Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasjanna właśnie pediatra mówiła że jak sama to niby sobie nie zrobi krzywdy, gorzej jakbyśmy dzieci sadzały. Trzeba w to wierzyć 😁 każde dziecię ma swój czas🙃
Vende nas klima też ratowała w ostatnie dni, była włączona na minimum ale już zupełnie inny komfort zwłaszcza teraz przy tym innym odczuwaniu ciepła i poceniu się 😂 w h&m getry też są super bo mają regulacje w pasie.
Przykro mi z powodu spięcia, ciężko pewnie słuchać. Tutaj też leje, czekam aż młoda pójdzie spać i też pójdę odsypiać tamtą noc, mam nadzieję 😁Kasjanna, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Ja to jestem chyba nienormalna, albo zniecierpliwiona? Tak poza tym to hej 😀 à chodzi mi o to, że rzadko zdarza mi się długo nie wchodzić na forum ale jak tak się wydarzy to zamiast przewinąć i szukać gdzie skończyłam wątek to czytam od końca taka zniecierpliwiona co się działo. I fajnie ze narzekacie na mężów (Oj nie do końca ale ponarzekać ludzka rzecz)) znaczy że nie jestem sama. Póki będziemy karmic to będziemy miały przeróżne mocne nastroje, przynajmniej ja tak mam. Wzruszam się czytając opis książki czy czytając nawet książkę natuli 🤣
Mam nadzieję że dzisiejsze chrzciny udane?
Moj tez zaczął się podnosic à moi maz łapie go za rece i mu " kibicuje" co średnio mi się podoba. Też uważam że za wcześnie ale skoro mały sam ma taki odruch to co ja zrobię? Jak wkladam go do nosidla to też skubany jakby mógł to by wyskoczyłWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2022, 19:54
Ana.Ta, Leksa lubią tę wiadomość
-
Leksa z tymi dziąsłami to sama niewiem, też coś takiego białego tylko widze 🤔
Zosiek u ciebie takie spanko? No nie wierze 😜 oby to tylko pojedynczy wybryk
Marmis u mnie też problem z lozeczkiem, bo robi to samo. Dlatego narazie dla mojej wygody śpi w lozku na samym środku. I tu gdzie zaczyna wiercenie a gdzie kończy to ja sie nie dziwie że jej tam bylo źle😂 mam nadzieje ze to „wędrowanie” sie niedlugo
skonczy. 😆 z ochraniaczy dostalam od szwagierki ale jest wysokie na cale lozeczko, taki bunkier doslownie sie robi. Wydaje mi sie że opcja zła na lato....
Megsi ech typowo...moj do tej pory spi w gabinecie i marudzi ze sie nie wyspal bo kanapa za krotka 😂 ja bym byla zazdrosna o takie wyjscie i jeszcze o piwko. No ale tez bym jakos przelknela... no tak...bo oni do zabawy... mysla ze usypianie takie hop siup
Ja mysle że te upaly tez powoduja, że czyjemy sie 2x gorzej..
. w zimie to bedzie przyjemnosc miec taki kaloryfer 😂
U mnie tez mega krotkie drzemki. Ona nawet czesto zla ze sie wybudza , a nie chce jesc, ale tak sie wygina że nie idzie uspać tylko musze jakoś poprzeciągać wyglupami czy czasem uda sie odlozyc chwile. Aż zrobi co ma... echm U mnie ziewanie, tarcie oczek plus ostatnio doszlo takie „nawijanie” gaworzenie ze skargą
U mnie w nocy body z dlugim rekawem. Mimo ze sie rozkopuje wole zeby ta dupka bardziej oddychala. Namietnie nakrywam na chwile tetrą lub kocykiem albo i nie 🤷♀️
Oho Vende u mnie tez dzis ulewanie na maxa. Chyba dawalam za duze porcji w butli (150ml), z cyca widocznie je mniej...
U mnie z pajacami to samo- wszystkie z krotkie za dugie nogi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2022, 20:18
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Dziewczyny powiedzcie mi prosze czy Wy w te upaly dopajacie maluchy woda? Dzisiaj znowu sie nasluchalam od tesciowej ze powinnam mu wode dawac a nie daje mu mleko do popicia...
U mnie Bartek w te uoaly spal na samym pampersie albo w body na krotki..przykrywalam go pielucha tetrowa albo stopki swoja koldra24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Kasjanna wrote:A macie może do polecenia jakies sliniaki czy cos fajnego co zabezpieczy ubranie dziecka?
Moja sie tak slini ze masakra, jak sie ją trzyma w pionie to bodziak zalany nieomal do pępka...
o to to! Dzisiaj myślałam o tym samym.
U mnie na noce gorące śpi w krótkim body przykryty pielucha tetrowa
Misiaa poproś tesciowa o artykuły naukowe która mówią żeby dziecko karmione piersią dopajac woda w upały..Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Dzieki że pytacie ❣️
Dziewczyny udalo sie.... moge juz odetchnĄć ufffff
Ale zacZelo sie fatalnie. Jak wjechalismy do kosciola byl ryk, przestraszyla sie witrazy na suficie. Na szczescie bylo jeszcze 20 min wiec wyszlismy na zewntarz dostala troche mleka i maz ululal, ja nie miAlam juz sily i nerwow. Bo wykrecalo ja ewidentnie na kupe... obudzila sie przed chrztem 😂 ale na szczescie smiala sie na calym obrzędzie. Najbardziej na znak krzyza. Pozniej musialam juz trzymac ją pionowo zeby nie plakala, ale Zuch dziewczyna wytrwala robiąc buzią brrrrrr i plując dookola😂 na szczescie byla zainteresowana ludzmi ktorzy szli do komuni i lampami
W lokalu super opcja z pokojem lulalam ją tam 3 razy bo miala tylko drzemki 30-40 min. Ale na szczescie dAla sie tez powozic w wozku i zrobilismy zdj👍 Placzki tylko w pokoju. Przy ludziach kulturka😂 gdyby nie huk i muzyka pewnie by spala ale nie chcialam siedziec ciagle w pokoju...
Wrocilismy dopiero po 19.00 takze to byl dlugi dzien... od 17:00 zero spania. Brak apetytu, co daje to ulewa 🤷♀️Ale usnela o 20:00 na pilce moze pospi- nie przy ciii tylko uspokoil ją mój śpiew, az bylam w szokuWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2022, 20:33
Zosiek, Soleil lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyMisiaa nie, tylko dostaje mleko. Częściej dostawiam ewentualnie.
Dziewczyny mi fizjo mówiła, że to nie jest siadanie tylko tak dzieci wzmacniają mięśnie brzucha. Siadanie typowo jest od boku z pozycji na czworaka.
Ale jak wasze bobasa się tak unoszą to mogą być powoli gotowe to siadania z podporem, albo dają znak, że chcą iść na ręce 😁Zosiek, Soleil lubią tę wiadomość
-
Misia nie dopajam, przy mleku mamy nie trzeba. Moja dzis nie mogla zrozumiec jak to dziecko usypiac bez wozka.. yyy to co ja mam wozek do sypialni zabierac ?😂 moje dziecko nigdy by nie spalo 🙈
Zosiek lubi tę wiadomość
Megsi, ale to ok że wzmacniają w ten sposób? Tak mi gdzieś świta jak chodzilam z synem do lekarza albo fizjo to wlasnie mowili ze dziecko ma siadac z boku tak jak piszesz i to z brzucha jest nie ok i mial tak nie robic. Ale mozliwe ze to bylo juz po prostu na innym etapie rozwoju.29.04 - moja kochana córeczka
-
Ana.Ta, super że sie udalo. To u was impreza aż z muzyką? Super
Moja mama odnosnie usypiania mowi ze dziecko to się powinno wlozyc do lozeczka, dac smoczka i powinno umiec zasnac, a nie jakieś lulanie. To jej przypominam ze jej dziecko (czyli ja) ryczalo przez 3 miesiace i nie dawalo sie odlozyc, to może trzeba było te porady zastosowac wtedy. I temat sie konczy.Ana.Ta, Soleil lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Marmis wrote:Ana.Ta udanych chrzcin 💪💪A u nas noc kiepska. Caly czas "tancowala" po calym łóżeczku.Nie wiem jak Wasze maluszki- ale Hela przekreca się na brzuch w poprzek łóżeczka. I potem nozki ma w szczebelkach - bo juz ma 68 cm- lozeczko 65 szerokości. I potem jakos nie może się wykaraskac z tej pozycji . Zastanawiam się czy bokow lozeczka czyms nie zakryc. Macie te szczebelki zakryte? No i sie rozkopywala z okrycia - a byla tylko zakryta pieluszka tetrowa. Chyba nie będę już na siłę.okrywala - bo normalnie jakby ja to parzylo. Może rzeczywiscie przez te upaly tak jej goraco. Zreszta ja dzis tez totalnie bez sil. Dobrze, ze rano trochę maz mała ogarnął. To moglam godzinkę się zdrzemnąć. Dobrej niedzieli!
Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Megsi dzięki za info, czasem żałuję że nie poszłam do fizjoterapeuty na jakieś konsultacje, ale wydaje mi się wszystko ok i jakoś nie mogłam się zmobilizować. Moja jak jest poziomo na rękach to tak robi, w stylu hej chce widzieć lepiej.🤣
Misia ja daję wodę w 2 przypadkach, jak ma czkawkę bardzo męczącą i drze się na piersi bo nie ma cierpliwości a u mnie musi się namęczyć oraz w samochodzie jak było tak ciepło a darła się w nieboglosy. Jak karmisz odciągniętym nie ma potrzeby. Ogólnie można uczyć pić dziecko samą wodę od małego, ale to zaburza trochę laktację w przypadku kp.
Ana.Ta super że się udało wiadomo że z przygodami jak to z bąblami 🙃 to ja wózka też nie mam w domu bo mam kilka schodków od wejścia do parteru bo mamy teren urozmaicony że tak powiem i wózek stoi w garażu. 😁 U mnie wózek zresztą by nie przeszedł chyba że wysypałabym żwir na panelach.
Kasjanna nasze mamy by się dogadały. Moja dodatkowo wysyła mi instrukcje jak nauczyć dziecko ssać smoczek bo widocznie nie umiem tego robić. A co najlepsze byłam niesmoczkowa.🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2022, 20:55
Soleil, Kasjanna, Ana.Ta, Leksa lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Soleil to widzę że nasi mężowie by sie sofa dogadali bo mój dokładnie tak samo, podaje małemu palce żeby go złapał i kibicuje żeby usiadł. Mnie też się to nie podoba.
Ostatnio mój maluszek zaczyna leżąc na boku łapać się łóżeczka nie za szczebelek tylko tak od góry i się podnosi. Zastanawiam się czy już nie czas powoli myśleć o obniżeniu łóżeczka. Odwlekamy to bo lepiej dla moich pleców jak leży wysoko ale trochę przestraszyło mnie to co napisałam kasjanna że takie prawdziwe siadanie to jest z boku. Bo w sumie u mnie probuje z leżenia na boku.
Ana.Ta super że wszystko się udało. Masz już stres za sobą. Ale ja chyba też przed chrzcinami sięgnę po melisę.
Dzisiaj mam bardzo stresujący dzień bo dostałam drugi okres po porodzie. Pamiętacie że za pierwszym razem nie miałam pokarmu przez trzy dni. Miałam małego nauczyć butelki przed kolejnym okresem i się nie udało 🤦♀️ ale póki co mleko jest. Tylko mnie coraz bardziej boli brzuch. Przed ciążą miałam bardzo długie i bolesne okresy. Pierwszy po porodzie był super, prawie nie bolało i trwał tylko 4 dni. A teraz zobaczymy, oby było mleczko 🙏Malinka2021, Soleil, Leksa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasjanna nic mi nie mówiła, że to źle. Mam nawet dala takie ćwiczenie na podnoszenie nóg mocno do góry, żeby napinał brzuszek i ćwiczył, bo miał słabe mięśnie.
Ważne tylko, żeby nie ciągnąć i nie sądząc tak, bo można szkody narobićKasjanna lubi tę wiadomość
-
Ana.ta super ze się udało I zazdroszczę ze macie to już za sobą 🙂
Co do podnoszenia to moja Ala leżąc tez tak jakby chciala się podnosić i jak mąż ją za rączki brał to tak jakby się dźwigała i mój mądry mąż tak się cieszył ze się podnosi ze ja za te rączki ciągnął 🤦♀️na szczescie wtedy jakos tak mieliśmy wizytę u fizjo i ta go opieprzyla zeby tak jie robil😛
A tak poza tym to moja malutka poki co to czadem na boki sie przekręca, na brzuszek jeszcze nie 🙂i jakoś tak nie szaleje w tym lozeczku jak Wasze maluszki hmm bardziej "lata" caly czas rączkami I nóżki podnosi razem z dupka do góry 🙂Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Asiulka, kazde dziecię uczy sie swoją kolejnością. Moja dupki nie podnosi 😝
Lotos, obys juz nie miala tym razem problemów z pokarmem... Co do okresu, to ja przed 1 ciąża miałam takie że ich w ogóle nie czułam, po ciąży cos sie zepsuło, to teraz licze że się poprawi na nowoLotos lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Lotos oby okres się wyregulował i nie pogorszył laktacji🙂
A my się właśnie karmimy...pobiłysmy tym samym rekord już od dłuższego czasu bo mamy dzis 10 karmień😏
A ponoc w wieku naszych szkrabom powinno być między 6 a 8 karmien ehh
A apropo wody to ja nie daje🙂Lotos lubi tę wiadomość
-
Asiulka, 6-8 to my mamy średnio w nocy 😆
Sprawdzalam dzis, i mój zarloczek prześcignął wagą brata. Brata który urodzil sie wiekszy od niej i byl grubaskiem. Ale jak sie je częściej niz noworodek to czego oczekiwać 😉Ana.Ta, Klara_1985, Malinka2021, Asiulka87, Zosiek, Leksa lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka