam podły nastrój przyszło i mi ponarzekać na męża. Może przesadzam, może to czysta zazdrość, ale wiecie w piątek napisał do mnie z pracy, że w sobotę jedyna okazja wyjsc na piwo ze znajomym, który odchodzi z pracy. Zapytał czy nie mam nic przeciwko.
Ja naprawdę nie mam, ale powiedziałam mu, żeby wziął pod uwagę to, że ma w domu 3 miesięczne dziecko, którym trzeba się zająć.
Powiedział, że wie, że to tak na spokojnie parę piwek i do domu.
No i pijany nie wrocil, ale wrocil późno i dzisiaj rano oczywiście do mnie z testem, żebym mu się chociaż dala wyspać... myślałam, że wyjdę z siebie. Pewnie przesadzam naprawdę, ale już powoli mam dosyć ciągłego wstawania w nocy, żeby mały nie płakał, a później mąż się chwali, że dziecko tak fajnie i dlugo śpi.
Śpi długo, bo go usypiam zanim zdąży się wybudzić.
Z karmieniem też mam ostatnio ciężkie czasy, nie wiem czy dziecko się najada czy nie. Czy jest głodny czy nie. Nic nie wiem...
Przeczytałam coś na temat drzemek może komuś pomoże. Ponoc 40 min drzemki są wynikiem zbyt krótkiego czasu aktywności. Nawet jak dziecko zasypia od razu to znaczy, że było zmęczone, ale jak się budzi po 30-40 min to znaczy, że nie wystarczająco zmęczone żeby spać dłużej.
Nie wiem czy to prawda czy nie. Pewnie każde dziecko inne... -
Megsi, jesli cie to pocieszy to moj mąż wychodzi z kolegami co piątek i nawet nie pyta, także wiesz... Ale rozumiem kumulacje frustracji, jeszcze przy niewyspaniu.
Moja śpi te 30-40 min wlasnie, a śpi 4 razy wiec te aktywnosci faktycznie dlugie nie są. Ale jak to sie ma do tego zeby klasc jak tylko zacznie okazywac ze jest spiaca? Bo u mnie ewidentnie okazuje, wiecie, ziewanie, tarcie oczu, itd.
Megsi, a czemu podejrzewasz ze sie nie najada?
Marmis, u mnie tez lezy czesto bokiem w lozeczku, ale ja nie mam szczebelkow, wiec unosi sobie nogi i kopie. Nawet to lubi. Przy synu mialam obijaki zamocowane do szczebelkowego lozeczka, bylo ok.
Zosiek, sily💪Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyTemat z drzemka u mnie nie działa. Przeciągnęłam go do 2h aktywności, a i tak spał 38 min wiec będę próbować dalej, ale narazie bez sukcesów 😁
Kasjanna w sumie nie wiem czemu, moczy pieluszek duzi, kup też mam 5 dziennie. Poprostu tak je po 2-3 min I się odrywa jak przykładam to pociągnie i znowu się odrywa. Koncze na tym, że co godzinę je 😐
Mój mały zdecydowanie się nie wyspało, bo ziewa od razu po drzemce i jeczy na macie. Wiem, że te 40 min to dla niego malo, ale No nie wiem jak ugryźć żeby było więcejSoleil lubi tę wiadomość
-
Megsi, ktos pisal ze jak sie dziecko budzi bez placzu tzn ze sie wyspalo. Ja sie troche tego trzymam i wydaje mi sie ze te 40 min u nas sa wystarczające. Chociaz nie powiem, fajnie jakby byly dluzsze.
Z tym jedzeniem u mnie jest podobnie. Ja to sobie tlumacze tak, ze poki leci uzbierane mleczko to ladnie je, a pozniej jest troche przestoju, bo musi się naprodukowac na biezaco, i zamiast ciagnac zeby to przyspieczyc tonona puszcza i tak sie bawi. Ja ja wtedy odrywam od cyca, kulturalnie tlumacze ze jak chce to ma ciagnac (olewa mnie, ale sie nie poddaje), i dostawiam po chwili, z nadzieja ze cos sie uzbieralo. Tez unosze cyca od dołu, zeby sie "wylalo". Nie mam pojecia czy to działa czy to moja projekcjaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2022, 12:55
Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyKasjanna chyba nawet ja pisałam i faktycznie dzisiaj jak się obudził to nie płakał, ale często jest tak, że jednak jęczy.
Masz rację z tym mlekiem też, jak leci szybko to on łyka jak szalony, a później jak trzeba pracować to mu się nie chce 😜 czasem zmieniam pierś I dostawiam na zmianę, ale to już ciężko nim tak rzucać i słuchać jego kwików 😅Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Kasjanna niestety odpuscilam chuste poki o, zwlaszcza ze nasza rehabilitantka stwierdziła, ze przy asymetri małej moze jej szkodzic na szczęście Ala lubi wozek wiec nie ma zle.
Asiulka, u nas tez chrzciny 18 września
Ana.ta mam nadzieję ze wszystko poszło do Twojej mysli:)
Ja zaczelam Mala uboerac jednak w pajaca na noc od kiedy zaczela sie rozkopywac. Do okrycia dalej używam rozka ale okrywam ja tylko tymi dwoma bokami bo bogi i tak zaraz wykopuje. Ale jak ma pajaca to jestem spokojna ze nie zmarznie, zwlaszcza ze spimy ciagle przy otwartym oknie.
My mamy ochraniacz po 3 stronach, a po jednej nie bo musza ja widziec i czasem tam wlozy lapke czy cos i sie denerwuje ale nie zakryje calosci. U mnie tez sa takie drzemki 40 minut i nie wydaje mi ske aby to bylo cos zlego. Ale my mamy dlugi ciagly sen w nocy.
A u nas dzis od rana festiwal ulewania. Ja juz cala jestem w mleku a Mala wypila juz 3/4 dziennej porcji. Oczywiście polowa na jej i moich rzeczach zostala... Ale jak się drze to nie umiem jej nie dac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2022, 14:09
Ana.Ta lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Kasjanna jak farmaceutka Ci tak poleciła to jestem spokojniejsza😃
U nas w ciągu dnia jak nie idziemy na spacer to mała ma raczej tylko turbodrzemki wiec takie 40 min to by było mega dużo u nas😛 najczęściej na spacerach to spi właśnie te 40 min🙂
Zosiek wytrwałości dzis zycze🙂
Powiem Wam dziewczyny ze ja też mam moze nie cudownego ale dobrego męża ale w ostatnim czasie po prostu tak mnie jego zachowanie wyprowadza z równowagi ze az sobie z tym nie radze🙈 i tylko czekać jak wybuchnę wrrr
Dzis sobie postanowiłam że zapisze się na zajęcia jogi albo pilatesu które są prowadzone w pobliżu, mam tam jakieś 10 min piechotka🙂 muszę coś kombinowac zeby wychodzić sama z domu bo zwariuje a takie zajęcia tym bardziej pomogą mi się wyżyć ale i zrelaksować i wyciszyc☺️
Póki co to postanowieniem zobqczymynjak będzie z realizacją 🙂
Mój mąż wiecznie jest zajęty. Jak nie pracuje to w większości siedzi na kompie i się edukuje (zaczal rroche inwestować na giełdzie itp) i oczywiscie caly czas mi powtarza ze to dla nas. Ze wpłacił tam dość duzo pieniedzy i musi się dokształcać żeby dobrze tym rozporządzać. Ja wszystko rozumiem naprawdę ale mieliśmy umowę ze ten temat ogarnia przed porodem a potem już nie poswieca temu tyle czasu ale oczywiście on jest perfekcjonistą i wsiąkł w temat. Polubił to i reraz kazda wolna chwile by przeznaczał na zdobywanie wiedzy jak on to mówi😏 a ze prace ma przed kompem i to też robi przed kompem to czasem sama go na rower wyganiam zeby troche powietrza zaczerpnął i się poruszał bo inaczej twz się będzie źle czul😏 tylko ze tym sposobem on jest wiecznie zajęty a ja wiecznie ogarniam wszystko sama🙍♀️
Dzis mam imieniny i powiedzialam mu osrsntio ze prezentu nie chce tylko chce mieć wolną niedziele ale oczywiście się okazało że dziś jest jakieś ważne coś w związku z tym jego "hobby" wiec poszedl tylko rano na godzinny spacer z małą (wow) a ja w tym czasie nałożyłam maskę (Jogurt, żółtko,olej) na włosy- ponoc dobre na znioszczone włosy i potem jak przyszedl ze spaceru to zajął się chwile małą - poleżeliśmy na macie (szok) a ja miałam wolne(czytaj zrobilam w tym czasie obiad ) 🙈
I tak sobie właśnie mysle, że dopóki nie będę kiec jakichs ważnych wyjsc z domu to tego wolnego czasu nie uda mi się uzyskać a zapisując się na takie zajęcia będzie to mam nadzieje strzał w dziesiątkę 😋Zosiek, Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Asiulka, mysle ze to swietny pomysł z tymi wyjsciami, oby ci sie udalo je realizowac
Vende, to ty konkretnie ubierasz. Juz sama nie wiem jak lepiej. U mnie do tej pory spala w bodziaku, jak zimniej to z dlugim, i przykrywalam ją pieluszka muslinowa, czyli cienko. Dzis chlodniej i zalozylam jej spodenki do bodziaka z krotkim i moze nieco lepiej spala (ale moze lepiej bo wlasnie bylo chlodniej.
U nas w ciągu dnia często jedzone jest co godzinę/1,5 i karmienie trwa pół godziny.😁
Kasjanna super pomysł z tym kocykiem, też taki mam i zastanawiałam się co z chusta na jesień.
U nas też gondola ostatnio jest mniej lubiana. Moja zaczyna się podnosić do siadu. Pediatra nie kazała jej blokować ale moim zdaniem to za wcześnie. Dzisiaj też obróciła się na brzuch oczywiście wrzask bo rączka została. 🙃
Co do facetów ja już kiedyś pisałam, mamy też prawo się wyspać... Wiadomo, że mamie przypada więcej opieki ale jak są ciężkie noce, trzeba faceta angażować i iść odpocząć. My sporo ustaliliśmy jak staraliśmy się o ciążę. Niestety dużo się póki co nie udaje bo moja jest bardzo cycowa i jak dasz nawet butelkę to dalej jej czegoś brakuje i jest nieswoja. Więc u mnie wypady ograniczają się niestety do godziny póki co. Ja mam dużo pomocy od męża, ciężko mi i z nią bo mam ewidentnie wymagający egzemplarz, ale ciągle powtarzam sobie że to minie, zwłaszcza patrząc na starszą córę która mnie już coraz mniej potrzebuje i też mi przykro.😉
Siły kochane dużo siły 😘
My śpimy w rampersie przykryta cienkim kocykiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2022, 16:16
Kasjanna, Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Odpisuje juz trzeci raz bo ciagle cos.
No ja trochę moze przesadzam ale u nas ciagle w domu jest chlodniej bo jak nie okna to klima. Poza tym ja jestem taka ze wole sie ubrac a miec chlodniej w mieszaniu, moj mąż za to odwrotnie. W samo body ubieralam tylko przy upalach jak nie mieliśmy klimy albo jak wkladalam w spiworek. Malej chyba pasuje bo tak spi najlepiej i nie budzi sie w nocy, tylko raz na cale spanie Spocona rano nie jest wiec chyba jest ok. Dzisiaj rozkminilam ze musze uciac stopy we wszystkich pajacach bo wszędzie sa dobre a w stopach juz ciasno. a jak próbowałam jej zalozyc wieksze, 74, to jak w worku17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
A no tak Vende, bo ty juz z klima
Z pajacami tak to juz jest. Jak lubisz miec zakryte stopki to polecam polspiochy do bodziakow. Praktyczniejsze a tez zakryja wszystko. I jak dla mnie łatwiejsze w obsłudze, jakos nie lubie pajaców. Zreszta mozna kupić pajace bez stop, nie wiem czy to sie jakos nazywa fachowo, ale mam takie jedne dziedziczone. Tylko u mnie skarpetki to sie dlugo na stopach nie utrzymują, za bardzo kopie.
Zosiek, moja tez usiluje siadac. Na poczatku ją powstrzymywałam, a teraz juz pozwalam, mam nadzieję że aie co robi
Ana.Ta, jak tam, juz po imprezie? Jak bedziesz miala czas to daj znac jak poszlo.
U nas leje konkretnie wlasnie...Zosiek lubi tę wiadomość
Taaak, klima to byla moja najlepsza inwestycja, serio. Niepotrzebnie tak dkugo zwlekalam z tym
Zosiek, mialam takie na początku, teraz sie wybieram juz od miesiaca do h&m i dotrzeć nie moge xD
Kasjanna, pol śpiochów jakos nie lubie wlasnie. W dzien spodeniki jak najbardziej ale właśnie na noc mi te pajace pasują. Ale tylko na noc
U mnie leje cały dzien... A atmosfere w domu mozna kroic nozem, moj cudowny brat znowu ma spie z rodzicsmi i mimo ze oni na osobnym piętrze to wszystko slychac...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2022, 19:05
Zosiek lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja